Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Omituista tosiaan

Tirppanen86

Minua on alkanut koko kummijupakka jo harmittamaan. Laskettuun aikaan on vielä puolikas jäljellä mutta mieheni on ottanut asiakseen intoilla jo kummeja ja pyytänytkin osaa siihen tehtävään, enkä ole pistänyt vastaan koska pidän siitä että tämä on yksi asia jonka hän on ihan oma-aloitteisesti oivaltanut enkä minä noista pippaloista sen kummemmin kirkkoon kuulumattomana perusta.

Itselläni ei ole kummeja koska minua ei ole kastettu enkä sen koommin ole käynyt rippikouluakaan. Minulle nämä kummiasiat ovat vaan siis turhauttavia koska mielestäni ne nyt vaan on niitä ihmisiä sitten kai kenen oletan pysyvän ensisijaisesti meidän ystävinä ja läheisinä ja samalla antaen jotain itsestään lapsillemme. Se on vähän niin kuin kunnianosoitus niille ihmisille joiden me vanhemmat toivomme olevan koko elämämme ajan rinnallamme.

Eräänä iltana jouduin sitten kiperään tilanteeseen kun tuttavapariskuntamme tuli kyläilemään, mieheni oli pyytänyt paria kaksostemme kummeiksi aiemmin koska ukkelit ovat olleet jo kauan todella hyviä ystäviä. Nainen on vähän tuoreempi tapaus meidän piireissämme mutta ihan mukava, ajattelin, kuitenkin puolitoista vuotta jo kuvioissa roikkunut joten kohteliaasti pyysimme häntä myöskin tehtävään. Niin kuinka ollakaan sain vastailla mitä ihmeempiin kysymyksiin joita sateli naiselta koko ajan puolen tunnin ajan jatkuvalla syötöllä.

Heidän (eli yksin hänen) mielestään kummius on niin vastuullinen tehtävä että he ovat jo pidempään pohtineet uskaltautuvatko he ottamaan haasteen vastaan. Mies istui aivan hiljaa ja kuunteli naisensa tykitystä emmekä siis vieläkään saaneet myöntävää vastausta koska minun kertomani perusteella he antavat päätöksensä sitten viikon kuluessa.

Mikä ei mennyt jakeluun kun kerroin että haluamme osoittaa kummiudella että ensisijaisesti haluamme näiden kahden aikuisen olevan elämässämme ja samalla näin he osallistuvat siinä sivussa lastemme arkeen. Emme vaadi heiltä mitään lahjuksia emmekä lapsenvahtikeikkoja, emme edes halua. Sanoin että he itse tietävät mikä on heidän tapansa olla kummeja ja osallistua lapsiemme elämään.

Nyt sitten vastausta odotellessa olen todellakin sitä mieltä että voisivat jättää leikin sikseen. Antoi kyllä vähän uutta ilmettä tälle pariskunnalle enkä enää tiedä haluanko heitä lapsiemme kummeiksi jos se on noin hankalaa. Miehessä ei ole mitään vikaa mutta nainen painii ihan omassa sarjassaan. Virhearviointeja sattuu joten parempi jos perääntyisivät tässä vaiheessa että voisimme pyytää lapsillemme normaalimmat kummit.

3

708

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • omituista?

      Eikö se ole vaan hyvä asia, että kummien tehtävistä keskustellaan jo etukäteen?! Eri ihmiset ymmärtävät kummiuden todella eri tavalla. Esim. joidenkin suvuissa kummius todellakin saattaa tarkoittaa hyvin vastuullista tehtävää ja osallistumista lapsen kasvatukseen, mutta toiset taas suhtautuvat siihen kevyemmin.

      Luultavasti tämä mainitsemasi nainen lukeutuu niihin ihmisiin, joille kummius merkitsee kunnian lisäksi vastuuta ja velvollisuuksia, ja jos hän ei ole ollut teidän kuvioissa niin kovin kauaa mukana, on ihan luonnollista että hän haluaa harkita asiaa. Se, että sinun mielestäsi kummius on vain kunnianosoitus ei välttämättä tarkoitakaan toiselle samaa asiaa. Varsinkin jos tällä pariskunnalla (tai naisella) ei ole juurikaan kokemusta lasten kanssa olemisesta, ei kummiksi ryhtyminen välttämättä ole mikään yksinkertainen juttu. Hän saattaa esimerkiksi pohtia kysymystä, kuka huolehtii lapsesta jos teille vanhemmille sattuukin jotain. Jotkut mieltävät kummin velvollisuudeksi sen, että kummi huolehtii lapsesta jos vanhemmat esim. kuolevat. Näin ajateltuna kummius ei siis olekaan mikään ihan pikkujuttu!

      • pyytäneet

        tätä pariskuntaa molempien lastenne kummeiksi? Eikö kummallakin kaksosella ole yleensä omat kummit, ei yhteisiä? Saattaa sekin vaikuttaa, jos tulee kaksi kummilasta kerralla...


      • Tirppanen86
        pyytäneet kirjoitti:

        tätä pariskuntaa molempien lastenne kummeiksi? Eikö kummallakin kaksosella ole yleensä omat kummit, ei yhteisiä? Saattaa sekin vaikuttaa, jos tulee kaksi kummilasta kerralla...

        Kai kaksosille saa samatkin kummit osoittaa, mutta kyllä me pyysimme heitä vain toiselle kummeiksi, toisella on sitten omansa.

        Jälkeenpäin kun olen miettinyt tätä kummiasiaa niin ei se keskustelu loppujen lopuksi ihan turha ollutkaan, niin kuin edellinen vastaaja jo tähdensi että eri ihmisille kummius voi tarkoittaa ihan jotain muuta kuin sitä mitä minä ajattelen.

        Pariskunta kuitenkin suostui ja toisaalta olen hyvin onnellinen siitä että näin kävi. Eritoten siitä että mieheni sai parhaan ystävänsä mukaan tähän meidän iloon. Naisesta on tullut melkoinen hysteerikko tämän tapauksen myötä mutta ehkä hän siitä rauhottuu jahka pallerot ovat maailmassa. Kiitos teille vastauksista!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      91
      2404
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      65
      2151
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      1983
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1868
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      11
      1692
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1612
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      27
      1466
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1440
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1412
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1410
    Aihe