Aihe

voiko olla salmonella

hea

voiko olla salmonella, jos oireet ovat: ylämaha kipuilee välillä, ripulia. Oksensin paripäivää sitten, mutta nyt ei ole enää ollut pahoinvointia. Eli oireet ovat enää nuo mahakipu välillä ja ripuli.

3

1780

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • vatsatauti virus

   Nyt on liikkeellä Helsingin ja Tampereen alueella ainakin, sellainen helposti tarttuva vatsatauti virus, jonka ensi oireina on mm. vilunväristyksiä ja vatsakipua. Toisilla myös kurkkukipua.

   Sitten oksentelua, selkä ja keuhkokipua, loppuvaiheessa ripulia ja vatsakipua.

   Paras lääke on hiilitabletti.

   En tiedä mikä on taudin nimi, voi olla norovirus.

  • kaipa?

   Oletko siis ollut jossain ulkomailla mistä olisit saanut tartunnan? Suomesta epätodennäköistä saada.
   Salmonella tietääkseni voi olla oireetonkin,ja vaikka oireet tulisi niin testeillähän se sitten selvii. Muistaakseni salmonellaan liittyy kuumettakin,ainakin isälläni oli niin kun sai tartunnan.

   Mahatauteja on liikkeellä aivan varmasti ja todennäköisemmin se on sellainen. Ota imodium lääkettä jos et oo jo ottanut ja odottele vielä pari päivää.Muista juoda tarpeeksi nestettä ettet kuivu.Jos kuumetta tulee tai menee pahemmaksi,niin mee lääkäriin.
   Jos on töissä tekemisissä elintarvikkeiden kanssa niin tarvis se salmonella testi tehdä,jos olet palannut ulkomailta. Työterveys hoitaa silloin asian.

  • matkailu-puolellako

   Ajattelin vaan, kun täällä Matkailijan terveys -puolella kyselet.

   Ulkomaan reissun jälkeen tulevat vatsa/suolisto-oireet kannattaa käydä kyllä turhia odottelematta selvittämässä. Ei muuta kuin käynti terveysasemalla vaikka päivystävällä sairaanhoitajalla. Saat sieltä näyteputket, jotka sitten viet labraan. Ja jos jotain löytyy, niin saadaan hoito aloitetuksi mahdollisimman nopeasti ja oikeilla lääkkeillä.

   Terveisin yksi reissulta salmonella saanut.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   278
   20374
  2. Taksinkuljettaja Niina Syrjäläinen (Ristiinasta)

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/33ec61ee-a6fb-4422-8ecc-982c68a91196 Viimeinen havainto eilen tiistailta n.17:48. Kadonnut kotoaan tilataksin kans
   Kadonneet ihmiset
   171
   16375
  3. Sofia sai 2000 e sukset ja Stefan joutui lainaamaan rahaa ruokaan

   Sofia sai Stefanilta 2000 e sukset ja Stefan joutui tämän jälkeen lainaamaan kaverilta rahaa ruokaan. Aika hurjaa menoa. Jos Martina olisi tiennyt,
   Kotimaiset julkkisjuorut
   303
   12826
  4. Poliisi vaati Niko Ranta-ahoa vangittavaksi

   uudesta huumerikoksesta. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007734511.html
   Kotimaiset julkkisjuorut
   312
   10434
  5. Notta ny se on tuloos! Sinimustat rekisteröityy puolueeksi.

   Vanhat hyvät ajat palaavat. Joukko ultra-isänmaallisia ovat perustamassa uutta puoluetta. Työnimenä on nyt Sinimustat. Nyt tulee vihervasemmistolaisel
   Maailman menoa
   676
   10341