Mikä hurmosliike täällä hilluu

selaaja

Tämähän on kuin jonkun lahkon avoin painostus-ripittäytymis,-loanheitto ym.palsta! Luulin löytäväni asiallista tietoa hypnoosista. Muka täällä kirjoittavien pitäis hoitaa ihmisiä hypnoosi-nimisellä menetelmällä!! Ite hullumpia ootte kuin minä! Hyvä jos puoskarilaki tulee! Nämä friikit ei kyllä pääse manipuloimaan minun päätä. Kävin läpi pari sivua...hypnoosin kouluttamiseen lahkossa ja ammattimaiseen hoitotyöhön pyrki teurastajaa,opettajaa,ex-teekkaria,intialaista pään hierojaa jne... terveydenhuollon ammattilaisia ei.Joku vanha vaikuttaja erotetaan ja pohditaan lahkon sisäistä neuvostitteliä, yääk! Taidanpa varata ajan arvauskeskukseen ja viedä ongelmani sinne.Täällä ei ole ammattilaisia!

8

593

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tärkeää

      Valitettavasti vain näissä "yhteisöllisyyksissä" on ollut mukana myös joitakin terveydenhuollon ammattilaisia, akateemisiakin. Avoin, vapaa ja kriittinen kansalaiskeskustelu näistä yhteisö- ja markkinailmiöistä ja yksilönoikeuksista koulutuksissa, terapioissa ja järjestöpolitiikassa on tärkeää.

      Siteeraan toisaalla kirjoitettua: "Mielipiteiden ilmaisun rajoittaminen, kriittisen keskustelun vieroksuminen tai vaientaminen ja vaatimukset positiivisesta (tai tietynlaisesta ajattelusta) tai irrottautuneiden/erotettujen henkilöiden leimaaminen "epähenkilöiksi" ovat kulttipiirteitä. Onko näitä "tajuntaisuudessa" tai muissa hypnoosiliikkeissä?"

      Suomen Lääkärilehti 3/1999 vsk 54 s. 203 - 208
      Raija Hukkanen: Katsaus kulttimuotoisiin ilmiöihin psykoterapiassa ja koulutuksessa.

      "TERAPIAKULTTIEN TUNNUSPIIRTEITÄ
      (2). Vahingollisilla terapiakulteilla on seuraavanlaisia yhteisiä piirteitä toiminnassaan (2,3):
      1) Psykoterapiakieltä ja käsitteitä käytetään toimintaa esiteltäessä ja apua tarjottaessa
      2) Toiminta on pääsääntöisesti ryhmämuotoista
      3) Johtaja esittäytyy ammatillisesti pätevänä. Hän on karismaattinen, dominoiva persoonallisuus, jolla on narsistisia ja grandiooseja piirteitä.
      4) Ryhmän jäsenet kohottavat johtajan karismaattiseen asemaan ja idealisoivat häntä. He pitävät itseään etuoikeutettuina ryhmään kuuluessaan. Idealisoivaa transferenssia ei käsitellä terapiassa.
      5) Ryhmän jäsenet tekevät henkilökohtaisia uhrauksia johtajan ja ryhmän puolesta. Henkilökohtainen elämä ryhmän ulkopuolella kutistuu.
      5) Vahva ryhmäidentiteetti kehittyy
      6) Kehittyy vahva paine ryhmän normeihin ja käytäntöihin myöntymiseen ja sopeutumiseen
      7) Ryhmä on epäluuloinen, mitätöivä tai vihamielinen muita hoitotyön ammattilaisia kohtaan. Riippuvuus ryhmän sisällä lisääntyy ja kriittinen ajattelu vähenee.
      8) Terapiaan liittyvillä henkilöillä on ollut kehityksellinen tai muunlainen muutosvaihe lämässään, jolloin identiteetin ja turvallisuuden tarve on ollut suurin - esimerkiksi silloin, kun henkilö valmistuu ammattiin."

      "Karismaattiseen, kulttimaisia piirteitä omaavaan ryhmään kuuluvien jäsenien tunnuspiirteinä on kuvattu olevan (8):
      1) Kiinnittyminen yksimieliseen uskomussysteemiin
      2) Vahvan yhteenkuuluvuuden tunteen ylläpito ryhmässä
      3) Ryhmän käyttäytymisnormien voimakas vaikutus yksilön käyttäytymiseen
      4) Uskomus ryhmän tai ryhmänjohtajan karismaattiseen (tai pyhään) voimaan. Lisäksi on todettu, että tällaisella ryhmällä on taipumus eriytyä valtakulttuurista. Heillä on tunne totuuden tai viisauden löytämisestä muihin verrattuna. Tyypillistä on myös vahvan ryhmäkokemuksen tuottama tunne muuttuneesta tietoisuuden tasosta, jonka merkitys tulkitaan ryhmän ideologiaa tukevaksi (8,9). Osa jäsenistä kokee ryhmään kuulumisen aikana suotuisia muutoksia psyykkisissä oireissa ja osan oireet pahenivat (9). Suotuisat muutokset liittyivät suoraan verrannollisesti ryhmän yhteenkuuluvuuden tunteen asteeseen ja jäsenen tunteeseen yksimieliseen ryhmään kuulumisesta. Tällöin ulkomaailma koettiin herkästi pahaksi tai uhkaavaksi. Psyykkiset oireet lisääntyivät silloin, kun jäsen osoitti ryhmäideologiasta poikkeavaa käytöstä tai pyrki lähtemään ryhmästä (8,9)."

      "Kulttimaiseen terapiaan liittymiseen vaikuttaa omalta osaltaan inhimillinen, syvä tarve tuntea yhteenkuuluvuutta jonkin ihmisryhmän kanssa. Kaipuu varhaiseen vuorovaikutukseen on jäänteenä
      aikuisessakin."

      "Suomessa Terveydenhuollon oikeusturvakeskuksen (TEO) hyväksymien ja valvomien psykoterapiamuotojen ja psykoterapeuttien lisäksi on parina viime vuosikymmenenä versonut erilaisia terapiasuuntauksia ja henkisen kasvun ja itsensä löytämisen ryhmiä, joiden toiminnan arvioinnista ja valvonnasta ei vastaa kukaan. Terapeutin, kouluttajan, ohjaajan ym. nimikkeillä toimii kirjavan ja välillä suhteellisen vähäisen koulutuksen saaneita henkilöitä, jotka järjestävät terapiaa ja koulutusta. - Raija Hukkanen."

      • vaan näytä

        ...pystyvän asialliseen keskusteluun. Tai edes sopeutuvan minkäänlaiseen toimiensa ja oppiensa kriittiseen tarkasteluun. Järjen valossa. Totta kai esimerkiksi jonkun yhteisön koulutuspolitiikasta pitäisi voida keskustella avoimesi, jos koulutuspäällikkö vaihtuu, mutta siihenkään ei suggeriliike suostu.


    • tätä kautta
    • trollausta

      taas ja asioiden johdattelua muualle.

      • jkj99

        Jaa, ehkä. Sillä jos on lukenut viime aikojen aiheettomien poistojen kohteiksi joutuneita viestejä, ei voi väittää, että kriittiset asiatekstit (kuten erotetun kunniajäsenen pohdinnat ja infot) olisivat olleet mitään "loanheittoa" tai "ripittäytymistä", kuten kirjoittaja tarinoitsi. Jos on yhtään lukenut tätä nimimerkkipalstaa, tietää, että tämä EI ole asiantuntijafoorumi, vaan kaikkien kansalaisten avoin keskustelu. Sellaisetkin kuuluvat demokraattiseen avoimeen yhteiskuntaan.


    • ei-shyläinen

      Ethän provoile? Ainakaan Väinö Pertamon (aiheettomasti) poistetut jutut eivät olleet "ripittäytymistä" tai "loanheittoa". Olivat aika pehmeästi ja varovaisesti muotoiltujakin. Veteraanilla olisi syytä kirjoittaa terävämminkin. Myös muita asiakontribuutioita on täältä poistettu, värin perustein tai perusteetta.

      Jos olet tosiaan "asiakas", niin asiantuntijapalstat ja tutkimustieto löytyy muualta. Tämä on kaikkien avoin foorumi, sellaisiakin tarvitaan eikä tätäkään saa häiritä tai "sensuroida" epäasiallisesti.

    • ljlkjjlk898

      Provo provona, trollaus trollauksena. Näpsitään lauseita toisten viesteistä, käännetään tosiasiat nurinniskoin ja sitten sekaan sisäpiirivihjauksia, nälvimisiä, valheita tai provoilevaa häröilyä. Miksei sitten jonkun toisen käyttämä nimimerkki vielä lisäämään sekaannusta että saadaan jengiä harhautettua? Ja jos tulee hankalaa asiaa palstalle, niin sitten "puhdistukset" käyntiin ja pakonomaiset uhkailut päälle.

    • Patrick Monte

      Asiallista tietoa hypnoosista löydät kirjallisuudesta, valikoiden sieltäkin. Toki
      hypnoosi, asiallisesti ja asiantuntevasti käytettynä, on yksi työväline. Sitä se
      ei kuitenkaan ole noissa hömppähourula-hoidoissa. Puoskalilaki on tervetullut.
      Tarvetta sen tulolle olisi ollut jo aikaisemminkin. Usein noissa kirjoituksissa on
      painotettu sitä, että on annettava kaikkien kukkien kukkia. Kuitenkin on huo-
      mattava että se on lantakasa, jossa kaikki kukat kukkivat.
      Tutustu alan tasokkaaseen kirjallisuuteen, sieltä löydät asiallista tietoa hypnoo-
      sista. Ole kriittinen!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 166
      4616
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      118
      4207
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2770
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1901
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1774
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1669
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1660
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      94
      1615
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1573
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1521
    Aihe