Rajanylitykset Euroopassa

matkailijat

Olemme menossa kaveriporukalla kahdella autolla kiertämään kesällä 2010 euroopan maita.
Ajattelimme tälläistä reittiä: Suomi-Viro-Latvia-Liettua-Puola-tsekki-Itävalta-Italia-Ranska(Pariisi)-Belgia-Alankomaat-Saksa.
Olimme ajatelleet ensin Ranskasta suoraan Saksaan, kannattaako kiertää Belgian ja Alankomaiden kautta?
Yritimme etsiä rajanylityksiä, mutta emme oikeen löytäneet mitään. Olisi jollakin jotain tietoa rajanylityksistä tai kokemusta?
Onko viisumia tai minkä hintainen on tullimaksu?
Onko bensa paljonki edullisempaa maissa kuin Suomessa? Vai onko teillä parempia ehdotuksia reiteille?
Ja osaako joku sanoa matkan noin kilometri määrää taikka aikaa? Ajattelimme kahta viikkoa.. Yöpyisimme todennäköisesti teltoissa ja ehkä joissain maissa esimerkiksi motellissa.
Olisi kiva kuulla muitten kokemuksia...

11

4460

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ainut joka tarvitset

      on nettikartta " Via Michelin " Polttoaine on hyvin samanhintaista koko Euroopassa paitsi Luxemburissa jossa on halvempi.
      Mitkä tullimaksut aattelit maksaa? Viinaako meinat kuljettaa maasta toiseen?

      • Itävallassa

        oli halpa bensa, eilen tankkasin 95-oktaanista hintaan 0,946€/l.


    • Eskoo

      Olen joskus 90-luvulla ajanut Ruotsin ja Tanskan kautta Saksaan, Itävaltaan, Italiaan, Sveitsiin ja Ranskaan. Aikaa oli neljä viikkoa ja kilometrejä tuli yli 5000. Kahdessa viikossa joka päivä pitäisi ajaa yli 350 km, liian paljon. Monta kertaa ajoin vielä myöhään iltaan ja nukuin autossa.

      Kannattaa suunnitella matka niin, että välillä ajaa pitemmän pätkän ja sitten jää päiväksi, pariksi lähemmin tutustumaan paikkaan.

      Tietulleja joutuu maksamaan ainakin Itävallan, Italian, Sveitsin ja Ranskan moottoriteillä ja Alppien tunneleissa. Italiaan pääsee parhaiten Sveitsin kautta.

      • Käynnyt

        Ei kannata ahnehtia liikaa, tuskin nyt kuolet vielä ensi vuonna joten kesiä ja reissuja riittää, puolet pois jos et kuukautta pidempään ole reissussa.

        Tsekkiin ja Itävaltaan joudut ostamaan moottoritiemaksutarran (vignette) tuulilasiin,6-7€ viikko/10p. Käryäminen ilman tarraa voi maksaa 500€ ja maksamatta ei matka jatku.

        Vinkki,Puola,Slovakia,Tsekki, jätä tuo länsieurooppa myöhemmäksi, bensa,ruoka ja majoitukset on kohtuuhinnoissa kun katselee vähän halvempia paikkoja ja olut on hyvää.


      • aina matkalla
        Käynnyt kirjoitti:

        Ei kannata ahnehtia liikaa, tuskin nyt kuolet vielä ensi vuonna joten kesiä ja reissuja riittää, puolet pois jos et kuukautta pidempään ole reissussa.

        Tsekkiin ja Itävaltaan joudut ostamaan moottoritiemaksutarran (vignette) tuulilasiin,6-7€ viikko/10p. Käryäminen ilman tarraa voi maksaa 500€ ja maksamatta ei matka jatku.

        Vinkki,Puola,Slovakia,Tsekki, jätä tuo länsieurooppa myöhemmäksi, bensa,ruoka ja majoitukset on kohtuuhinnoissa kun katselee vähän halvempia paikkoja ja olut on hyvää.

        Jepin kanssa samoilla linjoilla. Jos aikaa on suosittelen vielä jatkamista Slovenijaan ja Kroatiaan, tosi upeeta.


    • dipl. kaufmann

      Toivottavasti kysymykset ei olleet provoilumielessä tehty.

      Tuolla reitillä rajanylitykset ovat vain läpiajoja. Tavallisesti kukaan ei pysäytä. Itäpuolella, esim Liettua-Puola-rajalla voi jommankumman maan poliisi, siis ei rajavartiosto, tarkastaa ennen tai jälkeen rajanylitystä auton asiapaperit ja kuskin ajokortin. Suomen rekisterissä oleva auto ehkä hiukan nostaa pysäytyskynnystä.

      Vaikka kaikki kysymyksessä mainitut maan ovat Schengen-maita, niin passi tai hyväksytty henkilöllisyystodistus mukaan. Kela-kortti tai ajokortti ei ole hyväksytty henkilöllisyystodistus! Viisumia ei tietenkään tarvita. Autolle kannattaa hakea vakuutusyhtiöstä vihreä kortti.

      Tuolla ajoreitillä pitää ostaa moottoritietarra Tsekissä ja Itävallassa. Lisäksi moottoritiemaksuja tulee ainakin Ranskassa ja Italiassa, lisäksi alppitunnelit. Puolassa on myös pari maksullista pätkää, mutta niiden ei pitäisi sattua tuolle reitille. Jos teillä on muunlainen auto kuin tavallinen henkilöauto (M1), niin kannattaa huomioida, että Liettuassa voi olla tarpeen maksaa tien käytöstä. Katso http://www.lra.lt/en.php/vignettes/main_information/3099

      Virossa bensa maksaa n. 80 senttiä litra. Latvia-Liettua on suurinpiirtein samalla tasolla. Seuraavalla tasolla eli vähän kalliimpi bensa on sitten Puolassa, Tsekissä, Itävallassa ja Sveitsissä. Katso päivän hinnat http://www.trafikken.dk/wimpdoc.asp?page=document&objno=14758.

      Paras rajanylitys on mielestäni sellainen, jossa ylität rajan 130 km/h nopeudella. (esim. Belgia-Saksa moottoritiellä)

      • nyt vielä

        Matka on liian pitkä kahdessa viikossa mentäväksi, et tule näkemään kuin moottoriteiden penkereitä! Itse menisin tuossa ajassa ehkäpä Saksan kautta Ranskaan ja sitten tuota rannikkoa, Belgia - Hollanti, takaisin. Mosel -joen laaksoa seuraten Ranskaan. Moottoritiemaksuja ei toki tarvitse maksaa Ranskassakaan, jos ajelee pienempiä teitä- ja siellähän sitä viihtyisempää onkin!


    • sanompahan vain

      Tosiaan rajanylituykset ei ole mikään ongelma. Sen kun menee vain, jos jotkut haluaa tarkistaa jotain papereita, niin tarkistakoon.

      Suunnittelussa tosiaan via micheline hyvä sivu. Tosin aina kannattaa miettiä myös ite. Esim. puolassa tuo antaa ohjeeksi menä bialystokin kautta, mutta ite ja paikalliset menee augustowista tietä 61 varsovaan. Tai no itellä on ollu tkohteena wyszkow 50 km varsovasta koiliseen, joten olen sitten tullut ostrowin kohdalla taas tuolle päätielle.

      Tuota reittiä wyszkowiin on tallinnasta n. 950 km ja viime syksynä ajoin tuon n. 12-13 tuntiin. Toki, kun haluaa tutustua maisemiin ja paikkoihin, tällainen nopeustehtailu ei liikuta ketään. Pääosin baltiassa ja puolassa ei tietulleja ole, mutta krakovan suunnalla ainakin länteen lähtevällä moottoritiellä sellaistakin perittiin.

      Latviassa on halvin bensa näistä. Puolassa yleensä selvästi kallein. Polttoaine.net on hyvä sivu näihinkin.

      Saksassa taitaa nykyään olla joku päästömaksu, joka pitää maksaa. Sveitsin puoellle jos eksytte, oli ainakin vielä 2004 joku yleinen tiemaksu, en muista oliko se vian moottoriteitä varten, vai kaikkialla. Via micheline auttanee.

      Italisassa moottoritiet tyypillisesti tietullien kultapaikkoja.

      Itävallan ja itlaian paikkeilla todella komeaa vuoristoseutua ajella. Saltzburgista zeel am see:n kautta tuli ajettua lienziin ja edelleen corttina d'ampressoon. Jossain kohtaa oli aika tyyris vuoristoteitulli, mutta jumaliste, mitkä mestat ja maisemat.

      Vielä varoituksena, että liettuassa kannattaa ajella suunnilleen rajoitusten mukaan. Poliisit tykkää pysäytellä ulkomaalauisia rahan saantinsa turvaamiseksi. on kokemusta lahjuksista ja käteisellä pyydettävästä sakosta. Ensimmäistä en tosin maksanut itse, kun en ollut kuskina ja toisesta selvisin pienen keskustelun jälkeen maksamatta. tähän avian sana on: "I am just driving through, no cash no cash". Ittellehän ne nuo rahat ottaa ja jos antaisivat pankkisiirtosakon, eivät saisi niistä mitään.

      Myös liettuasta puolan puolelle saavuttaessa, AINA on tähän asti ollut poliisit puolan puolella ensimmäisen 10-15 km aikana tutkaamassa jossain kohtaa.

      • Tirppas

        Taitaa olla aika kuollut viestiketju mutta kokeillaan, mites rajanlitykset alle 18 vuotiaalla, ollemme porukalla lähdössä Norjaan luultavasti ja mietimme että kuinkas onnistuu kun mukana olisi yksi 17vuotias.


      • opisk
        Tirppas kirjoitti:

        Taitaa olla aika kuollut viestiketju mutta kokeillaan, mites rajanlitykset alle 18 vuotiaalla, ollemme porukalla lähdössä Norjaan luultavasti ja mietimme että kuinkas onnistuu kun mukana olisi yksi 17vuotias.

        Ajat vaan. Itse kävin Norjassa perheen kanssa, kun olin 14-vuotias. Ei ollut mitään henkkareita itselläni mukana (ainakaan virallisia) ja matka sujui hyvin.


      • rfewfwrg
        opisk kirjoitti:

        Ajat vaan. Itse kävin Norjassa perheen kanssa, kun olin 14-vuotias. Ei ollut mitään henkkareita itselläni mukana (ainakaan virallisia) ja matka sujui hyvin.

        Johtuukohan siitä, että Pohjoismaat ovat tehneet erillissopimuksen matkustusasiakirjoja koskien jo kymmeniä vuosia sitten? Muualle kuin Pohjoismaihin ei ole asiaa ilman että mukana on joko passi tai ns. uudenmallinen EU-henkilöllisyystodistus.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      528
      5852
    2. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      102
      2006
    3. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      19
      1971
    4. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      113
      1801
    5. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      62
      1588
    6. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      28
      1587
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1335
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      60
      1207
    9. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      68
      1045
    10. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      57
      1005
    Aihe