Myrkkymaali-ongelmia

Hionta vai ei?

Lasikuiditettu vene jossa lasikuidun päällä joku topcoat/gelcoat luullakseni tai sitten vaan joku muu maali. Siinä sitten käsittääkseni myrkkymaali musta.

Myrkkymaaliksi oletan sen takia että on jauhemaista ja pehmeää sekä väriltään himmeää, ja venettä pestessä alkaa vaahtoamaan ja mönjää irtoaa.

Nyt aloin sitten hiomaan epäkeskolla tuota pois kun kaikki on tolkuttaneet että se pitää hioa pois ja maalata uus päälle. Huomaisn kuitenkin että koska lasikuitipinta on hieman epätasainen, niin epäkesko vielä 120:lläkin paperilla haukkaa myrkkymaalin alla olevaa maalia, tai alla on oikeastaan kaksikin maalikerrosta, sininen ja vihreä... -joka tapauksessa epäkesko rikkoo myrkkymaalin alla olevan maalipinnan näköjään hyvin helposti aina lasikuituun asti.

Homma on mahdotonta tehdä epäkeskolla ilman että se haukkoisi alla olevia maalipintoja ja nyt kuin vielä jostain Hempelin oppaasta etei joitain pehmeitä myrkkymaaleja tarvitsisi edes hioa poiskaan?

Mitä pirua tässä nyt oikein pitäisi tehdä? Olen jo kerennyt hiomaan n. 6-osan vesirajan alapuolisesta osasta mutta siitä huolimatta että alla olevia maalipintojakin vaurioituu, ei epätasaisuudesta johtuen kaikki myrkkymaali kuitenkaan poistu ilman syvää hiomista ja siinä lähtee takuulla ihan kaikki alla olevat kerrokset!

Pitääkö minun hioa koko paska pois ja maalata uudelleen joku gelcoat/topcoat jne. vai selviäisikö tuosta pelkällä uudella primerilla ja myrkkymaalikerroksella?

8

1592

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • +ihjniju

      Ei myrkkymaalia tarvitse hioa pois vaan uutta voi maalata päälle. Jos olet hionut lasikuituun asti gelcoatitkin pois niin sitten täytyy nekin laittaa uudestaan, muutama kerros primeria ja sitten pari kerrosta ainakin myrkkyä.

    • Otit sinäkin.

      Vuosia sitten olen tehnyt tuon saman "kovan" työn eli poistanut myrkkymaalikerroksen jonka alla oli hopeanvärinen pohjamaali.Käytä hengitys suojaimia ! Jos sinulla on tarkoitus poistaa vaan musta myrkkymaalikerros ja vaihtaa se maaliksi niin ei siinä paljon oikoteitä ole kun hioa ja taasen hioa. Minä tein tuon hiontatyön käsin ja heti perään vettä sienen kanssa niin pystyi seuraamaan kuinka paljon voi hioa. Työtäsi vaikeuttaa sekin että pohja ei ole tasainen niinkuin minulla oli. Viikkoja siinä meni mutta hyväkin tuli, kun myrkyn sain pois panin maalin pintaan ja niin mentiin kaksikymmentä vuotta välillä kevyesti himmennys hioen ja uutta maalia pintaan.

    • välissä

      ne primerikerrokset pitää olla siellä gelcoatin ja myrkkymaalin välissä vesieristeenä

    • Ikäseilori

      turhaa työtä. Kertomasi perusteella pohjamaalikerrokset on tehty oikeaoppisesti eri värisillä primereilla. Musta myrkkymaali ei kaipaa kuin paikkamaalauksen ja vanha myrkky kevyen hionnan maalin aktivoimiseksi.

    • vielä.

      Eli oikeoppinen veneen pohja:
      - Alimpana veneen gelcoat, joka ei ole vedenpitävä.
      - Tämän päälle maalataan useampi kerros primeriä vesieristeeksi. Hyvä tapa on maalata eri väreillä jotta näkee maalauksen aikana peittävyyden. Nämä ovat ne sininen ja vihreä kerros omassa veneessäsi.
      - Vasta vesieristeen päälle tulee myrkkymaali, se musta.

      Hoito vuosittain:
      - Vesihio erittäin kevyesti mustaa maalia hiukan pinnalta, jotta pinta karheutuu ja saat hyvän tartuntapinnan uudelle maalikerrokselle. Varo menemästä primerikerrokseen asti.
      - Pese pohja vedellä ( sen jälkeen hiukan rasvanpoistajaa).
      - Ohut kerros tuoretta samaa myrkkymaalia kuin aiemmin päälle. Älä muuta maalin tyyppiä (kova vs. puolikova vs pehmeä).

      Huonot uutiset:
      Olet normaalin kevätmaalauksen sijaan aloittanut perusteellisemman urakan, joka on hyvä tehdä n. 20 vuoden välein eli pohja puhtaaksi, uudet primerit pohjaan ja näiden päälle myrkkymaalit. pari vinkkiä: käytä vesihiontaa ja myrkyiltä suojaavaa maskia koko ajan ja ota viimeistään nyt jonkun maalitehtaan esite kouraasi ja perehdy miten selviät urakasta oikein. Tsemppiä urakkaan, älä fuskaa.

      • Ikäseilori

        maalata uutta myrkkyä vanhan päälle, pelkkä kevyt hionta riittää aktivoimaan vanhan myrkyn.


    • Anonyymi

      Normi kevät show: painepesurilla limat ja pölyt pois. Ruiskulla ohut myrkky pintaan. Valmis. On toiminut monta.

      • Anonyymi

        Normi kevät show: Kannen ja kylkien pesu ja vahaus, sitten vesille. Pohja on pesty syksyllä eikä se muuta kaipaa, talven pölyt huuhtoutuu vesillelaskussa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 154
      4453
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      115
      4040
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2720
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1901
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1764
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1659
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      21
      1643
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1571
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1553
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1511
    Aihe