Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Mielenterveyskin vaarassa..

psoria '98

Onko muillakin tullut jossain vaiheessa seinä vastaan psorin hoitamisen suhteen? Ei millään enää jaksa jokapäiväistä voitelua josta ei mitään hyötyä ole mutta ei voi olla ilmankaan? En oikeesti enää tiedä mitä tehdä! Valohoito auttais väliaikaisesti mutta en tiedä miten se onnistuisi työn takia (kolmivuorotyö). Kokemuksia? Haluan vaan tietää että joku on jotenkin taas alkanut jaksamaan ihottumasta huolimatta.

7

790

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • psori tyttö

      Sanotaan et psorissa on helpompia vaiheita. Mut mulla on sattunu sellanen tuuri, et niitä vaiheita ei oo ollu. Siis joko rasvaan jatkuvasti tai kärsin kivuista joita rikkoontunut iho tuo. Joten olen montakin kertaa ollut niin kyllästynyt rasvaamiseen! Kokeile pientä irtiottoa arjesta jos se suinkin on mahdollista. Tai oletko tavannut muita psoriaatikkoja? Tsemppiä toivotellen..

      • Lordson

        Vaiva on vaikea. Oon huomannut. Olen yrittänyt kaiken maailman rasvoja, vaan helpotus on ollut vaan lyhytaikaista. Tottuuko keho jo lyhyessä ajassa uusiin rasvoihin? Tiedä häntä? T: Lordson


    • Ikävä

      vaiva kun on alkanut kutista iltaisin juuri kun pitäisi alkaa nukkua. Olen kyllä rasvaillut ja hankkinut öljyjäkin esim. Natusanin vauvaöjyä ja öjygeeliä jotta tuo rasvaaminen kävisi nopeammin.

    • sairastanut 11 vuotta

      Liitin tähän juuri tekemäni kirjoituksen.. lue tämä ja kokeile. Uskon että paranet...

      Olen sairastanut pitkään psoria. Ja koko ajan käyttänyt kortisoneja. iho alkoi lopulta menemään huonoksi ja päätin hakea ratkaisua jostakin muusta. Löysin Paganon dieetin ja innostuin. Luin kirjan ja aloin noudattamaan ohjeita niin hyvin kuin mahdollista. Ennen aloitusta psorini oli pientä vesirokkomaista näppyä koko kropan osalta (paitsi kasvot). Mitä tapahtui kun aloitin kuurin?

      Ensin koko psori alkoi pahentua ja pienet pilkut laajenivat jopa niin paljon että tervettä ihoa oli vaikea löytää. Olin aivan tuskainen ja mutta luotin siihen että kirjassa pyydettiin maltti ja varoitettiin pahenemisesta.

      Seuraava vaihe noin 2 viikonjälkeen oli seuraava.. Läiskiksi muuttunee tpilkut alkoita kuoriintua kuin palanut iho kesisi. Samalla läiskäalueet ohuentuivat iho oli kuin vauvan ihoa. mitään epätasaisuutta tai karheutta ei tuntunut. oli kuin iho täynnä kamalia tummia mustelmia. Laitoin yhteen tummaan kohtaa kortisonia mutta ei muutosta, läiskä oli jo muuttunut ns. arveksi ihon sisällä. Pikku hiljaa arpikohdat haalenivat ja koko iho muuttui vaaleaksi. Tähän meni noin 1,5kk aikaa. Lähdin pian tämän jälkeen rantalomalle ja siellä iho näkyi kyllä kirjavana mutta ei siis psoria vaan arpeumaa. mutta rusketus peitti pian kaikki ja tunsin valtavaa onnellisuutta puhtaasta ihosta.

      lomalla innostuin syömään kuurin kiellettyjä aiheita ja heti alkoi tulemaan uusia pieniä ja hentoja neulan pään kokoisia pisteitä iholla. En ole päässyt loman jälkeen eroon karkeista ja jätskistä, joten iho on taas pahentunut. mutta se tässä on hienoa että nyt tiedän kaiken olevan kiinni itsestäni. Voin itse päättää kurinalaisella toiminnalla parannunko vaiko en. nyt noudatan taas tiukasti kuuria ja odotan taas puhdasta ihoa. Vasta kolme päivää takana ja mieli hyvänä.

      Mitä muuta on tapahtunut? Olen laihtunut koska olut ja karkit jääneet pois. Tunnen oloni kevyeksi ja pirteäksi. Kroppani on timmi ja kivan näköinen. roskaruoka oksettaa minua ja tutkin omasta halusta tarkkaan onko ruoka jota ostan terveellistä.

      Vuosien tuska on ohi ja nyt tiedän voivani parantua kunhan saan itsekurin vahvemmaksi.

      kokeilkaa kaikki !

      ps. en ole kokeillut sitä suolihuuhtelua. Ostin netistä kapseleita joiden tarkoitus on muuttaa suolisto "syntymän tasolle". En tiedä toimiko se vai muuttuiko iho siitä huolimatta. keksin myös joitakin vaihtoehtoisia tehtäviä niille joita en voinut toteuttaa. Uskon itselläni suurimman syyn sairauteenm johtuvan roskaruoasta, energiajuomista, cola juomista ja karkeista. Syön myös lihaa paljon ja perunaa siinä samalla. eli koko elämä on ollut lähes pelkkää kiellettyä tekemistä. Ei ihme että olen ollut ihossani näin sairas.

    • Kiitos vastauksista!!!

      Juu ei minullakaan mitään helpompia vaiheita ole ollut. Psori alkoi pienitäpläisenä mutta nyt vuoden sisällä täplät ovat levinneet ja jotkut ovat nyt 10 sentin levyisiä... Kutittaa jos ei käytä mitään kortisonia mutta eihän niitä jatkuvasti voikaan käyttää.. Kesää odotan kauhulla kun ei voi pukeutua päästä varpaisiin... Mitä tähän paganon dieettiin sitten kuuluu?? Sehän on selvää että karkit ja roskaruoat pitää jättää pois mutta onko jotain muuta merkittävää?? Kiitos!

      • kuurlo

        Kaikessa lyhykäisyydessään Paganon dieetti:

        vältä näitä:
        peruna, tomaatti, paprika, maitotuotteet, valkoinen vehnä, sokeri, tupakka, alkoholi, stressi, muistaakseni sitrushedelmät

        suosi näitä:
        muut kuin yllä luetellut vihannekset, hedelmät (paitsi sitrushedelmät eli appelsiini, mandariinit jne), sitruuna on kuitenkin sallittu,
        kala, paljon vettä, terveet elämäntavat

        Kannattaa lainata kirjastosta tai ostaa se John Paganon Voita prosiasis-kirja, jotta saat täysin oikeaa tietoa.
        Siitä se selviää ja toivottavasti elämä paranee samalla.

        Itselläni on vielä kokeilu kesken, mutta sokeri ja stressi taitavat olla ne pahimmat minulle.


      • jää...
        kuurlo kirjoitti:

        Kaikessa lyhykäisyydessään Paganon dieetti:

        vältä näitä:
        peruna, tomaatti, paprika, maitotuotteet, valkoinen vehnä, sokeri, tupakka, alkoholi, stressi, muistaakseni sitrushedelmät

        suosi näitä:
        muut kuin yllä luetellut vihannekset, hedelmät (paitsi sitrushedelmät eli appelsiini, mandariinit jne), sitruuna on kuitenkin sallittu,
        kala, paljon vettä, terveet elämäntavat

        Kannattaa lainata kirjastosta tai ostaa se John Paganon Voita prosiasis-kirja, jotta saat täysin oikeaa tietoa.
        Siitä se selviää ja toivottavasti elämä paranee samalla.

        Itselläni on vielä kokeilu kesken, mutta sokeri ja stressi taitavat olla ne pahimmat minulle.

        vähän syötävää..yhtä kurjimusta on tollasen dietin kanssa..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      71
      2328
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2113
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1728
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      42
      1537
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1536
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1467
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1429
    8. 52
      1298
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      73
      1254
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe