isä kiristää elatusmaksuilla

_Pinja_

Jouduinpas aikamoiseen liemeen ex-mieheni ilmoittaessa, että ei aijo maksaa elatusmaksuja ensi kuusta lähtien. Lisäsi heti perään, että jos haen kunnalta, ja ne maksut menevät ulosottoon, hän ei aijo olla enää tekemisissä lapsensa kanssa ja että sen jälkeen kaikkien elämästä tulee paskaa.
Periaatteessa emme tarvitsisi hänen rahojaan (tämä vai siksi,että välttäisin konfliktin), koska olen työssä tällä hetkellä, mutta lapsellehan ne rahat kuuluu, eikä näissä nykyajan tuloissa kuitenkaan hurraamista ole. Ja jotenkin tuli isän puheista sellainen olo,että hän ei välitä lapsestaan pätkän vertaa, jos lähtee kiristämään tällaisella asialla.
Olen vähän kahden vaiheilla, että mitä kuuluisi tehdä. Meillä on yhteishuoltajuus, mutta mies on muuttamassa toiseen kaupunkiin muutaman sadan kilometrin päähän. Jotenkin tekisi mieli vain hakea elatusmaksut kunnalta ja lisäksi anoa yksinhuoltajuutta.. ja melko varmasti sen saisinkin.
Onko jollain toisella samanmoisia ongelmia.. Olisi mukava vaihtaa ajatuksia ja kuulla myös, miten olette ratkaisseet asioita.

33

1582

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Krenna

      Mietitkö yhtään aikanaan, että kenen kanssa lapsen tekoon ryhdyit? Näemmä et, kun itselläsi oli kova hinku lapsi hankkia, ja tulos on nyt tässä! Opiksi kaikille naisille; Hankkikaa vaan lapsia kaikenlaisten reppanoiden kanssa, on sitten kiva yh:na porata täällä yhteiskuntaa apuun!!

      • FredrikPettersson

        Olet oikeassa,veliseni :)


      • mikseiyllätäenää

        Eli siis mieheti voivat heittäytyä ihan miten lapsellisiksi kusipäiksi tahansa ja syyttävä sormi sojottaa aina sen naisen suuntaan, "mitäs teit kuspään kanssa lapsen"

        Tästedes sitten kaikille katkerille etäisille sanokaamme että katse peiliin, mitäs lisäännyit mulkeron kanssa, eiks juu?


      • agt
        mikseiyllätäenää kirjoitti:

        Eli siis mieheti voivat heittäytyä ihan miten lapsellisiksi kusipäiksi tahansa ja syyttävä sormi sojottaa aina sen naisen suuntaan, "mitäs teit kuspään kanssa lapsen"

        Tästedes sitten kaikille katkerille etäisille sanokaamme että katse peiliin, mitäs lisäännyit mulkeron kanssa, eiks juu?

        Pari pelleä vastaillut tässä, jotka varmasti käyttäytyvät ap:n miehen tavoin jos heillä lapsia on (toivottavasti ei ole!)
        Pitäkää ne surkeat pilinne pöksyissänne jos ette ole valmiita lapsistanne huolehtimaan.


    • elatustuen !

      Eli, ehdottomasti haet sen kunnalta ! Mikäli annat miehen kiristää sinua tällä asialla, niin kohta kiristää taas jollain muulla ! Yksinhuoltoa kannattaa hakea, jos mies toddellakin tekee sen, ettei lastaan enää tapaa. Mutta siinä odottaisin vielä... Pitäisi olla hyvät perustelut jos yksinhuoltoa haet. Yhteishuoltoa ei noin vaan voi muuttaa jos ei mitään "hyvää" syytä. Tsemppiä ja valoisampaa tulevaisuutta !

      • Nimetön

        olemme eronneet noin 8 vuotta sitten ja lasten isä kiristää vieläkin. Hänen lempi-kiristyskeino on, että jos teen jotain mistä hän ei tykkää, niin sanoo aina ettei sitten hae lapsia enää. Viimeksi näin tekikin, ei hakenut lapsia kolmeen kuukauteen.
        Joo, enkä silloin tiennyt kun yhdessä lapset teimme, että joku voi olla noin julma lapsiaan kohtaan.


    • Juliett09

      Niin, kuten tiedätkin, elatusmaksut kuuluu saada, ne on lapsen oikeus ja vaikka menisi säästöön niin tulevat tarpeeseen kun lapsi isompana opiskelee tms.

      Tähän väliin huomio että itselläni on isolla todennäköisyydellä edessä riita elatusmaksuista, mutta minä olen vankasti sitä mieltä että kerta mies on kanssani seksiä harrastanut ja lapsen tehnyt, on hän velvollinen huolehtimaan jälkikasvustaan tuon elatusmaksun verran vähintään.

      Lapsen elämässä ei aio olla osallisena, mutta en voi pakottaa; minä uskon että lapselle on paremmaksi vaikka rakastavat isovanhemmat kuin isä joka on lapsen kanssa pakosta ja lapsi huomaa kyllä sen.

      Jos haet kunnalta elatusmaksuja, sinä saat rahasi jokatapauksessa, miestähän ulosottomenettely ainoastaan haittaa. Jos uhkailee vaikeuttavansa elämäänne, kannattaa harkita yksinhuoltajuuden hakua ja ehkä jopa lähestymiskieltoa jos todella käy hankalaksi.

      Mutta, meitä ihmisiä ja tilanteita on todella erilaisia, ja jokainen tavallaan. Muistetaan kuitenkin, että lapsi on etusijalla ja hänen parastaan ajattelemme, vaikka se ei aina itselle tuntuisi helpolta.

      Aurinkoista kevättalvea sinulle ja roppakaupalla voimia ja lapsellesi/lapsillesi kaikkea hyvää elämässään!

    • ei sinua

      Lapseltahan se on pois, jos isä ei maksa. Rohkeesti vaan kunnalta hakemaan, se on lapsen oikeus.
      Jos mies ei sitten lasta halua nähdä, sille ei voi mitään. Parempi isätön elämä, kuin isä joka kostaa lapselle ja tapaa häntä väkisin.

    • jklösdfjklöfsdjklösdfjklfsdj

      ettetkö hakisi elatustukea kunnalta. Tottakai haet. Ei yksi mies voi uhkailemalla ja kiristämällä jättää elatusmaksuja maksamatta ja vielä kieltää sinua hakemasta niitä kunnalta.
      Men j outuis sossuun kerro tilanne ja miehen uhkailut ja hae elatustueka. Ei sinun tarvitse exästä huolta kantaa. Hän hoitaa ihan itse omat sotkunsa, joihin näyttää itseään ajava.
      Lpsen kannalta on ihan hyvä jos tuollainen isä pysyy poissa.

    • vaan ne

      elatusmaksut kunnalta. Jos isä ei sen takia lastaan tapaa, niin ei hän silloin lapsestaan välitä ja voi olla vain parempi molemmille. Ikävää lapselle tietysti on se, ettei isä välitä, mutta sille et voi mitään, eikä asiaa pelasta se, jos isä tapaa häntä vain siksi, ettei tarvitsisi maksaa elatusmaksuja.

      Vaikka sinulla nyt onkin hyvin asiat, joten et elareita välttämättä tarvitse, niin koskaan ei tiedä, miten tulevaisuudessa asiat etenee. Jos menetät työn tai jotain, niin voitkin tarvita rahaa jo. Jos elareiden maksu on katkennut, niin niiden uudelleen saaminen voi viedä aikaa ja silloin joudut joka tapauksessa ne kunnan kautta hakemaan, jolloin mieheltä menee ulosottoon ja hän toteuttaa uhkauksensa, jos toteuttaa.

      Voihan se olla myös, että isä vain uhkailee, eikä hänellä ole aikomustakaan sitä toteuttaa. Kaverini ex-mies ilmoitti eron yhteydessä, että hän on koko ajan tiennyt, ettei hänen lapsensa olekaan hänen lapsiaan. Kun asia sitten meni niin pitkälle, että piti dna-testeihin mennä, niin hän totesi, ettei tarvitse, kyllä uskoo, kunhan vain sanoi. Vaimonsa kiusaksi tämän tietysti teki, mutta ei varmaan vaikea arvata, miltä lapsista tuntui.

    • jep..

      samanlainen kokemus on.
      Isä ei ole maksanut esim. indeksikorotuksia vaan hyvin alhaista elatusmaksua vuosia. No kun päätin että elatusmaksu on tarkistettava ja se nousi melkoisesti alkoi isä hankalaksi. Ehdotin että hän ottaisi lastaan useammin luokseen ja elatusmaksua ei nostettaisi niin plajon mutta tähän hän ei suostunut. Kun minäkin sitten ilmoitin että haluan että hän maksaa sen mikä laskelman mukaan lapselle kuuluu alkoi sota. Lasta mies ei halunnut nähdä, huusi vaan puhelimeen että soita tänne, siis lapselle.
      Lapsi meni täysin palasiksi ja käy nyt psykologin luona kerran viikossa puimassa tuntojaan.
      Isää ei tunnu vähääkään kiinnostavan miten hänen tekonsa lapseen vaikuttaa.
      Jos mies on valmis hylkäämään lapsensa mieluummin kun maksaa niin anna paskan mennä.
      Mutta ota vaan kaikki rahat lapselle mitkä hänelle kuuluvat.

      • ......

        Jos miehesi on töissä ei sinun tarvitse hakea elatusmaksua kunnalta vaan viedä maksamattomat elatusmaksut suoraan ulosottoon. Elarisopimus mukaan ja oikeusaputoimiston sivuilta tulostettu ja täytetty hakemus elatusmaksuja koskien. Tämän jälkeen voit vaan joka kuukausi ilmoittaa onko maksu saapunut määräaikaan mennessä. Jos ei ole, menee ulosottoon.
        turha tuollaista paskaa paapoa, ei muuta kun lapselle kuuluvat rahat pois isältä.


    • jo sanoo

      Näin toimisin itse tässä tapauksessa ja saman ohjeen annan sinulle:

      Menet lastenvalvojan juttusille. Kerrot tilanteen ja omat tuntemukset ja ajatukset olemalla rehellinen ja kertomalla asiat niin kuin ne aidosti ovat. Lastenvalvoja ottaa yhteyttä isään, joka luultavasti väittää sinun valehtelevan. Totuus selviää, kun hän alkaa jättää maksuja maksamatta. Siinä vaiheessa ne siirtyvät perintään ja saatte elatusapua kunnalta.

      Jos isä ei enää suostu tapaamaan lasta tämän jälkeen, saa hän sitten olla näkemättä. Tuommoinen uhkaus saa alkunsa jonkin sortin katkeruudesta ja vihjaa semmoista, ettei isää niin kovasti edes kiinnostan lapsen hyvinvointi tai näkeminen.

      Itse henk koht en antaisi lastani enää tapaamiseen tuommoisten puheiden jälkeen ennen kuin asia on selvitetty lastenvalvojan luona.

    • ihmettelen-------

      että miksi edes mietit moista asiaa. jos ei ukko maksa elareita niin ulosottoon vaan ja jos ei halua olla tekemisissä lapsen kanssa niin helpompaa teille, ja jos uhkailee niin lähestymiskielto ja yksinhuoltajuus. ja näin ukko ulkona kuvasta ja ainoo kuka mitään häviää on exäs

    • AITO_etäisä

      Kukaan, ei kukaan yh-äippä todellisuudessa tarvitse lanttiakaan mitään helvetin elatusmaksuja sillä jokainen pystyy elättämään lapsensa niin halutessaan omalla työllä!!!

      En ole edes viitsinyt lukea noita tämän keskustelun kommentteja sillä on päivänselvää että niissä yh-äippäressukat yllyttävät sinua hakemaan niitä luxsusrahoja joita kutsutaan elareiksi.

      Taustalla noilla yh-äippäressukoilla on kuitenkin se ex-ukon kiusaaminen ja oma napa ja niimpä sieltä tuttuun tyyliin tulee yllytystä hakemaan niitä elareita vaikka oikeuden kautta.

      Kun lapsi on sinulla niin sinä maksat ITSE lapsen kulut ja kun lapsi on isällään niin hän maksaa ITSE ne lapsen kulut ja piste!!!

      Kun lapsi on varmaan käytännössä sinulla lähes koko ajan niin miksi ihmeessä lapsen isän pitäisi maksaa sinulle siitä ettei voi olla oikea isä lapselleen???

      Rehellisesti ja maalaisjärjellä ajatellen on todella törkeää edes puhua mistään helvetin elareista kun sinä saat olla ja kasvattaa lasta mutta isä ei!!!

      Lopeta tuo luxsusrahoista puhuminen kokonaan ja ota LAPSI etusijalle elämässä, lapsen paras on tärkeintä ja koska tilanne on se että isä ei saa olla oikea isä lapselleen niin sinun tulisi tavallisista yh-äippäressukoista poiketen yrittää saada lapsen ja lapsen isän yhteinen vähäinen elämäm mahdollisimman mukavaksi.

      Luxsusrahoja kinuamalla sinä pelkästään aiheutat sinun ja lapsen isän välille enemmän ja enemmän riitaa eikä se missään nimessä ole lapsen etu!!!

      • Totuudenpuhuja

        Täyttä asiaa tämäkin! AMEN!


      • no nyt on hauskaa

        Luksusrahoja? Ei jumalauta, etäiskähän on pihalla kun lumiukko, hah hah haaaa...

        Mikähän siinä on kun ei aikuinen ihminen ymmärrä mitä tarkoittaa elatusvelvollisuus? Mikä siinä on niin perkeleen vaikea käsittää? Jos ja kun lapsia tekee, heidän elatuksestaan on huolehdittava aikuisuuteen asti, kesti suhde lasten toisen vanhemman kanssa tahi ei.

        Näitä elareista väniseviä ressukoita kun kuuntelee (siis lukee) niin väistämättä käy mielessä jotta onko siellä henkinen kehitys pysähtynyt jonnekin esimurrosikään..?

        Vänisevät ressukat, jotka uihkivat elareista ja yrittävät kiristää kieltäytymällä tapaamisesta ovat yhteiskunnan pohjasakkaa, eikä minkäänlaista sympatiaa herätä moinen russutus. Tällaiset etäisäreppanat pitäisi kuohia etteivät taas mene ja lisäänny, kun ei heistä kertakaikkiaan ole kantamaan vastuuta. Kaikki etäisät eivät tähän paskasakkiin lukeudu, tiedän sellaisia kunnon isiäkin, jotka hoitavat velvollisuutensa kitisemättä. Heistä mulla ei ole pahaa sanottavaam, nämä rutisevat reppanat ovat niitä paskapusseja.


      • Kysynpä vaan
        no nyt on hauskaa kirjoitti:

        Luksusrahoja? Ei jumalauta, etäiskähän on pihalla kun lumiukko, hah hah haaaa...

        Mikähän siinä on kun ei aikuinen ihminen ymmärrä mitä tarkoittaa elatusvelvollisuus? Mikä siinä on niin perkeleen vaikea käsittää? Jos ja kun lapsia tekee, heidän elatuksestaan on huolehdittava aikuisuuteen asti, kesti suhde lasten toisen vanhemman kanssa tahi ei.

        Näitä elareista väniseviä ressukoita kun kuuntelee (siis lukee) niin väistämättä käy mielessä jotta onko siellä henkinen kehitys pysähtynyt jonnekin esimurrosikään..?

        Vänisevät ressukat, jotka uihkivat elareista ja yrittävät kiristää kieltäytymällä tapaamisesta ovat yhteiskunnan pohjasakkaa, eikä minkäänlaista sympatiaa herätä moinen russutus. Tällaiset etäisäreppanat pitäisi kuohia etteivät taas mene ja lisäänny, kun ei heistä kertakaikkiaan ole kantamaan vastuuta. Kaikki etäisät eivät tähän paskasakkiin lukeudu, tiedän sellaisia kunnon isiäkin, jotka hoitavat velvollisuutensa kitisemättä. Heistä mulla ei ole pahaa sanottavaam, nämä rutisevat reppanat ovat niitä paskapusseja.

        ..Ja sellaisten reppanoiden kanssa naiset niitä lapsia haluavat ja tekevät! Vai väkisinkö ne reppanat ovat lapset alulle laittaneet??


      • juurikin niin
        Kysynpä vaan kirjoitti:

        ..Ja sellaisten reppanoiden kanssa naiset niitä lapsia haluavat ja tekevät! Vai väkisinkö ne reppanat ovat lapset alulle laittaneet??

        Meinaatko että ne ressukat lapsosia suunnitellessa kertovat että en muuten sitten aio maksaa elareita jos ero tulee. Vai pitäsikö se siis tietää ennalta että saattaapi kuspääksi äijä muuttua? Miksi muuten toiset tekevät lapsia sellaisten riivinrautojen kanssa jotka eron sattuessa eivät anna isukin tavata lapsiaan enää lainkaan? Tai sellaisten kanssa jotka kaappaavat lapset ja vievät maasta salaa? Tai jopa sellaisten jotka tappavat lapsensa? Entäs sellaisten jotka vieraissa käyvät? Sellaisten jotka menettävät työnsä ja ratkeavat ryyppäämään? Tai sellaisten jotka sairastuvat vakavasti? Masentuvat vaikkapa? Entäpä sellaiset jotka menevät ja kuolevat auto-onnettomuudessa?

        Kyse on nyt siitä, kultapieni, että jokaisella ihmisellä on elatusvelvollisuus omia lapsiaan kohtaan, eikä kusipäisyys ole mikään oikeutus siitä luistamiselle tahi vikisemiselle. Kenestäkään ei voi ennalta tietää millainen paskapää sieltä kuoriutuu eron sattuessa, turha siis aina russuttaa jotta mitäs teit sellasen kanssa ja mussun mussun. Miksikähän tuokin kysymys aina naiselle heitetään, ei kenellekään ole sattunut mieleen kysäistä vaikkapa tältä kivalta aitoetäiskältä jotta miksi meni ja pukkasi moisen hirviönartun paksuksi?


      • Tiesithän tämän
        juurikin niin kirjoitti:

        Meinaatko että ne ressukat lapsosia suunnitellessa kertovat että en muuten sitten aio maksaa elareita jos ero tulee. Vai pitäsikö se siis tietää ennalta että saattaapi kuspääksi äijä muuttua? Miksi muuten toiset tekevät lapsia sellaisten riivinrautojen kanssa jotka eron sattuessa eivät anna isukin tavata lapsiaan enää lainkaan? Tai sellaisten kanssa jotka kaappaavat lapset ja vievät maasta salaa? Tai jopa sellaisten jotka tappavat lapsensa? Entäs sellaisten jotka vieraissa käyvät? Sellaisten jotka menettävät työnsä ja ratkeavat ryyppäämään? Tai sellaisten jotka sairastuvat vakavasti? Masentuvat vaikkapa? Entäpä sellaiset jotka menevät ja kuolevat auto-onnettomuudessa?

        Kyse on nyt siitä, kultapieni, että jokaisella ihmisellä on elatusvelvollisuus omia lapsiaan kohtaan, eikä kusipäisyys ole mikään oikeutus siitä luistamiselle tahi vikisemiselle. Kenestäkään ei voi ennalta tietää millainen paskapää sieltä kuoriutuu eron sattuessa, turha siis aina russuttaa jotta mitäs teit sellasen kanssa ja mussun mussun. Miksikähän tuokin kysymys aina naiselle heitetään, ei kenellekään ole sattunut mieleen kysäistä vaikkapa tältä kivalta aitoetäiskältä jotta miksi meni ja pukkasi moisen hirviönartun paksuksi?

        Naisilta kun puuttuu tuo arvostelukyky omia valintojaan kohtaan. Kun mieli kovasti tekee kikua, niin kaikki ressukat käy siihen tarpeeseen. Tarinan jatko kerrotaankin sitten tällä palstalla.


      • olisin..
        juurikin niin kirjoitti:

        Meinaatko että ne ressukat lapsosia suunnitellessa kertovat että en muuten sitten aio maksaa elareita jos ero tulee. Vai pitäsikö se siis tietää ennalta että saattaapi kuspääksi äijä muuttua? Miksi muuten toiset tekevät lapsia sellaisten riivinrautojen kanssa jotka eron sattuessa eivät anna isukin tavata lapsiaan enää lainkaan? Tai sellaisten kanssa jotka kaappaavat lapset ja vievät maasta salaa? Tai jopa sellaisten jotka tappavat lapsensa? Entäs sellaisten jotka vieraissa käyvät? Sellaisten jotka menettävät työnsä ja ratkeavat ryyppäämään? Tai sellaisten jotka sairastuvat vakavasti? Masentuvat vaikkapa? Entäpä sellaiset jotka menevät ja kuolevat auto-onnettomuudessa?

        Kyse on nyt siitä, kultapieni, että jokaisella ihmisellä on elatusvelvollisuus omia lapsiaan kohtaan, eikä kusipäisyys ole mikään oikeutus siitä luistamiselle tahi vikisemiselle. Kenestäkään ei voi ennalta tietää millainen paskapää sieltä kuoriutuu eron sattuessa, turha siis aina russuttaa jotta mitäs teit sellasen kanssa ja mussun mussun. Miksikähän tuokin kysymys aina naiselle heitetään, ei kenellekään ole sattunut mieleen kysäistä vaikkapa tältä kivalta aitoetäiskältä jotta miksi meni ja pukkasi moisen hirviönartun paksuksi?

        itse kirjoittanut, täyttä asiaa! Mutta niinhän se tosiaan on, että mikään, koskaan, milloinkaan ei voi olla kauheampaa ja epäoikeudenmukaisempaa kuin joutua elättämään OMAA lastaan, vieläpä eron jälkeenkin! Syvin osanottoni kaikille tämän HUUTAVAN VÄÄRYYDEN kokeneille ja kokeville. :D


      • dfgdsfgsdfgsdfgdsfg

        Ero tuli jo. Elatusmaksut nyt kuitenkin ovat lakisääteinen juttu. Se olisiko lähivanhemmalla varaa yksin elättää lapsensa ei ikävä kyllä kuulu tähän pienimmässäkään määrin. Elarit maksetaan ja sillä hyvä, harmitti se teitä etävanhempia kuinka paljon hyvänsä. Sitä paitsi kukapa jättäisi käyttämättä mahdollisuutta saada perheeseen vähän ylimääräistä vaikka tulot riittäisivätkin hyvin. Silkkaa typeryyttähän se olisi.
        Tosiasiassa suurimmalla osalla yksinhuoltajista ei kuitenkaan ole varaa elättää lasta yksin ja eltusmaksut kattavat tärkeän osan lapsen kasvuiän kuluista. Elatusmaksut eivät ole etävanhemman kiusaamista, vaikka he ikäväkyllä, kokevat sen sellaisena, sillä vastuu omasta lapsesta on puutteellisesti kehittynyt. Sen takia asia on päätetty vähän ylemmällä taholla eikä etävanhemmilta kysytä mielipidettä vastuun kantoon.


      • niin!
        Tiesithän tämän kirjoitti:

        Naisilta kun puuttuu tuo arvostelukyky omia valintojaan kohtaan. Kun mieli kovasti tekee kikua, niin kaikki ressukat käy siihen tarpeeseen. Tarinan jatko kerrotaankin sitten tällä palstalla.

        ihan sama juttu tuon miesten arvostelukyvyn suhteen omia valintoja kohtaan!! Kuka vaan tuntuu kelpaavan, ainakin tarinan jatkona seuraavasta russutuksesta päätellen.


      • pitäisi

        äidin tehdä kaikki edelleen isukin puolesta vaikka on jo erottukin. Mitä ISÄN pitäisi tehdä????? Eikai kukaan täysjärkinen äiti vie lapsiaan etäisukin luo kun isi siellä parantelee kankkustaan ja saattelee edellisillan hoitoaan siinä eteisessä. Eihän sillä isillä edes ole rahaa kun sen piti maksaa sille horolle ja muutenkin rahat meni kurkusta alas. Siinäkö sitten pitäisi jättää lapset isukille? Isi sitten lähtis siitä lasten kanssa puistoon ja kauppaan ostamaan ruokatarpeita ja tekis sitten spagettia ja jauhelihakastiketta?

        Kyllä ne elarit on parasta ottaa vaan sieltä isin tililtä suoraan ennenkuin etäisäressukka pääsee kiillottamaan sädekehäänsä lähipubin neitosille ja itkemään miten ei ole taas lapsiaan nähnyt kuukausiin.

        Ps. Isät ei maksa siitä ettei ne voi olla isiä lapsilleen tai siitä että saavat olla sitä, vaan siitä että vanhemmat yhdessä huolehtivat lapsilleen vaatteet, ruuan, harrastukset ja muut.

        Esimerkki:

        Isä maksaa 136 € / 1632 € vuodessa

        Äiti maksaa lapsen kuluja (asuminen, ruoka, harrastukset, hoitomaksut, pyörät, matkat yms.) 450 € / 5400 € vuodessa (lapsen yleiset kulut 0-6 v / oikeusministeriö sekä erityiskustannukset / harrastukset, hoitomaksut)

        Äiti saa yh tuen ja lapsilisän 146,60 € / 1759,20 € vuodessa.

        Eli lapsen kulut 450, vähennetään lapsilisä ja jaetaan kahdella (oletetaan siis että isällä ja äidillä yhtäläiset tulot), näinollen isän pitäisi maksaa 175 € elatusmaksua, joten isälle jää luxusrahaa vielä se 39 euroa kun äiti jää luxusrahoistaan pakkasen puolelle
        167,40 josta "elatusvelvollisuuden" piikkiin siis se sama joka isukiltakin 136 €, jonka jälkeen 31,40 pakkasella, toisin sanoen luxusrahaa jääkin isälle! Ottaen vielä huomioon suomen tilanteen jossa naiset tienaavat vähemmän kuin miehet ja keräävät näinollen vähemmän eläkettäkin, niin paljonkohan naiset ovat jo omasta pussistaan isukin puolesta huolehtineet lastensa hyvinvoinnista? Puhumattakaan ne lukuisat hammaslääkärikäynnit, kuljetukset ja muut jotka äiti hoitaa omien töidensä ohessa, joihin harvemmin isukit osallistuvat vedoten siihen ettei voi kun on töissä (missähän ne luulee äidin silloin olevan...).


      • paskaa!

        ei viitsi edes kommentoida !


    • jos hän ei maksa

      ja haet myös yksinhuoltajuutta. Isän käyttäytyminen on hyvä syy yhteishuoltajuuden purkamiselle.

    • rehellinen yksinhuoltaja

      Jopa oli taas hengentuotos. Nauruunhan tässä pakahtuu, kun sitä ollaan niin huolissaan lapsen edusta että. Yhyyy...Lapsellehan ne rahat. Sehän niitä ensimmäisenä kaipaa - eikö?
      Haa. Selvisihän se syy. Mies on muuttamassa ja tietenkin epäilet että jonkun toisen naisen perään...Pahempi juttu. Sulle.

      Yksinhuoltajuutta ei niin vain saada.

    • en koskaan

      ymmärrä.

      Äiti tiedostaa, ettei ole varaa pitää lasta ja silti hän pitää. Yrittää lypsää isältä rahaa ja kun ei onnistu (mistä syystä tahansa) alkaa lapsen etu tulla mieleen, vaikka ei vieläkään sillä tavalla, jolla pitäisi. Miksi lapsen edun vastaista on jäädä ilman rahaa isän puolelta, mutta ei koskaan äidin?
      Kysyn vaan.

      • rtwertertrertertwert

        mitä kysyit: Miksi lapsen edun vastaista on jäädä ilman rahaa isän puolelta, mutta ei koskaan äidin?
        Vastaushan on ihan selvä. Isä ei maksa, mutta äiti huoltaa lapsen koko lapsuuden ajan ja laittaa kaikki rahansa yhteiseen kotiin. Isä kiitää maailmalla itkemässä miten elättää exvaimoaan ja tosiasissa laiminlyö elatusmaksut ja tapaamiset.
        Se miksi äiti pitää lapset vaikka tarvitsee siihen taloudellista tukea on varmaan kaikille itsestään selvää. Mitä itse olisit tuuminut jos äitisi olisi ilmoittanut ettei hänellä ole varaa pitää sinua ja olisi antanut sinut vaikkapa talkkarin muijalle? Niinhän tosin ennen tehtiin. Lapset lähetettiin piioiksi tai myytiin vaimoiksi ja pojat laitettiin mierontielle rahapulassa. Sitäkö tässä haikailet? Onpas siinä lapsen etu hanskassa!


      • mitä siitäkin tulisi...
        rtwertertrertertwert kirjoitti:

        mitä kysyit: Miksi lapsen edun vastaista on jäädä ilman rahaa isän puolelta, mutta ei koskaan äidin?
        Vastaushan on ihan selvä. Isä ei maksa, mutta äiti huoltaa lapsen koko lapsuuden ajan ja laittaa kaikki rahansa yhteiseen kotiin. Isä kiitää maailmalla itkemässä miten elättää exvaimoaan ja tosiasissa laiminlyö elatusmaksut ja tapaamiset.
        Se miksi äiti pitää lapset vaikka tarvitsee siihen taloudellista tukea on varmaan kaikille itsestään selvää. Mitä itse olisit tuuminut jos äitisi olisi ilmoittanut ettei hänellä ole varaa pitää sinua ja olisi antanut sinut vaikkapa talkkarin muijalle? Niinhän tosin ennen tehtiin. Lapset lähetettiin piioiksi tai myytiin vaimoiksi ja pojat laitettiin mierontielle rahapulassa. Sitäkö tässä haikailet? Onpas siinä lapsen etu hanskassa!

        Ei myyntiin eikä mieron tielle. Mutta miksei voi tarjota lähihuoltajuutta isälle ?

        Äiti-armas laittaa kaikki rahat yhteiseen kotiin, nyyh, yhteiset siiderit lapsen kanssa ? Saahan toki sidukat yms ostaa, mutta miksi parkua kun minä kaikkeni ja isä ei mitään. On niitäkin isiä, mutta kunta heläyttää 136 euroa kaurapuurorahaa ja perii sen isältä.


      • dghdfghdfghdfghdfghdfg
        mitä siitäkin tulisi... kirjoitti:

        Ei myyntiin eikä mieron tielle. Mutta miksei voi tarjota lähihuoltajuutta isälle ?

        Äiti-armas laittaa kaikki rahat yhteiseen kotiin, nyyh, yhteiset siiderit lapsen kanssa ? Saahan toki sidukat yms ostaa, mutta miksi parkua kun minä kaikkeni ja isä ei mitään. On niitäkin isiä, mutta kunta heläyttää 136 euroa kaurapuurorahaa ja perii sen isältä.

        todellakin laittaa rahansa yhteiseen kotiin. Se on tosiasia, vaikka kuinka parkuisit. Lähihuoltajuutta ei isille anneta, sillä useimmilla on ongelmia, jotka eivät soi perhe-elämän kanssa yhteen.
        Valtava 136€:n summaa ei kannata erityisesti hehekuttaa, sillä ei pitkälle pötkitä. Ainoa, joka sitä pitää isona on maksaja. Niinhän yleensä maksujen maksajat ovat sitä mieltä, että maksut ovat liian isoja. Eikös televisiolupakin ole liian iso, entä autovakuutus ja - vero? Eik ole väärin, että verotetaan monta kymmentä prosenttia palkasta?
        Tosiasia on, että isä pääsee halvemmalla ja se vaje menee automaattisesti äidin tilistä. On ihan sama mitä asiasta sanovat ne, jotka maksavat lapsen elämäst vain 136€, sillä ei ole mitään merkitystä. Ei ole kyse siitä, että heidän vähäinen roponsa olisi riittävästi vaan siitä, että he eivät haluaisi maksaa edes sitä.


    • kiristykseen..

      Itse suostuin kiristykseen ja uhkailuun jopa 2 vuotta eron jälkeen. Uhkaili kaikenlaisella jos haen jotain kautta hänen maksamattomia elatusmaksujaan. Kun sitten lopulta hain ne sain myös kiristyksen loppumaan kerta heitolla ja peli vihellettyä poikki. Siihen loppui minun nöyrtyminen enkä minä ole sen jälkeen nöyristellyt hoitanut asiat asiana ja lapsi on saanut olla isällään niin paljon kuin isä on ehtinyt ja huolinut.

      kyllähän isä ottaa jo pesäeroa kun on muuttamassa mutta toisaalta ajattele niin että tekee itselleen hallaa kun haluaa vieraantua lapsistaan.

      Anneli

      • sinulle Pinja

        vielä.

        Älä välitä noista ressukoista jotka on sitä mieltä että vain äidillä on elatusvelvollisuus..:) Noita luusereita riittää.

        Sitä paitsi on turha sanoa että miksi nainen on niin tyhmä ja ottaa tuollaisen miehen. Ei sen etiketissä tai käyttöohjeissa lue että se on velliperse että naisia on kiva uhkailla ja omia lapsia ei ole kiva elättää.

        Minun tapauksen tekee huvittavaksi se että ex on ehtinyt erota jo toistamiseen. niin ja se vaimo 2 oli ihan yliopiston sosiaalitantta linjan käynyt eikä nähnyt sitä mikä mies on miehiään kun väistelee elatusvelvollisuutta. Kehtasi siitä jopa minulle soitella kun kehtaan pyytää elareita. Mahtaako nyt itse pyytää elareita tai saada niitä. Mahtaako olla sitä mieltä että ex:n ei tarvitse niitä maksaa kun ukko pelehtii jo seuraavan kanssa.

        Hyviä ja fiksuja miehiä on jotka ottaa vastuun lapsistaan mutta sinu n ex eikä minun valitettavasti kuulu niihin...

        Anneli


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      115
      9194
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2698
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      150
      2484
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2019
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1766
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1560
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1527
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1458
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      7
      1320
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1316
    Aihe