keskosvauvan tarvikkeet, vauvan petivaatteet

miten varautua

Minä olen se joka kyseli aikaisesta raskausmyrkytyksestä kun viikkoja on 26 6. Toinen asia mikä mietityttää, on se, että mikäli vauva sitten tulee etuajassa, niin mitä se tarvitsee? Minulla on vauvanvaatteita (bodeja, potkuhousuja, myssyjä) normaalille vauvalle, mutta ei keskoselle. Pitäisikö varautua hankkimalla jotain keskosvaatteita? Tarvitseeko vauvat villatakkeja? Miten keskonen nukkuu siis minkälaisissa petivaatteissa? Ja muutenkin, millaisia petivaatteita kannattaa vauvalla olla...meillä on lämmin asunto...onko puuvillainen, villainen vai kashmirvillainen viltti paras ja turvallisein peitteenä? Entä vaunuissa...villaa vai kashmiria vai mitä?

9

1307

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • keskosen

      saat, kotiudut kyllä aiemmin kun vauva asioita järjestelemään, joten älä turhaan etukäteen stressaa.

    • miksi näitä asioita kyselet,.

      Jos ja kun vauva syntyy keskosena( eli siis todella aikaisin) niin kyllä se vauva ensin on sairaalassa niiin kauan, että hänen tilansa vakiintuu, esim. jos sinä nyt synnyttäisit, niin et vaavaa saiasi mukaasi vaan teholle menisi, kehukot eivät olisi kehittyneet. Ja painoa ei olisi tullut tarpeeksi. Joten kun vauvan kotiin saisit olisi vauva ns." normaalin kokoinen" ja ihan voi kyllä vauvan pukea normaalisti, niinkuin täysiaikaisenkin vauvan..ei ole mitään erikseen keskosvaatteita...kaupoissa. Niin ja siis onko sinulla raskausmyrkytys todettu vai miksi sinä näitä kysele?

      • mietityttää...

        Minulla on ollut paha myrkytys aiemmin ja nyt on uusi jo alkanut, tosin ei vielä paha, vasta aluillaan vaan. Viimeksi kuitenkin paheni nopeasti kerran alettuaan, joten kyllä tässäkin nyt mietityttää.


      • minävaan...

        ja eikös tämä palsta ole sitä varten että ihminen voi kysellä asioita jotka häntä askarruttaa?
        Kyllä itsekin varmaan tuossa tilanteessa yrittäisin jo miettiä että entä jos...
        Keskosvaatteisiin ainakin oli suurikäsityölehdessä kaavoja (lehden numeroa en nyt kyllä muista)
        että jos on näppärä niin tekeehän niitä itsekin.
        Ja olen kuullut että keskosia jouduttu pukemaan nuken vaatteisiin kun hukkuvat niihin "normikokoisen" vaatteisiin.


      • stressaaa.....
        mietityttää... kirjoitti:

        Minulla on ollut paha myrkytys aiemmin ja nyt on uusi jo alkanut, tosin ei vielä paha, vasta aluillaan vaan. Viimeksi kuitenkin paheni nopeasti kerran alettuaan, joten kyllä tässäkin nyt mietityttää.

        Jos näin on, niin kannattaa ottaa päivä kerrallaan ja siis oikeesti ei kannatta nyt stressailla tollasilla asioilla...kun tosiaan vauvalle vaan samanlaisia vaatteita/vuodevaatteita kun täysi-ikäiselle ja tosiaan et vauvaa kotiin saa ennen kun kaikki sillä on ok. kerkeet kyllä. Niin ja jos nyt on aluillaan oleva myrkytys niin voihan olla, että ei kehkeydy pahaksi missään vaiheessa.


      • mutta omaakin
        minävaan... kirjoitti:

        ja eikös tämä palsta ole sitä varten että ihminen voi kysellä asioita jotka häntä askarruttaa?
        Kyllä itsekin varmaan tuossa tilanteessa yrittäisin jo miettiä että entä jos...
        Keskosvaatteisiin ainakin oli suurikäsityölehdessä kaavoja (lehden numeroa en nyt kyllä muista)
        että jos on näppärä niin tekeehän niitä itsekin.
        Ja olen kuullut että keskosia jouduttu pukemaan nuken vaatteisiin kun hukkuvat niihin "normikokoisen" vaatteisiin.

        päätä voi käyttää. Onhan se keskonen aika pitkään sairaalassa jos kovin paljon pienenmpänä syntyy..

        Itse olen löytänyt n.40-50-kokoisia pikkuvaatteita (bodyjä ja housuja) esim. prismasta joskus - mikäli se keskonen nyt sattuu niin aikaisin kotiutumaan että kovin paljon pienempää vaatetta tarvitsee. Itsellä jännitytti myös tuleeko pikkukeskonen vaan ajattelin että jos tulee niin ehtii niitä pikkuruisia vaatteita hankkimaan ennen vauvan kotiutumista. Eikä tullut, tuli iso ja yliaikainen.. ei ne pienimmät normivaatteetkaan niin kovin isoja pitkään ole. h&m:n vaatteet on muutenkin hirmuisen pienikokoisia ja rumpukuivaamalla näkyy kutistuvan vaikka mistä ostettu :)


    • 1+1=2

      Odotan kaksosia ja miettinyt,että jos ne syntyy kauhean aikaisin,niin ovat sitten niin pieniä. Olen miettinyt,että tarviiko mennä ostamaan pienempiä vaatteita ja en edes tiedä mistä saa keskosten vaippoja ostaa,noi normaalit kun ovat niin isoja sitten. Ja myös olen kuullut,että keskosille annetaan jotain eri korviketta kuin tuttelia tai muita mitä kaupoissa myydään.
      Mutta äitini minulle sanoi,että jos niin pieniä ovat,ei sieltä sairaalasta pääse pois,ennen kuin ovat kasvaneet ja voimistuneet. Silti myös mietin näitä asioita.

    • ..................

      Itse synnytin rv32, lapsi painoi 1800g ja oli 40cm pitkä. Olin ostanut muutaman bodyn kokoa 56cm ja muut vaatteet olivat kokoa 62cm, nämä siis olin osatnut jo ennen lapsen syntymää. Lapsi oli sairaalassa 6 viikkoa. Ensimmäisen viikon oli sairaalan vaatteissa. Sitten olin jo synnytyksen jälkeen siinä kunnossa että hain 40cm vaatteita, vein keskolaan 3 vaatekertaa. Hoitajat laittoivat ne aina likastuessaan keskoskaapin takan olevaan hyllykköön. Pesin vaatteet itse ja vein takaisin. Minusta oli kivaa kun lapsella oli sopivan kokoiset ja kivan näköiset vaatteet. Sairaalaan vaatteet oli vuodelta ö. Keskosella käytetään kahta paitaa päällekkäin. Hyviksi havaitsin kietaisubodyt. Sinä aikana kun lapsi oli sairaalassa hän kasvoio 2.5cm. Käytimme 62cm vaatteita 6kk iässä. Mielestäni oli tärkeää ettei lapsi ole liian isoissa vaatteissa. Petivaatteet olivat puuvillaa. Vauvan peiton (olikohan Finnvear) ostimme ihan tavallisesta kaupasta. Äitiyspakkausta en ottanut, vaatteet olivat niin järkyttäviä. Viltti mulla oli ennestään, se on piehmeää villaa ja nimeltään ihan vauvan viltti. Keskosien asentoa vaihdetaan 3h välein eli joka syötön välillä, ns. asentohoito. Kylkiasento tuettiin sairaalassa hienolla pötkylälle, aivan kuin kaurapussi, mutta pidempi. Se tuli lapsen selän taakse, pepuntakaa, vähän kuin L kirjain tukemaan lasta. Paikkakunnan Martat olivat tehneet jokaiselle keskoselle pinen tilkkupeitteen, sen sai mukaan kun lapsi kotiutui.
      Kun lapsemme kasvoi, nukkui hän aina pelkällä pussilakaanalla. On kuumaverinen kaveri eikä peittoa kaipaa.
      Älä huoli, jos saat keskosen, onko sinulla tavaroita vai ei. Vauva on todellakin sairaalassa niin kauan että ehdit hankkia aivan kaiken tarvittavan.
      Hyvää loppuraskautta!

    • Anonyymi

      NuppusPakkaus Facebook. Sieltä saa 36cm - 44cm vaatteita alkuun.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 103
      1869
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1835
    3. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      53
      1834
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1657
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1573
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      10
      1350
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1310
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1296
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      14
      1281
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1242
    Aihe