Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Vaellusreittejä Sallin saarella?

löytyykö?

Onko Sallin saarella merkattuja vaellusreittejä?

2

702

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • erikseen merkata,

      kun voit vaeltaa eksymättä ihan missä päin Salia tahansa. Oletan, että olet menossa Santa Mariaan ja asut jossain Santa Marian hotellissa eli siis Salin saaren etelärannikolla. Valinnan varaa vaeltamiselle on runsaasti.

      Ensimmäinen ja hyvin suosittu vaihtoehto vaeltamiseen on 1- 20 kilometrien pituinen kävely simmareihin tai bikineihin sonnustautuneena paljain jaloin aaltojen hyväilemässä vesirajassa upeassa saharamaisessa hiekassa. Sen voit aloittaa keskustan kalalaiturilta länteen, kiertää koko lounaaseen pistävän niemen ja siitä pohjoiseen kilometritolkulla. Takaan, että palattuasi tunnet itsesi kuntoilleeksi mutta et hikiseksi, koska navakka koillisesta puhaltava merituuli kuivaa koko ajan ihosi. Jalkapohjien känsille ja liikavarpaille se on erinomaista hoitoa. Samalla rusketut ja jos et kunnolla rasvaa lähtiessäsi nahkaasi vähintään auringonsuojakertoimella 15 varustetulla mömmöllä, niin todennäköisesti poltat olkapääsi ja ehkä muutkin paikkasi.

      Toinen vaihtoehto on Santa Mariasta rantaa pitkin itään. Siitä hotelli Sab Sab Sal:n kulmalta lähtee noin 50 metrin päässä rannasta kulkeva kävely/pyöräily/mönkijä/maastoautotie. Sitä pitkin pääsee rannan tuntumassa noin 4 kilometrin päähän merikilpikonnien suojelu/lisääntymisalueelle. Jalkaan shortsit ja hyvät lenkkarit, kevyt reppu selkään, juomaa mukaan ja eikun matkaan. Eksymisvaaraa ei ole, sillä seutu on pelkkää aavikkoa ilman yhtäkään puuta tai muuta isompaa näköestettä. Ranta on melkein koko matkan pelkkää kivikkoa, mutta Atlantin aaltojen pauhu on mahtava. Tie kiertää Salin kaakkoiskulman ympäri ja jatkuu itärantaa pohjoiseen. Seutu on autiota, mutta hiukan myös kaatopaikkana käytettyä, sillä afrikkalaisilla tuo ympäristön hoito ei ole ihan suomalaista tasoa.Matkalla on ainakin yksi ravinteli, joskaan ei ole takeita sen aukiolosta. Aavikon yli näet koko ajan Santa Mariaan asti, joten siellä ei voi eksyä. Käärmeitä, skorpioneja tai muita nilviäisiä ei ole ollenkaan ja hyttysetkin kova koillisesta tuleva tuuli vie mennessään.

      Kolmas vaihtoehto on hypätä pieneen matkustajia metsästävään paikallisbussiin Santa Mariassa ja matkustaa sillä Espargosiin. Matka maksaa vain yhden euron suuntaansa ja sieltä voi hyvin vaeltaa vaikka aavikon poikki noin 15 - 20 kilometriä takaisin Santa Mariaan. Eli mahdollisuuksia on vaikka kuinka paljon ja koko ajan rusketut jos niin haluat. Aavikot ovat ihan vapaasti kaikkien käytössä, joten reittisi ja matkasi pituuden voit valita ihan itse.

    • Cão de fila

      Vähän ennen lentokenttää aivan saaren länsikärjessä 159m korkea nyppylä Monte Leon on hyvä kohde. Maisemat upeat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2237
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2073
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1678
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1500
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1496
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1258
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe