Aihe

Karvalehti tai Vedensuosikki?

killuttimet

Onko nää Karvalehti tai Vedensuosikki oikeasti roskaavia kasveja? Itselläni on 250l akva johon tartteisin yhden suht ison kasvin vallisnerian ja miekkaskasvin seuraksi ja se on jompikumpi näistä?
Kommentteja kiitos!

6

1189

  Vastaukset

  • ... erittäin hankala ja jatkuvasti suodatinta tukkivat lajit, laadukkaalla ja oikein annostellulla ravinteilla ja valaisulla, komeat ja nopeasti kasvavat kasvit.

   Kokemuksesta, itse pidättäydyn kovalehtisissä lajeissa )

   • ja oikeat ravinteet ovat?
    Itse käytän JBL kuulia sekä Pmdd:tä joten onko oikein?


   • killuttimet kirjoitti:

    ja oikeat ravinteet ovat?
    Itse käytän JBL kuulia sekä Pmdd:tä joten onko oikein?

    Noi on parhaita, ehkä CO2 lisäkin auttaisi asiaa!
    Käytä PMDDtä harkiten ja välillä annos määrää muutellen, löydät sen oikeat mitallisen, 10ml/l ei välttämättä ole akvasi kasveille tarpeeksi tai on liikaa, millilitrakin saa aikaan muutoksen... ;)
    Liika annosmäärän aikaan saamat ongelmat me jo tiedetäänkin, levät.
    Älä päästä kasveja kasvamaan akvaariota umpeen, silloin pohjalla olevat lehdet alkavat mätänemään ja ne tukkivat suodattimen todella nopeasti.
    Jatkuva karsiminen ja uudelleen istuttaminen auttaa asiaan, kasvien ei saisi tässä tapauksessa antaa kasvaa aivan pinnan tuntumaan. Sentti pari pinnalta riittää veden virtaukseen ja hapen tuottoon, yölläkin.


  • Kumman haluat, vedensuosikki ottaa alkuun nokkiinsa siirrosta, mutta kasvaa helposti. Karvalehti taas ei tee kunnon juuria, eli lähtee helposti leijalemaan ja kasvaa älytöntä vauhtia. Minulta sitä saa, jos satut pohjois-pohjanmaan suunnalla asusteleen.

   • vedensuosikki vaikuttaa järkevämmältä vaihtoehdolta? En tiedä sitten miten kalat syö sitä jne.. Mistään liikkeestä tuota ei tunnu löytyvän kun kyselin?


   • .............................. kirjoitti:

    vedensuosikki vaikuttaa järkevämmältä vaihtoehdolta? En tiedä sitten miten kalat syö sitä jne.. Mistään liikkeestä tuota ei tunnu löytyvän kun kyselin?

    Kalat sitä koskaan syöneet, hävitin sen kuitenkin itse kokonaan. Mutta, kyllä suosittelen vedensuosikkisia, karvalehti kuitenkin kasvaa silmissä, ja harrastaa tuota kellumista herkemmin.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   352
   15845
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   535
   8483
  3. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   55
   4902
  4. Baha kadrum/Marzun mies

   Löytyy googlettamalla mukavaa luettavaa. Aivan kamala väkivalta rikollinen!! Ja veljensä samanlaista roskasakkia.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   137
   2077