Mitä varten aina PPP:tä tällä

palstalla?

PPP on ihosairaus mutta ei psoriasista. Miksei siitä keskustella muilla ihottummapalstoilla ja jätetä tätä palstaa vain psoriasispotilaille? Jatkuvasti on noita PPP-aloituksia. Wikipediassa on että on EPÄILY että PPP:llä SAATTAISI olla JONKINLAINEN yhteys psoriasiskeen mutta että on ihan oma ihosairautensa. Te PPP-potilaat voisitte perustaa ihan oman PPP-keskusteluosion niinkuin on psoriasiksellekin jos ei ihottumat-palsta kelpaa. Monella muullakin sairaudella saattaa olla yhteys psoriasikseen muttei niistä keskustella tällä palstalla. Psoriasis saattaa altistaa2-tyypin diabeteksellekin muttei täällä keskustellä diabeteksestä.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Pustulosis_palmoplantaris

5

929

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • murheet ne

      on sinullakin.Pidä palstas,kyllä me voimme muuallekkin häipyä,jos se noin kovasti rassaa.Olet sinä aika typerys.

      • se oikein

        typerys oot, kun et oikealle palstalle osaa kirjoittaa..


    • oma palsta...

      Itselläni on sekä psoriasis että PPP. Niiden diagnoosit jouduttiin selvittämään koepaloilla ja lääkärien yllätykseksi arviot menivät "väärin päin".
      Jos ovat eri sairauksia, olkoot. Samalla lailla hoidetaan samassa paikassa.
      Sinun ajatusmallillasi pitäisi 1- ja 2-tyypin diabeteksetkin olla eri palstoilla.
      Toivon, ettet ole hoitaja vaan maallikko, ettei tarvitse hävetä puolestasi.

    • Homeherkkä

      Eihän sinua kukaan kiellä tekemästä psorialoituksia niin monta kertaa kuin sinua huvittaa.
      Toi Wikipedian juttu, että on EPÄILY että PPP:llä SAATTAISI olla JONKINLAINEN yhteys psoriaasikseen mutta että on ihan oma ihosairautensa, ei oikein tieteelliseltä vaikuta.

      Niin PPP kuin psorikin ovat kroonisia autoimmuunisairauksia, eli kummassakin ihottumassa immuunijärjestelmän valkosolut ja sytokiinit hyökkäävät ihokudoksen kimppuun.
      Syy miksi näin tapahtuu on lääketieteelle YHÄ arvoitus.
      Lääkärit näyttävät käyttävän vaikeusasteesta riippuen samankaltaista lääkitystä kummankin ihottuman hoitoon.

      Oma PPP:ni (koepala kesäkuussa) puhkesi kolmisen vuotta työpaikka-altistukseni päättymisen jälkeen 28.2.2003, parin tunnin kuluttua polven nivelsidevamman jälkeen, alkaen kämmenistäni. Muutaman päivän päästä ilmestyi PSORIpläntti oikeaan kyynärpäähäni, josta kohdasta ihokudos ei ole normalisoitunut tähän päivään mennessä.
      Taustana siis työpaikan kosteusvauriomikrobiallergian tuottama tulehdusreaktiokierre 10-vuoden ajalta, joka kierre vaurioitti immuunijärjestelmääni tuotamalla tapaturman seurauksena pari autoimmuunisairautta, eli siis PPP:n ja psorin.

      Syystä tai toisesta johtuvalla, joko perinnöllisellä tai ympäristötekijöiden aiheuttamalla immuunijärjestelmävaurioilla on yhteys autoimmuunisairauksiin kuten PPP:hen, psoriin, reumaan jne.

      Kun kirjoitit, että psoriasis saattaa altistaa 2-tyypin diabetekselle (koululääketieteen mukaan 2-tyypin diabetessyyt ovat tiedossa, joten ei niistä sen enempää), niin minä luin äskettäin psorisairastavalla olevan 3-kertainen riski sairastua sydän- ja verisuonitauteihin. No saattaa pitää paikkansa tai sitten ei.
      Joka tapauksessa I:s tyypin diabetes kuuluu myös autoimmuunisairauksiin.

      Omalla kohdallani ENSIMMÄINEN PPP:ni, joka pahentui kaiken aikaa lumien sulettua ulottumalla myös oikeaan jalkaterääni, alkoi parantua välittömästi, kun tuli pakkaset ja talvi.
      Toisen kerran sain PPP:n oikeaan jalkaterääni maaliskuussa 2006, kun raskas penkki kaatui sen päälle aiheuttamalla isonvarpaan murtumisen ja kynnenkasvun vaurioitumisen, joka vaurio piti kynsivallin tulehdusta yllä kuukausia. Syyskuussa polin iholääkäri määräsi kortisonivoidekuurin, josta voiteesta immuunijärjestelmäni pillastui pahan päiväisesti (allerginen reaktio kera angioödeeman) pahentamalla PPP:tä, tuottamalla kolmisen kuukautta psoriplänttejä eri puolille kehoa, nokkosrokkopaukamia ja voimakssta liikuntakykyä haittaavaa kuukausia kestävää reumaoireilua vasemassa jalkapohjassa, olkapäässä ja viereisessä selkälihaksessa muuta reumaoireilua.
      PPP:kin pillastui aina sormia myöten. Istuin rasvatumput sormissa ja paksut rasvakääreet jalkaterässä vielä marraskuun alussa. Saunassa kävin kumihansikkaat käsissäni ja muovipussi jalkaterässäni. Ja paras joululahja minulle oli, kun tilanne alkoi pikkuhiljaa hellittämään marraskuun pakkasten tultua ja jouluaattona pääsin saunaan ilman kumihanskoja ja muovipussia.
      No angioödeemasta, PPP:n pahenemisesta, psorista, nokkosrokkoulusta ja reumaoireilusta iholääkäri piut paut välitti todeten, että niitä ei voi yhdistää hänen määräämäänsä kortisonivoiteen tuottamaan immuunijärjestelmän pillastumiseen.
      Eli lääkevahinkolainkaan mukaista korvausta sairaanhoitokustannuksista, kivuista ja säryistä ei saa, koska maamme iholääkäreilläkään ei näytä olevan tieteellisiä mittatikkuja määräämiensä voiteiden/lääkkeiden aiheuttamien allergisten autoimmuunisairausperäisten sairauksien toteamiseen.

      Muuten immuunijärjestelmän tuottama reumaoireilu näyttää liittyvän PPP:hen, psoriin kuin myös allergisiin sairaukxiin.

      Oma PPP:ni, psorini, reumaoireilu, angioödeemat, ei-24 tuntia (nokkosrokko) kestävät ihottumanikin nukkuvat rauhallista talviuntaan, kun en niitä aktivoi tällä hetkellä minkäänlaisella ALLERGEENIaltistuksella.
      Toki pystyn aktivoimaan ne kaikki allergeenialtistusta käyttämällä, koskien esim. elintarviketeolllisuutemme valmisruuissaan käyttämiä lisä-/säilöntäaineita tai vaikkapa maitotuotteita.
      Tai aiheuttamalla ns. kosteusvauriomikrobialtistuksella tulehduksen vaikkapa keuhkoputkiini, joita kosteusvauriomikrobialtistuskammioita tämä maa on pullollaan, kiitos rakennusteollisuutemme ja etenkin julkisten rakennusten kunnossapidon laiminlyönnin.

      Kun tämä psoripalsta niin paljon sinua kiinnostaa että alat sanella kirjoittajille omia ehtojasi, niin kertoistiko oman psorisi synnyistä syvistä kuin myös koululääketieteellisen hoidon vaikutuksista psoriisi, ja ehkä jopa omahoidon vaikutusista psoriisi, oletko ehkä huomannut ne paremmiksi kuin koululääketiedeoppiset hoidot?

      Omalla kohdallani polin iholääkäri (todella huippulääkäri) on suunitellut pari kertaa solusalpaajahoitoa PPP:ni kurissapitämiseen.
      Onneksi ko. hoitoa en ole vielä tarvinnut.

      • taustoista

        Luen harvoin tätä palstaa kun aloin kyllästyä näihin kaiken tietäviin, kuten tämän ketjun aloittajakin on.
        Oma psorini PPP pysyy kurissa ruokavaliolla siis Paganolla ja kutakuinkin rauhallisella elämällä. Kortisonia en voi käyttää ollenkaan. Omat tautini alkoivat väärin hoidetusta infektiosta. Ja potilasvahinkolaki on p:stä, itse menetin aikanaan n. 6000€ sairaalainfektion seurauksena.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2675
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      103
      2252
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2010
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      13
      1729
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1691
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1656
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1646
    8. 91
      1583
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      128
      1447
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1284
    Aihe