lastensuojelu kasvubisnes

Talouselämä:
http://www.talouselama.fi/yrityskaupat/article251983.ece?s=u&wtm=te-13032009

Lastensuojelusta tuli kasvubisnestä

Yksityisiä terveyspalveluja tarjoava Mehiläinen ostaa itselleen uusia asiakkaita ja uutta osaamista. Mehiläinen kasvattaa julkisrahoitteisista palveluista uutta bisnestä lääkärikeskusten, sairaaloiden ja työterveyshuollon rinnalle.

Ensimmäisenä Mehiläinen iski lapsia ja nuoria, mielenterveyspotilaita sekä vanhuksia hoitavaan Leivoyhtiöt-ketjuun.

Leivoyhtiöt on Mehiläisen kuntapalveluista vastaavan Teemu Annalan mukaan ainutlaatuinen kokonaisuus, sillä ketju on osannut yhdistää lastensuojelun ja -psykiatrian. Kunnat ja julkinen sektori ovat yrittäneet samaa vuosikausia.

Annalan tehtävä on kasvattaa lastensuojelusta ja muista julkisrahoitteisista palveluista Mehiläiselle merkittävää liiketoimintaa.

Mehiläinen on jo avannut vanhusten hoivayksiköt Espoossa ja Turussa. Se myös voitti viime vuonna kilvan terveyskeskuksen ja kotihoidon palvelujen ulkoistuksesta Karjaalla. Lisäksi yhtiö etsii aktiivisesti uusia ostokohteita.

Mehiläinen itse siirtyi keväällä 2006 ulkomaiseen omistukseen, kun Capman ja Sitra myivät yhtiön ruotsalaiselle H-Care Holdingille. Ambeaksi nimensä muuttaneen yhtiön omistavat brittiläinen pääomasijoitusyhtiö 3i ja Singaporen valtion sijoitusyhtiö GIC.

Mehiläinen tavoittelee sekä lastensuojelusta, vanhusten hoivapalveluista, mielenterveyskuntoutuksesta että perusterveydenhuollon ulkoistuksista kustakin kymmenien miljoonien bisnestä. Jos tavoite toteutuu, julkisrahoitteiset palvelut lähes kaksinkertaistavat yhtiön liikevaihdon, jota viime vuonna syntyi 136 miljoonaa euroa.

Sarjayrittäjä osaa työnsä
Leivoyhtiöille liikevaihtoa kertyi viime vuonna 8,7 miljoonaa euroa. Tämän vuoden odotus on 15 miljoonaa.

Leivoyhtiöt on yksittäisistä palveluyksiköistä koottu ketju, jonka taustalta löytyy terveysalan sarjayrittäjä Kari Niemi, 49. Perheineen Niemi omisti kokonaisuudesta 35 prosenttia.

Osto kiinnosti myös venäläissijoittajaa
Reilun 20 vuoden yrittäjäuransa aikana Niemi on myynyt toistakymmentä yhtiötä. Sarjayrittäjä oli muun muassa perustamassa yksityisiä sosiaalipalveluja tuottavaa Mikevaa.

Nopeasti kasvavilla Leivoyhtiöillä on kymmenen yksikköä eri puolilla Suomea. Tämän vuoden aikana ketjuun tulee viisi uutta yksikköä, joista yksi, Suomen ensimmäinen yksityinen lastenpsykiatrinen sairaala, avautuu toukokuussa Hyvinkäällä.

”Usein mielletään, että tämä on puhdasta bisnestä. Jos niin ajattelee, on väärällä alalla”, Niemi sanoo. ”Ensisijaisesti me palvelemme asiakkaita.”
Ilmianna
Jaa

23 Vastausta


EU:n lainsäädäntö muuten velvottaa julkisen sektorin kilpailuttamaan koko EU:n tasolla ostopalvelujen tarjoajat. Romanialaisilla ainakin on kokemusta massiivisesta laitoslasten hoidosta, vieläkö muistatte. Sieltä löytis varmaan halvalla yrittäjiä tänäkin päivänä. Onko kilpailutettu, ja jos ei, niin miksi ei.
Ilmianna
Jaa
”Usein mielletään, että tämä on puhdasta bisnestä. Jos niin ajattelee, on väärällä alalla”, Niemi sanoo. ”Ensisijaisesti me palvelemme asiakkaita.”

Jos ei se todellakaan ole puhdasta bisnestä niin mitäs se sitten on?? Tästähän on tullut selkeä lapsikauppa bisnes.... Etenkin jo sillä kun nämä jotka jotka tarjoavat palveluja niin hyötyvät huostaanotetuilla lapsilla.....

Niin miksei nämä yritykset voi tarjota näitä palveluja ilman huostaanotettuja lapsia jotta lapset/nuoret voisivat kodin kautta käydä noissa hoito palveluissa??

Ja miksei kunnat voisi maksaa näistä hoidoista ilman huostaanottoa? Niin eikös se tulisi vielä halvemmaksi kunnille???

Hoidon tarvitsijoita on, mutta kuka maksaa?

Kunnat maksavat, koska pystymme tuottamaan palvelut halvemmalla kuin ne”, Mäenpää vastaa.

Jussin Kotien toiminta jatkuu nykyisen kaltaisena A Companyn omistuksessa. Laitoksen perusti kasvatustieteen tohtori Juha Mäenpää vuonna 1997. Juha Mäenpään kuoltua sen toimintaa ovat jatkaneet pojat Samuli Mäenpää ja Petteri Mäenpää sekä tämän vaimo Sanna Mäenpää.

Jussin Perhekodit toimii yhteisökasvatuksen periaatteella. Kunnat lähettävät sinne huostaanotettuja ja avohuollon tukitoimin sijoitettuja nuoria, jotka ovat päihteiden väärinkäyttäjiä, vaikeasti käytöshäiriöisiä tai tarvitsevat katkaisua rikoskierteeseen. Kolmessa yksikössä on yhteensä 52 hoitopaikkaa. Huumekierre katkaistaan Jussin Perhekodeissa ilman lääkkeitä. Nuoret saavat psykiatrista kuntoutusta ja käyvät koulua. Kaikissa yksiköissä - Haukiputaalla, Keminmaalla ja Vuolijoella- toimii paikallisen yläasteen alainen peruskoulu.

http://www.talouselama.fi/yrityskaupat/article166923.ece
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
A Company lähti lastensuojeluun
Eeva-Riitta Seies

Talouselämä-lehden yrityskauppalistalla on nyt ensimmäistä kertaa lastensuojelulaitos.

”Yksityiset sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut ovat kasvava ala ja me haluamme olla kasvussa mukana”, A Companyn toimitusjohtaja Matti Nevalainen perustelee yrityskaupan.

”Päiväkodit, vanhainkodit, hoitolaitokset, lääkäriasemat, vankilat”, Matti Nevalainen luettelee kiinnostavia ostokohteita. Oli sattuma, että ensimmäinen uuden toimialan yritysostos oli lastensuojelulaitos.

A Companyn ja Jussin Kodit Oy:n yhdisti pyrkimys laajentua. Yhteistyön miettiminen kesti vuoden verran. ”A Company antaa taloudelliset resurssit yritysostoihin”, sanoo Jussin Kodit Oy:n hallituksen puheenjohtaja Petteri Mäenpää.

A Companylla ei ole vielä sosiaali- ja terveysalan osaamista. Pian on. Jussin Kodit Oy:n Petteri Mäenpää siirtyy A Companyn palvelukseen ja alkaa katsella sopivia ostokohteita. ”Kehitysvammaiset, vanhukset, psykiatrista hoitoa tarvitsevat”, alkaa Mäenpään lista kiinnostuksen kohteista.

http://www.talouselama.fi/yrityskaupat/article166923.ece

”Yksityiset sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut ovat kasvava ala ja me haluamme olla kasvussa mukana”, A Companyn toimitusjohtaja Matti Nevalainen perustelee yrityskaupan."

Niin eikö tämä jo ilmaise lapsikauppa bisnestä?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Pyydän, lukekaa ajatuksella vielä nämä lainaukset, tekin, jotka ette näistä asioista ole ikinä ennen kuulleetkaan:

"Leivoyhtiöt on osannut yhdistää lastensuojelun ja -psykiatrian. Kunnat ja julkinen sektori ovat yrittäneet samaa vuosikausia. "

Sillä tavallako kuin esim. Lastenlinna on tehnyt Hdl:n kanssa vuosia? Ja tätä toimintaa ollaan koko ajan laajentamassa.

"Mehiläinen kasvattaa julkisrahoitteisista palveluista uutta bisnestä ... sairaaloiden ... rinnalle.

Ensimmäisenä Mehiläinen iski lapsia ja nuoria... hoitavaan Leivoyhtiöt-ketjuun.

Mehiläinen tavoittelee ... lastensuojelusta... kymmenien miljoonien bisnestä. Jos tavoite toteutuu, palvelut lähes kaksinkertaistavat yhtiön liikevaihdon, jota viime vuonna syntyi 136 miljoonaa euroa.

Mehiläinen itse siirtyi keväällä 2006 ulkomaiseen omistukseen, kun Capman ja Sitra myivät yhtiön ruotsalaiselle H-Care Holdingille. Ambeaksi nimensä muuttaneen yhtiön omistavat brittiläinen pääomasijoitusyhtiö 3i ja Singaporen valtion sijoitusyhtiö GIC. "

Alkaako raksuttaa... Meillä on vastassa sellainen organisaatio liike-elämässä, että ei tarvitse ihmetellä yhtään, kun pääministerinkään mielestä toimittajat eivät saa liikaa korostaa huono-osaisten ihmisten asemaa. Kyllä minä tiedän, miten läheisessä yhteistyössä pääministeri toimii liike-elämän johtajien kanssa, koska olen ollut töissä pääministerin kansliassa, jota Suomessa tosin valtioneuvoston kansliaksi kutsutaan. Ymmärtääkseni heikko-osaisiin kuuluu myös erikoissairaanhoitoa tarvitsevat lapset, jotka hoidollisissa huostaanotoissa jäävät täysin ilman hoitoa.

Heille järjestetään vain lume-hoitoa ja huostaanotot tehdään aivan hyvistäkin perheistä. Jos vanhemmat eivät suostu, tehdään pakkohuostaanotto. Eivät lapset potilaita ole, vaan pelinappuloita voittoa tuottavassa liike-elämän bisneksessä.

Joko selviää sekin, miksi toimittaja sanoi minulle viime lastenoikeuksien päivänä, että suorassa radio-ohjelmassa ei saa puhua hoidollisista huostaanotoista, koska se on liian arka aihe.

Meillä on vastassa niin mahtavia vastustajia, että yksilöperheet ovat niiden edessä täysin voimattomia. Onko tämä minulle vain yksittäinen masennuksen hetki, vai keräänkö voimani taas joskus. Näiden asioiden ymmärtäminen tuntuu vain niin musertavalle, miten maahan lastenoikeudet on poljettu ja ihmiset eivät tiedä, ymmärrä, eivätkä usko, mistä on kysymys.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Saavat aikaan kärsimystä, jonka me kaikki biopalstalaiset tiedämme.

Kun tulee samanlaisia kytköksiä, joissa lapsen ja perheen edulla ei ole väliä, vaan voitonmaksimoinnilla, niin mennään kyllä lastensuojelun ojasta aallikon alapuolelle.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
"Mehiläinen tavoittelee ... lastensuojelusta... kymmenien miljoonien bisnestä. Jos tavoite toteutuu, palvelut lähes kaksinkertaistavat yhtiön liikevaihdon, jota viime vuonna syntyi 136 miljoonaa euroa."

...kunnat taas hyötyvät tästä? Kun maksavat näistä palveluista?? Maksavat huostaanottoon liittyvät kulut olemattomineen hoitoineen....

Mitä ihmeen järkeä tässä systeemissä on???
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Horse66 kirjoitti:
"Mehiläinen tavoittelee ... lastensuojelusta... kymmenien miljoonien bisnestä. Jos tavoite toteutuu, palvelut lähes kaksinkertaistavat yhtiön liikevaihdon, jota viime vuonna syntyi 136 miljoonaa euroa."

...kunnat taas hyötyvät tästä? Kun maksavat näistä palveluista?? Maksavat huostaanottoon liittyvät kulut olemattomineen hoitoineen....

Mitä ihmeen järkeä tässä systeemissä on???
että nythän on paljon ollut esillä tuo että ministerit..ym. tahot vaatineet kuntia lisäämään näitä palveluja... niin onko nyt sitten niin että kunnat eivät sitten itse ryhdy järjestämään näitä palveluja vaan ostavat ulkopuolisilta nämä palvelut omiin kuntiin?? Ja kunta maksaa,valtio tukee...!!! Näinkö se sitten tulee olemaan? Tai on ollut koko ajan ja siksi on huostaanotto luvut kasvaneet...jotta tämä palvelujen tarjoajat saisivat yhtiön liikevaihdon rajan rikottua isoksi voitoksi?? Ihan kuntien ja valtion kustannuksella???
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Jotenkinhan sitä on ajatellut, että maailma jotenkin sivistyisi. -Sinisilmäisyyttä on niin mainio käyttää hyväksi! Lasten asioista ei kova bisnesmies siellä huipulla välitä hevon häntää.

Eikö muuten olisi kohtuullista, että kauppias saa rahansa sitten, kun tuote on hyväksi todettu: Kun Diakkari ensin esittelee terveen tuotteensa, kelpo opiskelijakansalaisen, niin voisihan tuota maksupuolta sitten harkita. Mutta sos.toimelle kelpaa sika säkissä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
7 VASTAUSTA:
laitosten valvontalaki koskee myös yksityisiä laitoksia, jos kerran kunta on maksajana. Toivottavasti laki on niin tiukka, että siitä on todella hyätyä.

Toivottavasti tutkivat ensimmäiseksi nämä kammotusten kammiot eli intensiivihoidot.

Joka tapauksessa lastensuojelulaitosten toimintaperiaattesiin tulisi ehdottomasti kuulua se, että ei maksimoida voittoja, vaan kaikki tuleva raha käytettäisiin lasten hyväksi. Näinhän ei ole, nämä keräävät kuntien maksujen lisäksi vielä RAY:n tuet ja yksityisten yritysten ja henkilöiden lahjoitukset, joilla ostetaan johdolle prameita taloja, autoja, veneitä ja muuta maallista hyvää.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
voimaantuleva kirjoitti:
laitosten valvontalaki koskee myös yksityisiä laitoksia, jos kerran kunta on maksajana. Toivottavasti laki on niin tiukka, että siitä on todella hyätyä.

Toivottavasti tutkivat ensimmäiseksi nämä kammotusten kammiot eli intensiivihoidot.

Joka tapauksessa lastensuojelulaitosten toimintaperiaattesiin tulisi ehdottomasti kuulua se, että ei maksimoida voittoja, vaan kaikki tuleva raha käytettäisiin lasten hyväksi. Näinhän ei ole, nämä keräävät kuntien maksujen lisäksi vielä RAY:n tuet ja yksityisten yritysten ja henkilöiden lahjoitukset, joilla ostetaan johdolle prameita taloja, autoja, veneitä ja muuta maallista hyvää.
jotka kahmiset Kauppalehdenkin mukaan suuria voittoa, suurempia kuin tavanomaisilla liike-elämän aloilla toimivat yritykset.

Ne ovat vain pikku räpeltäjiä noihin suuriin ulkomaisiin yrityksiin verrattuna. Ja nekin ovat siis rantautuneet jo Suomeen. - - - Ja suuri kansa ei ymmärrä yhtään missä mennään.

Niihin sidoksissa olevat laitokset kysyvät närkästyneenä, että: "Mikä vika jos lasta hoidetaan hyvin?" . . . Ei TIETYSTI siinä, jos hoidetaan hyvin. Niinhän ne mainostavat ja väittävät hitavansa lapsia hyvin. Mutta kun totuus on toista. Tarkastuksia laitoksiin ei ole ollenkaan, tai jos joskus harvoin on (kerran viidessä vuodessa), niin eivät ne näe lasten todellisuutta.

Kun tarkastaja silmäilee lapsiryhmää kauempaa puts-blank-kuntoon siivotulla osastolla, ei näe arkitodellisuudesta yhtään mitään. Ihan sama se on sijaisperheissäkin, mutta tätähän ei olisi saanut edes mainita tässä tietysti.

Eihän hyvin toimivilla sijareilla ole mitään pelättävää valvonnan lisäämisen suhteen, mutta tietysti niillä huonoilla on... Ja he kai ne suurinta ääntä pitävätkin siitä, miten sossu muka valvoo heitä.

Miksi sitten jotkut sijarit valittavat, että sossuja ei saa kiinni edes kiireellisillä soittopyynnöillä ja nuoret kertovat, että eivät tunne sosiaalityöntekijää välttämättä ollenkaan. Tai miksi lääninhallituksen edustaja sanoo, että heillä ei ole käytännössä mitään mahdollisuutta sijaispaikkojen valvontaan?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Ostetaan se sika säkissä (eli täyttä paskaa). Kun asiakkaan sitten on oikein lakimies haettava, koska palvelun taso on ehtaa saastetta ja haitallista terveen kehityksen kannalta, niin silloin palveluntarjoaja kehuu, että kotiutus lienee jo ajankohtainen: Vanhempi on kasvanut osaavaksi vaatijaksi. Rahojahan tuskin voi pyytää takaisin.

Onko kuluttaja-asiamies mahdollinen kysymään Hdl:n laadusta ja tietämään millaisen korvauksen asiakas saa kun palvelu on ollut ala-arvoista? Onko tietoa? Kun tuo sostoimi ei näe sitä huonoa asiakaskohtelua tai ei halua nähdä. Kun luulisi, että niillä kustannuksilla tosiaan tuotetaan hyvää jälkeä...eikä traumatisoituneita jähmeitä luottamattomia kasveja..
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
kenelle vastuu siirtyy? kirjoitti:
Ostetaan se sika säkissä (eli täyttä paskaa). Kun asiakkaan sitten on oikein lakimies haettava, koska palvelun taso on ehtaa saastetta ja haitallista terveen kehityksen kannalta, niin silloin palveluntarjoaja kehuu, että kotiutus lienee jo ajankohtainen: Vanhempi on kasvanut osaavaksi vaatijaksi. Rahojahan tuskin voi pyytää takaisin.

Onko kuluttaja-asiamies mahdollinen kysymään Hdl:n laadusta ja tietämään millaisen korvauksen asiakas saa kun palvelu on ollut ala-arvoista? Onko tietoa? Kun tuo sostoimi ei näe sitä huonoa asiakaskohtelua tai ei halua nähdä. Kun luulisi, että niillä kustannuksilla tosiaan tuotetaan hyvää jälkeä...eikä traumatisoituneita jähmeitä luottamattomia kasveja..
niin voisi tehdä joukkokanteen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
olisi kiinnostunut, kirjoitti:
niin voisi tehdä joukkokanteen.
laaditaan, suomenkielellä neuvottuna. Mikä se on?
-Tässä on semmonen tyhmä pointti, että Hdl:llä on oma(t) juristi(t), joista taas ei tiedä että onko heillä kytkyjä oikeusasiamiehen poppooseen. (Tällaista lakiasioista tietämättömän fundeerauksia nää, mutta silti kaikenlaiset kytkösmahdollisuudet tuskin on poissuljettuja?).

Ja Hdl seurailee näitä kirjotuksia ainakin, heillä on aikaa laatia puolustusta...ja selityksen selitystä, mitätöidäkseen kantelijan kannan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Miten joukkokanne kirjoitti:
laaditaan, suomenkielellä neuvottuna. Mikä se on?
-Tässä on semmonen tyhmä pointti, että Hdl:llä on oma(t) juristi(t), joista taas ei tiedä että onko heillä kytkyjä oikeusasiamiehen poppooseen. (Tällaista lakiasioista tietämättömän fundeerauksia nää, mutta silti kaikenlaiset kytkösmahdollisuudet tuskin on poissuljettuja?).

Ja Hdl seurailee näitä kirjotuksia ainakin, heillä on aikaa laatia puolustusta...ja selityksen selitystä, mitätöidäkseen kantelijan kannan.
kielletty? Siinä taas yksi turva viranomaisten rikoksille.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
teko ole Suomessa kirjoitti:
kielletty? Siinä taas yksi turva viranomaisten rikoksille.
voi tehdä esimerkiksi kuluttajansuoja-asioissa.

Joukkokanne ei koske mielestäni sossutoiminnan kantaita.

Mikä tosin estäisi tekemästä 100 yhdenmukaista ja erillistä kannetta hdl:stä lääninhallitukseen tai muuanne ja lähettämästä ne samassa pahvilaatikossa menemään vaikkapa rahtikuljetuksena.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Lasten kertomukset muuttuu tai raiskaajan nimi ei tule julki .
Ovat poliisin kanssa yhteistyössä .

OUTOA ESPOO :: AINA ESPOO::HYVINKÄÄ ::SIELLÄ MUOKATAAN ERÄÄSSÄ KOULUSSA LAPSISTA KÖMPELÖITÄ JA PYRITÄÄN SAAMAA OIREHTIMAAN!!!!!!!
SEURATKAA::ON MUUTEN KÄYNNISSÄ ISOMPI AIVOPESU KOKEILU!! LAPSET ON KOEKANIINEINA!!!!!!!!!

Näissä koulutus päivissä luodaan kontaktit viranomais tahoijen kesken ERÄÄNLAINEN HYVÄ SISKO
JÄRJESTELMÄ.
EI OLE ENÄÄN PUOLUEETTOMIA OIKEUKSIA EIKÄ TUTKITA POLIISIN TOIMESTA JOS NOSTETAAN SYYTE LASTEN SOSIAALITYÖNTEKIJÄÄ VASTAAN tai PERHEKOTIA saa PITÄÄ LUKKOJEN TAKANA JA REPIÄ KÄSISTÄ JA PAISKOA. OVAT TEHNEET SISÄISEN SOPIMUKSEN NÄISSÄ KOKOUKSISSA ÄÄNETTÖMÄN "AI KATO MEHÄN OLLAANKIN TAVATTU NO MITEN TEILLÄ MENEE SIIS TÄLLÄ LAILLA TUTTUJA "!!!!!!Vai on teillä sellanen asiakas ja plaa ..plaa.Ja Ja tutkimukset käyntiin VUOSIKSI VERUKKEILLA !
LOPULTA LAPSI MURUU JA SAIRASTUU HENKISESTI!!!!

Kuuluuko lapsen ääni?
Koulutuksen tavoitteena on saada aikaan vuoropuhelua eri ammattiryhmien kesken, pohtia lapsen osallisuuteen ja kuulemiseen liittyviä asioita ja menettelytapoja sekä tarkastella
lapsen edun ja oikeuksien toteutumista huostaanotoissa ja huoltoriidoissa sekä lapsiin kohdistuvissa seksuaali- ja väkivaltarikoksissa. Näkökulmina ovat eri viranomaisten rooli, tehtävä ja käsittelyprosessit sekä viranomaisyhteistyön kehittäminen.
FCG Efeko Oy ja Oikeusministeriö järjestävät yhteistyössä seminaarin tuomioistuinten lainkäyttöhenkilöstölle, julkisille
oikeusavustajille ja yksityisille asianajajille sekä kuntien sosiaalitoimessa työskenteleville henkilöille.
Ohjelma 10.11.2008
Päivän puheenjohtajana toimii viskaali, hallinnollinen lakimies Petra Spring-Reiman, Helsingin hovioikeus
9.15 Ilmoittautuminen ja tulokahvi
10.00 Seminaarin avaus
Petra Spring-Reiman
10.15 Lapsen kuuleminen
Psykologi Katarina Finnilä-Tuohimaa, HUS, Lasten oikeuspsykiatrinen osaamiskeskus
12.15 Lounas
13.15 Lapsen kuuleminen sosiaalityössä
Johtava sosiaalityöntekijä Annika Immonen, Porvoon kaupunki
Lapsen kuuleminen hallinto-oikeudessa
Hallinto-oikeussihteeri Virpi Ikkelä, Helsingin hallinto-oikeus
Lapsen kuuleminen seksuaalirikoksen esitutkinnassa
Rikoskomisario Jonna Turunen, Helsingin poliisi
14.45 Kahvitauko
15.15 Edunvalvonta lapsiasioissa
Henkikirjoittaja Aila Heusala, Hyvinkään maistraatti
Lastensuojelun edunvalvonta
Kehittämispäällikkö Paula Marjomaa, Pelastakaa Lapset ry.
17.00 Puheenjohtajan yhteenveto
Petra Spring-Reiman
17.15 Seminaaripäivän päätös
Ohjelma 11.11.2008
8.30 Valinnaisseminaarit, jotka toteutetaan sekä aamu- että iltapäivällä
Seminaari 1: Lapsen kuuleminen
• Rikosasioissa, psykologi Katarina Finnilä-Tuohimaa, HUS, Lasten oikeuspsykiatrinen osaamiskeskus ja rikoskomisario Jonna Turunen, Helsingin poliisi
• Huostaanottoasioissa, johtava sosiaalityöntekijä Annika Immonen, Porvoon kaupunki
• Oikeudenkäynnissä, hallinto-oikeussihteeri Virpi Ikkelä, Helsingin hallinto-oikeus ja julkinen oikeusavustaja
Ritva Harmaala, Tampereen seudun oikeusaputoimisto
Seminaari 2: Oikeudenkäynti lapsiasiassa
• Menettelytavat huoltoriidassa, käräjätuomari Marjo Naapi, Espoon käräjäoikeus
• Sosiaalitoimen selvityksen rooli huoltoriidassa, johtava
sosiaalityöntekijä Raija Kannisto, Tampereen kaupunki, Hyvinvointipalvelut, Perheasiainyksikkö
• Menettelytavat huostaanottoasiassa, hallinto-oikeustuomari Sari Välke, Hämeenlinnan hallinto-oikeus
• Sosiaalitoimen rooli huostaanottoasiassa, erityissosiaalityöntekijä
Katriina Uotila, Tampereen kaupunki,
Hyvinvointipalvelut, Yleinen sosiaalityö
• Avustajan rooli lapsiasiassa, asianajaja Johanna Ojala, Asianajotoimisto Asianaiset Oy
Seminaari 3: Lapsen osallisuus
• Huostaanottoprosessissa, lastensuojelun lakimies Kati Saastamoinen, Espoon kaupungin sosiaali- ja terveystoimi
• Sosiaalityön työkäytännössä, sosiaalijohtaja, lastenvalvoja,
psykoterapeutti Tuula Helén, Taipalsaaren kunta
• Huoltoriidassa, käräjätuomari Eeva Tikka, Espoon käräjäoikeus
• Tiedonsaantioikeus, julkinen oikeusavustaja Raili Rauvala, Pääkaupunkiseudun oikeusaputoimisto
11.00 Lounastauko
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
täysin huomiotta?

Miksi sitä vastaan rikotaan?

Eivät ihmiset tiedä, ymmärrä, tajua ja tiedä, ja vaikka kuulet, eivät usko kuulemaansa, mitä valheitä lastensuojelusta uutisointi pitää sisällään.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Joku ajankohtais-tv-ohjelma kertoi siitä. Ei oo mitään kuulunut. Siitä vain puhuttiin, miten se moninkertaisti kuntien kulut.
Ilmianna
Jaa
väärä hallitus!
Me ollaan hallituksen silmissä B-luokan kansalaisia, joista ei kuulu välittää, arvostuksesta puhumattakaan, eikä meistä saa edes puhua eikä kirjoittaa, meidän kuuluu vaan kuluttaa kaikki törky, mitä eteen asetetaan.
Kun osataan jättää kiinalaiset lyijymyrkkylelut kauppoihin, melamiini- ja jätejuustot syömättä, dioksiinilihat grillaamatta, niin osataan myös mennä lapsinemme maan alle, vanhukset voi kuolla vapaaehtoisesti koteihin ilman signaporen hoivaa ja yllättävää insuliinituikkausta, lopetetaan pörssilääketehtaiden masinoima psyykenlääketankkaus, säilytään siltä osin arvostelukykyisinä.
Media yllyttää juomaan, miksi, alko lahjoo, pörssiyhtiö? Nytkin on mainos miten äiti tanssii kauniisti ja iskä leikkii iloisesti ja tv:tä katsovalle lapselle näytetään malliksi kaunista pöytää viinilaseineen, jotta hänestäkin tulisi hyvä kuluttaja ja hyvä tulonlähde hoivayhtiölle.
Täällä, missä asun, on väki jo painunut maan alle, kukaan ei kulje ulkona, kadut on tyhjänä, oikeastaan hyvä niin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
pitäähän heillekkin olla hoito etteei heitteelle jäisivät!

Jokainen ihminen on laulun arvoinen jokainen elämä/ihminen on tärkeä, jokainen ihminen elää hetken sen, sen minkä kohtalo on määrävä sen !!!

Toivottavasti kaikilla on se oikeus!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
lapsia hoitoon kirjoitti:
pitäähän heillekkin olla hoito etteei heitteelle jäisivät!

Jokainen ihminen on laulun arvoinen jokainen elämä/ihminen on tärkeä, jokainen ihminen elää hetken sen, sen minkä kohtalo on määrävä sen !!!

Toivottavasti kaikilla on se oikeus!
Kunhan vain koteihinsa saisivat jäädä ne, joista kotona huolta pidetään.

Lakisääteiset palvelut tarvetta vastaaviksi!
Niiden puutteen takia ei ole oikeutta tehdä yhtään huostaanottoa!

Avohuollon tukia on kehitettävä, mm. perhekuntoutuskeskuksia voisi perustaa maahan lisää, se oli myös sosiaalityöntekijöiden toive, kun asiasta heidän kanssaan keskustelin. Ja vantaalaisen perhekuntoutuskeskuksen johtaja on kertonut useita kertoja julkisuudessa, miten heille huostauhan alla olevat perheet voidaan kotiuttaa kuntoutusjakson jälkeen. Varmasti paljon edullisempaa yhteiskunnalle kuin vuosia kestävät huostaanotot.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
pyrkivät myös useat yksityiset koulutusyritykset. Täytyyhän sossu kouluttaa esimerkiksi siihen, mitä uusi lastensuojelulaki tarkoittaa.

Koulutusfirmoja on useita. Tässä yhden linkki (harjoittaa kaikenlaista tuottoisaa toimintaa):
http://www.coachmasters.fi/ajankohtaista
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Lasten huostaanotto, pakkohuostaanotto, sijaiskodit, lasten ja nuorten syjäytyminen ja pahoinvointi ovat käsirykseni mukaan seurausta n 20- vuotta jatkuneesta toiminnasta. Toiminnan taustalla löytyy "yllättäviä tahoja". Kysymyksessä on käsittääkseni maailmanlaajuinen toiminta ominen päämäärineen, luoda uusi uljas maailma.

Hajoittamalla tavalliset perheet, huostaanottamalla lapset he pääsevät askel askeleelta haluamaansa tavoitteeseen.

Näkisin, että ilmiötä voisi verrata johonkin hurmosliikkeeseen, joka on lähtenyt liikkeelle Jenkeistä 70- luvulla ja on levinnyt maailmanlaajuiseksi.

Väittämä saattaa kuullostaa " sairaalta". - Olen kerännyt aineistoa parinkymmenen vuoden ajanjaksolta, jota löytyy toistakymmentä mapillista. Tiedän myös linkkejä, mistä tietoa löytyy.- En julkaise niitä tässä, koska eräs MOT ohjelma aikaansai "paniikkirektion" joillekin tahoille ja he ovat poistaneet tietoja, tai "uudistavat" sivustojaan, joka tarkoittaa, että aineisto on saatava pois julkisuudesta. Eräs merkittävä pro gradu on myös poistettu eräältä foorumilta.

Ilmeisesti tarvittaisiin "Kansalaisliike" joka mousisi "lapinaan mielivaltaa vastaan.

Itselläni ei ole pelissä mitään menetettävää. Omassa erotapauksessani jäin kolmen lapsen lähivanhemmaksi, vaikka minua uhattiin syyttää tyttäreni seksuaalisesta hyväksikäytöstä.- Hyväksikäyttö syytökset nousi vat "muoti-ilmiöksi 80- luvulla.

Ilmiön syntyhistoria" löytyy Google haulla > valemuistosyndrooma valemuistot hajoittavat perheitä yhteiskuntakriittinen feministi
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

lastensuojelu kasvubisnes

Talouselämä:
http://www.talouselama.fi/yrityskaupat/article251983.ece?s=u&wtm=te-13032009

Lastensuojelusta tuli kasvubisnestä

Yksityisiä terveyspalveluja tarjoava Mehiläinen ostaa itselleen uusia asiakkaita ja uutta osaamista. Mehiläinen kasvattaa julkisrahoitteisista palveluista uutta bisnestä lääkärikeskusten, sairaaloiden ja työterveyshuollon rinnalle.

Ensimmäisenä Mehiläinen iski lapsia ja nuoria, mielenterveyspotilaita sekä vanhuksia hoitavaan Leivoyhtiöt-ketjuun.

Leivoyhtiöt on Mehiläisen kuntapalveluista vastaavan Teemu Annalan mukaan ainutlaatuinen kokonaisuus, sillä ketju on osannut yhdistää lastensuojelun ja -psykiatrian. Kunnat ja julkinen sektori ovat yrittäneet samaa vuosikausia.

Annalan tehtävä on kasvattaa lastensuojelusta ja muista julkisrahoitteisista palveluista Mehiläiselle merkittävää liiketoimintaa.

Mehiläinen on jo avannut vanhusten hoivayksiköt Espoossa ja Turussa. Se myös voitti viime vuonna kilvan terveyskeskuksen ja kotihoidon palvelujen ulkoistuksesta Karjaalla. Lisäksi yhtiö etsii aktiivisesti uusia ostokohteita.

Mehiläinen itse siirtyi keväällä 2006 ulkomaiseen omistukseen, kun Capman ja Sitra myivät yhtiön ruotsalaiselle H-Care Holdingille. Ambeaksi nimensä muuttaneen yhtiön omistavat brittiläinen pääomasijoitusyhtiö 3i ja Singaporen valtion sijoitusyhtiö GIC.

Mehiläinen tavoittelee sekä lastensuojelusta, vanhusten hoivapalveluista, mielenterveyskuntoutuksesta että perusterveydenhuollon ulkoistuksista kustakin kymmenien miljoonien bisnestä. Jos tavoite toteutuu, julkisrahoitteiset palvelut lähes kaksinkertaistavat yhtiön liikevaihdon, jota viime vuonna syntyi 136 miljoonaa euroa.

Sarjayrittäjä osaa työnsä
Leivoyhtiöille liikevaihtoa kertyi viime vuonna 8,7 miljoonaa euroa. Tämän vuoden odotus on 15 miljoonaa.

Leivoyhtiöt on yksittäisistä palveluyksiköistä koottu ketju, jonka taustalta löytyy terveysalan sarjayrittäjä Kari Niemi, 49. Perheineen Niemi omisti kokonaisuudesta 35 prosenttia.

Osto kiinnosti myös venäläissijoittajaa
Reilun 20 vuoden yrittäjäuransa aikana Niemi on myynyt toistakymmentä yhtiötä. Sarjayrittäjä oli muun muassa perustamassa yksityisiä sosiaalipalveluja tuottavaa Mikevaa.

Nopeasti kasvavilla Leivoyhtiöillä on kymmenen yksikköä eri puolilla Suomea. Tämän vuoden aikana ketjuun tulee viisi uutta yksikköä, joista yksi, Suomen ensimmäinen yksityinen lastenpsykiatrinen sairaala, avautuu toukokuussa Hyvinkäällä.

”Usein mielletään, että tämä on puhdasta bisnestä. Jos niin ajattelee, on väärällä alalla”, Niemi sanoo. ”Ensisijaisesti me palvelemme asiakkaita.”

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta