Toisen silmän huono näkö 5 vuotiaalla,APUAA!

mamiaa

Hei
Oltiin just 5v neuvolassa tytön kanssa.Sanoivat että vasemman silmän näkö 1,0 eli ei nähnyt kaikkea "mitä piti" sillä silmällä.Ja pituutta vain 104,3cm vaikka minä 175cm ja mies 192cm,tytön isovanhemmatkin molemmpien puolelta pitkiä.Olin 5 vuotiaana 111cm,mieskin kuulemma aina pisimpiä..Kasvuennuste tytöllä 160cm...Koko ajan kyllä ollut pieni, mutta kuinka vahvasti pitäisi nyt alkaa VAATIA lisätutkimuksia esim allergioiden varalta ettei tutkimattomuudenn tähden jää lyhyeksi? Mahakipuja valittelee useinkin, ja olen jättänyt maidon pois ruokavaliosta ja valinnut laktoosittomat tuotteet tilalle,nyt ei masu ole enää niin vaivannut..(itselläni lakt-intoleranssi)Onko teillä kellään tutkittu ja löydetty noin pieneltä lakt.intoleranssia? Ja se näkökin tietysti alkoi huolettaa..Neuvolan täti on tympeä, ei kommentoi mihinkään mitään, ehkä te,hyvät kanssaäidit osaisitte paremmin jotain kertoa..
Terveisin Anneli

2

2608

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • .....................

      Meillä on myös pojalla toisessa silmässä huono näkö, ja tarvitsee laseja lapsi. Meillä myöskin muuta, kuten adhd, ja siihen liittyvät aistitoimintojen ongelmat, jonka vuoksi silmälasit ovat myöskin valon mukaan tummenevat.

      Lapsen huono näkö meni läpi pitkään neuvolassa, koska ajattelivat, että lapsi ei pysty keskittymään tutkimukseen, jonka vuoksi tulos on huono. Toisella silmällä ei näe sellaista aikuisen kämmenen kokoista E-kirjainta kuin metrin päästä ilman laseja. En muista näön tarkkuutta, enkä jaksa kaivaa niitä, siksi yritin noin konkretisoida asiaa. Toisen silmän näkö kuitenkin on erinomainen, lääkärin mukaan jopa erityisen tarkka. Onneksi sattui vastaan neuvolassa oikein kokenut terveydenhoitaja, lapsi oli silloin vajaan neljän, ja hän otti asian todesta, ja menimme lääkäriin.

      Ensimmäinen silmälääkäri ei onnistunut tutkimaan näköä, (raha kyllä kelpasi), mutta sitten löysimme erittäin pätevän paljon pieniä lapsia hoitaneen silmälääkärin, joka onnistui heti, kun tiesi jo etukäteen lapsen ongelmista. Kannattaa siis etsiä kokenut lääkäri suoraan, jos vaan mahdollista. Me löysimme hänet ihan kyselemällä muilta. On nimittäin niin tärkeä asia, että tuloksen on hyvä olla luotettava.

      Eli meillä lapsen elämä parantui silmälasien saannin jälkeen, kömpelyys ja kupsahtelut vähenivät heti, ja tuo tummuva linssi mahdollisti ulkoilunkin kirkkaalla säällä. Toki rahan menoa se tietää, laseja joutuu uusimaan aika ajoin, mutta tasaantuu myöhemmin. Meillä on myöskin kotona kiinnitetty huomiota paikoissa, joissa lapsi liikkuu ilman laseja, että esim. tilojen hahmotus helpottuu mm. värikontrastien avulla, sekä valaistuksella. Meillä oli muutoinkin talonrakennusprojekti tulossa, joten oli helppo toteuttaa siinä vaiheessa.

      Koulussa ei ole ollut ongelmia, näkee laseilla hyvin taululle, jos ei joudu taakse istumaan. Alkuun oli tilanne laseillakin sellainen, että esimerkiksi ajokorttia ei saisi, mutta Silmän peitto koulutuksella tuo ero silmien välillä on tasoittunut. Pelkillä laseilla ei saanut näköä hyväksi. Karsastusta ja muuta ei ole, ilmeisesti tuo piirre on myöskin noihin muihin neurologisiin ongelmiin liittyvä.

      Sitten tuohon lapsen kokoon. Eihän tuon kokoiset viisivuotiaat tytöt ole harvinaisia. Mutta kannattaa miettiä myöskin allergioita yhtenä vaihtoehtona. Mutta avuksi ainakin täällä tulee silloin aina ravitsemusterapeutti, kun lapsesta on kyse. Jonkin verran voi kotonakin kokeilla. Meillä auttoi yhden pojan mahakipuihin ja huonovointisuuteen (on myöskin pienikokoinen, tai tosi laiha) Se, että siirryimme kokonaan laktoosittomiin tuotteisiin. Jotain muutakin on, mutta emme tiedä mitä. Iho-oireiden alkuperää emme ole pystyneet löytämään, mutta koska ihottuma ei ole jatkuva vitsaus, niin epäilemme sen tulevan esimerkiksi jostakin tietystä lisäaineesta tai mausteesta. Mutta laktoosin karsiminen oli todella iso apu. Vauvana oli paljon ruokarajoitteita, mutta niistä päästiin pikku hiljaa eroon, tuo laktoosi on jäänyt niiltä ajoilta, mutta nykyään se ei ole suuri rajoite. Ilman sitäkin voi syödä hyvin. Mutta mahdollisimman perusruoilla (ei eineksiä, eikä valmiiksi marinoituja tuotteita) pärjäämme aika hyvin.

    • silmälääkärin

      ja allergologin vastaanotolle

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      7936
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2892
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2472
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      120
      2198
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1855
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      11
      1616
    7. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1459
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1456
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1415
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1374
    Aihe