en tahdo astmaa!!!

hätääntynyt

Joka vuosi flunssani ovat olleet tosi sitkeitä ja olen yskinyt tosi kauan. Olen muuten tosi huonossa kunnossa sairaalloisen ylipainon takia. Tänä talvena on ollut flunssaa useita kertoja, olen suurin piirtein yskinyt yhtä mittää lokakuun lopusta asti. Ennen joulua sain antibioottin lisäksi Beclomet-lääkettä yksityiseltä keuhkolääkäriltä. Kieltäydyin käyttämästä sitä ja julkinen yleislääkäri ei pakottanut siihen koska astmaa ei ollut todettu. Pef-mittaukset aloitettiin, tulokset oli kai jotain 300-400. Sitten piti tehdä pef-mittauksia ventolinen kanssa. Sain volumaticin. Tuollainen mönjä ällötti niin valtavasti että ainoastaan teeskentelin käyttäväni sitä ja keksin jotain numeroita. Jos nyt vähän vahingossa sattui livahtamaan suuhun niin poltti aivan vietävästi. Olen ERITTÄIN herkkä suussa, en uskalla käyttää hammastahnaa yms. kemikaaleja ja pelkään tosi paljon hammaslääkärissä. Alkaa oksettaa ihan hirveästi. Terveydenhoitaja yritti painostaa minua oppimaan avaavan lääkkeen käyttöä ja loppujen lopuksi juoksin itkien pois vastaanotolta. Ennen sitä terveydenhoitaja oli sanonut ettei lääkäri ei tule olemaan tyytyväinen tähän. Ajattelin että tämä on niin kamalaa kidutusta etten koskaan enää astu jalallanikaan koko terveyskeskukseen. Tosi ärhäkkä vastaanottohoitaja pakotti kuitenkin ottamaan uusia aikoja ja torstaina olin spirometriassa. Toimenpide oli erittäin hirveä kokemus. Oksetti taas. Laboratoriohoitaja oli kuitenkin sympaattisempi ja selviydyin siitä mutta koko loppupäivän heikotti ja oli paha olla. En koskaan enää ole kokenut näin astmamaisia oireita, tuntui kuin käsi olisi puristanut kurkun ympäriltä. Sen tosi kivan hoitajan avustuksella sain muuten otettua ventolinea mutta se oli TOSI vastenmielistä ja uskon että se aiheutti pahaa oloani. Spirometriasta huomasi hoitajan mukaan kyllä puutteita mutta pahempaakin on nähty. Nyt on kyllä taas ärsyttävämpi yskä ja ääni on käheä. Hengästyn pahasti tosi pienestä. Perjantaina on lääkäri ja pelkään sitä kuollakseni. Pelkään koko ihmistä, pelkään puhuttelua koska en ole ollut kiltti potilas ja PELKÄÄN KUOLLAKSENI ASTMAA! En kertakaikkiaan pysty käyttämään noin ällöttäviä mömmöjä koko elämäni! Elämä on silloin täysin pilalla! Mieluummin kuolisin kuin joutuisin käyttämään astmalääkkeitä!!! Uskon että vaikeuteni johtuvat huonosta peruskunnosta ja noin 80 kg ylipainosta. Isälläni on vuosikausi ollut astmaa ja allergioita ja hän puhuu tosi paljon asiasta ja lääkityksestään ja kehuu niitä valtavasti. Koko haju ja kaikki mitä olen huomannut on jo kauan sitten alkanut ärysttää valtavasti. Jo sen takia olen oppinut vihaamaan astmaa ja astmalääkkeitä!
Mitä mieltä te olette, joudunko nyt astmalääkkeiden helvettiin vai voisinko jotenkin päästä livahtamaan pakoon?

22

2815

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sitten TOOOSIII

      suuret ongelmat kun astma jota sentään voidaan hoitaa, on tuollainen mörkö.

      "Mieluummin kuolisin kuin joutuisin käyttämään astmalääkkeitä!!!"

      Itse olen onnellinen jos ei ihan joka kuukausi tarvitse maata tipassa sairaalassa astman takia=)

      Et ole ajatellut painoa pudottaa?

    • ei enää hätääntynyt

      koska oli mahdotonta saada avaavan lääkkeen kanssa tehtyjä pef-mittauksia diagnosointia varten astmaa ei toistaiseksi todettu. lääkäri määräsi singulair-tabletteja.

      • Pihlajanmarja

        Jokainen aikuinen on itse viime kädessä vastuussa omasta hyvinvoinnistaan ja sairaudenkin hoidosta!!
        Itselläni on vaikea astma ja nyt olen viimeinkin saanut siihen jonkinlaisen hoitotasapainon.Pahinta oli yskä, voimakas limikin tukeva juttu.antulo ja ärsytys hengitysteissä. Mielestäni astmalääkkeet eivät haise.Pahinta niissä on niiden kallis hinta.Pahempaakin elämässä on kuin astma, ns. parantumattomat sairaudet, jotka päättyvät kuolemaan ennen norm. aikaa.
        Astmaan sairastuttua se pitää hyväksyä ja hoitaa hyvin säännöllisesti, hyvä lääkäri-hotaja-hoitosuhde on henkisestikin tukeva.


      • lääkkeethän

        ovat astmalääkkeitä...siis niiden pääindikaatio on nimenomaan astma.
        Eikös astmalääkkeiden mahd.saanti ollut se kauhea asia?!



        Suoraan sisältöönLääkeinfo.fi - palaa etusivulle

        Suomi | På svenska

        Valmisteen mukaan | Yrityksen mukaan | Nimihaku
        SINGULAIR® 10 mg tabletit

        Lataa äänitiedostona, MP3 (3,3 mt)

        Tulosta

        PAKKAUSSELOSTE
        SINGULAIR 10 mg kalvopäällysteiset tabletit
        montelukasti
        Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen.

        * Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.
        * Jos sinulla on kysyttävää, käänny lääkärin tai apteekkihenkilökunnan puoleen.
        * Tämä lääke on määrätty vain sinulle eikä sitä tule antaa muiden käyttöön. Se voi aiheuttaa haittaa muille, vaikka heidän oireensa olisivat samat kuin sinun.
        * Jos havaitset sellaisia haittavaikutuksia, joita ei ole tässä pakkausselosteessa mainittu, tai kokemasi haittavaikutus (ks. kohta 4) on vakava, kerro niistä lääkärille tai apteekkihenkilökunnalle.

        Tässä pakkausselosteessa esitetään:

        1. Mitä SINGULAIR on ja mihin sitä käytetään
        2. Ennen kuin käytät SINGULAIRia
        3. Miten SINGULAIRia käytetään
        4. Mahdolliset haittavaikutukset
        5. SINGULAIRin säilyttäminen
        6. Muuta tietoa

        1. MITÄ SINGULAIR ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN

        SINGULAIR on leukotrieenireseptoriantagonisti, joka salpaa leukotrieeneiksi kutsuttujen aineiden vaikutusta. Leukotrieenit aiheuttavat keuhkoputkien supistumista ja turvotusta sekä aiheuttavat allergiaoireita. Estämällä leukotrieenien vaikutusta SINGULAIR helpottaa astmaoireita, auttaa pitämään astman hallinnassa ja helpottaa kausiluonteisen allergian (kutsutaan myös heinänuhaksi tai kausiluonteiseksi allergiseksi nuhaksi) oireita.

        Lääkäri on määrännyt SINGULAIRin astman hoitoon, ehkäisemään päivällä ja yöllä esiintyviä astmaoireita.

        * SINGULAIRia käytetään sellaisten potilaiden hoitoon, joille käytössä olevilla lääkkeillä ei saada aikaan riittävää hoitotasapainoa ja jotka tarvitsevat lisälääkitystä.
        * SINGULAIR auttaa myös ehkäisemään rasituksesta johtuvaa keuhkoputkien ahtautumista.
        * Astmapotilaat, joille SINGULAIR on tarkoitettu astman hoitoon, voivat saada SINGULAIRilla lievitystä myös kausiluonteisen allergisen nuhan oireisiin.

        Lääkäri päättää oireittesi ja astman vaikeusasteen perusteella, kuinka SINGULAIRia tulisi käyttää.

        Mitä astma on?
        Astma on pitkäaikaissairaus.

        Astmaan liittyy:

        * hengitysvaikeudet keuhkoputkien ahtautumisen vuoksi. Keuhkoputkien ahtautuminen vaihtelee riippuen erilaisista tekijöistä.
        * keuhkoputkien herkistyminen useille ärsykkeille, kuten tupakansavulle, siitepölylle, kylmälle ilmalle tai rasitukselle.
        * keuhkoputkien limakalvojen turvotus (tulehdus).

        Astman oireita ovat: yskä, hengityksen vinkuminen ja painon tunne rinnassa.

        Mitä kausiluonteinen allergia on?
        Kausiluonteista allergiaa (kutsutaan myös heinänuhaksi tai kausiluonteiseksi allergiseksi nuhaksi) aiheuttaa yleensä ilmassa oleva puiden, heinien ja muiden kasvien siitepöly. Kausiluonteisen allergian tyypillisiä oireita ovat: nenän tukkoisuus, vuotaminen ja kutina; aivastelu; silmien vuotaminen, turvotus, punoitus ja kutina.
        2. ENNEN KUIN KÄYTÄT SINGULAIRIA

        Kerro lääkärille kaikista sairauksista sekä allergioista, joita sinulla on tai on aikaisemmin ollut.

        Älä käytä SINGULAIRia

        * jos olet allerginen (yliherkkä) montelukastille tai SINGULAIRin jollekin muulle aineelle (ks. kohta 6. MUUTA TIETOA).

        Ole erityisen varovainen SINGULAIRin suhteen

        * Jos astmasi pahenee tai hengityksesi vaikeutuu, kerro siitä heti lääkärille.
        * Suun kautta otettavaa SINGULAIRia ei ole tarkoitettu äkillisten astmakohtausten hoitoon. Jos saat astmakohtauksen, noudata lääkärin antamia ohjeita. Pidä aina mukanasi astmakohtauksen hoitoon käyttämiäsi inhaloitavia lääkkeitä.
        * On tärkeää, että otat/lapsesi ottaa kaikkia astmalääkkeitä, jotka lääkäri on määrännyt. SINGULAIRia ei tule käyttää muiden lääkärin määräämien astmalääkkeiden asemesta.
        * Kaikkia astmalääkkeitä käyttäviä on neuvottava kääntymään lääkärin puoleen, jos heillä esiintyy seuraavia samanaikaisia oireita: flunssan kaltaista sairautta, käsivarsien tai jalkojen pistelyä tai tunnottomuutta, keuhko-oireiden pahenemista ja/tai ihottumaa.
        * Älä käytä asetyylisalisyylihappoa (aspiriinia) tai tulehduskipulääkkeitä (kutsutaan myös ei-steroidirakenteisiksi tulehduskipulääkkeiksi), jos ne pahentavat astmaasi.

        Käyttö lapsille
        2-5 -vuotiaille lapsille on saatavana SINGULAIR 4 mg:n purutabletit ja 4 mg:n rakeet.
        6-14 -vuotiaille lapsille on saatavana SINGULAIR 5 mg:n purutabletit.

        Muiden lääkevalmisteiden samanaikainen käyttö
        Jotkut lääkkeet voivat vaikuttaa SINGULAIRin vaikutukseen tai SINGULAIR voi vaikuttaa muiden lääkkeiden vaikutukseen.

        Kerro lääkärille tai apteekkihenkilökunnalle, jos parhaillaan käytät tai olet äskettäin käyttänyt muita lääkkeitä, myös lääkkeitä, joita lääkäri ei ole määrännyt.

        Kerro lääkärille ennen SINGULAIR-hoidon aloittamista, jos käytät seuraavia lääkkeitä:

        * fenobarbitaali (käytetään epilepsian hoitoon)
        * fenytoiini (käytetään epilepsian hoitoon)
        * rifampisiini (käytetään tuberkuloosin ja joidenkin muiden infektioiden hoitoon).

        SINGULAIRin käyttö ruoan ja juoman kanssa
        SINGULAIR 10 mg voidaan ottaa ruoan kanssa tai tyhjään vatsaan.

        Raskaus ja imetys

        Käyttö raskauden aikana
        Raskaana olevien tai raskautta suunnittelevien naisten tulisi keskustella lääkärin kanssa ennen SINGULAIRin käyttöä. Lääkäri arvioi voitko käyttää SINGULAIRia tänä aikana.

        Käyttö imetyksen aikana
        Ei tiedetä, erittyykö SINGULAIR äidinmaitoon. Sinun tulisi keskustella lääkärin kanssa ennen kuin käytät SINGULAIRia, jos imetät tai aiot imettää.

        Ajaminen ja koneiden käyttö
        SINGULAIR ei todennäköisesti vaikuta kykyysi ajaa autoa tai käyttää koneita. Lääkkeen vaikutukset voivat kuitenkin vaihdella eri henkilöiden välillä. Tietyt haittavaikutukset (esim. huimaus ja uneliaisuus), joita on ilmoitettu esiintyneen hyvin harvoin SINGULAIRin käytön yhteydessä, voivat vaikuttaa joidenkin potilaiden kykyyn ajaa autoa tai käyttää koneita.

        Tärkeää tietoa SINGULAIRin sisältämistä aineista
        SINGULAIR 10 mg kalvopäällysteiset tabletit sisältävät laktoosia. Jos lääkäri on kertonut, että sinulla on jokin sokeri-intoleranssi, keskustele lääkärin kanssa ennen tämän lääkevalmisteen ottamista.
        3. MITEN SINGULAIRIA KÄYTETÄÄN

        * Sinun tulisi ottaa vain yksi tabletti SINGULAIRia kerran vuorokaudessa lääkärin ohjeen mukaan.
        * Tabletti tulisi ottaa myös silloin, kun sinulla ei ole oireita tai kun sinulla on akuutti astmakohtaus.
        * Ota aina SINGULAIR niin kuin lääkäri on neuvonut. Tarkista annostusohjeet lääkäriltä tai apteekkihenkilökunnalta, jos olet epävarma.
        * Otetaan suun kautta.

        Vähintään 15-vuotiaat aikuiset
        Yksi 10 mg:n tabletti otetaan kerran vuorokaudessa iltaisin. SINGULAIR 10 mg voidaan ottaa ruoan kanssa tai tyhjään vatsaan.

        Jos käytät SINGULAIRia, varmista, ettet käytä muita samaa vaikuttavaa ainetta, montelukastia, sisältäviä valmisteita.

        Jos otat enemmän SINGULAIRia kuin sinun pitäisi
        Ota heti yhteys lääkäriin ohjeiden saamista varten.

        Suurimpaan osaan yliannostusraportteja ei liittynyt ilmoituksia haittavaikutuksista. Useimmin esiintyviä oireita, joita on raportoitu esiintyneen aikuisilla ja lapsilla yliannostuksen yhteydessä, olivat vatsakipu, uneliaisuus, jano, päänsärky, oksentelu ja yliaktiivisuus.

        Jos unohdat ottaa SINGULAIRin
        Yritä ottaa SINGULAIR lääkärin määräyksen mukaisesti. Jos kuitenkin unohdat ottaa yhden annoksen, jatka hoitoa normaaliin tapaan ottamalla yksi tabletti kerran päivässä.

        Älä ota kaksinkertaista annosta korvataksesi unohtamasi annoksen.

        Jos lopetat SINGULAIRin käytön
        SINGULAIR vaikuttaa astmaan vain, jos sitä käytetään jatkuvasti. On tärkeää, että SINGULAIR-hoitoa jatketaan niin kauan kuin lääkäri on määrännyt. Se auttaa pitämään astmasi hallinnassa.

        Jos sinulla on kysymyksiä tämän lääkkeen käytöstä, käänny lääkärin tai apteekkihenkilökunnan puoleen.
        4. MAHDOLLISET HAITTAVAIKUTUKSET

        Kuten kaikki lääkkeet, myös SINGULAIR voi aiheuttaa haittavaikutuksia. Kaikki eivät kuitenkaan niitä saa.

        SINGULAIR 10 mg:n kalvopäällysteisillä tableteilla tehdyissä kliinisissä tutkimuksissa yleisimmin ilmoitettuja haittavaikutuksia (esiintyi vähintään yhdellä 100:sta tai alle yhdellä 10 hoidetusta potilaasta), joiden oletettiin johtuvan SINGULAIRista, olivat:

        * vatsakipu
        * päänsärky.

        Nämä olivat yleensä lieviä ja niitä esiintyi useammin SINGULAIRia kuin lumelääkettä (tabletti, jossa ei ole vaikuttavaa lääkeainetta) saaneilla potilailla.

        Lääkkeen ollessa markkinoilla on lisäksi ilmoitettu esiintyneen seuraavia haittavaikutuksia:

        * lisääntynyttä verenvuototaipumusta
        * allergisia reaktioita, mm. ihottumaa, kasvojen, huulien, kielen ja/tai nielun turvotusta, joka voi aiheuttaa hengitys- tai nielemisvaikeuksia
        * käyttäytymis- ja mielialamuutoksia [tavallisesta poikkeavia unia, mukaan lukien painajaisia, hallusinaatioita, ärtyisyyttä, tuskaisuutta, levottomuutta, ahdistuneisuutta, johon liittyy aggressiivista käyttäytymistä, vapinaa, masennusta, univaikeuksia, itsemurha-ajatuksia ja itsemurhia (hyvin harvoin)]
        * huimausta, uneliaisuutta, pistelyä/puutumista, kouristuksia
        * sydämentykytystä
        * ripulia, suun kuivumista, ruoansulatushäiriöitä, pahoinvointia, oksentelua
        * maksatulehdusta
        * mustelmia, kutinaa, nokkosihottumaa, aristavia punaisia kohoumia ihon alla, yleisimmin säärissä (kyhmyruusu)
        * nivel- tai lihaskipua, lihaskramppeja
        * väsymystä, huonovointisuutta, turvotusta

        Montelukastia saaneilla astmapotilailla on ilmoitettu esiintyneen hyvin harvoin oireyhtymää (Churg-Straussin oireyhtymä), johon liittyy mm. seuraavia oireita: flunssan kaltainen sairaus, käsivarsien ja säärien pistely ja puutuminen, keuhko-oireiden paheneminen ja/tai ihottuma. Sinun on kerrottava heti lääkärille, jos saat yhden tai useamman näistä oireista.

        Kysy lääkäriltä tai apteekista lisätietoa haittavaikutuksista. Jos havaitset sellaisia haittavaikutuksia, joita ei ole tässä pakkausselosteessa mainittu, tai kokemasi haittavaikutus on vakava, kerro niistä lääkärille tai apteekkihenkilökunnalle.
        5. SINGULAIRIN SÄILYTTÄMINEN

        * Ei lasten ulottuville eikä näkyville.
        * Älä käytä tätä valmistetta läpipainopakkauksessa mainitun viimeisen käyttöpäivämäärän jälkeen. Viimeinen käyttöpäivämäärä ilmaistaan kuudella numerolla Käyt.viim. -merkinnän (EXP) jälkeen. Kaksi ensimmäistä numeroa tarkoittavat kuukautta, neljä viimeistä numeroa vuotta. Viimeinen käyttöpäivämäärä tarkoittaa kuukauden viimeistä päivää.
        * Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä valolle ja kosteudelle.
        * Lääkkeitä ei tule heittää viemäriin eikä hävittää talousjätteiden mukana. Kysy apteekista käyttämättömien lääkkeiden hävittämisestä. Näin menetellen suojelet luontoa.

        6. MUUTA TIETOA

        Mitä SINGULAIR sisältää

        * Vaikuttava aine on montelukasti. Yksi tabletti sisältää montelukastinatriumia, joka vastaa 10 mg montelukastia.
        * Muut aineet ovat: mikrokiteinen selluloosa, laktoosimonohydraatti (89,3 mg), kroskarmelloosinatrium, hyproloosi (E 463) ja magnesiumstearaatti.
        Kalvopäällyste: hypromelloosi, hyproloosi (E 463), titaanidioksidi (E 171), punainen ja keltainen rautaoksidi (E 172) ja karnaubavaha.

        Lääkevalmisteen kuvaus ja pakkauskoot
        10 mg tabletti on beigen värinen, nelikulmainen, kalvopäällysteinen, toisella puolella merkintä SINGULAIR ja toisella puolella MSD 117.

        Läpipainopakkaukset: 7, 10, 14, 20, 28, 30, 50, 56, 84, 90, 98, 100, 140, 200 tablettia.
        Läpipainopakkaukset (yksittäispakattu): 49, 50 ja 56 tablettia.

        Kaikkia pakkauskokoja ei välttämättä ole myynnissä.

        Myyntiluvan haltija ja valmistaja

        Myyntiluvan haltija ja valmistaja
        Merck Sharp & Dohme B.V.
        Waarderweg 39
        2031 BN Haarlem, Alankomaat

        Tietoja antaa
        Suomessa:
        MSD Finland Oy
        Keilaranta 3, 02150 Espoo
        Puh. 09-804 650

        Ruotsissa:
        Merck Sharp & Dohme (Sweden) AB
        Box 7125
        192 07 Sollentuna
        Puh. 08-626 14 00

        Tällä lääkevalmisteella on myyntilupa Euroopan talousalueeseen kuuluvissa jäsenvaltioissa seuraavilla kauppanimillä:

        Itävalta, Belgia, Tanska, Suomi, Ranska, Kreikka, Espanja, Ruotsi, Saksa, Irlanti, Iso-Britannia, Italia, Luxemburg, Alankomaat, Portugali

        SINGULAIR

        Tämä pakkausseloste on hyväksytty viimeksi 6.11.2008.
        Yrityksen yhteystiedot:

        MSD Finland Oy
        Keilaranta 3, PL 46
        02151 Espoo

        puh. (09) 804 650
        faksi (09) 8046 5431

        [email protected]

        www.msd.fi

        Lääketietokeskus

        Palvelun tuottaa Lääketietokeskus


      • elämäni on pilalla...
        lääkkeethän kirjoitti:

        ovat astmalääkkeitä...siis niiden pääindikaatio on nimenomaan astma.
        Eikös astmalääkkeiden mahd.saanti ollut se kauhea asia?!



        Suoraan sisältöönLääkeinfo.fi - palaa etusivulle

        Suomi | På svenska

        Valmisteen mukaan | Yrityksen mukaan | Nimihaku
        SINGULAIR® 10 mg tabletit

        Lataa äänitiedostona, MP3 (3,3 mt)

        Tulosta

        PAKKAUSSELOSTE
        SINGULAIR 10 mg kalvopäällysteiset tabletit
        montelukasti
        Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen.

        * Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.
        * Jos sinulla on kysyttävää, käänny lääkärin tai apteekkihenkilökunnan puoleen.
        * Tämä lääke on määrätty vain sinulle eikä sitä tule antaa muiden käyttöön. Se voi aiheuttaa haittaa muille, vaikka heidän oireensa olisivat samat kuin sinun.
        * Jos havaitset sellaisia haittavaikutuksia, joita ei ole tässä pakkausselosteessa mainittu, tai kokemasi haittavaikutus (ks. kohta 4) on vakava, kerro niistä lääkärille tai apteekkihenkilökunnalle.

        Tässä pakkausselosteessa esitetään:

        1. Mitä SINGULAIR on ja mihin sitä käytetään
        2. Ennen kuin käytät SINGULAIRia
        3. Miten SINGULAIRia käytetään
        4. Mahdolliset haittavaikutukset
        5. SINGULAIRin säilyttäminen
        6. Muuta tietoa

        1. MITÄ SINGULAIR ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN

        SINGULAIR on leukotrieenireseptoriantagonisti, joka salpaa leukotrieeneiksi kutsuttujen aineiden vaikutusta. Leukotrieenit aiheuttavat keuhkoputkien supistumista ja turvotusta sekä aiheuttavat allergiaoireita. Estämällä leukotrieenien vaikutusta SINGULAIR helpottaa astmaoireita, auttaa pitämään astman hallinnassa ja helpottaa kausiluonteisen allergian (kutsutaan myös heinänuhaksi tai kausiluonteiseksi allergiseksi nuhaksi) oireita.

        Lääkäri on määrännyt SINGULAIRin astman hoitoon, ehkäisemään päivällä ja yöllä esiintyviä astmaoireita.

        * SINGULAIRia käytetään sellaisten potilaiden hoitoon, joille käytössä olevilla lääkkeillä ei saada aikaan riittävää hoitotasapainoa ja jotka tarvitsevat lisälääkitystä.
        * SINGULAIR auttaa myös ehkäisemään rasituksesta johtuvaa keuhkoputkien ahtautumista.
        * Astmapotilaat, joille SINGULAIR on tarkoitettu astman hoitoon, voivat saada SINGULAIRilla lievitystä myös kausiluonteisen allergisen nuhan oireisiin.

        Lääkäri päättää oireittesi ja astman vaikeusasteen perusteella, kuinka SINGULAIRia tulisi käyttää.

        Mitä astma on?
        Astma on pitkäaikaissairaus.

        Astmaan liittyy:

        * hengitysvaikeudet keuhkoputkien ahtautumisen vuoksi. Keuhkoputkien ahtautuminen vaihtelee riippuen erilaisista tekijöistä.
        * keuhkoputkien herkistyminen useille ärsykkeille, kuten tupakansavulle, siitepölylle, kylmälle ilmalle tai rasitukselle.
        * keuhkoputkien limakalvojen turvotus (tulehdus).

        Astman oireita ovat: yskä, hengityksen vinkuminen ja painon tunne rinnassa.

        Mitä kausiluonteinen allergia on?
        Kausiluonteista allergiaa (kutsutaan myös heinänuhaksi tai kausiluonteiseksi allergiseksi nuhaksi) aiheuttaa yleensä ilmassa oleva puiden, heinien ja muiden kasvien siitepöly. Kausiluonteisen allergian tyypillisiä oireita ovat: nenän tukkoisuus, vuotaminen ja kutina; aivastelu; silmien vuotaminen, turvotus, punoitus ja kutina.
        2. ENNEN KUIN KÄYTÄT SINGULAIRIA

        Kerro lääkärille kaikista sairauksista sekä allergioista, joita sinulla on tai on aikaisemmin ollut.

        Älä käytä SINGULAIRia

        * jos olet allerginen (yliherkkä) montelukastille tai SINGULAIRin jollekin muulle aineelle (ks. kohta 6. MUUTA TIETOA).

        Ole erityisen varovainen SINGULAIRin suhteen

        * Jos astmasi pahenee tai hengityksesi vaikeutuu, kerro siitä heti lääkärille.
        * Suun kautta otettavaa SINGULAIRia ei ole tarkoitettu äkillisten astmakohtausten hoitoon. Jos saat astmakohtauksen, noudata lääkärin antamia ohjeita. Pidä aina mukanasi astmakohtauksen hoitoon käyttämiäsi inhaloitavia lääkkeitä.
        * On tärkeää, että otat/lapsesi ottaa kaikkia astmalääkkeitä, jotka lääkäri on määrännyt. SINGULAIRia ei tule käyttää muiden lääkärin määräämien astmalääkkeiden asemesta.
        * Kaikkia astmalääkkeitä käyttäviä on neuvottava kääntymään lääkärin puoleen, jos heillä esiintyy seuraavia samanaikaisia oireita: flunssan kaltaista sairautta, käsivarsien tai jalkojen pistelyä tai tunnottomuutta, keuhko-oireiden pahenemista ja/tai ihottumaa.
        * Älä käytä asetyylisalisyylihappoa (aspiriinia) tai tulehduskipulääkkeitä (kutsutaan myös ei-steroidirakenteisiksi tulehduskipulääkkeiksi), jos ne pahentavat astmaasi.

        Käyttö lapsille
        2-5 -vuotiaille lapsille on saatavana SINGULAIR 4 mg:n purutabletit ja 4 mg:n rakeet.
        6-14 -vuotiaille lapsille on saatavana SINGULAIR 5 mg:n purutabletit.

        Muiden lääkevalmisteiden samanaikainen käyttö
        Jotkut lääkkeet voivat vaikuttaa SINGULAIRin vaikutukseen tai SINGULAIR voi vaikuttaa muiden lääkkeiden vaikutukseen.

        Kerro lääkärille tai apteekkihenkilökunnalle, jos parhaillaan käytät tai olet äskettäin käyttänyt muita lääkkeitä, myös lääkkeitä, joita lääkäri ei ole määrännyt.

        Kerro lääkärille ennen SINGULAIR-hoidon aloittamista, jos käytät seuraavia lääkkeitä:

        * fenobarbitaali (käytetään epilepsian hoitoon)
        * fenytoiini (käytetään epilepsian hoitoon)
        * rifampisiini (käytetään tuberkuloosin ja joidenkin muiden infektioiden hoitoon).

        SINGULAIRin käyttö ruoan ja juoman kanssa
        SINGULAIR 10 mg voidaan ottaa ruoan kanssa tai tyhjään vatsaan.

        Raskaus ja imetys

        Käyttö raskauden aikana
        Raskaana olevien tai raskautta suunnittelevien naisten tulisi keskustella lääkärin kanssa ennen SINGULAIRin käyttöä. Lääkäri arvioi voitko käyttää SINGULAIRia tänä aikana.

        Käyttö imetyksen aikana
        Ei tiedetä, erittyykö SINGULAIR äidinmaitoon. Sinun tulisi keskustella lääkärin kanssa ennen kuin käytät SINGULAIRia, jos imetät tai aiot imettää.

        Ajaminen ja koneiden käyttö
        SINGULAIR ei todennäköisesti vaikuta kykyysi ajaa autoa tai käyttää koneita. Lääkkeen vaikutukset voivat kuitenkin vaihdella eri henkilöiden välillä. Tietyt haittavaikutukset (esim. huimaus ja uneliaisuus), joita on ilmoitettu esiintyneen hyvin harvoin SINGULAIRin käytön yhteydessä, voivat vaikuttaa joidenkin potilaiden kykyyn ajaa autoa tai käyttää koneita.

        Tärkeää tietoa SINGULAIRin sisältämistä aineista
        SINGULAIR 10 mg kalvopäällysteiset tabletit sisältävät laktoosia. Jos lääkäri on kertonut, että sinulla on jokin sokeri-intoleranssi, keskustele lääkärin kanssa ennen tämän lääkevalmisteen ottamista.
        3. MITEN SINGULAIRIA KÄYTETÄÄN

        * Sinun tulisi ottaa vain yksi tabletti SINGULAIRia kerran vuorokaudessa lääkärin ohjeen mukaan.
        * Tabletti tulisi ottaa myös silloin, kun sinulla ei ole oireita tai kun sinulla on akuutti astmakohtaus.
        * Ota aina SINGULAIR niin kuin lääkäri on neuvonut. Tarkista annostusohjeet lääkäriltä tai apteekkihenkilökunnalta, jos olet epävarma.
        * Otetaan suun kautta.

        Vähintään 15-vuotiaat aikuiset
        Yksi 10 mg:n tabletti otetaan kerran vuorokaudessa iltaisin. SINGULAIR 10 mg voidaan ottaa ruoan kanssa tai tyhjään vatsaan.

        Jos käytät SINGULAIRia, varmista, ettet käytä muita samaa vaikuttavaa ainetta, montelukastia, sisältäviä valmisteita.

        Jos otat enemmän SINGULAIRia kuin sinun pitäisi
        Ota heti yhteys lääkäriin ohjeiden saamista varten.

        Suurimpaan osaan yliannostusraportteja ei liittynyt ilmoituksia haittavaikutuksista. Useimmin esiintyviä oireita, joita on raportoitu esiintyneen aikuisilla ja lapsilla yliannostuksen yhteydessä, olivat vatsakipu, uneliaisuus, jano, päänsärky, oksentelu ja yliaktiivisuus.

        Jos unohdat ottaa SINGULAIRin
        Yritä ottaa SINGULAIR lääkärin määräyksen mukaisesti. Jos kuitenkin unohdat ottaa yhden annoksen, jatka hoitoa normaaliin tapaan ottamalla yksi tabletti kerran päivässä.

        Älä ota kaksinkertaista annosta korvataksesi unohtamasi annoksen.

        Jos lopetat SINGULAIRin käytön
        SINGULAIR vaikuttaa astmaan vain, jos sitä käytetään jatkuvasti. On tärkeää, että SINGULAIR-hoitoa jatketaan niin kauan kuin lääkäri on määrännyt. Se auttaa pitämään astmasi hallinnassa.

        Jos sinulla on kysymyksiä tämän lääkkeen käytöstä, käänny lääkärin tai apteekkihenkilökunnan puoleen.
        4. MAHDOLLISET HAITTAVAIKUTUKSET

        Kuten kaikki lääkkeet, myös SINGULAIR voi aiheuttaa haittavaikutuksia. Kaikki eivät kuitenkaan niitä saa.

        SINGULAIR 10 mg:n kalvopäällysteisillä tableteilla tehdyissä kliinisissä tutkimuksissa yleisimmin ilmoitettuja haittavaikutuksia (esiintyi vähintään yhdellä 100:sta tai alle yhdellä 10 hoidetusta potilaasta), joiden oletettiin johtuvan SINGULAIRista, olivat:

        * vatsakipu
        * päänsärky.

        Nämä olivat yleensä lieviä ja niitä esiintyi useammin SINGULAIRia kuin lumelääkettä (tabletti, jossa ei ole vaikuttavaa lääkeainetta) saaneilla potilailla.

        Lääkkeen ollessa markkinoilla on lisäksi ilmoitettu esiintyneen seuraavia haittavaikutuksia:

        * lisääntynyttä verenvuototaipumusta
        * allergisia reaktioita, mm. ihottumaa, kasvojen, huulien, kielen ja/tai nielun turvotusta, joka voi aiheuttaa hengitys- tai nielemisvaikeuksia
        * käyttäytymis- ja mielialamuutoksia [tavallisesta poikkeavia unia, mukaan lukien painajaisia, hallusinaatioita, ärtyisyyttä, tuskaisuutta, levottomuutta, ahdistuneisuutta, johon liittyy aggressiivista käyttäytymistä, vapinaa, masennusta, univaikeuksia, itsemurha-ajatuksia ja itsemurhia (hyvin harvoin)]
        * huimausta, uneliaisuutta, pistelyä/puutumista, kouristuksia
        * sydämentykytystä
        * ripulia, suun kuivumista, ruoansulatushäiriöitä, pahoinvointia, oksentelua
        * maksatulehdusta
        * mustelmia, kutinaa, nokkosihottumaa, aristavia punaisia kohoumia ihon alla, yleisimmin säärissä (kyhmyruusu)
        * nivel- tai lihaskipua, lihaskramppeja
        * väsymystä, huonovointisuutta, turvotusta

        Montelukastia saaneilla astmapotilailla on ilmoitettu esiintyneen hyvin harvoin oireyhtymää (Churg-Straussin oireyhtymä), johon liittyy mm. seuraavia oireita: flunssan kaltainen sairaus, käsivarsien ja säärien pistely ja puutuminen, keuhko-oireiden paheneminen ja/tai ihottuma. Sinun on kerrottava heti lääkärille, jos saat yhden tai useamman näistä oireista.

        Kysy lääkäriltä tai apteekista lisätietoa haittavaikutuksista. Jos havaitset sellaisia haittavaikutuksia, joita ei ole tässä pakkausselosteessa mainittu, tai kokemasi haittavaikutus on vakava, kerro niistä lääkärille tai apteekkihenkilökunnalle.
        5. SINGULAIRIN SÄILYTTÄMINEN

        * Ei lasten ulottuville eikä näkyville.
        * Älä käytä tätä valmistetta läpipainopakkauksessa mainitun viimeisen käyttöpäivämäärän jälkeen. Viimeinen käyttöpäivämäärä ilmaistaan kuudella numerolla Käyt.viim. -merkinnän (EXP) jälkeen. Kaksi ensimmäistä numeroa tarkoittavat kuukautta, neljä viimeistä numeroa vuotta. Viimeinen käyttöpäivämäärä tarkoittaa kuukauden viimeistä päivää.
        * Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä valolle ja kosteudelle.
        * Lääkkeitä ei tule heittää viemäriin eikä hävittää talousjätteiden mukana. Kysy apteekista käyttämättömien lääkkeiden hävittämisestä. Näin menetellen suojelet luontoa.

        6. MUUTA TIETOA

        Mitä SINGULAIR sisältää

        * Vaikuttava aine on montelukasti. Yksi tabletti sisältää montelukastinatriumia, joka vastaa 10 mg montelukastia.
        * Muut aineet ovat: mikrokiteinen selluloosa, laktoosimonohydraatti (89,3 mg), kroskarmelloosinatrium, hyproloosi (E 463) ja magnesiumstearaatti.
        Kalvopäällyste: hypromelloosi, hyproloosi (E 463), titaanidioksidi (E 171), punainen ja keltainen rautaoksidi (E 172) ja karnaubavaha.

        Lääkevalmisteen kuvaus ja pakkauskoot
        10 mg tabletti on beigen värinen, nelikulmainen, kalvopäällysteinen, toisella puolella merkintä SINGULAIR ja toisella puolella MSD 117.

        Läpipainopakkaukset: 7, 10, 14, 20, 28, 30, 50, 56, 84, 90, 98, 100, 140, 200 tablettia.
        Läpipainopakkaukset (yksittäispakattu): 49, 50 ja 56 tablettia.

        Kaikkia pakkauskokoja ei välttämättä ole myynnissä.

        Myyntiluvan haltija ja valmistaja

        Myyntiluvan haltija ja valmistaja
        Merck Sharp & Dohme B.V.
        Waarderweg 39
        2031 BN Haarlem, Alankomaat

        Tietoja antaa
        Suomessa:
        MSD Finland Oy
        Keilaranta 3, 02150 Espoo
        Puh. 09-804 650

        Ruotsissa:
        Merck Sharp & Dohme (Sweden) AB
        Box 7125
        192 07 Sollentuna
        Puh. 08-626 14 00

        Tällä lääkevalmisteella on myyntilupa Euroopan talousalueeseen kuuluvissa jäsenvaltioissa seuraavilla kauppanimillä:

        Itävalta, Belgia, Tanska, Suomi, Ranska, Kreikka, Espanja, Ruotsi, Saksa, Irlanti, Iso-Britannia, Italia, Luxemburg, Alankomaat, Portugali

        SINGULAIR

        Tämä pakkausseloste on hyväksytty viimeksi 6.11.2008.
        Yrityksen yhteystiedot:

        MSD Finland Oy
        Keilaranta 3, PL 46
        02151 Espoo

        puh. (09) 804 650
        faksi (09) 8046 5431

        [email protected]

        www.msd.fi

        Lääketietokeskus

        Palvelun tuottaa Lääketietokeskus

        ...on juttu sinänsä mutta tosi tärkeää oli että kieltäydyn käyttämästä SISÄÄNHENGITETTÄVIÄ lääkkeitä. pillereiden popsiminen ei ole konsti eikä mikään jos niitä "muistaisi". tosin oli kyllä kummallisen heikko olo tänä aamuna. ja tämähän on vain kokeilu, muutaman viikon päästä pitäisi soittaa lääkärille ja kertoa mahdollisesta hyödystä, eihän hän voinut taata mitään tulosta. eikä myöskään tunnu erityisen pahalta koska ilman mahdollisuutta kunnon diagnosiin lääkäri ei tietenkään voinut kirjoittaa reseptiinkään "astman hoitoon" vaan siinä puhutaan pitkäaikaisesta yskästä. Toistaiseksi minulla ei siis ole virallista astmaa! :D


      • elämäsi oli kuulema
        elämäni on pilalla... kirjoitti:

        ...on juttu sinänsä mutta tosi tärkeää oli että kieltäydyn käyttämästä SISÄÄNHENGITETTÄVIÄ lääkkeitä. pillereiden popsiminen ei ole konsti eikä mikään jos niitä "muistaisi". tosin oli kyllä kummallisen heikko olo tänä aamuna. ja tämähän on vain kokeilu, muutaman viikon päästä pitäisi soittaa lääkärille ja kertoa mahdollisesta hyödystä, eihän hän voinut taata mitään tulosta. eikä myöskään tunnu erityisen pahalta koska ilman mahdollisuutta kunnon diagnosiin lääkäri ei tietenkään voinut kirjoittaa reseptiinkään "astman hoitoon" vaan siinä puhutaan pitkäaikaisesta yskästä. Toistaiseksi minulla ei siis ole virallista astmaa! :D

        piloilla jos sinulle määrätään astmalääkitys ja se sinulle nyt määrättiin. Luepas missä tapauksissa tätä lääkettä käytetään, mm. kun ei voida käyttää muita tai saada muilla ASTMALÄÄKKEILLÄ vastetta=)
        Tosin uskon edelleen että provoilet...valitettavastikin vakavalla asialla.


        t. astmaatikko vn-65, astma diagnosoitu v-76, eikä ollenkaan elämä piloilla


      • limaa...
        Pihlajanmarja kirjoitti:

        Jokainen aikuinen on itse viime kädessä vastuussa omasta hyvinvoinnistaan ja sairaudenkin hoidosta!!
        Itselläni on vaikea astma ja nyt olen viimeinkin saanut siihen jonkinlaisen hoitotasapainon.Pahinta oli yskä, voimakas limikin tukeva juttu.antulo ja ärsytys hengitysteissä. Mielestäni astmalääkkeet eivät haise.Pahinta niissä on niiden kallis hinta.Pahempaakin elämässä on kuin astma, ns. parantumattomat sairaudet, jotka päättyvät kuolemaan ennen norm. aikaa.
        Astmaan sairastuttua se pitää hyväksyä ja hoitaa hyvin säännöllisesti, hyvä lääkäri-hotaja-hoitosuhde on henkisestikin tukeva.

        "Pahinta oli yskä, voimakas limantulo ja ärsytys hengitysteissä. "

        Olen aina iloinen jos limaa TULEE. Useimmiten ei irtoa yhtään mitään, saa yskiä niin että pää halkeaa ilman minkäänlaista helpotusta. Aina kun jotain lähtee liikkeelle on kivempaa, tosin olen huono siinäkin.


      • seloste
        lääkkeethän kirjoitti:

        ovat astmalääkkeitä...siis niiden pääindikaatio on nimenomaan astma.
        Eikös astmalääkkeiden mahd.saanti ollut se kauhea asia?!



        Suoraan sisältöönLääkeinfo.fi - palaa etusivulle

        Suomi | På svenska

        Valmisteen mukaan | Yrityksen mukaan | Nimihaku
        SINGULAIR® 10 mg tabletit

        Lataa äänitiedostona, MP3 (3,3 mt)

        Tulosta

        PAKKAUSSELOSTE
        SINGULAIR 10 mg kalvopäällysteiset tabletit
        montelukasti
        Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen.

        * Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.
        * Jos sinulla on kysyttävää, käänny lääkärin tai apteekkihenkilökunnan puoleen.
        * Tämä lääke on määrätty vain sinulle eikä sitä tule antaa muiden käyttöön. Se voi aiheuttaa haittaa muille, vaikka heidän oireensa olisivat samat kuin sinun.
        * Jos havaitset sellaisia haittavaikutuksia, joita ei ole tässä pakkausselosteessa mainittu, tai kokemasi haittavaikutus (ks. kohta 4) on vakava, kerro niistä lääkärille tai apteekkihenkilökunnalle.

        Tässä pakkausselosteessa esitetään:

        1. Mitä SINGULAIR on ja mihin sitä käytetään
        2. Ennen kuin käytät SINGULAIRia
        3. Miten SINGULAIRia käytetään
        4. Mahdolliset haittavaikutukset
        5. SINGULAIRin säilyttäminen
        6. Muuta tietoa

        1. MITÄ SINGULAIR ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN

        SINGULAIR on leukotrieenireseptoriantagonisti, joka salpaa leukotrieeneiksi kutsuttujen aineiden vaikutusta. Leukotrieenit aiheuttavat keuhkoputkien supistumista ja turvotusta sekä aiheuttavat allergiaoireita. Estämällä leukotrieenien vaikutusta SINGULAIR helpottaa astmaoireita, auttaa pitämään astman hallinnassa ja helpottaa kausiluonteisen allergian (kutsutaan myös heinänuhaksi tai kausiluonteiseksi allergiseksi nuhaksi) oireita.

        Lääkäri on määrännyt SINGULAIRin astman hoitoon, ehkäisemään päivällä ja yöllä esiintyviä astmaoireita.

        * SINGULAIRia käytetään sellaisten potilaiden hoitoon, joille käytössä olevilla lääkkeillä ei saada aikaan riittävää hoitotasapainoa ja jotka tarvitsevat lisälääkitystä.
        * SINGULAIR auttaa myös ehkäisemään rasituksesta johtuvaa keuhkoputkien ahtautumista.
        * Astmapotilaat, joille SINGULAIR on tarkoitettu astman hoitoon, voivat saada SINGULAIRilla lievitystä myös kausiluonteisen allergisen nuhan oireisiin.

        Lääkäri päättää oireittesi ja astman vaikeusasteen perusteella, kuinka SINGULAIRia tulisi käyttää.

        Mitä astma on?
        Astma on pitkäaikaissairaus.

        Astmaan liittyy:

        * hengitysvaikeudet keuhkoputkien ahtautumisen vuoksi. Keuhkoputkien ahtautuminen vaihtelee riippuen erilaisista tekijöistä.
        * keuhkoputkien herkistyminen useille ärsykkeille, kuten tupakansavulle, siitepölylle, kylmälle ilmalle tai rasitukselle.
        * keuhkoputkien limakalvojen turvotus (tulehdus).

        Astman oireita ovat: yskä, hengityksen vinkuminen ja painon tunne rinnassa.

        Mitä kausiluonteinen allergia on?
        Kausiluonteista allergiaa (kutsutaan myös heinänuhaksi tai kausiluonteiseksi allergiseksi nuhaksi) aiheuttaa yleensä ilmassa oleva puiden, heinien ja muiden kasvien siitepöly. Kausiluonteisen allergian tyypillisiä oireita ovat: nenän tukkoisuus, vuotaminen ja kutina; aivastelu; silmien vuotaminen, turvotus, punoitus ja kutina.
        2. ENNEN KUIN KÄYTÄT SINGULAIRIA

        Kerro lääkärille kaikista sairauksista sekä allergioista, joita sinulla on tai on aikaisemmin ollut.

        Älä käytä SINGULAIRia

        * jos olet allerginen (yliherkkä) montelukastille tai SINGULAIRin jollekin muulle aineelle (ks. kohta 6. MUUTA TIETOA).

        Ole erityisen varovainen SINGULAIRin suhteen

        * Jos astmasi pahenee tai hengityksesi vaikeutuu, kerro siitä heti lääkärille.
        * Suun kautta otettavaa SINGULAIRia ei ole tarkoitettu äkillisten astmakohtausten hoitoon. Jos saat astmakohtauksen, noudata lääkärin antamia ohjeita. Pidä aina mukanasi astmakohtauksen hoitoon käyttämiäsi inhaloitavia lääkkeitä.
        * On tärkeää, että otat/lapsesi ottaa kaikkia astmalääkkeitä, jotka lääkäri on määrännyt. SINGULAIRia ei tule käyttää muiden lääkärin määräämien astmalääkkeiden asemesta.
        * Kaikkia astmalääkkeitä käyttäviä on neuvottava kääntymään lääkärin puoleen, jos heillä esiintyy seuraavia samanaikaisia oireita: flunssan kaltaista sairautta, käsivarsien tai jalkojen pistelyä tai tunnottomuutta, keuhko-oireiden pahenemista ja/tai ihottumaa.
        * Älä käytä asetyylisalisyylihappoa (aspiriinia) tai tulehduskipulääkkeitä (kutsutaan myös ei-steroidirakenteisiksi tulehduskipulääkkeiksi), jos ne pahentavat astmaasi.

        Käyttö lapsille
        2-5 -vuotiaille lapsille on saatavana SINGULAIR 4 mg:n purutabletit ja 4 mg:n rakeet.
        6-14 -vuotiaille lapsille on saatavana SINGULAIR 5 mg:n purutabletit.

        Muiden lääkevalmisteiden samanaikainen käyttö
        Jotkut lääkkeet voivat vaikuttaa SINGULAIRin vaikutukseen tai SINGULAIR voi vaikuttaa muiden lääkkeiden vaikutukseen.

        Kerro lääkärille tai apteekkihenkilökunnalle, jos parhaillaan käytät tai olet äskettäin käyttänyt muita lääkkeitä, myös lääkkeitä, joita lääkäri ei ole määrännyt.

        Kerro lääkärille ennen SINGULAIR-hoidon aloittamista, jos käytät seuraavia lääkkeitä:

        * fenobarbitaali (käytetään epilepsian hoitoon)
        * fenytoiini (käytetään epilepsian hoitoon)
        * rifampisiini (käytetään tuberkuloosin ja joidenkin muiden infektioiden hoitoon).

        SINGULAIRin käyttö ruoan ja juoman kanssa
        SINGULAIR 10 mg voidaan ottaa ruoan kanssa tai tyhjään vatsaan.

        Raskaus ja imetys

        Käyttö raskauden aikana
        Raskaana olevien tai raskautta suunnittelevien naisten tulisi keskustella lääkärin kanssa ennen SINGULAIRin käyttöä. Lääkäri arvioi voitko käyttää SINGULAIRia tänä aikana.

        Käyttö imetyksen aikana
        Ei tiedetä, erittyykö SINGULAIR äidinmaitoon. Sinun tulisi keskustella lääkärin kanssa ennen kuin käytät SINGULAIRia, jos imetät tai aiot imettää.

        Ajaminen ja koneiden käyttö
        SINGULAIR ei todennäköisesti vaikuta kykyysi ajaa autoa tai käyttää koneita. Lääkkeen vaikutukset voivat kuitenkin vaihdella eri henkilöiden välillä. Tietyt haittavaikutukset (esim. huimaus ja uneliaisuus), joita on ilmoitettu esiintyneen hyvin harvoin SINGULAIRin käytön yhteydessä, voivat vaikuttaa joidenkin potilaiden kykyyn ajaa autoa tai käyttää koneita.

        Tärkeää tietoa SINGULAIRin sisältämistä aineista
        SINGULAIR 10 mg kalvopäällysteiset tabletit sisältävät laktoosia. Jos lääkäri on kertonut, että sinulla on jokin sokeri-intoleranssi, keskustele lääkärin kanssa ennen tämän lääkevalmisteen ottamista.
        3. MITEN SINGULAIRIA KÄYTETÄÄN

        * Sinun tulisi ottaa vain yksi tabletti SINGULAIRia kerran vuorokaudessa lääkärin ohjeen mukaan.
        * Tabletti tulisi ottaa myös silloin, kun sinulla ei ole oireita tai kun sinulla on akuutti astmakohtaus.
        * Ota aina SINGULAIR niin kuin lääkäri on neuvonut. Tarkista annostusohjeet lääkäriltä tai apteekkihenkilökunnalta, jos olet epävarma.
        * Otetaan suun kautta.

        Vähintään 15-vuotiaat aikuiset
        Yksi 10 mg:n tabletti otetaan kerran vuorokaudessa iltaisin. SINGULAIR 10 mg voidaan ottaa ruoan kanssa tai tyhjään vatsaan.

        Jos käytät SINGULAIRia, varmista, ettet käytä muita samaa vaikuttavaa ainetta, montelukastia, sisältäviä valmisteita.

        Jos otat enemmän SINGULAIRia kuin sinun pitäisi
        Ota heti yhteys lääkäriin ohjeiden saamista varten.

        Suurimpaan osaan yliannostusraportteja ei liittynyt ilmoituksia haittavaikutuksista. Useimmin esiintyviä oireita, joita on raportoitu esiintyneen aikuisilla ja lapsilla yliannostuksen yhteydessä, olivat vatsakipu, uneliaisuus, jano, päänsärky, oksentelu ja yliaktiivisuus.

        Jos unohdat ottaa SINGULAIRin
        Yritä ottaa SINGULAIR lääkärin määräyksen mukaisesti. Jos kuitenkin unohdat ottaa yhden annoksen, jatka hoitoa normaaliin tapaan ottamalla yksi tabletti kerran päivässä.

        Älä ota kaksinkertaista annosta korvataksesi unohtamasi annoksen.

        Jos lopetat SINGULAIRin käytön
        SINGULAIR vaikuttaa astmaan vain, jos sitä käytetään jatkuvasti. On tärkeää, että SINGULAIR-hoitoa jatketaan niin kauan kuin lääkäri on määrännyt. Se auttaa pitämään astmasi hallinnassa.

        Jos sinulla on kysymyksiä tämän lääkkeen käytöstä, käänny lääkärin tai apteekkihenkilökunnan puoleen.
        4. MAHDOLLISET HAITTAVAIKUTUKSET

        Kuten kaikki lääkkeet, myös SINGULAIR voi aiheuttaa haittavaikutuksia. Kaikki eivät kuitenkaan niitä saa.

        SINGULAIR 10 mg:n kalvopäällysteisillä tableteilla tehdyissä kliinisissä tutkimuksissa yleisimmin ilmoitettuja haittavaikutuksia (esiintyi vähintään yhdellä 100:sta tai alle yhdellä 10 hoidetusta potilaasta), joiden oletettiin johtuvan SINGULAIRista, olivat:

        * vatsakipu
        * päänsärky.

        Nämä olivat yleensä lieviä ja niitä esiintyi useammin SINGULAIRia kuin lumelääkettä (tabletti, jossa ei ole vaikuttavaa lääkeainetta) saaneilla potilailla.

        Lääkkeen ollessa markkinoilla on lisäksi ilmoitettu esiintyneen seuraavia haittavaikutuksia:

        * lisääntynyttä verenvuototaipumusta
        * allergisia reaktioita, mm. ihottumaa, kasvojen, huulien, kielen ja/tai nielun turvotusta, joka voi aiheuttaa hengitys- tai nielemisvaikeuksia
        * käyttäytymis- ja mielialamuutoksia [tavallisesta poikkeavia unia, mukaan lukien painajaisia, hallusinaatioita, ärtyisyyttä, tuskaisuutta, levottomuutta, ahdistuneisuutta, johon liittyy aggressiivista käyttäytymistä, vapinaa, masennusta, univaikeuksia, itsemurha-ajatuksia ja itsemurhia (hyvin harvoin)]
        * huimausta, uneliaisuutta, pistelyä/puutumista, kouristuksia
        * sydämentykytystä
        * ripulia, suun kuivumista, ruoansulatushäiriöitä, pahoinvointia, oksentelua
        * maksatulehdusta
        * mustelmia, kutinaa, nokkosihottumaa, aristavia punaisia kohoumia ihon alla, yleisimmin säärissä (kyhmyruusu)
        * nivel- tai lihaskipua, lihaskramppeja
        * väsymystä, huonovointisuutta, turvotusta

        Montelukastia saaneilla astmapotilailla on ilmoitettu esiintyneen hyvin harvoin oireyhtymää (Churg-Straussin oireyhtymä), johon liittyy mm. seuraavia oireita: flunssan kaltainen sairaus, käsivarsien ja säärien pistely ja puutuminen, keuhko-oireiden paheneminen ja/tai ihottuma. Sinun on kerrottava heti lääkärille, jos saat yhden tai useamman näistä oireista.

        Kysy lääkäriltä tai apteekista lisätietoa haittavaikutuksista. Jos havaitset sellaisia haittavaikutuksia, joita ei ole tässä pakkausselosteessa mainittu, tai kokemasi haittavaikutus on vakava, kerro niistä lääkärille tai apteekkihenkilökunnalle.
        5. SINGULAIRIN SÄILYTTÄMINEN

        * Ei lasten ulottuville eikä näkyville.
        * Älä käytä tätä valmistetta läpipainopakkauksessa mainitun viimeisen käyttöpäivämäärän jälkeen. Viimeinen käyttöpäivämäärä ilmaistaan kuudella numerolla Käyt.viim. -merkinnän (EXP) jälkeen. Kaksi ensimmäistä numeroa tarkoittavat kuukautta, neljä viimeistä numeroa vuotta. Viimeinen käyttöpäivämäärä tarkoittaa kuukauden viimeistä päivää.
        * Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä valolle ja kosteudelle.
        * Lääkkeitä ei tule heittää viemäriin eikä hävittää talousjätteiden mukana. Kysy apteekista käyttämättömien lääkkeiden hävittämisestä. Näin menetellen suojelet luontoa.

        6. MUUTA TIETOA

        Mitä SINGULAIR sisältää

        * Vaikuttava aine on montelukasti. Yksi tabletti sisältää montelukastinatriumia, joka vastaa 10 mg montelukastia.
        * Muut aineet ovat: mikrokiteinen selluloosa, laktoosimonohydraatti (89,3 mg), kroskarmelloosinatrium, hyproloosi (E 463) ja magnesiumstearaatti.
        Kalvopäällyste: hypromelloosi, hyproloosi (E 463), titaanidioksidi (E 171), punainen ja keltainen rautaoksidi (E 172) ja karnaubavaha.

        Lääkevalmisteen kuvaus ja pakkauskoot
        10 mg tabletti on beigen värinen, nelikulmainen, kalvopäällysteinen, toisella puolella merkintä SINGULAIR ja toisella puolella MSD 117.

        Läpipainopakkaukset: 7, 10, 14, 20, 28, 30, 50, 56, 84, 90, 98, 100, 140, 200 tablettia.
        Läpipainopakkaukset (yksittäispakattu): 49, 50 ja 56 tablettia.

        Kaikkia pakkauskokoja ei välttämättä ole myynnissä.

        Myyntiluvan haltija ja valmistaja

        Myyntiluvan haltija ja valmistaja
        Merck Sharp & Dohme B.V.
        Waarderweg 39
        2031 BN Haarlem, Alankomaat

        Tietoja antaa
        Suomessa:
        MSD Finland Oy
        Keilaranta 3, 02150 Espoo
        Puh. 09-804 650

        Ruotsissa:
        Merck Sharp & Dohme (Sweden) AB
        Box 7125
        192 07 Sollentuna
        Puh. 08-626 14 00

        Tällä lääkevalmisteella on myyntilupa Euroopan talousalueeseen kuuluvissa jäsenvaltioissa seuraavilla kauppanimillä:

        Itävalta, Belgia, Tanska, Suomi, Ranska, Kreikka, Espanja, Ruotsi, Saksa, Irlanti, Iso-Britannia, Italia, Luxemburg, Alankomaat, Portugali

        SINGULAIR

        Tämä pakkausseloste on hyväksytty viimeksi 6.11.2008.
        Yrityksen yhteystiedot:

        MSD Finland Oy
        Keilaranta 3, PL 46
        02151 Espoo

        puh. (09) 804 650
        faksi (09) 8046 5431

        [email protected]

        www.msd.fi

        Lääketietokeskus

        Palvelun tuottaa Lääketietokeskus

        jonkun paketista vai mistä tämä viesti?


    • nmky1

      Mene Buteyko-kurssille niin et saa astmaa, koska oireet nitistetään heti alkutekijöihinsä.
      Buteyko-menetelmä auttaa.

      • kun pidät

        suolen limakalvot kunnossa, ei tarttuvia räkätautejakaan. Painokin voipi pudota. Ja kaikki on yhdestä lisäaineesta kiinni. Lopeta natriumglutamaatin käyttö. Tuo keinotekoinen aine on myrkkyä ja aiheuttaa astman.


      • älä leiki vakavalla
        kun pidät kirjoitti:

        suolen limakalvot kunnossa, ei tarttuvia räkätautejakaan. Painokin voipi pudota. Ja kaikki on yhdestä lisäaineesta kiinni. Lopeta natriumglutamaatin käyttö. Tuo keinotekoinen aine on myrkkyä ja aiheuttaa astman.

        asialla. Ei lääkitys ja sen lopettaminen ole leikin asia.


      • että lopetan
        älä leiki vakavalla kirjoitti:

        asialla. Ei lääkitys ja sen lopettaminen ole leikin asia.

        näidenkin pillereiden popsimista. aamuisin huimaa ja on paha olo. vuorokauden verran on ollut paljon pahempi yskä, taas. ei vaikuta kivalta lääkkeeltä.


      • lääkityksen
        älä leiki vakavalla kirjoitti:

        asialla. Ei lääkitys ja sen lopettaminen ole leikin asia.

        lopettamisesta ole puhunut.


      • kanssa voi elää.
        lääkityksen kirjoitti:

        lopettamisesta ole puhunut.

        Pitää vaan välttää niitä tilanteita ja asioita, jotka sen laukaisee. Jopa urheilijalla voi olla astma.


      • helppoa
        kun pidät kirjoitti:

        suolen limakalvot kunnossa, ei tarttuvia räkätautejakaan. Painokin voipi pudota. Ja kaikki on yhdestä lisäaineesta kiinni. Lopeta natriumglutamaatin käyttö. Tuo keinotekoinen aine on myrkkyä ja aiheuttaa astman.

        jos tuo olisi totta. Keino olisi jo käytössä, eikä astmaa missään! Jippii! Et taida olla ei-allergisen astman potija? Tarttuvia räkätauteja? Ei niitä muutenkaan tarvitse tulla.


    • käyttätyy

      kuin lapsi. Oletko lapsi? Jos olet aikuinen, köäyttäydy aikauisen lailla.

      Miksi menet lääkäriin vaivojesi vuoksi? Kestä ne kuin mies, jos olet miehenpuoli, ja anna lääkärien hoitaa hoitoa tarvitsevia.

    • ohje

      Astmalääkettä ei ole pakko ottaa eikä sitä ole pakko diagnosoida. Myöskään sijoiltaan mennyttä polvea ei tarvitse oikoa eikä sitä tarvitse erikseen todeta, ellei halua.

      Elämä toisaalta voi helpottua paljonkin mahdollisten lääkkeiden ja toimenpiteiden avulla.

      • tuttua.

        Kaveriltakin meni olkapää sijoiltaan, kun kaatui pyörällä. Mutta silloin oli lääkärilakko eikä mitään tehty. Niin se olkapää "kasvoi" väärään kohtaan.


    • hguu

      Painonpudotus auttaa varmasti!! Oletko tehnyt kilpirauhaskokeet?

    • vai provosoija

      Mehukkaan kertomuksen keksijältä vaikuttaa. Tämäntapaisia ongelmiahan mielessä pyörii aina jos jotain uutta sairautta tulee - kukapa niitä tahtoisi.

      Asiallinen keskustelutapa lääkäreiden kanssa hoitoesteellisyydestä kannattaa aina, jokin ratkaisu löytyy. Jos jokaisen saamansa uuden pillerin huimauksiin tai muihin outoihin tuntemuksiin hoito päättyy ennenkuin alkoikaan, ei todellakaan pääse eteenpäin. Päätyminen lapsellisiin purkauksiin aikuisena on sekin tavallista joskus - muttei jatkuvana tapana terve.

      Infektio-astmasta on kokemusta, jo 64 vuoden takaa. Silloin se 6-vuotiaan helvetti alkoi kun ei ollut lääkkeitä, eikä astmaa tunnettu niinkuin nyt. Viime hädässä piipaa-autolla sairaalaan. Sieltä apu tuli tiputusmuodossa. Lääkkeitä alkoi tulla vähitellen ja kokeilupakkauksia säi paikkakunnan kahdelta lääkäriltä. Auttavia vaan ei ollut ennenkuin teini-iässä. Silloin voi jo rauhallisin mielin käydä edes elokuvissa! Työhönmenon kauhistus tuli eteen, miten pärjätä. Adrenaliinipistokset itsehoitona ym. koin parikymppisenä. Sen jälkeen on tapahtunut monta ihmettä kohdallani ja astmaatikkona elän yhä - lääkearsenaalin kanssa - mutta niistä löytyy apu!

    • ylipaino

      Aiheuttaa hengitysvaikeuksia, kun läskit (anteeksi rasva) painaa keuhkoja, eli jospa laihduttaisit niin henki kulkisi paremmin ja moni muukin vaiva helpottaisi.

    • jepuunen

      Ite sairastanut astmaa 5- vuotta ja olen nyt kohta 22 vuotias ei tietenkään kuukaan halua astmaa tai mitään muutakaan sairautta.. mutta itse ei niitä asioita voi päättää. astmalääkkeiden käyttöä on ihan turha pelätä, ite en ainakaa olisi hengissä jos en lääkkeitä käyttäisi, sain muutama vuosi sitten erittäin vaikean kohtauksen ja meinasin siihen kuolla ja astmakohtaus tulee niin yllättäen että mullakin taju lähti hetken kakomisen jälkeen, eikä niitä lääkäreitä tarvii pelätä on vain ihmisiä jotka auttaa ja neuvoo elämään sen kanssa... itelläni ainoastaan sivuoireina lääkityksesta tärinä käsissä ja hetken ajan lääkkeenoton jälkeen pulssi nousee mutta muuten ei mitään. ite en myöskään pidä astmaa ja lääkkeitä minään "astmahelvettinä" sairaus on osa mua ja sen kanssa on vain elettävä loppuelämä ja todettakoon tähän vielä etten ole koskaan polttanut tupakkaa, suvussa ei ole astmaa ja urheilua harrastanut 15- vuotta kilpatasolla joten aina ei ole kyseessä elämän tavat, vaan se oikeesti voi tulla kenelle tahansa

    Ketjusta on poistettu 20 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1448
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      992
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      741
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      705
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      687
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      660
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      659
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      634
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      64
      608
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      597
    Aihe