matkailu pikkulapsen kanssa - onko se lomaa ollenkan

-----------------

Voiko pienen lapsen kanssa matkustaa niin, että se oikeasti tuntuu lomalta, erityisesti jos vanhemmat lähtevät kaksistaan vauvan kanssa?

Meillä on pieni vauva kotona ja mielessä on käynyt, että kun vauva aika paljon huomiota ja energiaa vaatii jo kotioloissa, niin olisiko siinä oikein mitään iloa siitä, että pyörittää samaa rumbaa jossain muualla?

Jos miettii mitä juttuja ennen vauvaa teki lomalla, niin aika huonosti ne sopivat: illalla ei voi lähteä ravintolaan kaksistaan, nähtävyyksien kiertely lienee aika raskasta vauvan kanssa vaipanvaihtoineen ja säännöllisine syöttämisineen, rannallekaan vauva ei taida oikein sopia jne... Mitä te jotka olette pienten lasten kanssa matkailleet oikein teette matkalla?

8

2140

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SaskiaG

      Ensimmäinen kahden viikon lomamatka lapsen kanssa tehtiin hänen ollessaan neljän kuukauden ikäinen. Pääasiassa nautimme hotellin palveluista siis valmiista aamiaisesta, siivouksesta ja uima-altaasta. Nukuimme yhdessä päikkäreitä ja kävimme retkillä niissä kohteissa joihin pääsi helposti, kantoreppu selässä oli mukava tallustella uusilla kiinnostavilla paikoilla.
      Rannalla makoilimme rantavarjon suojassa ja kahlailimme meressä.

      Iltasyöminen ravintolassa hoitui niin, että lapsi nukkui vaunuissa yöuniaan ja me nautimme hyvästä ruuasta.

      Lapseni on aina ollut rauhallinen ja helposti tyynnyteltävä, lentomatkalla hän nukkui ja söi eikä itkenyt yhtään.

      • -----------------

        kiitos vastauksesta! Lomanne on ilmeisesti ollut vauvasta huolimatta mukava ja rentouttava.


    • sitä rumbaa

      pyörittää palmun katveessa kuin räntäsateen keskellä Suomessa. Myös se, että vauva silminnähden nauttii, rentouttaa mieltä. Mutta toki makunsa kullakin.

      • -----------------

        minkäikäisen vauvan kanssa matkailitte ja missä?


      • kuukauden reissu
        ----------------- kirjoitti:

        minkäikäisen vauvan kanssa matkailitte ja missä?

        Vauva täytti matkalla puoli vuotta. Omatoimisesti matkailtiin ja muutamassa eri paikassa asuttiin. Reissaamista toki helpotti se, että kiinteät aloitettiin vasta kotiin paluun jälkeen. Vauva nautti selkeästi lämmöstä ja paikallisilta saamastaan huomiosta. Itsekin pääsi mukavasti rentoutumaan, snorklailtiin vuorotellen jne.

        Toki vauvan kanssa matkustaminen oli erilaista kuin ennen vauvaa. Välillä myös rasittavaa, mutta niinhän se arki kotonakin on.


    • lasten kanssa reissaaja

      Me matkusteltiin tosi paljon ennen lapsia, eikä me kotiin olla jääty lasten tulonkaan jälkeen. Tottakai mukana oleva lapsi on otettava matkaa suunnitellessa huomioon, ihan mitä vaan ei voi tehdä. Mutta lomailla kyllä voi!

      Yhden vauvan kanssa saattoi mennä melkein entiseen malliin. Meillä kun vauvat ovat kotonakin asuneet kantoliinassa, ei siinä ole eroa ollut missä on kuljettu. Sillälailla oltiin niin kaupunkilomilla kuin Alpeilla vaeltelemassakin. Öisin vieressä nukkuva, päivisin liinassa kulkeva, rintaa syövä vauva ei juuri tavaramäärääkään kasvattanut, vähän vaatteita ja vaippoja tarvittiin.

      Enemmän suunnittelua vaaditaan nyt kun mukana kulkee vauva ja kolmevuotias. Isompi kun tarvitsee omia juttujaan, puistoleikkejä ja lepotaukoja, eikä hänen kanssaan voi koko päivää shopata tai kiertää nähtävyyksiä (mitä liinavauva kyllä jaksaa). Mutta tosi kivaa meillä silti on. Etsitään välillä puisto tai joku muu leikkipaikka, pidetään jätskitaukoja ym. Rannallakin käydään, siellä meillä on aina iso aurinkovarjo, ja lapsilla on aurinkosuojauikkarit, hatut ja aurinkolasit päällä. Pidemmän kaavan syömiset ajoitetaan lounaaseen jolloin lapset jaksavat hyvin, illalla syödään lyhyemmin tai take-awayta hotellilla tms. Usein vuokraamme talon (omalla uima-altaalla, pyykkikoneella jne.), jolloin lasten kanssa toimiminen on tosi helppoa.

      Jos haluaa ajatella niinpäin että on hankalaa ja on luovuttu paljosta, niin löytäähän kai sellaistakin. Ei me olla nyt laskettelulomilla käyty eikä missään yöelämässä hilluttu. Mutta tämä on nyt meidän perhe ja me toimitaan yhdessä ja tehdään sellaisia asioita että kaikilla on kivaa, lomallakin!

    • reissusta tulleet

      niin kyllä se toimii reissussakin! Meillä arjen pyörittäminen on sujunut melkoisen hyvin ja reilu vuoden ikäinen tyttönen on kolunut meidän kanssa jo Tukholman sekä Lontoon sekä tietty lomareissuja Suomessa unohtamatta.

      Missään vaiheessa ei edes mietitty lähteä millekään reissulle kaksin, vaan lapsonen on osa meidän poppoota ja matkailee mukana myös. Tähän mennessä kaikki reissut ovat menneet ongelmitta tai sitten ei olla johonkin pikkuasioihin niin takerruttu.

      Viimeisin (Lontoon reissu) meni helposti ja siellä kierreltiin nähtävyyksiä, museoita ja kauppoja kuin mitkäkin ja hyvin meni. Aamupalat naamariin sitten liikkeelle päiväksi, välillä lounastauko missä milloinkin ja taas menoksi. Ei edes "metron" loputtomat portaat ja hissittömät asemat lannistaneet, nappula kainaloon ja rattaita roudaamaan...ei se meitä rassannut, osittain asennekysymys. Eli lapsi reissuun vaan tai jos haluatte lähteä kaksin, niin lapsi mummolaan hoitoon tai mummo reissuun mukaan.

    • lapsi niin

      sitä "helpommalla" pääset,tavallaan. Pahin ikä on mielestäni 1-2v. Liikkuu jo itse kovaa vauhtia,eikä usko pätkääkään mihin saa mennä ja mihin ei. 3 vuotiaan kanssa taas jo homma sujuu hyvin. Oma lapseni täyttää kesällä 4 ja ollaan tähän mennessä tehty 3 etelänmatkaa ja kesällä taas lähdetään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      30
      1929
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      6
      1792
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      15
      1281
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      7
      1184
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      20
      1159
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      10
      1095
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1041
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1005
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1004
    10. 10
      980
    Aihe