Kaipailisin vinkkejä venetsian matkalle!

TuT

Lähdemme huhtikuussa venetsiaan ja mietin millainen hintataso sielä on, mitä kannattaa ehdottomasti nähdä ja missä käydä? Millainen ilmapiiri? Onko kokemusta millainen ilma keväisin siellä on? Millainen Murano on? Mukavia vaatekauppoja? Siinäpä muutamia kysymyksiä joihin toivoisin kovasti vastauksia.

11

7521

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kesäkuussa

      Venetsian opaskirjaan kannattaa tutustua ennakolta ja ostaa Venetsian kartta. Kaupunki on kovin suppella alueella, jonne jatkuvasti kierrellessä eksyy, mutta ei koskaan kovin kauas. Kauemmas pääsee vain uimalla tai pitkiä siltoja pitkin. Venetsia sinänsä on nähtävyys kokonaisuudessaan. Canal Granden läpiajo vaporetolla kannattaa yleiskuvan vuoksi. Kuuluisimmat paikat ovat ehkä Piazza S.Marcon ympäristö ja Rialton silta, jotka ovat täynnä turisteja. Loppu mielestäni riippuu ajasta ja mielenkiinnosta. Venetsiassa on hauska vain päämäärättömästi vaellella ympäriinsä. Muranossa voi käydä, jos on runsaasti aikaa. Siellä on lähinnä lasitehtaita ja -kauppoja.
      Venetsian sää huhtikuussa voi olla melkein mitä vain, mutta ei nyt sentään talvinen. Itselläni on siellä ollut mukana sateenkestävä ulkoilutakki. Sade- ja ukkoskuurot tulevat mereltä nopeasti. Niissä tuuppaa kastuun perusteellisesti ja suojaan ei useinmiten pääse. Tarpeen on myös hyvät ja tukevat kengät, sillä tiet ovat usein kivetyt ja kalleellaan jonnekin päin. Nuortenkin jalat ovat siinä kaupungissa kovilla.
      Mikään ostostentekopaikka Venetsia ei mielestäni ole kalleutensa vuoksi. Kannattaa myös katsoa kahvilan hinnastoa ennenkuin tilaa mitään etenkin S.Markon aukiolla. Nyrkkisääntönä voi sanoa, että
      kaikkien isompien nähtävyyksien luona ja vesinäköalalla varustettuissa kahviloissa hinnat ovat korkeat. Syrjäisillä sivukujilla on huokeammat hinnat ja aivan yhtähyvät kahvit ja pullat.

    • nalle

      Saitkin jo paljon tietoa toiselta vastaajalta. Venetsia on kaunis ja kallis. Mutta ostin sieltä kaikki matkamuisto tuliasiet, eikä ne nyt niin paljon maksaneet. Kallein cappuccino maksoi neljä euroa, wc käynti 1,50. Joten kannattaa juoda kahvinsa sivummalla turisti nähtävyyksistä ja käydä vessassa samalla. Muranossa kävimme vain lasitehtaassa joka oli todella kallis. mutta suosittelen Buranon saarella käyntiä, Venetsiasata on helppo menna sinne veneellä. Ja kyllä gondoliajelu oli aivan mahtava kokemus. Kysele lisää, jos osaan vastata. Autan mielelläni.

    • Tuossa aikaisemmassa vastauksessa jo tulikin esiin tärkein: opaskirjat ovat ehdottomasti tarpeen, jos aikoo Venetsiasta jotain irti saada. Nähtävää on niin paljon, että yhdessä tai kahdessa viikossa ei ehdi kuin raapaista pintaa.

      Noita hintatasojuttuja voit etsiä haulla, aihe on sen verran usein ollut täällä esillä. Tuolla "Yleistä Italiassa" otsikon alla oli hiljattain juuri Italian hintatasosta yksi aika hyvä vastaus. Venetsiassa toki moni asia on kalliimpi, mutta itseäni asia ei hirveästi kiinnosta: jos ruoka maksaa jonkun euron enemmän, se ei viikossa koko matkabudjetin kannalta ole merkittävä lisä.

      Ostoksille en Venetsiaan lähtisi, ostosmatkat ovat erikseen. Markuksen torin kahviloiden hintoja äimistellään, joka kerta olen käynyt Florianilla kahvilla hinnasta huolimatta, eikä se ole minua konkurssiin vienyt.

      Tässä joskus laatimani luettelo tärkeimmistä Venetsian nähtävyyksistä.

      Canale Grande, maailman kaunein katu.
      Ca’Rezzonico; Giorgio Massarin suunnittelema tanssisali. Tiepolon kattofreskoja. Yksi Venetsian harvoista Canalettoista.
      Ca’d’Oro; Mantegnan Pyhä Sebastianus. Lombardo, Sansovino. Carpaccion Marian ilmestys ja Marian kuolema. Luca Signorellin Flagellaatio. Tizianin Venus.

      Ponte Rialto; Antonio da Ponte, rakennettiin 1588-1591. Ainoa kävelytie Canal Granden yli vuoteen 1854 saakka. Piazza San Marco; Markuksen kirkko, Dogen palatsi, Campanile, Torre dell’Orologio, San Marcon ja San Teodoron pylväät, Caffé Florian.

      Basilica San Marco; Julkisivun mosaiikit, Markuksen hevoset, Keskioven koristelu. Palazzo Ducale; Jättiläisten portaat, Sansovinon Scala d’Oro, Tintoretto, Veronese. Campanile; Piazza San Marco. Vap: San Marco, San Zaccaria.
      Museo Civico Correr.

      Gallerie Dell’Accademia; Carpaccio: Pyhän Ursulan sarja, Veneziano: Neitsyt Marian kruunaus, Giorgione: Myrsky, Tintoretto: Pyhän Markuksen ryöstö, Veronese: Pidot Leevin talossa, Lotto: Herrasmiehen muotokuva, Carpaccio: Mielipuolen parantaminen.

      Collezione Peggy Guggenheim; Moore, Ernst, Picasso, Pollock.

      San Trovaso; Tintoretton myöhäisiä maalauksia. Santo Stefano; Lombardo, Vivarini, Tintoretto.
      Santa Maria Della Salute; Tizianon kattomaalaukset ja alttaritaulu, Tintoretton Kaanan häät.

      San Sebastiano; Veronesen Evankelistat ja Neitsyt Marian kruunaus. Tizianin Pyhä Nicolaus.
      Scuola Grande Dei Carmini; Tiepolon kattomaalaukset.
      Scuola Grande di San Rocco; Tintoretton freskosarja 1564-1587.

      San Rocco; Tintoretton maalaukset pääkuorissa; pyhimys Rochin vaiheista.
      Santa Maria Gloriosa dei Frari; Tizian: Marian taivaaseenotto, Bellini, Donatello, Canovan ja Monteverdin haudat.

      San Polo; Tiepolo, Veronese, Palma il Giovane, Tintoretton Viimeinen ehtoollinen.
      San Cassiano; Keskiaikainen kirkko. Tintoretton vaikuttava Ristiinnaulittu.
      San Zaccaria; Bellini, Tintoretto, Vivarini.
      San Giovanni in Bragora; Vivaldin kasteallas, Vivarini.

      Scuola di San Giorgio; Carpaccion parhaita maalauksia.
      Arsenale; Pääsy rajoitettu. Rakennettu 1100-luvulla, työntekijöitä parhaimmillaan 16000.
      Museo Storico Navale
      San Giorgio Maggiore; Andrea Palladio. Tintoretton Viimeinen ehtoollinen ja Mannan kerääminen, Tintoretton viimeinen työ Ristiltäotto.

      Ghetto; Maailman ensimmäinen juutalaisten getto 1516.
      Casa Tintoretto; Tintoretto asui 1574-1594.
      Madonna Della’Orto; Perust. 1300-l puolivälissä. Tintoretton hauta. Tintoretton Viimeinen tuomio, Kultaisen vasikan palvonta.

      Santa Marria DeiI Miracoli; Värimarmorit, Lombardo, Nicolo de Pietro.
      Santi Giovanni e Paolo; Campo SS Giovanni e Paolo. Vap: Fondamente Nuove, Ospedale Civile. 730-1230, 15-1930.
      Bellini, Lotto, Pisano, Veronese, Lombardo.
      Santa Maria Formosa; Vivarini, Palma il Vecchio.

      • taas kerran!

        Taas tuli printattavaa mahdollisen Venetsian matkan varalle. Todella mukavaa, että joku sentään vielä jaksaa vastata asiallisesti, ja enemmänkin, näillä palstoilla. Kiitos, kiitos, kiitos!

        Terv. Firenzen matkakin vielä suunnitteluasteella, kun Italiassa on NIIN älyttömän paljon näkemistä eikä aika koskaan tahdo riittää :-) (yli 15 reissua takana eikä ole ehtinyt kuin vähän pintaa raapaista...)


      • kysyisin sinulta!
        taas kerran! kirjoitti:

        Taas tuli printattavaa mahdollisen Venetsian matkan varalle. Todella mukavaa, että joku sentään vielä jaksaa vastata asiallisesti, ja enemmänkin, näillä palstoilla. Kiitos, kiitos, kiitos!

        Terv. Firenzen matkakin vielä suunnitteluasteella, kun Italiassa on NIIN älyttömän paljon näkemistä eikä aika koskaan tahdo riittää :-) (yli 15 reissua takana eikä ole ehtinyt kuin vähän pintaa raapaista...)

        Mitä paikkakuntia suosittelet Italista matkakohteiksi? Mistä olet itse pitänyt monien Italian matkojesi aikana?


      • ylenpalttista

        Venetsia on todellinen kulttuurin aarreaitta. Kokemuksesta kuitenkin tiedän, ettei muutaman päivän matkaan kannata yrittää mahduttaa liian paljon kohteita, voi tulla nimittäin paha "taideähky". Lähden nyt neljäksi yöksi Venetsiaan ja valitsen päivää kohden 2-3 kohdetta, se saa riittää. Aikaa täytyy myös riittää vain mukavaan oleiluun ja kuljeskeluun.


      • luinko väärin?

        Huo huo huokausten silta. Siellä. Markuksen torin takana. Se on tärkeä :)


      • luinko väärin? kirjoitti:

        Huo huo huokausten silta. Siellä. Markuksen torin takana. Se on tärkeä :)

        Näyttääpä puuttuvan. Puuttuu moni muukin.


    • Bellabella!

      Marion Kaminski: Taide&Arkkitehtuuri Venetsia. Ihana kirja, jossa on esitelty kohteita,joita Venetsiassa kannattaa katsoa. Kirjassa on myös Venetsian historiasta, karnevaaleista, Commedia dell´ artesta, Vivaldista, Marco Polosta yms.

      • palannut

        Hei, olen Tarja ja palannut 16.3 matkalta. Tuon kirjan osti minulle lahjaksi ennen matkaa italialainen naapuri ja se on hieno lahja ja aarre, jos on taiteesta ja arkkitehtuurista kiinnostunut. Lainaa se vaikka kirjastosta! Minulle se oli tärkeä ja on vieläkin.


      • Bellabella!
        palannut kirjoitti:

        Hei, olen Tarja ja palannut 16.3 matkalta. Tuon kirjan osti minulle lahjaksi ennen matkaa italialainen naapuri ja se on hieno lahja ja aarre, jos on taiteesta ja arkkitehtuurista kiinnostunut. Lainaa se vaikka kirjastosta! Minulle se oli tärkeä ja on vieläkin.

        Kiva, että muutkin ovat tutustuneet ko. kirjaan. Se on todella upea! Ja Venetsiassa todella riittää katsomista. Olen ollut siellä neljä kertaa ja paljon on vielä näkemättä. Tarja, ja muut, jos teitä kiinnostaa,minulla on vielä yksi kirjavinkki; Andrea di Robilant: Venetsialainen rakkaus. Kirja on kylläkin romaani ja sijoittuu 1700-luvulle.Se on tosikertomus kielletystä rakkaudesta Casanovan aikaisessa Venetsiassa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      328
      2826
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      105
      2130
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1610
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1154
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      71
      1022
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      983
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      950
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      148
      914
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      842
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      40
      754
    Aihe