Ensimmäistä kertaa

Pietarissa

Eli Pietari on aikomus korkata nyt, viimeinkin.

Viro on jo monelta kertaa tuttu, ja nyt on tarkoitus mennä Narvasta rajan yli bussilla Pietariin. Hotelli on myös jo kiikarissa, joten majoitus on ok.

Millaisia kokemuksia teillä muuten on Pietarista? Ihan "tavallisen" matkaajan silmin? Minne mennä, mitä tehdä? Vinkkejä? Missä huijataan? Onko varkaita? Mitä kannatta ostaa?

Laaja skaala, mutta pieninkin vihje on tervetullut! Tarkoitan tällä että jokainen voi kertoa omakohtaisen kokemuksen / vinkin ko. kaupungista. Spasiba balshoje.

6

2496

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • matkai-lija

      Olen vuosia käynyt päivän matkoilla,silti miljoonakaupungin elämän katselu on näkemisen arvoista.
      Aja Nevski-pääkatua busseilla pari pysäkin väliä ei jalat kipeydy.
      Käytä metroa.Käy jollain päärautieasemalla(ainakin 3kpl)esim.Moskovan asemalla(Moskovskij vakzal)näet ns.kansaa.
      Katso Neva-joen rantamaisemia.Talvipalatsin aukio ja pörssi-aukio(pirsevaja plossad) sillan takana,tässä kohden näet
      Pietari-Paavalin linnoituksenkin.
      Huijareita ei ole kaupoissa ja ruokapaikoissa,ihmisiä pientä ruuhkaa on aina.

      • piikalikka

        Kymmenen kertaa olen käynyt Pietarissa.Ihana kaupunki,paljon näkemistä.Rupesin luottamaan jopa venäläisiin.Viimeisellä reissulla v.2006 olimme naisporukalla torilla keskellä päivää,niinpä vaan nataliat järjestivät ympärille mahtavan ryysiksen,ei saanut edes käsiä liikuteltua.Siinä tehdyssä tungoksessa viilsivät kahdelta meistä laukut halki.Yhdet aurinkolasit vain nettosivat,ei muuta.Laukut menivät tietysti uusiksi,en tiedä oliko laukkukauppiaitten diili.Täytyy sanoa,että taitavia olivat.Senjälkeen ovat matkat suuntautuneet muualle,Pietari on koettu ikiajoiksi.


    • Jos perusasiat pitää mielessä pitäisi pärjätä:

      1. Taskuvarkaita Suomeen ja jopa Tallinnaan verrattuna hulvattomasti ja he hyviä. Suojaudu. Tungokset kuten metro, Nevski ja torit riskialtteimpia. Känny, lompakko jne lähtevät helposti moisten veijarien matkaan.

      2. Taksia jos tarvitset, hinta neuvotellaan etukäteen jos ei ole tilattu mittaritaksi. Jos lennosta otat, mikä tahansa auto voi tarjota taksipalveluita mutta jos itse yksin, et ehkä kannata mennä autoon jossa kuskin lisäksi enemmän väkeä. Taksimatkan hinta riippuu matkasta, eli tarkista aina suunnilleen etäisyys ennen kuin alat tinkiä hintaa.

      3. Tarkista tuotteen/palvelun hinta ennen sen ostoa/tilaamista. Ihan tavallisetkin jutut kuten ruoka ja juoma voivat olla joissain paikoissa hurjissa hinnoissa.

      4. Älä tötöile kännissä. Känniset ovat helppoja uhreja kelle tahansa, joka haluaa heistä hyötyä.

      5. Kaikki, jotka haluavat hieroa kanssasi tuttavuutta, eivät ehkä ole vilpittömin mielin liikeellä. Yleensä ei-aidot tapaukset paljastuvat nopeasti kun lähtevät ajamaan jotain spesifiä agendaa tai menevät liian nopeasti intiimiehdotuksiin.

      6. Pietari on jättimäinen kaupunki sekä etäisyyksien että tarjonnan suhteen ja siksi mieti harkiten nähtävyyksiä, missä käydä sisätiloissa. Jos ei vähintään 4 h aikaa, johonkin Eremitaashiin ei kannata edes mennä. Ulkonakin riittää katselemista ja hyvällä ilmalla kaupunkikävely suorastaan nautinto, eritoten viikonloppuna kun autoliikenteen vähyyden takia ilma parempaa.

      7. Monen nähtävyyden, kuten museon jne sisäänpääsymaksut ulkomaalaisille moninkertaisia venäläisiin verrattuna. Ota tämä budjetoinnissa huomioon.

      8. Opettele liikkumaan metrolla, marsuilla ja muilla julkisilla ja hanki hyvä kartta kaupungista. Opettele myös lukemaan kyrillisiä kirjaimia jos et niitä vielä osaa. Tekstaus/painokirjaimien opettelu pitäisi sujua puolessa tunnissa / tunnissa. Numerot päälle toinen puoli tuntia niin voit jo tinkiä.

      9. Jos pidät väkevistä juomista, muista että yli 15 % vahvoja juomia ei saa kaupoista klo 23 jälkeen klo 07 asti. Muuten 24h kaupoista saa perusruokaa ja -juomaa mihin aikaan tahansa.

      10. Liikkuessasi metrossa ym, älä katso liikaa ympärillesi vaan toimi kuin paikalliset, silloin rikolliset eivät niin helposti huomaa sinua kohteeksi.

      • harasoo

        käyttäytykää välinpitämättömästi ja rohkeasti


    • Sergej
    • ksusha

      Nähtävää on vaikka kuinka.
      Ikinä ei ole taskuvarkaat meidän porukkaan iskeneet missään, olen sentään tehnyt satoja reissuja esim. Baltian maihin ja Venäjälle. Eikä vaikka olen kuljeskellut yksinänikin. Eiköhän nää jutut ole onnettomien känniläisten tai muuten alttiiden kokemia. Varovainen saa olla tottakai.
      Hinnat on yleensä hyvinkin näkyvillä sillä kilpailu on ankaraa. Torit ovat katoavaa kansanperinnettä, tottakai kannattaa poiketa
      Metrolla voi ajella vaikka päätepysäkeille saakka, eihän Pietarissa niin pitkiä linjoja ole eikä paljon kuten esim. Moskovassa. Ja katsella mitä sielta löytyy.
      Edullista sapuskaa löytyy stolovaja (столовая) tyyppisissä ruokapaikoissa. Niinkuin meikäläiset lounasbaarit. Jotkut on auki yötä päivää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1280
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1056
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      66
      822
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      760
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      698
    7. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      681
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      658
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe