Ranskanbulldoggi kasvattaja

Kokemuksia?

Elikkäs,
tiedustelisin semmoista, että onko kokemuksia
sielun aarre kennelistä ja kasvattajasta. Ja tietty ennenkaikkea koirista?

Kiitoksia asiallisista vastauksista.:)

50

2706

  Vastaukset

  • jalostustietojärjestelmässä? Sieltä löydät ainakin kyseisen kasvattajan rekisteröintitiedot. Eli paljonko on pentuja/ pentueita, vanehmpien iät ja sukusiitosprosentit sekä terveystutkimustulokset ja kokeet/näyttelyt.

   Em. tiedoista ainakin minulla alkaisi hälytyskellot soimaan mikäli niissä ilmenisi seuraavia asioita:

   Pentueen vanhemmilla ei ole mittän terveystutkimustuloksia, luonnetestituloksia tai koe/näyttelytuloksia

   Pentueen sukusiitosprosentti yli 6,25%

   Pentueen emä vanha, suhteutettuna tietysti rodun keskimääräiseen elinikään.

   Matadorjalostus, eli samaa urosta käytetty kymmeniä kertoja.

   Monia pentueita/ vuosi. Sellainen viisi tai kuusi pentuettakin /vuosi on jo aika paljon. Jos kasvattajalla on pentue/kuukausi, hän ei ehdi keskittymään kaikkiin pentuihin tarpeeksi, vaikka narttu penikoisikin muualla kuin kasvattajan luona.

   Sinuna soittaisin rohkeasti kasvattajalle ja kyselisin häneltä asioita. Eli millaisissa oloissa koirat elävät ja miksi hän kasvattaa juuri ranskiksia ja miksi juuri tietyn pentueen jne... Vastuullinen kasvattaja perustelee toimintansa ja pyytää sinua vaikkapa tutustumiskäynnille.

   • Olen kanssasi täysin samaa mieltä . Jos haluaa omiin mieltymisiin ja itselleen mahdollisimman hyvän koiran, kannattaa nähdä vaivaa koiran hankinnassa.Kennelliiton koira net-jalostustiteellinentoimikuta haulla saat paljon tietoa koirasta ja kasvattajasta.


  • Kasvattaja on asiantunteva ja hieno ihminen, ja hänen kanssaan on mukava asioida.

   Hänen koiransa ovat terveitä ja hyväluonteisia, sekä erinomaisia rakenteeltaan.

   Suosittelen lämpimästi.

   • Ollaan oltu todella tyytyväisiä mekin =))) .
    Kyseisen kasvattajan pennut ovat aivan viimeisen päälle hoidettuja ihania mussukoita.
    Terveitä, hyväluonteisia ja hyvin muhkeita bullavauvoja siellä kasvaa =D , aivan ihastuttavia ovat.

    Kasvattaja on hyvin perillä rodusta, kokemusta hänellä löytyy, voin suositella lämpimästi minäkin.


   • Onko koirille tehty perusteelliset terveystarkastukset vai miten niiden terveys on todettu?


  • Jokainenhan valitsee ja harkitsee itselle sopivan kasvattajan ja sen kenen linja on lähellä omaa käsitystä terveestä ranskiksesta sekä luonteen että ulkonäön osalta.

   Kyseinen kasvattaja on kisannut agilityssä hyvällä menestyksellä, mikä on harvinaista tässä rodussa kuitenkin. Sairailla ja huonon hermorakenteen omaavilla bullilla ei pysty moisiin suorituksiin, se oli yksi syy miksi palveluskoiraihmisenä itse ;D kiinnostuin hänen koirista alunperin.

   Rotuhan ei kuulu pevisaan, mutta toki kannatan kaikkia terveystutkimuksia rodun terveyden parantamisen eteen, mutta syynätyt lonkat/polvet/sydän/silmät ei vielä takaa tervettä bullaa valitettavasti tänä päivänä.

   • Terveystarkistukset tärkeitä vaikka ei ole pevisaa. Tämä kasvattaja näköjään ei tee terveystarkistuksia.


   • ransk kirjoitti:

    Terveystarkistukset tärkeitä vaikka ei ole pevisaa. Tämä kasvattaja näköjään ei tee terveystarkistuksia.

    Kyllä tämä kasvattaja teettää terveystarkastukset kaikille koirille.


  • Suosittelen ehdottomasti valitsemaan kasvattajan, joka on tutkituttanut jalostukseen käyttämänsä koirat laajasti (silmät, sydän, lonkat, selkä, polvet). Tarkastele myös kriittisesti tutkimustuloksia ja yhdistelmää! Tuolta kennelliiton jalostustietojärjestelmästä löytyy tosiaan mukavasti tietoa ja paras on, kun kysyt kasvattajalta näistä asioista ihan suoraan. Toki terveet vanhemmat eivät takaa tervettä pentua, mutta ainakin todennäköisyys terveeseen pentuun on parempi, kuin huonomman yhdistelmän kohdalla.

   Tiedustelemastasi Kennelistä minulla ei henkilökohtaisesti ole kokemusta, mutta kasvattaja, jonka suosittelen kiertämään kaukaa, on kyllä tiedossa: Kennel Ironhead's. Lyhyesti sanottuna epärehellinen ja epäluotettava kasvattaja.

   • Eipä taida löytyä montaakaan pentuetta, jonka vanhemmilta on kaikki nuo tutkittu. Ei välttämättä yhtään. Lonkkatutkimukset rodussa ovat harvinaisia. Vuodesta 2000 lähtien löytyy vain 72 lonkkatulosta Koiranetistä. Koiria on kuitenkin tuona aikana ollut 4473.


   • Jäi vaivaamaan tuo ironheads kennelin kommentti, minkälaisia kokemuksia sinulla on siitä tarkemmin?


  • Todella myöhässä tulee tämä vastaus, mutta jos joku muu sattuu tutkimaan niin.. :) Suosittelen erittäin lämpimästi, oma "vauvani" on sieltä, todella asiantunteva kasvattaja ja on ollut todella helppo asioida myös jälkikäteen!

  • Koskenkorvalla yksi kasvattaja joka ei tiedä tai halua kertoa jos rodussa jotain vikaa ja ilmenee jossain vaiheessa mikä on Ranskiksille tyypillistä selässä jotka ilmenee 1,5 vuotiaana selkäluusto nikama välilevyn pullistuma siinä Ranskiksella ikä haitari elämänä 3 vuoden paikkeilla tai vähän yli.
   Kun sitten Ranskiksen omistaja joutuu lopettamaan koiransa halvauksen takia,niin kasvattajalta ei kuulu mitään myötätuntoa surussa.
   Tälläsestä linjasta ei saisi missään tapauksessa tehdä jäkikasvuja.

  • https://youtu.be/3Nnlt5LxvH4

   Tässä Sielun Aarre Kennelin koiran hengitysvaikeuksia. Kuono jalostettu niin lyttyyn, että hengitystiet ovat pehmytkudoksen tukkimat. Olosuhteet 15C, kevyttä kävelyä. Koiran lämmönsäätelyky on sisään painuneen kuonon vuoksi lähes olematon ja eläimen saa jäähtymään ainoastaan kylmällä vedellä. Voimakkaasti rohiseva tukkoinen hengitys.
   Harkinnassa tehdä kasvattajasta rikosilmoitus eläinsujelulain nojalla.

   • No jopas.


  • Kasvattajasta tehty rikosilmoitus eläinsuojelulain nojalla 17.6. ja ilmoitettu myös Suomen Kennelliittoon. Henkilökohtaisesti suosittelen ehdottomasti välttämään Sielun Aarre kenneliä. Asiasta voi tarkemmin kysyä minulta suoraan sähköpostilla, jos kiinnostaa: elappa ät geemaili piste kom. Sielun aarre ei kuulu Suomen ranskanbulldogit ry kasvattajiin.

   • miten kävi?


  • Noista eric lappalaisen kommenteista sen verran, ettei syyttäjä ainakaan ole niiden johdosta ryhtynyt mihinkään toimiin. Hän teki (omien kirjoitustensa mukaan) ilmoituksen sen jälkeen, kun oli itse joutunut kuulusteluihin useista perättömistä ja herjaavista kirjoituksistaan. Ei kukaan kasvattaja voi vannoa pennusta ettei se koskaan sairastu. Ranskisten kuonot on aikojen saatossa jalostuneet sellaisiksi kuin ne nykyisin ovat, ei niitä ole Sielun Aarre kennelissä sellaisiksi jalostettu. Itse en ole ranskiksen omistaja, mutta griffoneillani un kuonot juuri kuin pitääkin. Kuonon pituus kirsu mukaan laskettuna 1,5 senttiä. Rakenteeltaan kuono ei suinkaan ole lättänä vaan ylöspäin kiertyvä. Olen ollut koirat hankkiessani mahdollisista korinoista ym. Korinoita kuuluu, mutta ei mitään vakavaa eikä jatkuvaa. En silti voi luottaa tyttöjeni pysyvän koko ikäänsä priimakunnossa, niinkuin en voi odottaa itsestänikään, enkä kenestäkään muusta.

   • 1. Koko elinikäiset ahtaat ja umpinaiset hengitystiet eivät ole sairaus johon koira sattumalta saattaa sairastua jossain vaiheessa elämää.
    2. Eläimen jalostaminen tapahtuu kasvattajan toimesta. Jokainen kasvattaja on vastuussa omasta jalostustoiminnastaan. Kennelliiton, poliisin ja juristin itsestäänselvä kanta on, että rotumääritelmä tai vallitseva tapa/käytäntö ei voi olla ristiriidassa eläinsuojelulain kanssa eikä oikeuta eläinsujelulain rikkomiseen. Tämä luulisi olevan ihmisille ilmeisen selvää ja arkijärjellä ymmärrettävissä.
    3. Pitää paikkansa, että tänä päivänä tietääkseni syyttäjä ei ole ruvennut toimiin ilmoitukseni perusteella. Väitteitäni pentutehtailusta ei myöskään ole osoitettu perättömiksi tai herjaaviksi. Yhtä lailla siis kummastakaan asiasta ei ole oikeuden päätöstä. Asia siis antaa valitettavasti odottaa itseään - ymmärettävästi syyttäjällä on vakavampiakin tapauksia hoidettavana.

    Eläinlääkärin lausunnon mukaan (muutaman vuoden taaka) koiran hengitystiet ovat ahtaat ja umpinaiset. Kasvattaja on tähän kommentoinut, että sellaiset ne kuuluvat olla ja, että hän ei ole vastuussa tämän rodun ongelmista. Näkemys on todella outo ottaen huomioon itsestäänselvän seikan, että juuri hän toimii juuri näiden koirien jalostajana ja kasvattajana ja kauppiaana! Tämä kertoo mielestäni kasvattajan vastuullisuudesta ja etiikasta - vai onko kyse vain kulttuurierosta tai ymmäryksestä? Voin vain arvailla. Esitetyt mahdolliset rikokset on syyttäjän näkökulmasta arvaten aika mitättömiä ja tutkinta priorisoitu alas.

    Omasta mielestäni koirien epäeettinen jalostaminen ja eläimen invalidisointi haluttujen ulkoisten piirteiden ja taloudellisen hyödyn saavuttamiseksi asia jota vastaan kannattaa kamppailla, vaikka syyttäjä ei asiaan tarttuisikaan.

    Mitä minun ja hoitamani koiran yksittäistapaukseen tulee. Tulen varmasti julkaisemaan lisää videoita koiran hengitysvaikeuksista, jotta asia saa julkisuutta - ellei oikeus minua toisin määrää. Tulen myös tekemään kasvattajan tulevasta toiminnasta tutkintapyynnön, jatkuuko invalidisoitujen koirien pakkojalostaminen edelleen. Herjaus väitteiden ja eläisuojelurikosilmoituksen tueksi minulla on tarvittavat eläinlääkärintodistukset. Toivon, että asian tiimoilta on seuraamuksia, mutta ymmärrän jos siihen ei haluta tuhlata resursseja.
    Yleisesti ottaen tietoisuus asiasta on parantunut ja esim Kennellitto on jonkin verran tiukentanut tiedotustaan. Tulevaisuudessa näen, että eläinten jalostaminen, kasvattaminen ja myynti on tiukemman valvonnan alaisena, jolloin Kennel Sielun Aarre tapaisten kasvattajien on joko pakko muuttaa toimintaansa tai lopettaa kasvatustoiminta kokonaan.

    https://www.youtube.com/watch?v=WIDMAQBGZx4


   • Vielä jatkaakseni keskustelua hieman, jotta koirista ja kenneleiden toiminnasta kiinnostuneet ihmiset ymmärtäisivät mistä on kyse. Seuraava linkki on Kennel Sielun Aarre omasta penturekisteristä:
    http://ingrus.net/frbull/en/details.php?id=8128

    Kuvasta voi jokainen nähdä miten pennun sieraimet ovat lähes täysin umpinaiset. Ottaen huomioon, että koira kasvaa siitä vielä, koiralla ei ole mitään mahdollisuutta hengittää normaalisti kirsun kautta. Tämä koira on jatkossa ehdottomasti tarvinnut kirurgiaa avukseen, jotta sen hengitys helpottuisi. Linkin sivulta näet myös, että kyseistä koiraa on käytetty jalostuksessa ja teetetty 7 pentua. Usein vielä emällä ja uroksella on sama paha vika. Koiraa invalidisoiva piirre peritytyy entistä vaikeampana pentuihin, mutta kasvattaja on iloinen, koska voi myydä netissä näitä koiria ja tienata rahaa.
    Tämä on vain yksittäinen - mutta konkreettinen esimerkki. Jokainen voi ymmärtää, että umpinaiset sieraimet on paha haitta koiralle. Sierainten auki leikkaaminen auttaa koiraa vähän, mutta valitettavasti näin lyttyyn jalostetussa kuonossa koiran koko kallon ja kuonon rakenne on niin kasaan puristunut ja ahdas, että vaikka sieraimia avataan kirurgisesti, ei koira silti pysty koskaan hengittämään normaalisti. Jos tällaista koiraa käytetään pentujen tekemiseen jotta saadaan pentuja nettii myytäväksi, nii tuo on mielestäni todella törkeää ja täyttää täysin pentutehtailun merkit.


   • e_lappalainen kirjoitti:

    1. Koko elinikäiset ahtaat ja umpinaiset hengitystiet eivät ole sairaus johon koira sattumalta saattaa sairastua jossain vaiheessa elämää.
    2. Eläimen jalostaminen tapahtuu kasvattajan toimesta. Jokainen kasvattaja on vastuussa omasta jalostustoiminnastaan. Kennelliiton, poliisin ja juristin itsestäänselvä kanta on, että rotumääritelmä tai vallitseva tapa/käytäntö ei voi olla ristiriidassa eläinsuojelulain kanssa eikä oikeuta eläinsujelulain rikkomiseen. Tämä luulisi olevan ihmisille ilmeisen selvää ja arkijärjellä ymmärrettävissä.
    3. Pitää paikkansa, että tänä päivänä tietääkseni syyttäjä ei ole ruvennut toimiin ilmoitukseni perusteella. Väitteitäni pentutehtailusta ei myöskään ole osoitettu perättömiksi tai herjaaviksi. Yhtä lailla siis kummastakaan asiasta ei ole oikeuden päätöstä. Asia siis antaa valitettavasti odottaa itseään - ymmärettävästi syyttäjällä on vakavampiakin tapauksia hoidettavana.

    Eläinlääkärin lausunnon mukaan (muutaman vuoden taaka) koiran hengitystiet ovat ahtaat ja umpinaiset. Kasvattaja on tähän kommentoinut, että sellaiset ne kuuluvat olla ja, että hän ei ole vastuussa tämän rodun ongelmista. Näkemys on todella outo ottaen huomioon itsestäänselvän seikan, että juuri hän toimii juuri näiden koirien jalostajana ja kasvattajana ja kauppiaana! Tämä kertoo mielestäni kasvattajan vastuullisuudesta ja etiikasta - vai onko kyse vain kulttuurierosta tai ymmäryksestä? Voin vain arvailla. Esitetyt mahdolliset rikokset on syyttäjän näkökulmasta arvaten aika mitättömiä ja tutkinta priorisoitu alas.

    Omasta mielestäni koirien epäeettinen jalostaminen ja eläimen invalidisointi haluttujen ulkoisten piirteiden ja taloudellisen hyödyn saavuttamiseksi asia jota vastaan kannattaa kamppailla, vaikka syyttäjä ei asiaan tarttuisikaan.

    Mitä minun ja hoitamani koiran yksittäistapaukseen tulee. Tulen varmasti julkaisemaan lisää videoita koiran hengitysvaikeuksista, jotta asia saa julkisuutta - ellei oikeus minua toisin määrää. Tulen myös tekemään kasvattajan tulevasta toiminnasta tutkintapyynnön, jatkuuko invalidisoitujen koirien pakkojalostaminen edelleen. Herjaus väitteiden ja eläisuojelurikosilmoituksen tueksi minulla on tarvittavat eläinlääkärintodistukset. Toivon, että asian tiimoilta on seuraamuksia, mutta ymmärrän jos siihen ei haluta tuhlata resursseja.
    Yleisesti ottaen tietoisuus asiasta on parantunut ja esim Kennellitto on jonkin verran tiukentanut tiedotustaan. Tulevaisuudessa näen, että eläinten jalostaminen, kasvattaminen ja myynti on tiukemman valvonnan alaisena, jolloin Kennel Sielun Aarre tapaisten kasvattajien on joko pakko muuttaa toimintaansa tai lopettaa kasvatustoiminta kokonaan.

    https://www.youtube.com/watch?v=WIDMAQBGZx4

    https://youtu.be/U2iuT16h5MY

    (toimiva linkki)


   • e_lappalainen kirjoitti:

    Vielä jatkaakseni keskustelua hieman, jotta koirista ja kenneleiden toiminnasta kiinnostuneet ihmiset ymmärtäisivät mistä on kyse. Seuraava linkki on Kennel Sielun Aarre omasta penturekisteristä:
    http://ingrus.net/frbull/en/details.php?id=8128

    Kuvasta voi jokainen nähdä miten pennun sieraimet ovat lähes täysin umpinaiset. Ottaen huomioon, että koira kasvaa siitä vielä, koiralla ei ole mitään mahdollisuutta hengittää normaalisti kirsun kautta. Tämä koira on jatkossa ehdottomasti tarvinnut kirurgiaa avukseen, jotta sen hengitys helpottuisi. Linkin sivulta näet myös, että kyseistä koiraa on käytetty jalostuksessa ja teetetty 7 pentua. Usein vielä emällä ja uroksella on sama paha vika. Koiraa invalidisoiva piirre peritytyy entistä vaikeampana pentuihin, mutta kasvattaja on iloinen, koska voi myydä netissä näitä koiria ja tienata rahaa.
    Tämä on vain yksittäinen - mutta konkreettinen esimerkki. Jokainen voi ymmärtää, että umpinaiset sieraimet on paha haitta koiralle. Sierainten auki leikkaaminen auttaa koiraa vähän, mutta valitettavasti näin lyttyyn jalostetussa kuonossa koiran koko kallon ja kuonon rakenne on niin kasaan puristunut ja ahdas, että vaikka sieraimia avataan kirurgisesti, ei koira silti pysty koskaan hengittämään normaalisti. Jos tällaista koiraa käytetään pentujen tekemiseen jotta saadaan pentuja nettii myytäväksi, nii tuo on mielestäni todella törkeää ja täyttää täysin pentutehtailun merkit.

    Surullista, mutta niin tottta.


  • Heipat!

   Olen tosi huolissani ystäväni bullasta - erityisesti nyt kun luin kommentteja Ironheadsista. Ystäväni koira on Ironhead’silta ja on jatkuvasti jotain. Oikeasti ei ole enää kiva, koska koira kokee todella kovia.

   Nämä ovat aika isoja asioita, joita täällä on kyseisestä kennelistä kerrottu. Mistä tietää varmaksi, että hän ostaa esim. Virosta tehtailta? Tämä vähän pelästytti. Onko kellään linkkiä noihin Tori-ilmoituksiin?

   Alkoi pelottamaan ihan urakalla - erityisesti koiraparan kohtalo. Kasvaakohan onnellisesti edes aikuisikään.

   • Minäpä kerron hieman chiuhuankasvattajista. asaolloi tällöin näkee ilmoituksia, jossa emä painaa 1,3 kg. jNORMAALI JÄRKIKIN SANOO, ETTÄ SE ON ELÄINRÄÄKKÄYSTA NOI PIENELLÄ NARTULLL JA PENNUT SYNTYVÄTKIN SEKTIOLLA. NIITÅ SYNTYY NS. VESOPÄÄLLÄ, JOILLA ON AVANNE PÄÄSSÄÄN. Siihen laitetaan putki,jotta ylimääräinen neste valuu pois.
    Näyttelyssä näkee sellaisia ripakinttuja, että ei paremmasta väliä. Luonteeet ovat mitä ovat. Räksyttävät kaikkea.
    Olen puhunut tästä nykyisen puheenjohtajan kanssa, mutta hän ei reagoinut mitenkään, edellinen puheenjohtaja sanoise olevan ongelmä.


  • Varokaa Laamanni99:ä.Toimii Tampereella ja vaihtaa nimim.usein.Sairas ihminen,jolla kontakteja jopa psyk.hoitolaitoksiin.Jakaa kasvattajasta perättömiä kirjoituksia.Uhkailee väkivallalla julkisesti.Olen saanut tämän hlön kirjoitukset nähtäväkseni nyt työni puolesta ja asiasta on nyt vireillä toimenpiteet.Ei toimi yksin vaan sopassa tutkinnan alla myös muita.Moni muukin on tämän Laamannin kanssa ongelmissa,epästabiili yhteiskunnan hylkiö.Säälittävä LAAMA.

  • Meillä on ko.kasvattajalta jo kolmas ranskis. Ei mitään sairauksia, loistava luonne joka koiralla ja kasvattaja todella roduntunteva. Ihana, siisti ja kaunis koti ja lämminhenkinen nainen. Kutsuu aina kotiinsa tutustumaan ennen lopullisia päätöksiä. Kasvattaja taatusti tekee parhaansa rodun terveyden ja kasvatustyönsä eteen. On tuontejakin ja aina ollut kaikki paperit moitteettomat. En tiedä pitääkö paikkaansa, mutta kuulin kasvattajan juuri sairastuneen vakavasti...Ikävää, jos näin on. Miten te aikuiset ihmiset kehtaatte julkaista edes tekstejänne, ihan hävettää. Tai sanoisinko, että hävetkää. Antakaa ihmisen olla.

   • Jos itsestänselvistä asioista saa sankarin maineen, tarkoitan tällä siitokseen käytetyn koiran tutkimuksia, niin helpollahansen saa.Minusta ko. rodun kasvatus liippaa aika läheltä eläinrääkkäystä.


  • Parista viestistä huokuu aika selvästi, että itse Ironheads on kirjoitusten takana :).

   Suosittelen myös välttämään kyseistä kasvattajaa ja ihmistä. On useita pentueita, joissa nartulla teetetty peräkkäisistä juoksuista pennut ja muutenkin materiaali hyvin suppeaa. Lisäksi hämärät Viron koirakaupat siihen päälle.. Ihmisenä erittäin hankala.

  • Viimeisimmät pennut tehty vuoden ikäisellä nartulla, jolla sydämen sivuääni. Mitähän seuraavaksi?

  • Ottakaa nyt ihmiset silmä käteen ja katsokaa sitä koiranettiä. Millainen kasvattaja teettää yksivuotiaalla koiralla pentuja?
   Millainen kasvattaja teettää järjestäin perättäisistä juoksuista pennut koiralla?
   Millainen kasvattaja raahaa jatkuvasti "halpakoiria" Baltian pahamaineisimmista kenneleistä ja käyttelee niitä surutta jalostukseen?
   Millainen kasvattaja käyttää jalostukseen luonnetestistä -17 pistettä saanutta taistelukoirarotuista koiraa, kolmesti?
   Millainen kasvattaja ei ole kertaakaan käyttänyt jalostukseen yli 3-vuotiasta narttua, jolla mahdollisesti myöhemmin havaittavat sairaudet olisi puhjennut?
   Poikkeuksen tähän tekee suursnautserinarttu jolla neljät pennut kolmen vuoden aikana. Ei tarvi olla mikään järjenjättiläinen että tajuaa että ei todellakaan vastuullinen ja oikein toimiva kasvattaja.

   • Ei tavallinen perhekoiran hankkija tiedä noita asioita. Jalostusohjeet ja KoiraNet on tarkoitettu kasvattajien käyttöön. Minäkin luulin, että kennelliiton virallinen Vuolasvirta-palkittu kasvattaja, joka myy kalliita pentuja tarkkaan valituille pennunostajille, on laadun tae. Että kasvattaja on selannut itse jalostusohjesääntöjä ja KoiraNetiä 10 000 € edestä, mitkä hän tienaa yhdellä pentueella. Luulin, että virallinen kasvattajastatus merkitsee jotain. Pitkiä tunteja sukutaulujen ääressä, periytyvyyslaskelmia, kasvattajien välisien suhteiden ylläpitämistä, koirien tarkkailua ja niihin tutustumista, uteliaisuutta koirien maailmaa kohtaan...

    No enää en luule. Suhtaudun koiranjalostajiin vihamielisesti ja nihilistisesti. En halua maksaa edes 1000 € koirista, joiden sukutaulua selatessa käy ilmi, että kasvattaja on laiska ja intohimoton. 30 vuotta sitten ostin muutamalla sadalla markalla ensimmäisen shetlanninlammaskoirani, joka eli 15-vuotiaaksi. Tällainen koira ei ollut edes "vahinko", vaan perusterveen rodun normaali perusterve edustaja. Saatoin ehkä viimeisen koirani, erirotuisen "perusterveen" rodun edustajan haudan lepoon tänä talvena. Koira sairasti koko ikänsä kivuliasta PERINNÖLLISTÄ sairautta ja kuoli 7-vuotiaana aggressiiviseen syöpään, joka on sukutaulun perusteella PERINNÖLLINEN. Tämän rodun eliniän piti olla 15 vuotta, kunto perusterve ja kasvattajan piti olla pitkän linjan, monilla palkinnoilla palkittu koiria rakastava yhdistysaktiivi! VMP!


   • MistäEdesMaksoin kirjoitti:

    Ei tavallinen perhekoiran hankkija tiedä noita asioita. Jalostusohjeet ja KoiraNet on tarkoitettu kasvattajien käyttöön. Minäkin luulin, että kennelliiton virallinen Vuolasvirta-palkittu kasvattaja, joka myy kalliita pentuja tarkkaan valituille pennunostajille, on laadun tae. Että kasvattaja on selannut itse jalostusohjesääntöjä ja KoiraNetiä 10 000 € edestä, mitkä hän tienaa yhdellä pentueella. Luulin, että virallinen kasvattajastatus merkitsee jotain. Pitkiä tunteja sukutaulujen ääressä, periytyvyyslaskelmia, kasvattajien välisien suhteiden ylläpitämistä, koirien tarkkailua ja niihin tutustumista, uteliaisuutta koirien maailmaa kohtaan...

    No enää en luule. Suhtaudun koiranjalostajiin vihamielisesti ja nihilistisesti. En halua maksaa edes 1000 € koirista, joiden sukutaulua selatessa käy ilmi, että kasvattaja on laiska ja intohimoton. 30 vuotta sitten ostin muutamalla sadalla markalla ensimmäisen shetlanninlammaskoirani, joka eli 15-vuotiaaksi. Tällainen koira ei ollut edes "vahinko", vaan perusterveen rodun normaali perusterve edustaja. Saatoin ehkä viimeisen koirani, erirotuisen "perusterveen" rodun edustajan haudan lepoon tänä talvena. Koira sairasti koko ikänsä kivuliasta PERINNÖLLISTÄ sairautta ja kuoli 7-vuotiaana aggressiiviseen syöpään, joka on sukutaulun perusteella PERINNÖLLINEN. Tämän rodun eliniän piti olla 15 vuotta, kunto perusterve ja kasvattajan piti olla pitkän linjan, monilla palkinnoilla palkittu koiria rakastava yhdistysaktiivi! VMP!

    Juuri ne, joille pääsi löysät housuun, tuppaavat olemaan niitä, jotka syyttelevät kaikkia muita täysin mielivaltaisesti. Sinäkin olet tästä hyvä esimerkki.

    Jalosustietojärjestelmää EI ole tarkoitettu vain kasvattajille, ja sen tärkeydestä toitotetaan joka tuutissa. Jollei pennunostaja tee edes sitä vähimmäisedellytystä, että ottaisi vähän asioista selvää ja tulisi samalla taatusti törmänneeksi jalostustietojärjestelmään, niin se on peiliin katsomisen paikka. Menisitkö sinä ostamaan talon taikka auton ottamatta hyvinkin tunnollisesti selvää niistä? Jos et, niin miksi menisit kuitenkin koiran hankkimaan vaivautumatta tutustumaan aiheeseen yhtään?

    Olisitko sinä tiennyt koirasi olevan riskialtis peinnölliselle sairaudelle etukäteen? Olisiko kasvattaja voinut tietää sen etukäteen? Usein koiria alkaa kuolemaan ja kuolinsyitä jalostustietojärjestelmään tupsahtelemaan vasta sitten, kun linja on jatkunut jo useamman sukupolven. Syöpä on kaiken lisäksi sellainen viheliäinen päänvaiva, ettei sen perinnöllisyys todellakaan selviä ennen kuin se alkaa olemaan todella selvää useiden sairastuneiden koirien vuoksi.

    Kukaan ei tienaa pentueella 10 000€, jollei kasvatus ole _todella_ epämääräistä. Jos tuollaisia summia onnistuu joku tienaamaan, niin homma on niin epäilyttävää, että sen näkee kilometrin päähän. Silloin on taas ostajalla peiliin katsomisen paikka, jos meni niin epämääräistä tehtailua tukemaan. On helppoa ottaa selvää pennun myyntihinnasta ja kertoa se pentujen määrällä, mutta hissin pitäisi nousta vähän ylemmäs, jos alkaa miettimään, onko siinä lopulta varsinaista tienestiä killinkiäkään.

    https://kuono.fi/koirankasvatus-kallis-harrastus-vai-tuottoisaa-liiketoimintaa/


  • Lempäälän "kasvattaja" on kaupitellut viime aikoina useita koiria Tori.fi:ssä jatkuvasti muuttuvilla keksityillä nimimerkeillä.

   • No kyllä tota määrää saa jo kaupitella aika monessa paikassa. Viime vuonna pelkkiä ranskiksia 4 pentuetta ja 21 pentua. Noilla määrillä on jo puhdas elinkeino ja euroissa pennun hinnoista riippuen lähemmäs 40 000€ /2017. Onkohan tuosta summasta paljonkin ilmoitettu verottajalle?


  • Eipä taida verottaja saada killinkiäkään tuosta potista.
   Pottiahan vielä lisää Valko-Venäjältä trokatut koirat.
   Ei taida mamma keritä työssä käymään, eikä kyllä taida olla kiinnostustakaan.

  • Aivan järkyttävää luettavaa nuo ironheads kommentit. Itse olin ottamassa sieltä pentua ,mutta joku vaisto siinä sanoi että elä osta .... oon todella pahoillaan niille jotka sairaan pennun häneltä ostanu . Eikö tälle asialle voi oikeasti tehdä mitään ??

  • Taas on uusi pentue salanimellä sekä eri ilmoituksella halpatuontikoiria myynnissä Torissa. Rotujärjestö hohoi! Miksi tehtailuun ei puututa??

  • Katsoin juuri videopätkän ranskanbulldogista ja oliko kiinanpalatsikoirasta, järkytyin
   Tämä video pitäisi näyttää esm. kasvattajakurssilla, Jokainen kasvattaja
   on vastuussa pennuistaan, Koko rotu pitäisi kieltää kennelliiiton toimesta,

   ethän sinä ainakaan halua pennunostajan olevan pettynyt pentuunsa,
   .

  • Näyttää tosiaan Torissa olevan parikin eri ilmoitusta ranskanbulldogeista tältä trokarilta. Ei sitä mammaa taida saada kuriin millään...

  • Meillä on ranskis Elinalta ja eipä ole ollut valittamista.2.5 v nyt ikää.
   Ainakin meillä asiat sujui hyvin.

  • Kyllä Suomi on niin pieni maa, joten on todellakin tervetulleita hyväsukuiset tuontikoirat.(ei pentutehtaista)
   Näin saamme terveitä pentueita ja hyviä koiria jatkossakin.
   Valitettavasti sairaitakin yksilöitä mukaan mahtuu eikä sille mitään voi, niin se on ihmistenkin kohdalla.

   • No nyt on vellit ja muussit pahasti sekaisin! On kaksi eri asiaa tuoda halpoja pentuja maahan myytäväksi eteenpäin kuin tuoda laadukkaita koiria itselleen jalostuskäyttöön. Maan pienuudellakaan ei ole sitten mitään tekemistä asian kanssa; esim. ranskis on sellainen rotu, että ihan heti ei jalostusmateriaalista ole pulaa, vaikka ei kärrättäisikään koiria Suomeen vähän väliä.


   • Kaikkeakanssa kirjoitti:

    No nyt on vellit ja muussit pahasti sekaisin! On kaksi eri asiaa tuoda halpoja pentuja maahan myytäväksi eteenpäin kuin tuoda laadukkaita koiria itselleen jalostuskäyttöön. Maan pienuudellakaan ei ole sitten mitään tekemistä asian kanssa; esim. ranskis on sellainen rotu, että ihan heti ei jalostusmateriaalista ole pulaa, vaikka ei kärrättäisikään koiria Suomeen vähän väliä.

    En mielestäni puhunutkaan halvoista myyntipennuista!
    Ja kyllä se Suomi vain on melko pieni maa ihan ranskiksiakin ajatellen.toki muitakin suosittuja rotuja ajatellen.
    Kannattaa ottaa asioista selvää ennenkuin soopaa kirjoittelee.
    No tämä suoli24 ei olekaan kovin vakuuttava koirapalsta.


   • Bulla kirjoitti:

    En mielestäni puhunutkaan halvoista myyntipennuista!
    Ja kyllä se Suomi vain on melko pieni maa ihan ranskiksiakin ajatellen.toki muitakin suosittuja rotuja ajatellen.
    Kannattaa ottaa asioista selvää ennenkuin soopaa kirjoittelee.
    No tämä suoli24 ei olekaan kovin vakuuttava koirapalsta.

    Suutuit asiallisesta kommentista, koska...? Keskustelun kasvattajaa ei olla syytetty hyväsukuisten jalostuskoirien tuonnista, joten mielenkiintoista sinänsä, että käänsit asian sellaiseen. Mistä sinä tarkalleen ottaen tiedät, että mainitut tuonnit ovat olleet hyväsukuisia jalostuskoiria, joita käytetään kasvatukseen?

    Ja ei, Suomessa on ranskanbulldoggien tilanne oikein hyvä jalostusmatskun kannalta, joten lopeta itse soopan kirjoittelu.


   • nokerropa kirjoitti:

    Suutuit asiallisesta kommentista, koska...? Keskustelun kasvattajaa ei olla syytetty hyväsukuisten jalostuskoirien tuonnista, joten mielenkiintoista sinänsä, että käänsit asian sellaiseen. Mistä sinä tarkalleen ottaen tiedät, että mainitut tuonnit ovat olleet hyväsukuisia jalostuskoiria, joita käytetään kasvatukseen?

    Ja ei, Suomessa on ranskanbulldoggien tilanne oikein hyvä jalostusmatskun kannalta, joten lopeta itse soopan kirjoittelu.

    Suutuin?
    En kyllä mitenkään suuttunut.
    Mutta kehoitan ottamaan asioista selvää ennen kuin soopaa kirjoittelet, kun et selvästikään oikein tiedä näistä asioista mitään.
    Kiitos.


  • Eiliseen dokumenttiin sairaista koirista olikin sitten päässyt tämän trokarimamman rahtaama koira..on se kumma, että ihmiset näitä kuitenkin aina lankeavat ostamaan..mutta kun halvalla saa..

   • 503 Service temporarely unavailable


  • Millanen ihminen ostaa tämmöstä sairasta rotua? Lyöpä itteltä nokka lyttyyn, ja koita nukkua kuorsaamatta. Pitäs kieltää koko rotu, tai jalostaa takasin pitkänokkaseksi. En ostais näitä lyttynokkasia, enkä myöskään liika ihosia.

   • Ei ole sen sairaampi, kuin muutkaan.
    Kaikista roduista löytyy sairaita yksilöitä, niin myös meistä ihmisistä.
    Pitäisi mielestäsi kieltää myös sairaat ihmiset??


  • Helpdesk503

   503 Service temporarely unavailable

  Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Torppa sairaalaan

   Kas kas..oliko ullatus, että taas tapahtuu..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   86
   2243