Annetaan hyvä ja rakastava koti!

hauvakuume

Hei! Olemme kiinnostuneita kultaisennoutajan taikka sitten labradorinnoutajan pennuista. Olemme muuttamassa tilavaan rivitaloon jossa on oma piha missä koiralla tilaa temmeltää:) Olisimme valmiita ottamaan pennun vasta toukokuun lopussa tai kesäkuun alussa. Olemme kiinnostuneita uroksista ja värillä ei ole väliä. Koiran kanssa harrastaisimme ulkoilua,koira olisi tarkoitettu kotikoiraksi. Minä olisin kotona kaiket päivät joten pennun ei tarvitse olla yksin:) Otathan yhteyttä sähköpostilla! [email protected]

5

939

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sitä että

      "otetaan ilmaiseksi vastaan"?

      Jos tarkoittaa niin miettisin ainakin:

      a) Koiran hoito ei ole ilmaista (ruoka maksaa, tarvikkeet maksavat, eläinlääkärissä käynti maksaa rokotuksineen ja tarkastuksineen)

      b) Koira voi tuhota huonekaluja, uuden rivitaloasuntonne parkettilattian - tai siis narmuttaakin sen ihan varmasti - järsiä rakenteita, kuten karmeja, listoja... Pissii sisälle jne...

      c) Oletko varautunut ottamaan vakuutuksen koiralle? Vastuu- ja sairausvakuutus maksaa noin 120-150e/vuosi riippuen laajuudesta ja omavastuusta. Ei tietenkään pakollinen, mutta...

      d) Koirapuistoa vieressä, jossa koira sosialistuu muiden koirien kanssa?

      e) Koirakuumeessa ollaan myös tietoisia siitä, että koira saattaa haluta ulos keskellä aamuyötä tai vaihtoehtoisesti heräät siihen, että kakat tai pissat on matolla ja matto/lattia pilalla?

      f) Koirakuumeessa olet valmis myös menemään räntäsateeseen itse ollessasi sairaana?

      g) Koirakuumeessa myös valmistaudut siihen, että alat liikkumaan säännöllisesti päivittäin pitempiä lenkkejä koiran varttuessa ohi kasvuiän?

      h) Koirakuumeessa kestät koiran (Varsinkin uroksen) temppuilut ja mielenvaihtelut sekä ehkä kovankin uhmaiän?

      i) Koirakuumeessa olet valmis menemään koirakouluttajlle ns. "ongelmakoiran" (siis ongelmaomistajan) takia?

      j) Olet valmis luopumaan omista menoista sen takia, että koirasi tarvitsee aikaa ja harrastuksia? Pelkkä ulkoilu ei aina riitä, koira pitkästyy siitä ja masentuu. Koirapuistot, harrastukset jne..

      k) Koirakuumeessa kannattaa tosiaan miettiä niitä muitakin kuvia mielessään kuin uskollisesta ja iloisesta koirasta, joka tekee kaiken oikein silmänräpäyksessä. Se koira voi hyvinkin olla kovapäinen, itsenäinen ja ns. mahdoton koulutettava, joka räksyttää jokaista vastaantulijaa..

      Itse en kauhean mielelläni antaisi koiraa ilmaiseksi, koska ihmiset eivät välttämättä sitoudu koiraan täysin ja koirasta on helpompi luopua (tai lopettaa) se ongelmien tullessa vastaan, koska minkäänlaista rahallista menoa ei siitä kuitenkaan koidu.

      Älä ota henkilökohtaisesti, minuun vain pisti silmään nuo sanat "annetaan" ja "hauvakuume". Hauvakuumeeseen on monet sortuneet ja saanneet siitä sitten vuosikymmenen taakan.

      Sitä hauvaa voi verrata vauvaan, joka tarvitsee 24h/vrk valvontaa ensimmäisen 6kk ajan. Ensimmäisten kuukauisia aikana saat herkeämättä seurata koirasi elkeitä opettaessasi sen sisäsiistiksi. Toisin sanoen saat käydä ulkona tunnin välein ;D Illalla ennen nukkumaanmenoa ja herätä jo ennen kuin koira herää ja saman tien viedä se ulos ennen kuin ehtii lirahtaa. Mieluummin niin, että nukut kengät jalassa, kun sinä aikana, kun laitat kengät jalkaa on jo pissat lattialla ;D

      Mieti nyt vielä hetki - tai mistä minä tiedän, vaikka olisit jo miettinyt vuosikaudet - mutta älä sorru hetken hauvakuumeeseen.

      • allergia?

        Eihän perheeseen ole tulossa lapsia tai jo ole vauvoja?

        Onko perheenjäsenet tietoisia siitä, ettei ole koirille allergisia? Jos ei tiedä, niin kannattaa käydä testeissä tai vaihtoehtoisesti ottaa jonkun tutun koira hoitoon ja katsoa, mitä tapahtuu ajan kanssa.


    • noutajanomistaja

      Edellinen kirjoittaja kertoi jo asian hyvin, mitä kannattaa ensin kuumeissaan miettiä. Katsele myös vaikka sivua http://www.snj.fi/keskustelu/index.php ja sieltä eri keskusteluja noutajien koulutuksesta, luonteista, ruokinnasta, hoidosta ja mahdollisiste tuhoista ja sairauksista. Ja mieti vielä, onko sinulla aikaa ja rahaa noutajalle =) ps. Muista että rivarinpiha ei ole mikään laiskan ihmisen koirankusetus paikka, vaan lenkille on oikeasti lähdettävä! Meillä ei noutaja viihtynyt yksin edes leikkimässä pihamaalla...

      • juttu..

        "ps. Muista että rivarinpiha ei ole mikään laiskan ihmisen koirankusetus paikka, vaan lenkille on oikeasti lähdettävä! Meillä ei noutaja viihtynyt yksin edes leikkimässä pihamaalla..."

        Pisti oikein silmään, sillä meillä sama tilanne :) Meillä vuoden ikäinen labbistyttö juoksee heti minun perääni sisään, ei suostu ollenkaan jäämään yksin takapihalle vaikka siellä olisi mitä tekemistä.


    • ...

      "Minä olisin kotona kaiket päivät joten pennun ei tarvitse olla yksin:)" Muita kompsin. Mutta pelkästään koiran kanssa 24/7 oleminen ei ole hyväksi, vaan se on totutettava olemaan myös yksin ettei tule eroahdistusta myöhemmin kun se täytyy jättää yksin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 185
      2045
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1932
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      146
      1533
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1204
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1173
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1138
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1137
    Aihe