Tässä toimivia

säästövinkkejä ruokakuluissa

Minä teen näin:

kun on palkkapäivä niin käyn ruokakaupassa ja ostan kerralla paljon ja halpaa. Pakastimeen laitan sitten kaikki jauhelihat, makkarat, kalat ym. mitä en heti aio käyttää.
Jos aloitetaan perunoista jotka maksaa jotain 60-70 senttiä/ kilo tällä hetkellä, niin niitä kun ostaa jo pari kiloa niin saa vaikka mitä laitettua. Kuten peruna-jauheliha paistos tai jauheliha keittoa, ja niistä molemmista riittää ainakin kahdeksi päiväksi ja jopa kolmeksi.
Makkara paketista saa keiton ja/tai kastikkeen/uunimakkaraa.
Pakastekalasta saa myös keiton, ja jos puolittaa paketin saa toisesta palasta uunikalan. Tonnikala on myös halpa vaihtoehto (ellei osta kallein merkki), makarooneja ja tonnikala ja siihen herne/maissi/paprika pussi ja mausteeksi suolaa, pippuria ja liemikuutio.
Hernekeitto purkki ei myöskään paljon maksa ja pakaste juurekset keittoihin on halvempi vaihtoehto kun että ostaa niitä tuoreina tässä tapauksessa.
Myös leivän kannattaa leipoa itse, sitä saa monta sämpylää yhdestä sämpyläjauho pussista joka maksaa jotain 3-4euroa jos ei halua maksaa viidestä sämpylästä jo 2-3 euroa.
Syksyllä taas kannattaa mennä sienimetsään, sieltä kun silloin saa ilmaista ruokaa ja kaupan päälle vielä raitista ilmaa.
Mausteyrtit voi kasvattaa itse ikkunanlaudalla tai parvekkeella, kuten persiljat, tillit, basilikat, oregano, timjami jne. eikä tarvii ostaa niitä kalliita maustepusseja/purkkeja.
Hedelmät taas kannattaa ostaa silloin kun ne on tarjouksessa, ei tarvii olla se kallein omenalaji jne.
Tässä oli vähän säästövinkkejä mitä itse olen noudattanut ja hyvin toimii.

3

1059

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tässä lisää...

      Hyviä säästövinkkejä on. Mutta niitäkin voi tarvittaessa vähän parantaa. Tässä itseni hyväksi kokemiani vinkkejä näihin liittyen:

      1)Yritä ostaa perunat syksyllä tarjouksesta 10kg säkistä, niin saat edullisesti, muistaakseni oli Prismassa syksyllä 35c/kilo. Hyvä vinkki jos on paikka missä voi säilyttää niitä.

      2)Kova hinta jauhoista 1,5-2eur/kg. Itse ostan vehnäjauhoja tarjouksesta 0,35eur/kg, sekä sukulaiselta venhänjyviä 0,20eur/kg joista jauhan kotona täysjyväjauhoa sämpylöihin. Käytän sämpylöihin yleensä 35% täysjyväjauhoja. Ja on muuten terveellisempää näin.

      3)Yritän hyödyntää ilmaiset puutarhan antimet, omenat, luumut ym. Sekä metsästä saatavat marjat ja sienet.

      4)Ostan aina ison kilo-juuston halvalla ja siitä sitten käytän heti osan, ja loput raastan pakastimeen, tulee huomattavasti edullisempi kilohinta juustoraasteelle, verrattuna kaupasta ostettuun.

      Ruokakulut pystyn painamaan noin 40-50eur/kk kun itse leipoo sämpylät. Mutta helposti lipsahtaa lähelle satasta jos ostaa leivät valmiina ja muutenkin ostaa kalliimpaa tuotetta.

      • Kiitos paljon molemmille.


      • anniina
        Malteser0004 kirjoitti:

        Kiitos paljon molemmille.

        näihin, että kyllä hernekeittokin kannattaa tehdä itse! Tulee todella paljon edullisemmaksi kilohinta!! Ja tekee samantien suuremman satsin ja pakastaa osan. Muutoinkin teen itse ruuat alusta asti. Usein keittoja ja puuroja sekä sämpylöitä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1234
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1046
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      61
      788
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      730
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      695
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      37
      646
    9. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    10. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      628
    Aihe