OCD.stä kertokaa

lisää

katsoin yle teemalta viime torstaina sitä pakkomielteiden vangit ohjelmaa(20:30 - 21:00).
Siinä yhdellä oli mm. pakkomielle pestä kädet n. 300 kertaa päivässä. Siinä siis oli 4 kappaletta hoidettavana eräänlaisella leirillä.
Yhdellä oli pakkomielle että ennen nukkumaan menoa pitää katsoa sängyn alle ja että sen äiti on kuolemanvaarassa ja että uimaanmennessä voi saada jonkun taudin järvestä/merestä/uima-altaasta, sama oli kolmannella, siis että uimaanmennessä voi saada jonkun taudin järvestä/merestä/uima-altaasta.
Neljännestä ei kerrottu siinä ohjelmassa se tulee vielä ainakin ensi torstaina samaan aikaan.

6

1879

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Itselläni oli käsienpesu aivan mahdottomissa mittasuhteissa sairastuttuani OCD:hen 23 vuoden iässä. Katsoin ohjelman viime torstaina, ja siinä näkyi hyvin, kuinka tämän käsiä pesevän miehen iho oli kuivunut käsissä. Itselläni teki pahaa katsoa häntä TV:stä, koska pesin käsiäni aiemmin niin paljon päivän aikana, että ihoon tuli verihaavoja. Mielestäni juuri erilaiset pesemisrituaalit ovat hyvin tyypillisiä OCD:n oireita. Itselläni on myös ollut monenlaisia tarkistamis- ja laskemisrituaaleja. Olen nyt 48v, ja tilanteeni on vuonna 1992 tehdyn aivoleikkauksen jäljiltä huomattavasti parempi. Voit lukea täältä pakko-oireisen häiriön keskustelupalstalta elämäntarinani kohdasta "Pitkään OCD:tä sairastanut". Toivoisinkin sinulta vastausta ja kommentteja.

      • haluun

        aivoleikkaukseen........ sais itseasiassa poistaa koko aivot samantien.


      • haluun kirjoitti:

        aivoleikkaukseen........ sais itseasiassa poistaa koko aivot samantien.

        OCD:n hoidossa voidaan käyttää neurokirurgista menetelmää vain siinä vaiheessa, kun KAIKKI muut auttamiskeinot on kokeiltu eli siis useat eri lääkitysvaihtoehdot ja esim. kognitiivinen käyttäytymisterapia. Aivoleikkaus on vihonviimeinen ulospääsytie, jota käytetään vaikean ja niin sanotun terapiaresistentin OCD:n hoidossa. Omalla kohdallani oli kyse etuosan kapsulotomiasta, jossa aivoissa poltettiin hermoratoja, mutta nykyään käytetään hienostuneempaa metodia eli ns. sähköstimulaatiohoitoa (= DBS=Deep Brain Stimulation=syväaivostimulaatio), jossa elektrodien avulla johdetaan sähköärsyke samoihin hermoratoihin. Virtalähde asetetaan potilaan ihon alle. Suomessa hoitoa ehkä jo käytetään vaikeaan masennukseen, mutta OCD-potilaan on ehkä vielä haettava apua ulkomailta. Tarkemmin asiasta tietävät Oulun yliopistollisen keskussairaalan neurokirurgi Esa Heikkinen ja HUS:in psykiatrian professori Hasse Karlsson.


    • mies vaan

      hei neurooseissa voidaan käyttää tietääkseni sähköshokkihoitoa myös. kysykää lääkäriltänne. siinä annetaan lyhyitä sähköimpulsseja aivoihin.

      • Jos olen oikein ymmärtänyt, niin varsinaista sähköshokkihoitoa eli elektrokonvulsiivista terapiaa on jo kauan käytetty esim. vaikean masennuksen hoidossa, mutta en tiedä tarkalleen, käytetäänkö sitä myös OCD:n hoidossa. Toisaalta ulkomailla käytetään sähköstimulaatiohoitoa (=syväaivostimulaatio=DBS), jossa sähköimpulsseilla ärsytetään tiettyjä hermoratoja aivoissa, mistä seuraa OCD:n oireiden lieventymistä. Tämä on kaikki, mitä tiedän sähköimpulssien käytöstä pakko-oireiden hoidossa. Tietääkseni DBS:ssää on ainakin suunniteltu käytettävän Suomessa ensin vaikean masennuksen hoidossa. En tosiaankaan tiedä, käytetäänkö varsinaista sähköshokkihoitoa pakko-oireiden lievittämiseen, mutta asiasta voi tarkemmin kysellä Oulun yliopistollisen sairaalan neurokirurgi Esa Heikkiseltä tai HUS:in psykiatrian professori Hasse Karlssonilta.


    • David N. Andrews

      Has nobody in Finland heard of Exposure and Response-Prevention therapy? Research world-wide demonstrates the best success rates for OCD, even in the very severe cases.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      57
      2275
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      70
      1914
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      55
      1725
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1631
    5. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      152
      1618
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1604
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1514
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1357
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1311
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      1
      1218
    Aihe