Tunnottomuus kasvoissa

migreeniäkö?!

Onko kenelläkään saman tyylistä migreeniä? Vasemmalla puolella kasvojani oli tunnoton kohta (sama tunne on kun hammaslääkäri puuduttaa posken) joka levisi vähitellen kokonaan vasemmalle puolelle ja sen jälkeen leukaa pitkin oikealle puolelle. Myös ylähuuli meni tunnottomaksi, missään vaiheessa huuli ei alkanut roikkua. Sain lääkärissä nenäsumutteena Imigran radis-sumutetta joka veikin jomottavan pääkivun pois, mutta sumutteen oton jälkeen tunnottomuus palasi vasemmalle puolelle. Lääkäri määräsi kyseisestä lääkettä tablettina. Lääkärin mukaan tällaista migreeniä on useilla ihmisillä, mutta silti epäilen tekikö lääkäri sittenkään oikeaa diagnoosia!

17

12027

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vuosia sitten

      tunnottomuuttaa oikealla puolella kasvoissa ja ala huulessa.Sain vahvaa b-vitamiiniä.Kokeileppa.

    • tunnottomuutta

      Kun lasken pääni alas tuntuu välittömästi tunnottomuutta vasemmalla puolella kasvoja, mutta tunnottomuutta on myös oikealla puolella. Myös käsissä on välillä samat oireet. Olen käynyt muutamalla lääkärillä ja ensimmäinen määräsi migreenilääkkeet (ei apua) ja toinen poskiontelotulehdukseen lääkkeet. Myöskin niska-hartia seutu on todella kipeä. Päätäni särkee ajoittain. Tuntuu ettei lääkärit ota oireita tosissaan. Onko muilla tällaista?

      • myös täällä tunnottomuutta

        Myös vasemman puoleinen korvani menee tunnottomaksi. (ihan kuin hammaslääkäri olisi puuduttanut)


      • ----

        Joka siis on eri asia kuin migreeni.


      • Oirehtiva
        myös täällä tunnottomuutta kirjoitti:

        Myös vasemman puoleinen korvani menee tunnottomaksi. (ihan kuin hammaslääkäri olisi puuduttanut)

        Selvisi homeasunto. Oirehdin todella monin tavoin. Olen tehnyt aiheesta nettisivut:
        www.homeasunto.suntuubi.com


    • ...

      Onko teillä hartiat, kaula tai niska jumissa? Kiertääkö veri?

    • mie vaan

      mulla alkaa tunnottomuus/ säteily jaloista ja nousee pikku hiljaa ylös päin..eli käy koko ruumiin läpi ja loppuu kieleen joka on kaikkein karmein huipennus...tuntuu kuin tukehtuisi...ei oo helppo meilläkä

      • täälläkin

        mulla tulee lähes joka kerta kasvoihin tunnottomuus migreenin aikana, kummallakin puolella on ollut, ja aika selkeästi vain toinen puoli naamaa:) on sinänsä hauskan tuntoista, mut kun kieli menee nii silloin saa jo keskittyä kun tuntuu että kieli turpoaa moneen kertaan..:)
        ja on myös naaman ohella jos vasen puoli naamaa menee nii on myös koko vasen käsivarsi tunnoton, on kuin ei olisi ollenkaan..:) kerran olen kokenut sen että molemmat kädet meni, selällään makaaminen oli hurjaa kun ei voinut asentoa vaihtaa sen aikana..:)


    • .......

      Minulla myös, yleensä aina oikea puoli puutuu naamasta ja käsi kokonaan. Kieli puutunut kerran ja puheesta tuli pöperöä. Toisesta silmästä lähtee välillä näkö. Lääkäri sanoi minulle, että tällaisilla oireilla aina lääkäriin hakemaan lääkitystä. Olenkin muutaman kerran tipassa polilla ollut. Niska-hartiavaivat aiheuttavat myös naaman puutumista, siitäkin on kokemusta.

    • yökyöpeli#

      =>KVHT-altistuneen oiretesti oireilu loppuu noin 4 - 6 kuukaudessa.
      - Yli 20-oiretta=> oireilu loppuu noin 6 - 12 kuukaudessa.
      - Yli 30-oiretta=> oireilu loppuu noin 12 - ~ kuukaudessa.

      KVHT-altistus aiheuttaa kaikissa kudoksissa ja kaikilla limakalvoilla solutuhoa ja tarpeellisten maitohappobakteerien-tuhoa. Aiheuttaen keuhkojen limakalvoilla astman tyyppisen tulehdustilan. Kosteusvauriohomeiden-antibiootti tuhoaa tarpeellisia mh-bakteereita, josta seuraa immuuni-puolustuksen heikkeneminen, josta taas seuraa hormonaalisen- ja hermostollisen-järjestelmän heikkeneminen, kunnes limakalvot ovat niin ohuet, että veri irtoaa ja immuunipuolustus romahtaa kokonaan, jolloin elimistö ei pysty enää taistelemaan sairauksia vastaan, josta surullisin seuraus on kuumeeton keuhkokuume

      Lääkärikään ei pysty edellä mainitussa KVHT-altistuksessa tekemään muuta, kuin:
      1. Altistuksen pysyvä lopettaminen, joka on tärkein,
      2. Maitohappobakteerit, joka on ainoa lääkinnällinen lääke KVHT-altistuksessa. Oikea bakteerikanta (katso kolme tärkeintä bakteeria alempaa) joka sisältää vähintään 5-(suositus on 10-)miljardia bakteeria/vrk, poistaa/lievittää oireilua, mutta kokonaan oireilu poistuu vasta kun sen lisäksi KVHT-altistuminen loppuu pysyvästi. KVHT-altistuksen aiheuttamat muutokset terveydessäsi näet jo tuolla ylempänä olevalla testillä. Testin lopussa on suuntaa antava ohje oireilun poistumiselle laskettuna oireilun tämänhetkisestä tasosta. Mikäli akuuttia tarvetta ei ole, kannattaa siirtää sitä lääkärissä käyntiä, kunnes näet onko se edes tarpeen. Ja vasta sitten jos oiretaso ei laske alle viiden osuman, tarvitaan lääkäriä etsimään missä ne kudosvauriot on ja mitä sitten on tehtävissä. Tietenkin jos on akuutti tarve, niin sitten pitää mennä heti lääkäriin!

      Tuolla on tietoa migreenin synnystä,
      http://personal.inet.fi/koti/haistahome/Kadonneiden_mh-bakteereiden_arvoitus.html

    • tunnotonpuoli

      Moi, saan itse yleensä aina noita kasvojen toispuolisia tunnottomuuksia ja puutumisia joka kerta kun minulla on migreeni. Myös nämä oireet kuuluvat migreenin ja olen kertonut niitä lääkärille. Minulle puutuminen ei ole vain alkuun vähäksi aikaa tuleva oire vaan voi kestää yhtä kauan kuin särkykin. Joskus saan myös migreenikohtauksia melkein ilmaan mitään särkyä (tulee kaikki muut oireet) ja myös tuo puutuminen. Olen näistä puhunut migreenin erikoistuneen neurologin kanssa ja kyllä ne kuuluvat auralliseen migreenin.

      Tässähän kai puhutaan migreenikohtauksiin kuuluvista puutumista. Jos puutumisia tulee muuten, niin sitten kannattaa kysyä lääkäriltä lisäapua ja onhan se aina hyvä selvittää kaikki muutkin muuttuneet migreenin oireet lääkärin kanssa.

    • Madame_Migreeni

      Migreeniin monesti liittyy tunnottomuutta kasvoissa migreenin ennakko-oireena. Siihen ei täsmälääke auta, vaikka vielin kivun pois. Lääkäri oli todennäköisesti oikeassa, oli mahdollisesti muillakin potilaillaan nähnyt samankaltaisia oireita.

      • Mira Miranax

        Minulla on migreenin tullessa yhtenä esioireena kasvojen toispuoleinen puutuneisuus, joka poistuu sitten kun ja jos migreeni pääsee jylläämään pääkopassa.


    • Kohtalotoveri

      Hei!

      Minulla myös on hiljattain diagnosoitu aurallinen migreeni. Ensimmäisessä kohtauksessa pahaksi äitynyt migreeni aiheutti oikeanpuolimmaisen kasvojen pinnan tunnottomuuden. Nykyään se sama tunnottomuus saattaa tulla auraoireenakin pääsärkyä edeltävästi tai säryn aikana. Auraoireeseen otan buranaa 800mg ja päänsärky joko alkaa tai ei. Kohtauslääkkeenä minulla on imigran -nenäsumute ja Maxalt rapitab, ne vievät säryn ja tunnottomuuden myös.

      Taannoin jouduin pääsärkykierteeseen jolloin migreeni aiheutti niskojen jännittymistä ja tästä taas johtui jännityspäänsärkyä joka taas laukaisi migreenin, tuolloin pääsärkyä oli joka päivä. Kävin yksityisellä neurologilla joka aloitti minulle estolääkkeeksi Triptyl -valmisteen. Tilanne kyseisellä lääkkeellä raukesi, enkä enää kärsi päivittäisestä särystä. Lisäksi olen käynyt hierojalla pehmentämässä niskojani, kyllä elämä nyt voittaa! Usko lääkäriäsi :)

    • Katamanda

      Heip!

      Samanlaisia puutumisia kuin muillakin, kieli yleensä viimeinen. Puutumiset tulee minulla yleensä näköhäiriöiden jälkeen, ennen varsinaista päänsärkyä.

      Uusinpana migreenin omituisena "jälkioireena" tuli kesällä ihmisten "tunteminen". Edellisenä päivänä oli ollut migreenikohtaus, joka pääsi tulemaan päälle (otin lääkkeet ehkä liian myöhään?) Lähdin lomapaikassa kauppaan, siis sellaiseen suureen markettiin, jossa käymme vain kesällä, ja kun katselin ihmisiä, minulla oli tunne, että tunnen kaikki :-O

      Olipa tosiaankin hullu fiilis, kun kuitenkin tiesin ja ymmärsin (onneks!) etten niitä ihmisiä voi tuntea, en edes ulkonäöltä... mutta niin vaan tuntui. Ketä vain katsoinkin, tuntui että on tutun näköinen, vähän kuin naapurit joita ei kunnolla tunne, mutta ulkonäöltä kuitenkin. Mietin jo psykiatria, mutta kuulemma tämäntyyppisiäkin tunnejuttuja voi migreeniin liittyä. Aika pelottavaa anyway.

    • tutkittu juttu

      Tunnottomuus, kipu, näköhäiriöt, jne. Usein syy on niskan nikamalukoissa ja niistä seuraavissa lihaskireyksissä. Hermot ja verisuonet puristuksissa -> kipua ja tuntohäiriöitä.

    • chill86

      Puutuu koko naama, kieli, toinen puoli kropasta. Näkökyky rajoittuu molemmissa silmissä jotenkin putkinäöksi. Kun migreeni ensi kerran puhkesi yläasteikäisenä, myös puhekyky ja ilmaisukyky meni ja suupieli alkoi roikkua. Ajatukset aivan pöpperöä. Silloin olin yön yli tutkimuksissa, ja migreeniin määrättiin Napromex 500 mg, ilmeisesti selkäkipuihin yleensä käytetty lääke. Diagnoosin aikaan migreeni puhkesi liikaa valvoessa. Nyt viimeisestä pahasta kohtauksesta on jo kauan aikaa, onneksi! Silloin on vaan rauhoituttava silmät kiinni. Paljon paljon mieluummin ottaisin migreenin johon liittyisi kova päänsärky ja oksentelu, kuin tällaisen halvausmigreenin!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      67
      4709
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2279
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1804
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1526
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      32
      1471
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1318
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1237
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. 23
      1092
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1031
    Aihe