Renault Megane Break -04, starttausongelmia

wildemaan

Auto on ruvennut temppuilemaan käynnistäessä, käynnistysnappia painaessa rupeaa kuulumaan vain kovaa "sirinää" ja nappia joutuu painamaan useaan (2-10) kertaan ennen kuin auto käynnistyy kunnolla. Välillä auto käynnistyy kuitenkin suoraan heti ensimmäisestä painalluksesta. Kävin huollossa sen kanssa, mutta eivät saaneet juuri silloin tuota vikaa tapahtumaan, joten eivät mahtaneet mitään. Missähän mahtaisi olla vika?

6

4382

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • villeeeeeeee

      Tarkistapa akun tilanne. Minulla oli vastaava ongelma uudessa vuokra-Scenicissä kun siinä laturi ei jostain syystä ladannut akkua kunnolla.

      • wildemaan

        Akun pitäisi olla ok, latasin sitä tuossa irrallisella laturillakin joka näytti täyttä varausta, ja heti laturista irroituksen jälkeen oli sama ongelma.


    • aikoinaan samanlaiseen ja samanikäiseen meganeen se nokka-akselin muuttuvan ajoituksen rataspyörä., niin käynnistyksen ylimääräiset äänet hävisi. Kallis remppa merkkiliikkeessä.

    • tai sinnepäin

      Jos oikein ymmärsin niin nappia painettaessa kuuluu surinaa mutta auto ei starttaa eikä startti edes pyöritä moottoria. Oletan että tunnistat millainen ääni kuuluu kun startti veivaa konetta eikä tämä "surina" ollut sitä.

      Todennäköisin syy on startin solenoidi tai niinkin yksinkertainen asia kuin heikko kontakti suoraan akusta startille tulevassa kaapelissa josta pitäisi saada reilu 100A virtaa läpi.

      Solenoidi on se starttimoottorin kyljessä oleva sylinteri joka työntää haarukan välityksellä starttimoottorin akselilla olevan hammasrattaan kiinni vauhtipyörän hammaskehään ja vasta sitten startti pyörittää konetta. Kun kone käynnistyy, solenoidi vetää tuon hammasrattaan irti kehältä ettei startti jää pyörimään moottorin mukana.

      Vanhoissa autoissa auttoi usein että napautti pallopäävasaralla solenoidin kylkeen kun se alkoi jumittaa mutta uuden auton tapauksessa taitaa olla helpointa vaihtaa koko startti kunnostettuun. Ellei solennoidi toimi startti alkaa kyllä pyöriä (surista) mutta hammasratas ei loksahda paikalleen eikä pyöritä moottoria.

      Vie mekano autosähkökorjaamoon. Merkkihuollon tyypit ovat niin kädettömä etteivät ne löydä alkeellisintakana vikaa mutta vaihtavat jonkin tonnin hintaisen osan kokeeksi jos intät riittävän pitkään että jottain tarttis tehrä.

      • autosähkömekaanikko

        "Vie mekano autosähkökorjaamoon. Merkkihuollon tyypit ovat niin kädettömä etteivät ne löydä alkeellisintakana vikaa mutta vaihtavat jonkin tonnin hintaisen osan kokeeksi jos intät riittävän pitkään että jottain tarttis tehrä."

        Vaihdappa tämän "AMMATTIMIEHEN" ohjeen mukaan se startti.Seuraava ohje: Soita merkkiliikkeeseen ja pyydä apua!


    • erekki p

      tirve!
      en ehkä vastaa kysymykseesi, mutta haluan tuoda esiin omassa meganessani (-04 1,5 dci, ajettu160tkm) ollut ongelma: ajoin normaalisti autoni kaupan pihaan ja kaupasta tullessani se ei yllättäen startannut ollenkaan. aiemmin ei ollut mitään oireita tai ongelmia. startatessa kyllä kaikki normaalit valot syttyivät mittaristoon ja tutut naksaukset kuuluivat, mutta kun olisi pitänyt startin hyrähtää, ei tapahtunut mitään! auto lähti kyllä työntämällä käyntiin, kun välittömästi starttauksen jälkeen pökkäsi sen vaihde päällä liikkeelle. vaihdoin tietenkin ensiksi startin ja möyrysin konehuoneessa pari iltaa kun yksinkertainen vika paljastui: startin ja laturin maadoituskaapeli oli poikki. maadoituskaapelin löytää, kun seuraa startilta tulevan kaapelin ja laturilta tulevan kaapelin yhdistymistä samaan suojaputkeen akun vasemmalla puolella. tästä yhdistymiskohdasta tulee maadoituskaapeli, joka on pultattu kiinni moottorin runkoon. kaapelointi on kiinnitetty akun alustan runkoon kiinni ja kun maadoituskaapeli on pultattu moottoriin niin ilmeisesti tästä aiheutuu jännite, joka nitkuttaa kaapelin poikki.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1759
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1381
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1357
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1335
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1304
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe