hyvä ja laadukas hotelli ekaa kertaa istanbuliin menijälle

++++

keskeiseltä ja siistiltä paikalta neljän tähden hotelli? entä onko kaupungissa kansainvälisiä retkiä tekeviä matkatoimistoja esim mitä maksaa kaupunkikiertoajelu?, entä bosborin salmen risteily? onko hop on and off kiertoajeluita?

3

1852

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • niitä paljon

      Suosittelen ns. vanhan kaupungin sijasta (suht kuollutta iltaisin) vilkasta Beyouglun / Taksimin aluetta. Istiklal kävelykadulla Richmond hotel (esim. Tjäreborg tai Etelänmatka.fi) on hyvä ja keskellä kaikkea. Taksimin ympäristöstä: InterContinental, Divan, Marmara tai pykälää matalammat mm. Lares Park, Eresin, Feronya ym. 'Taksim' haulla; näihin pääsee 'Havas' lentokenttäbussilla ns. kulman taakse.

    • tultiin

      Eilen juuri palattiin 3 yön Istanbulin omatoimimatkalta. Varattiin netistä Supersaverin kautta lennot ja hotelli Pera Tulip ****. Hotelli oli hyvällä paikalla, melkein nurkan takaa raput ylös, niin oli "museoratikan" päättäri, jonka edessä Tünnelin yläpysäkki. Kivenheiton päässä oli myös metropysäkki Sishane, josta pääsi Taksimin suuntaan. Hieman jäi epäselväksi oliko tämä linja vasta rakenteilla kun Sishanesta pääsi vain yhteen suuntaan, vaikka metrokartta osoitti muuta..
      Hotelli oli reilun vuoden vanha ja erittäin siisti, elegantisti sisustettu, henkilökunta ystävällistä. Huoneita on eritasoisia, meillä oli edullisin standard/superior. Huone oli pieni, näkymä sisäpihalle/kuiluun, mutta sisäpiha oli kauniisti koristeltu valoin yms. Alapuolella lasikaton alla näkyi aamiaishuone. Ikkunasta näkyi vastapäisten huoneiden ja käytävän ikkunoita. Huoneessa oli iso tauluTV, minibaari, vedenkeitin, hiustenkuivaaja, tallelokero, ilmastointi (joka nyt puhalsi lämmintä =talviasennossa), ilmainen nettiyhteys (toimi hyvin omalla kannettavalla), pikkupurnukoita korvatopseja ja meikinpostolappuja myöten..
      Buffet aamiainen runsas; erilaisia makeita ja suolasia leipiä, leikkeleitä, juustoja, vihanneksia, muroja, nakkeja, munakkaita, munia, mehuja, hedelmiä yms. Tarjonta hieman vaihteli päivittäin.
      Hotellissa oli myös baari, jossa iltaisin pianomusiikkia. Spa-osasto oli pienoinen pettymys. Todella pienet pukutilat. Oli kuitenkin ilmainen asukkaille. Turkkilainen sauna, jossa luulimme, että olisi höyryä? Uima-allas OK, jacuzzissa ei ollut vettä. Tavallisessa saunassa sai ainakin ihan hyvät löylyt. Kuntosalin puoli näytti hyvin varustellulta. Siellä sai myös erilaisia maksullisia hierontoja. Ne taas vaikutti kalliilta.
      Olimme eka kertaa Istanbulissa ja ihastuimme kovasti, olisi pitänyt olla vielä muutama päivä lisää, vko olisi varmaankin sopiva.
      Ilmat oli vielä viileät, n. 10c, hieman sateli joka päivä.
      Tilasimme suoraan hotellista emaililla lentokenttäkuljetukset, maksoi 30eur/suunta, kesti n. 40min. Tosin tullessa noutaja ei heti löytänyt meitä kentältä, mutta parin soiton jälkeen hotelille ongelma ratkesi.
      Hop on- hop off kaksikerrosbussi lähti Sultanahment aukiolta, sinistä moskeijaa vastapäätä, kesti 2 tuntia ja maksoi 20eur. www.citysightseeingistanbul.com, heillä oli myös esite, jossa esim. Bosborin risteily wwww.plantours.com
      Ostimme myös Akbil-"napin", jolla kätevästi kuljimme kaikilla yleisillä kulkuvälineillä. Samaa nappia pystyi käyttämään kaksi henkilöä. pantti maksoi 6YTL ja lisäksi latasimme siihen 44YTL:llä matkoja ( total 25eur). Vaikka kuinka ajelimme, niin emme saaneet kaikkea käytetyksi. Erittäin kätevä ja edullinen tapa liikkua.

      • Turk

        Tere!

        Juuri lauantaina tulin Istanbulista. Ostettiin matka Arealta, 350e/lennot ja hotelli.. ei tosiaan paha hinta. Bosporin salmen risteilyyn lähtee laiva arkisin 10.35 Galatan sillan vierestä, Eminonü ratikkapysäkin kohdilta. :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      67
      2904
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      411
      2798
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      99
      2237
    4. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      87
      1984
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      73
      1904
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      7
      1830
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      9
      1821
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      151
      1775
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1613
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1592
    Aihe