Olen ihmetellyt miksi

taas alkanut migreeni

No selvishän syy kun katsoin ilmanlaatu nyt tilastoo.Ilmanlaatuhan on ollu keltaisella ja punaisella.Ja pöliseehän kaduillla ihan hirvittävästi.
Minulla migreeniä aihettaa kaikki pölyt.

Eli taas se alkaa ,päänsärky.Talvi on mennytkin ilman migreeniä.
Siitepölytiedotteessa oli että kaukokulkeutua voi jo joitain siitepölyjä Suomeenkin.

Onko kukaan käyttänyt Hunaja-propolis luonnonantibioottia??Onko kenellekään tuttu???Tässä jotakin tietoa:
Propolis eli mehiläiskittivaha on mehiläisten lehti- ja havupuiden silmuista keräämä ja sitten jalostama pihkamainen aine.

Mehiläiset itse käyttävät tätä hartsimaista ainetta eristysaineena kittaamalla pesän sisäosissa olevat puuosat yhteen sekä pesän seinämien rakoja umpeen. Propoliksella on suuri merkitys myöskin mehiläisyhdyskunnan terveyden ylläpidossa: sen avulla torjutaan pesän tauteja ja tuholaisia. Luonto säätelee itse tasapainoa.

Propolis on siis luonnon antibiootti. Sen on todettu sisältävän antiseptisiä aineita.
Alunperin sana propolis tulee latinankielestä: Pro = puolesta, pol = kaupunki. Propolis sana tarkoittaa siis " kaupungin puolesta, kaupungin puolustus".

Propoliksella on siis desinfioiva ja bakteereja tappava vaikutus. Sitä käytetään yleislääkkeenä kaikkiin sairauksiin, sillä sen mikrobeja tuhoavan vaikutuksen on todettu olevan voimakkaampi kuin antibiooteilla. Merkittävää on, että tämä luonnon antibiootti propolis säilyttää tehonsa päinvastoin kuin varsinaiset antibiootit voivat menettää tehonsa, kun bakteerit kehittävät antibiooteille vastustuskykyisiä kantoja.

Propolista on kautta aikojen käytetty haavojen ja palovammojen hoitoon ja myöskin sisäisesti desinfioivana tulehduksiin ja muihin sairauksiin. Sekä lääke- että myös kosmetiikkateollisuus käyttää sitä tuotteisiinsa.
Propolista käytetään ulkoisesti kaikkien iho-ongelmien hoitoon (jopa känsät ja syylät) ja sisäisesti suun ja kurkun limakalvojen sekä keuhkojen limakalvojen hoitoon. Se hoitaa myös vatsan ja suoliston haavoja. Kittivahan on todettu tehoavan hengitysteiden katarreihin, keuhkoastmaan ja jopa keuhkotuberkuloosiin. Propolis tasapainottaa hormonitoimintaa ja stimuloi punaisten verisolujen syntymistä. Se sopii lihas- ja nivelkipujen sekä reuman hoitoon. Sitä voi käyttää myös elimistön hiivaongelmien hoidossa.

Propolis sisältää hartsi- ja balsamiaineita noin 55 %, vahaa 30 %, eteerisiä öljyjä 10 % ja siitepölyä 5%. Siinä on lisäksi hivenaineita ja vitamiineja.

Melliksen kevyesti kuorivassa saunahunajavoiteessa on pieni määrä propolisuutetta korostamassa hunajan puhdistavaa ja hoitavaa vaikutusta.


Toinen todella mielenkiintoinen artikkeli:

Käännös venäläisessä "Ptselovodstvo"- mehiläishoitolehdessä n:o 1/2001 olleesta artikkelista
Kirjoittaja: professori I.P.Tsepurnoi
Artikkelia julkaistaessa on sen lähde mainittava.


Hunaja ja immuunisairaudet

Ihmisen immuunijärjetelmä on organismin puolustusjärjestelmä ulkopuolisia mikro-organismeja, myrkyllisiä aineita ja vieraita esineitä, kappaleita, yhdisteitä ja ulkoisia vaikutuksia vastaan. Voimme harjoittaa ja vahvistaa puolustusjärjestelmäämme. Venäjällä on aina pidetty saunomisesta. Löylystä ihmiset juoksevat hankeen tai uimaan avantoon, ja senjälkeen uudelleen löylyyn. Näin ihminen puolustautuu kylmettymiseltä ja sen jälkeiseltä palamiselta. Tällainen elimistön puolustustoimintojen ärsytysjärjetelmä antaa hyvän tuloksen. Menetelmä on nykyään levinnyt laajalle Suomessa ja Pohjois-Venäjällä ja on nimeltään sauna.

Ennen kylpyä, saunaa tai uinnin jälkeen (miksei myös yhtäaikaa) elimistölle ei saa antaa valkuaisaineita, eikä rasvaa, vaan erilaisia sokereita. Nykyään käytetään suuressa määrin hunajaa ja erilaisista kasveista haudutettuja uutteita, joissa on runsaasti hiilihydraatteja, sekä havu-uutteita ja muita hiilihydraattipitoisia tiivisteitä. On hyödyllistä voidella ihoa hunajalla ja yrttihauteilla. Tällöin tapahtuu elimistön elpyminen ja uusien puolustusyhditelmien synteesi. Runsasvalkuaisainepitoisten tai runsasrasvaisten tuotteiden käyttö tällöin voi aiheuttaa tuhoa saaden aikaan huimausta tai jopa tajuttomuutta.

Tietenkään mistään elimistön puolustustoimintojen kiihdyttämistä ei voida puhua kun ihminen käy vain lämpimässä ammeessa tai suihkussa, käyttäähän hän kaikenmaailman shampoota, hajusaippuaa ja nykyajan kosmetiikkaa. Se on silloin puhdasta hygieniaa.

Immuunijärjestelmä suojaa meitä mikro-organismeilta, joista monet ovat hyödyllisiä. Viimeiksimainittujen avulla ihminen on oppinut tuottamaan erilaisia elintarvikkeita - leipää, kaljaa, olutta, viiniä ja hapanmaitotuotteita, jogurttia, juustoja, rahkaa ja monia muita. Elimistön heiketessä sairauksia aiheuttavat mikrobit hyökkäävät elimistön kimppuun ja saavat aikaan erilaisisa sairauksia. Kaikkia mikro-organismeja ei missään tapauksessa saa hävittää noin vain. Ihmiselle on luotava luotettava immuunijärjestelmä, joka puolustaa häntä haitallisilta mikro-organismeilta. Ei pidä luottaa antibiootteihin.

Ihmisen immuniteettijärjetelmä koostuu ei spesifisistä (synnynnäisistä) ja spesifisistä immuniteeteista.

Tärkeimpiä ei spesifisen immuniteetin solukomponentteja ovat fagosyytit, kun taas sen liukoisia yhdisteitä (komplementti järjestelmä) ovat sytokinit, interleikinit ja muut valkuais-aineyhdisteet. Ei-spesifinen immuniteetti saa aikaan samantyyppisiä yksinkertaisia reaktioita mitä tahansa vierasperäisiä antigeenejä vastaan. Fagosyyttien perustehtävä on ottaa kiinni ja sulattaa elimistöön ulkopuolelta tunkeutuvia mikro-organismeja. Fagosyytteihin kuuluvat neutrofiilit ja monosyytit, joita on veressämme ja makrofagit, joita on kudoksissa. Makrofagit ovat levittäytyneet laajalti ja ovat strategisissa asemissa sijoittuen elinten välisiin kudoksiin ja verisuoniston soluväleihin. Sellaisia ovat esim. keuhkoissa olevat alveolaariset makrofagit, maksassa olevat maksasolut, nivelonteloissa olevat nivelsolut jne.

Komplementtijärjestelmä koostuu ryhmästä heraglobuliineja, jotka määrätyllä johdonmukaisuudella toimien tuhoavat soluseiniä sekä itse elimistössä että mikro-organismien soluissa tunkeutuen niihin. Samanaikaisesti komplementtijärjestelmä aktivoi ihmisen spesifisen immuniteetin. Se kykenee tuhoamaan väärin rakennetut punasolujen solut, kasvainsolut. Kaikista aktiivisin näistä globuliineista on C3-reaktiivinen valkuainen.Se todetaan usein sairastuneilta.

Spesifisen immuniteetin soluedustajia ovat lymfosyytit ja liuosmuodossa immuuniglobuliinit. Sekä lymfosyytit, että immuuniglobuliinit ovat glykoproteiineja, vaikeita yhdisteitä, jotka koostuvat molekyylien hiilihydraatti- ja valkuaisosista. Spesifinen immuniteetti muotoutuu elinaikana jatkuvan glygoproteiinien synteesin ansiosta. Koska immunoglobuliinien jakautuminen kestää 2,5 - 23 vrk., niiden jatkuvaa synteesiä varten on välttämätöntä saada ravinnosta erilaisia aminohappoja ja sokereita. Kirjoittaja on laskenut fukoosin ja mannoosin tarpeen normaalien immunoglobuliinien rakentamiseen ihmisellä. 70 kg painoisella ihmisellä se on 80,5 mg/vrk.

Spesifisen immuniteetin heikkeneminen johtuu siitä, että verestä puuttuu sellaisia sokereita, kuten mannoosi ja fukoosi, ja runsaasti valkuaista sisältävällä ravinnolla ihmisen verestä puuttuu tarpeellinen määrä perusaminohappoja, jotka ovat tarpeellisia immunoglobuliinien ja lymfosiittien valkuaisosien synteesissä. Puolella väestöstä Venjän eri alueilla ja eri väestöryhmistä on laajalle levinnyt hiilihydraattien puute. Juuri tästä syystä monissa maissa laajalti mainostetaan ja propagoidaan erilaisia hiilihydraattipitoisia ruokavalioita, erillistä ravintoa ja kasvissyöntiä. Toisaalta, jollei tiedä immuunisairauksien todellista syytä ja paksusuolen bifidomikro-organismien osuutta tähän, on vaikea saavuttaa merkittävää elimistön immuunijärjestelmän puolustuskyvyn nousua. Samalla huomataan, että kasvisruokaan siirtynyt ihminen sairastaa vähemmän vilustumissairauksia, flunssaa jne.

Ihmisen immuniteettijärjestelmä heikkenee käytettäessä pitkään antibiootteja, jotka lannistaessaan mikro-organismien kehityksen, muttei viruksia, saavat aikaan häiriön maksan solujen valkuaissynteesissä. Pitkäaikainen antibioottien käyttö johtaa syöpäsairauksien lisääntymiseen, sillä samalla ne tappavat hyödyllisiä paksusuolessa asuvia mikro-organismeja, mukaan lukien bifidikasvuston. Siksi pitkäaikainen antibioottien käyttö johtaa disbakterioosin kehittymiseen ja ruuansulatuskanavan toimitahäiriöön. Nykyisin ammattitaitoiset spesialistit rajoittavat ankarasti näiden valmisteiden käyttöä, käyttäen niitä vain silloin, kun on kyse potilaan elämästä tai kuolemasta. Antibiootikuurin jälkeen on välttämätöntä palauttaa ruuansulatuskanavan mikrokasvusto ja toiminta bifindumbakteerin avulla 1-5 annoksella viikossa.

Immunijärjestelmää elvytettäessä esiin tulevat tulehdusprosessit ilmenevät usein keväällä ja syksyllä. Se on selitettävissä. Talvella ihminen nauttii pitkän aikaa valkuais- ja rasvapitoista ruokaa, mutta kun hän varhain keväällä alkaa käyttämään hunajaa, tuoreita vihanneksia ja kasviksia, niin erilaisten sokereiden pääsy vereen lisääntyy, ja se johtaa normalien immunoglobuliinien synteesiin ja ne alkavat heti poistamaan talven aikana väärin rakennettuja soluja. Alkavat ankarat tulehdussairaudet tai krooniset tulehdukset muuttuvat ankarammiksi. Käytännössä sama tapahtuu syksyllä (elo- syyskuussa), kun ihminen käyttää hunajaa ja siihen aikaan kypsyviä omenoita, päärynöitä, rypäleitä, tomaatteja, luumuja ym. Runsas erilaisten sokereiden tulo johtaa normaalien immunoglobuliinien synteesin voimakkaaseen nousuun ja ihmiselle kehittyy tulehdustauteja. Tämä kertoo siitä, että on välttämätöntä käyttää hiilihydraatipitoista ruokaa jatkuvasti, eikä silloin tällöin. Silloin elimistössä rakennetaan aina vain normaaleja soluja, eikä immuunijärjestelmä tuhoa omia normaalisti rakennettuja soluja, vaan ainoastaan vieraita elimistöön tunkeutuneita. Eikä teillä enää koskaan ole ongelmia vilustumisten ja pitkäaikaisten tulehdustautien kanssa, eikä mikään flunssa uhkaa teitä.

Immuunisairauksiin kuuluvat: diateesi (tautialttius), angiina, sinusiitti, kolpiitti, allergia, ihottuma, nokkosihottuma, psorias, keuhkoastma, hepatiitti-A, AIDS. Nämä sairaudet ovat immuunijärjestelmän heikkenemisjärjestykssä.

Taskastellaampa immuunijärjestelmän alenemisen alkua. Lapsen diateesin saavat aikaan sellaiset tuotteet, jotka vaikuttavat hänen immuunijärjestelmäänsä ja alentavat hänen immuuniasemaansa. Niitä ovat ennenkaikkea runsasvalkuaispitoiset ja runsasrasvaiset: munanvalkuainen, lehmänmaito, kananliha, etanat, ravut, pähkinät, maapähkinät, soijapavut, korkealaatuinen vehnäjauho, savustetut tuotteet, suklaa, maitotiiviste, sekä edellä lueteltuja ainesosia sisältävät herkut. Sitäpaitsi, kun immuniteetti on alentunut, diateesin saavat aikaan värjääviä ja aromaattisia aineita sisältävät tuotteet: porkkana, tomaatti, appelsiini, mandariini, ruokalisäaineet ja monet muut. Kuten näemme, kaikki nämä tuotteet ovat immuunidepressantteja ja niitä tulee käyttää ruokaan rajoitetussa määrin vanhemmalla iällä, kun taas lapsille niiden antoa tulee ankarasti rajoittaa. Jos haluatte, että teillä on terve immuunijärjestelmä, yrittäkää rajoittaa yllämainittuja tuotteita, eteenkin immuunitulehduksia hoidettaessa.

Immuunijärjestelmän normalisoimiseksi diateesissa, angiinassa, sinusiitissa, kolpiitissa ja allergiassa on käytettävä:
· hunajaa 20 - 50 g amuisin tyhjään vatsaan, juoden päälle happomarjakeitettä, maissin tähkiä, ruusunmarjoja tai yrttejä, kuten ikikukka, kuisma, kärsämö, pietaryrtti, mali, tilli, keltamo, apila ja päivänkakkaran kukat;
· 30 min. ennen aamiaista kerran viikossa 1 - 5 annosta bifidumbakteeria;
· aamiaiseksi kaura- (tattari-, riisi-) puuroa veteen tai maitoon keitettynä, 50 g rasvatonta lihaa perunamuusin kera, kuivahedelmistä tehtyä sekahedelmäkeittoa;
· päivälliseksi borsch-keittoa (kaalia, suolakurkun maustelientä), höyryssä kypsennettyä kyljystä (leikettä) tattarin kera, kiisseliä;
· ensimmäisellä illallisella kasvismuhennosta, pihvi perunamuusilla, teetä;
· toisella illallisella, tunti ennen nukkumaan menoa hunajateetä, hilloa, omenaa, päärynää, kuivahedelmistä tehtyä sekahedelmäkeittoa;
· missään tapauksessa yöyä vasten ei saa illalla nauttia maitoa, leivoksia, juusto- tai makkaravoileipää, kahvia.
Psoriaksen, ihottuman ja nokkosihottuman hoidossa sama ruokavalio kuin edellä. Ihovaurioita on voideltava hyvin propolisvoiteelle (Propolista 1:10 tai 1:20) (mahdollista myös propolis spriiuutteella) 3 kertaa päivässä, kunnes ihovaurio kadonnut.

Bronkiaalisessa astmassa sama, runsaasti hiilihydraatteja sisältävä ruokavalio ja kerran päivässä käytettävä 10 - 15 ml propolisliuosta tai pureskeltava n. 1 g propolista kunnes aine on alkanut vaikuttaa suussa. Kun tunnette lisääntyvää kirpeyttä kurkussa ja propolis on jauhaantunut pieniin palasiin se voidaan sylkeä pois tai niellä. Tätä kuuria jatketaan 30 päivää, 15 päivän kuluttua kuuri toistetaan. Propolishoito voidaan lopettaa tähän, mutta ruokavaliota jatketaan täydelliseen paranemiseen saakka. Propoliksessa on huomattavasti paljon enemmän erilaisia hiilihydraattiyhdisteitä kuin hunajassa, siksi propoliksen elimistöä virkistävä vaikutus on merkitsevästi tehokkaampi.

Jos käytetään vain hunajaa tai propolista muuttamatta ruokavaliota hoidon tulokset eivät ole pitkäaikaisia. Jos päätitte parantua jostakin sairaudesta, on periaatteellisesti muutettava sitä elämän tyyliiä ja ravintoa joka johti sairauden syntyyn. Toivotan onnea tässä vaikeassa tehtävässä terveytenne hyväksi!


I.P.Tsepurnoi
professori

Bielgorodin yliopisto

OLIPA SIINÄ TÄYTTÄ TEKSTIÄ JA VOIN SANOA ETTÄ ON TEHTY JUURINIIN KUIN HÄN SANOO ETTÄ EI SAA TEHDÄ.

MUTTA KÄYKÖ TÄMÄ TUOTE SIITEPÖLYALLERGIKOLLE,ei varmaan.Onko kenellään tietoa,kokemusta??

P.s.Ostin jo tuota ja lapset on ottanut aamuin illoin.Kokeielenpa itsekin vaikka aika allerginen olenkin.Sittenhän se selviää.

2

4751

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Homeherkkä

      No enpä osaa orgaanisena pölyallergikkona (ns. kosteusvauriomikrobipölyallergikko) sanoa estääkö mainitsemasi tuote tulevia siitepölyallergiaoireita, jonka estoon niin sinä kuin lapsesikin alatte kirjoituksestasi päätellen ko. tuotetta käyttämään.

      Bi-mehiläisvahasalvaa käytin työpaikka-altistusaikanani vuosia nenän limakalvojen kuivumisen hoitoon vuorotellen seesamiöljyn muiden kymmäpuristettujen öljyjen eteeristen öljysekoitusten kanssa.
      Käyttö päättyi parissa viikossa työpaikka-altistuksen päätyttyä.
      Kokeilin kerran tt-lääkärin määräämää kortisonisuihketta. Senhetkinen apu tuli, vaan parannusta ei.

      Työpaikka-altistusaikanani tontillamme oli vuosikausia muutama mehiläispönttö, joissa oleskelevat mehiläiset tuottivat yllin kyllin hunajaa, jota popsimme yllin kyllin.

      Vaikka en siitepölyallergikko olekkaan, niin jostain syystä hunajaa ei immuunijärjestelmäni tätänykyä siedä. Vatsa reagoi hunajan ottamisesta (pari teelusikallista) kivulla tunnin parin päästä.

      Mainitsemaasi katupölyaltistukseen tai kotipölyaltistukseen en ole koskaan reagoinut millään tavoin. En vieläkään.

      Kertoisitko tuonnenpana saatko avun käyttämästäsi tuotteesta koskien katupölymigreeniäsi kuin myös tulevaa siitepölykautta?

    • Anonyymi

      Mulla on joku siitepölyallergia. Tilasin kaverilta luomu hunaja ja propolis hunajaa. Eka kertaa kun maistoin , rupees nenää vuotaa ja aivastelin. Nyt joka päivää aamulla lusikallinen ennen aamupala kuukauden aikana ottanut ja nenä ei vuotaa, ei aivastele Propolis viinan tein itse ja sitä laitan käsille , siellä oli joku ihottuma, nyt se rupee hävimään

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 127
      3427
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      93
      3154
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2358
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      27
      1824
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1688
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1559
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1524
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1466
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1431
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      83
      1375
    Aihe