Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Saksa vai Ranska?

Kahden lapsen isä

Iltoja vaan kaikille! Meillä olis semmonen tilanne, että kesällä olisimme lähdössä perheen kanssa kaupunkilomalle. Ongelma on se, että minä ja vaimoni halutaan Ranskaan, ja kaksi lastani Saksaan. Kumpi olisi sitten se parempi vaihtoehto? Voisiko joku, joka on käyny jommassa kummassa maassa antaa vähän vinkkejä? Esim. onko halvempaa tehdä ostoksia? Ja kumpi on KALLIIMPI maa? Vastailkaapas!

8

1037

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lasten kiinnostuskohteista

      Lasten kanssa matkailleena vastaan mielelläni.
      Minkä ikäiset lapset ja mikä kiinnostaa. Mitä kaupunkeja olette ajatelleet, sillä esim. Saksan eri alueilla on hintataso hyvin erilainen.
      Missä kuussa olette menossa?

      • Kahden lapsen isä

        Elikkä poika on 14v ja tyttö 12v. Molempia kiinnostaa isot kaupungit, sillä Saksassahan niitä on enemmän kuin Ranskassa veikkaisin. Ja ostosten teko on tärkeää molemmille. Olemme kesäkuussa menossa jompaankumpaan maahan. Eli vinkkejä tarvittaisiin!


      • tuppurainen_
        Kahden lapsen isä kirjoitti:

        Elikkä poika on 14v ja tyttö 12v. Molempia kiinnostaa isot kaupungit, sillä Saksassahan niitä on enemmän kuin Ranskassa veikkaisin. Ja ostosten teko on tärkeää molemmille. Olemme kesäkuussa menossa jompaankumpaan maahan. Eli vinkkejä tarvittaisiin!

        Ensin voi miettiä, osaatteko paremmin ranskaa vai saksaa...sillä kummassakin maassa englanninkielen taito paikallisilla ei ole kovin hyvä. Tosin saksalaiset osaavat paremmin englantia kuin ranskalaiset (tai ainakin käyttävät sitä)

        Riippuu kaupungista, minne menette, kuinka edullinen se on, mutta yleisesti ottaen Saksa on edullisempi maana. Itse voisin suositella esim. Müncheniä, sieltä löytyy mainioita kauppoja pitkän kävelykadun varrelta, iso puisto, eläintarha ja paljon muuta nähtävää. Ja liikkuminen on helppoa metron avulla.


      • muutaman paikan kesken
        Kahden lapsen isä kirjoitti:

        Elikkä poika on 14v ja tyttö 12v. Molempia kiinnostaa isot kaupungit, sillä Saksassahan niitä on enemmän kuin Ranskassa veikkaisin. Ja ostosten teko on tärkeää molemmille. Olemme kesäkuussa menossa jompaankumpaan maahan. Eli vinkkejä tarvittaisiin!

        Itse vertailisin parin kaupungin kesken.
        Munchenista - kaupungin paras puoli on suuret maittavat ruoka-annokset. Muuten aika tylsä kaupunki - varsinkin tytölle.
        Berliinistä poikani on todennut sen olevan "tyttöjen ostohelvetti"-kauppoja riittää. Siellä on tosi paljon nähtävää. Valitettavasti hotellihinnat eivät ole edullisemmasta päästä ja kaupunki ei ole kulinaristinen unelma. Mieluisin paikka ainakin meille.Suosittelen!
        Pariisi tarjoaa kaikkea, kunhan välttää kesän pahinta lomakautta. Nykyään siellä saa englanniksi tosi hyvin palvelua. Kaupungissa on ymmärretty matkailun merkitys.
        Berliini että Pariisi: lasten on hyvä olla tottunut jaksamaan kävellä, koska etäisyydet jo metroasemien sisällä ovat pitkät.
        Jos lapset ovat eka kerran suuressa kaupungissa, suosittelen Saksaa. Siellä kaikki toimii selkeästi ja liikkuminen paikasta toiseen on nopeaa.Meidän kokemus on ollut se, että heidät myös huomioidaan paremmin asiakkaina.
        Kumpikin valinta on hyvä: laittakaapa lapset töihin tekemään vertailua - tuleepa perustietoa myös maantiedon ja historian opintoihin.


      • Reissuperhe
        Kahden lapsen isä kirjoitti:

        Elikkä poika on 14v ja tyttö 12v. Molempia kiinnostaa isot kaupungit, sillä Saksassahan niitä on enemmän kuin Ranskassa veikkaisin. Ja ostosten teko on tärkeää molemmille. Olemme kesäkuussa menossa jompaankumpaan maahan. Eli vinkkejä tarvittaisiin!

        Perheemme on reissannut lähes joka kesä pitkin poikin Eurooppaa, Saksassa ja Ranskassakin monesti. Pojat (nyt 19-16-13) ovat aina tykänneet enemmän kuitenkin Saksasta. Se on siisti, englannilla tosiaan pärjää paremmin, ruoka on edullisempaa kuin Ranskassa ja annokset monesti ruhtinaallisia (etenkin etelässä). Ja shoppailukin sujuu paitsi noissa isommissa kaupungeissa myös pienemmissä ja muutakin nähtävää löytyy loputtomiin mielenkiinnon mukaan. Ranskassa tykkäsivät eniten isoista kaupungeista Lyon ja Nice (Pariisi sai piseitä nolla ;), Saksassa puolestaan Munchen suosikki. Toki mm. Wien päihitti nuo mennen tullen! Mutta makuasioita, eniten kuitenkin tykätään idyllisistä pikkukaupungeista, joista voi piipahtaa päiväksi tai pariksi suurkaupunkien vilinään - pikkukaupungeissa nuoriso voi rauhassa shoppailla keskenäänkin ja asuminen on huomattavasti edullisempaa. Kannattaa tosiaan aloittaa matkan suunnittelu ajoissa ja katsastaa aluksi, mihin lentää halvimmalla. Lufthansalla tällä hetkellä edullisia hintoja Muncheniin. Ranskaan ei oikein koskaan löydy suoria lentoja halvalla. Mm. Kalevatravelin ja Arean sivustoilla on hotelli lento -hakukone, jossa voi määrittää hinnan per nuppi, jos haluaa valmiin paketin.


    • pihi mummo

      Ala kiireenvilkkaan varaamaan halpoja lentoja. Ne on varattava aikaisin ja se seikka varmaankin ratkaisee matkakohteen, jos kyselet edullisia ostospaikkoja. Saksa on ostosmaana edullisempi ja nuorten kannalta monipuolisempi kuin Ranska. Kun olet löytänyt edulliset lennot koko sakille, niin voit kysellä majoituksesta ja muusta lisää kohteen mukaan. Jos ette ole paljon matkustelleet, niin uskoisin molempien maiden olevan yhtä kiinnostavia koko perheen kannalta.
      Jos olette menossa omalla autolla, niin kannattaa mainita se, ettei tule tällaisia pöhköjä vastauksia.

    • kinnostunut

      Ranska kalliimpi ja saksassa puhutaan jonkin verran enemmän englantia. Molemmat kyllä TODELLA kauniita ja ihania.

    • Fisu1970

      Matka varmaan alkaa lennoista joiden todennäköisesti tulee olla 'suorat'.
      Finnair lentää Ranskassa Pariisiin ja Saksassa Berliiniin, Düsseldorfiin, Frankfurtiin, Hampuriin, Müncheniin ja Stuttgartiin.
      Blue1 lentää Nizzaan, Pariisiin ja Biarritziin.

      Noistä Saksan kaupungeista 'turistia' kiinnostavat Berliini, Hampuri ja München.
      Berliinilla olisi teoreettinen mahdollisuus haastaa kolme kertaa suurempaa Pariisia, jos sopivia nähtävyyksiä löytyy koko perheelle.

      Hintatasosta on vaikea sanoa mikä on halvin paikka, se riippuu täysin siitä mitä on ostamassa. Ja tietysti mistä kaupasta haluamansa tuotteen ostaa. Viime viikolla katselin Pariisissa Guitar Hero paketin hintaa, mikä oli 199,- siellä, Suomessa mainostettiin samaa 169,-. Tavallinen Lavazzan 'käyttö espresso' oli tarjouksessa lähes puolet Suomen hinnasta. DVD:t ja CD:t saa Suomesta halvemmalla kuin Pariisin levykaupoista, Pariisissa valikoima vaan on laajempi.

      Saksa on maana aika helppo matkustaa, mutta ei Pariisissakaan hankalaa ole. Kuten jo mainittiin, halu puhua englantia on parantunut viime vuosina ja asiaa auttaa kun on kohtelias ja kysyy ranskaksi 'puhutteko englantia'.
      Pariisissa on todella helppo liikkua ja metro-verkko on ehkä maailman toimivin ja runsas bussireitistö täydentää sitä. Nähtävää riittää ja löytyy varmasti koko porukalle.

      Saksan matkailusta tuoreimmat kokemukset ovat viime kesältä käytyäni kaksin 7v tyttären kanssa siellä. http://kuvablogi.com/kb/matkakuvauksia/2008/07/773/

      Pariisissa kävin tyttäreni kanssa kaksin 2006.
      http://kuvablogi.com/kb/matkakuvauksia/

      Noilla matkoilla on menty aikalailla lasta kiinnostavien kohteiden mukaan, tosin mukana on ollut muutama yleissivistävä paikkakin.

      Viimeisten vajaan parinkymmenen Pariisin matkan kokemukset on kerätty tähän viikon takaista reissua (josta löytyy oma juttu blogista) lukuun ottamatta: http://kuvablogi.com/kb/matkakuvauksia/2008/08/1123/

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2174
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2003
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1622
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1450
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      75
      1420
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1337
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1314
    8. 50
      1205
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe