Puuroja koululaisille välipalaksi ja keittoja pääruuaksi. Oman kokemukseni mukaan hyvin tekevät kauppansa.
Nyt koululaiset ovat kasvaneet jo aikuisiksi, mutta aikanaan meillä oli aina jotakin puuroa, esim. vispipuuro, omena- tai sekahedelmäriisipuuro, jne. välipalaksi koulun jälkeen. Vispipuuronkin voi valmistaa muustakin kuin puolukasta. Anoppi aikanaan teki nk. leipäpuuroa liottamalla leivänkannikat perinteisen vispipuuron joukkoon ja hyvää oli. Raaka-aineina voi käyttää esim. porkkanaraastetta. Kaikkea on kokeiltu ja hyvin ovat kelvanneet.
Ja noista keitoista. Mikäpä olisikaan parempaa kuin höyryävä keitto pakkaspäivänä höystettynä vaikkapa sämpylällä. Ja keittoihinhan voi laittaa melkein mitä vaan, kasviksia, lihaa, makkaraa vaihteeksi sellaisenaan, vaihteeksi raastettuna tai soseutettuna. Ovat kaiken kukkuraksi vielä hernekeittoa lukuunottamatta aika nopeita vaalmistaa.
Roskaruuan ja eineksien tilalle
1
1053
Vastaukset
- ihmekauhalla kun tekee soppaa
pavut, herneet jne yöksi likoon ja soppa syntyy helposti. Pikku ohjetta http://www.netikka.net/kristiina.raden/Montignac.htm
sitten katse jo kevääseen ja yrtteihin. Niistä saa aikaan vaikka mitä.
Nokkoskeitto, suolaheinäkeitto
Kerätä niitä pakkaseen talven varalle.
http://www.yrttitarha.com/tietopankki/keittokirja/index.html
Lukasemalla kirjastosta esim
pula-ajan keittokirja ja
Marttojen penninvenyttäjän keittokirja
Kerttu Olsonen ja Tora Lindroos: Perunaa, juureksia ja vihanneksia viljan jatkoksi. 1941.
http://www.bookplus.fi/product.php?isbn=9789529663293
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kumpi vetoaa enemmän sinuun
Kaivatun ulkonäkö vai persoonallisuus? Ulkonäössä kasvot vai vartalo? Mikä luonteessa viehättää eniten? Mikä ulkonäössä?972018- 981478
- 1121187
- 761067
- 1211062
Okei nyt mä ymmärrän
Olet siis noin rakastunut, se selittää. Onneksesi tunne on molemminpuolinen 😘57903- 51877
Olen huolissani
Että joku päivä ihastut/rakastut siskooni. Ja itseasiassa haluaisin, ettei hän olisi mitenkään sinun tyyppiäsi ja pitäis58836- 36822
- 33723