Moi!
Olisiko tietoa mistä löytyisi kätevä pieni
kaasuliesi? Tekisi mieli wokkailla tai tehdä
kiinalaista sapuskaa, mutta niiden tekeminen
sähköliedellä on aika turhaa puuhaa.
Pieni kaasuliesi wokkausta varten?
7
2868
Vastaukset
- on tietoa , vähän
No tietenkin on periaattteita ja asiantuntioita ja ties mitä kauppiaita pian kimpussasi.
Jos teet ulkona niin renfaspoltin, ei maksa kuin kymppejä.
Jos sisällä niin tutkaile bilteman saittia, niillä oli muistaakseni muutama malli, veneisiin ja silleen.
Jokin hiilisydeemi kai se paras olisi.
Kaasugrillikin käy , tosin vain ulkona.
Ite kokkasin ihan kaikki ruuat vuoden verran sellaisella, kuYistä.
Täällä mökillä on hyvä systeemi. haa, ilmastointi putki, sellanen iso. Sen sisällä iso rengaspoltin ja päällä wokki.
Sen kaasulieden kun on hyvä olla aika iso, että wokki lämpiää riittävän laajasti.
En tiedä, saako rengaspoltinta käyttää sisätiloissa, jos saa, se on edullisin ja helpoin vaihtoehto.- WokWok
Näyttäisi biltemalla tosiaan olevan joitakin.
Täytyypä käydä paikanpäällä tutkimassa.
- säälittäviä
Sä siis maistat siitä pavusta et onko sen kypsentänyt pannu lämmennyt sähköllä vai kaasuliekillä?
- Rantatarkkailija
Kaverin laivassa on ylimääräisenä kaasuhella/uuni yhdistelmä.Hellassa kolme liekkisijaa.
Jos kiinnostaa ilmoita sähköpostiosoite tai puhelin numero niin pääset neuvottelemaan hänen kanssaan. - Hahhaaha
Kokkaamisessa ei ole kysymys lämmittämisestä. Vaan ruuan valmistamisesta.
Kertakaikkiaan huonoin hella oli vanhanaikainen puuhella. Siinä ei käytännössä ollut minkään laista lämmönsäätöä. Piti nakela klappeja uuniin kokemusperäisesti. Helposti kävi niin, että alussa tuli liian kuuma ja lopussa liian kylmä.
Avotuli on hyvä vrt. nuotio. Makkaran saa paisteltua hiilloksella haluamakseen. Lämmitellä etämpänä hiljkseen ja lopusta hiillostaa jos haluaa. Saa myös savuaromia, jos haluaa.
Perinteinen sähköliesi oli huono. Lämpöä pystyi kyllä säätämään, mutta se tapahtui viiveellä. Levyt varasivat hiljakseen lämpöä ja luovuttivat sitä pitkään. Jos kiehui yli, piti siirtää kattila toiselle liedelle.
Sähköliedet kehittyivät paremmiksi tuli keraamiset liesitasot ja kaikenlaista elektroniikkaa. Toimi jo paremmin. Huonopuoli oli paradoksaalisesti se taso. Sen sai paukautettua pannulla hajalle ja sen puhtaana pitäminen oli työläämpää.
Induktio liedet ovat jo erittäinkin hyviä. Toimivat tarkasti ja nopeasti. Vikana edelleen taso, sensaa kolhittua jne.
Kaasuliesi ollut itsellä jo useammassa asunnossa. Haittana tietenkin pullon vaihto muutaman kerran vuodessa. Mutta hyviä puolia paljon. Se on kuitenkin käytännössä avotuli. Mutta, lämmönsäätö toimii just eikä viikon viiveellä. Se on tietenkin hyvä jos haluaa brassailla liekityksen kanssa. Saman asian ajaa kylläkin tulitikku tarvittaessa. Kaasu on edullista, ei ole viimevuosien vertailuita, aiemmin se tuli jopa halvemmaksi käyttää kun sähköliedet kuluttivat paljon sähköä.
Nimenomaan wokkailu-hommissa kaasuliesi on ylivoimainen, siinä kun nimenomaan tarkka lämmönsätely on erittäin tärkeää.
Jostain kumman syystä ravintoloissa ja useissa laitoskeittiöissä on kaasuliedet. Tosin, mistäpä se tyhmä kokki liesistä mitään tietäisi. - Pakko kysyä?
Hahhaaha kirjoitti:
Kokkaamisessa ei ole kysymys lämmittämisestä. Vaan ruuan valmistamisesta.
Kertakaikkiaan huonoin hella oli vanhanaikainen puuhella. Siinä ei käytännössä ollut minkään laista lämmönsäätöä. Piti nakela klappeja uuniin kokemusperäisesti. Helposti kävi niin, että alussa tuli liian kuuma ja lopussa liian kylmä.
Avotuli on hyvä vrt. nuotio. Makkaran saa paisteltua hiilloksella haluamakseen. Lämmitellä etämpänä hiljkseen ja lopusta hiillostaa jos haluaa. Saa myös savuaromia, jos haluaa.
Perinteinen sähköliesi oli huono. Lämpöä pystyi kyllä säätämään, mutta se tapahtui viiveellä. Levyt varasivat hiljakseen lämpöä ja luovuttivat sitä pitkään. Jos kiehui yli, piti siirtää kattila toiselle liedelle.
Sähköliedet kehittyivät paremmiksi tuli keraamiset liesitasot ja kaikenlaista elektroniikkaa. Toimi jo paremmin. Huonopuoli oli paradoksaalisesti se taso. Sen sai paukautettua pannulla hajalle ja sen puhtaana pitäminen oli työläämpää.
Induktio liedet ovat jo erittäinkin hyviä. Toimivat tarkasti ja nopeasti. Vikana edelleen taso, sensaa kolhittua jne.
Kaasuliesi ollut itsellä jo useammassa asunnossa. Haittana tietenkin pullon vaihto muutaman kerran vuodessa. Mutta hyviä puolia paljon. Se on kuitenkin käytännössä avotuli. Mutta, lämmönsäätö toimii just eikä viikon viiveellä. Se on tietenkin hyvä jos haluaa brassailla liekityksen kanssa. Saman asian ajaa kylläkin tulitikku tarvittaessa. Kaasu on edullista, ei ole viimevuosien vertailuita, aiemmin se tuli jopa halvemmaksi käyttää kun sähköliedet kuluttivat paljon sähköä.
Nimenomaan wokkailu-hommissa kaasuliesi on ylivoimainen, siinä kun nimenomaan tarkka lämmönsätely on erittäin tärkeää.
Jostain kumman syystä ravintoloissa ja useissa laitoskeittiöissä on kaasuliedet. Tosin, mistäpä se tyhmä kokki liesistä mitään tietäisi.Tiedätkö mitä wokkaaminen edes tarkoittaa? Wokkia valmistetaan wokki-pannussa. Se on pähes puolipallon muotoinen. Ideana on pohjalla paistaa jotain, siirtää sitten reunemmalle läpimään, lisätä ainesosia pohjalle jne. Sen mukaan minkälaisen ajan mikäkin elintarvike tarvitsee kypsennysaikaa.
Koska pannu on puolipyöreä, sen käyttäminen tasolla on erittäin hankalaa. Ensiksikin se kuumenee liikaa pohjasta, mutta lämpö ei siirry reunoille. Kaasu levittää lämpäa tasaisemmin, koska liekit tulevat muös reunoille. Toisekseen se ei oikein pysy pystyssä levyllä.
Keittiön tarkoitus on, että siellä valmistetaan ruokaa. Muistan hyvin kun isännät olivat sitä mieltä, että ei keittiössä tarvita juoksevaa vettä tuleehan se vesi ämpärilläkin sisälle.
Nyt keittiösuunnetu on hyvällä tasolla. Pitää vain olla suunnitelma. Insinöörit, arkkitehdit tai etenkään rakennusmiehet kun useimmiten höpisevät kaappien leveyksistä ja jostain putkien kierteistä. Suunnitenlan voi tehdä hyvin itsekin, itsehän sitä tietää mitä tarvitsee. Sen selittäminen mitä haluaa rakennusmiehille onkin sitten se vaikea osuus. Ne kun puhuvat kaappien leveyksistä tai putkien kierteistä.... - WokWok
Mä en syö pelkkiä säilykepapuja, kuten jotkut spedet.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kumpi vetoaa enemmän sinuun
Kaivatun ulkonäkö vai persoonallisuus? Ulkonäössä kasvot vai vartalo? Mikä luonteessa viehättää eniten? Mikä ulkonäössä?951877- 881330
- 1101143
- 761037
- 1191010
Okei nyt mä ymmärrän
Olet siis noin rakastunut, se selittää. Onneksesi tunne on molemminpuolinen 😘57873- 47791
- 36782
Olen huolissani
Että joku päivä ihastut/rakastut siskooni. Ja itseasiassa haluaisin, ettei hän olisi mitenkään sinun tyyppiäsi ja pitäis48741- 33693