Punaiset läiskät iholla

Aaarghhh

Kiva jos joku osaisi vastata.
Mua on vaivannut ties kuinka pitkään iholle ilmestyvät punaiset läiskät. Ne on läpimitaltaan tosi isoja. Yleensä tulevat lämpötilanvaihtelun takia. Suihkun jälkeen rintakehä ja varpaiden ympäristö ja jalkapöytä on täynnä punaisia läiskiä. Joskus jos juon alkoholia, alkaa ilmestyä laikkua joka puolelle, olkapäille, selkään, mutta varsinkin rintakehään. Ei aina. Ensin ajattelin, että olen jollekin aineelle allerginen, mutta tulin siihen tulokseen, että kun alkoholi nostaa verenpainetta ja monesti muutaman annoksen jälkeen tulee lämmin, niin sillä on jotain tekemistä näiden kanssa. Joskus stressi tuntuu myös laukaisevan niitä.
Olen kattonut urtikariaan liittyviä sivuja, mutta minulla ei esiinny mitään paukamia iholla. Laikut ovat ihan tasaisia, niin kuin maksaläiskiä. Psorikaan tuskin voi olla, kun häviävät kuitenkin siinä tunnin tai kahden sisällä. Laikut ei myöskään kutise kamalasti, enemmänkin kuumottavat.
Mulla on muutenkin herkkä iho, mustelmia tulee herkästi ja maksaläiskiä on muutamia. Liittyköhän jotenkin siihen?
Allergiaa?
Jotain muuta?

Haluaisin saada varmaa tietoa, koska tää ei ole varmaan harvinainen vaiva. Kiitos!

11

20870

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
      • Tänään alkanut

    • gek-ko

      sanoa. Ota valokuva ja mene sen kanssa lääkäriin, jos se ei sillä hetkellä näy hyvin.

      • NW88

        Moi.

        En tiedä onko sulla samaa, mutta itsellä noita tulee lähinnä sellaisissa tilanteissa kun ei saisi tulla. En tiedä onko se stressi vai mikä noita aiheuttaa, mutta mulla ne on sellaisia eri muotoisia läiskiä, en ole varma onko kyse jostain verisuonien laajentumisesta tai jostain? Kuumat suihkut tekee tätä myös ja mulla tätä tulee ainoastaan rintaan ja kaulaan ja todellakin kuumottavat. Hienoa mennä huomenna työhaastatteluun kun aivan varmasti kaula on tulipunainen, tarvii varmaan tänään käydä ostamassa kauluspaita.


    • kloops

      Kuulostaa savipuolelta eli pityriasisi versicolorilta. Mulla on kaksi sellaista sormenpään kokoista laikkua ja yksi 1,5 cm laikku. Siis ulkoisesti kuulostaa.

      Mutta toi sun lämpötila, alkoholi, stressi ei kuulosta tutulta. Mulla ne on ja pysyy samanvärisinä ja kokoisina rippumatta moisista eikä myöskään itsestään katoa. Sain itse asiassa tänään reseptin juuri. Eli ihan uusi juttu mulle.

    • Soikkeli

      Mulla sama juttu eikä ihotautispesialisti osannut sanoa mitään. Tuntuu tosiaan liittyvän ainakin suihkuun, ehkä joku stressi ja varmasti flunssa tms. kuumetauti.

    • Ei ois kannattanu

      Teimme taikajuomaa
      Laitoime siihen vettä ja kukkia , vähän saippuaa ja jalkavoidetta.

      Joo ei ihme me ollaan 10 ja 9 vuotiaita. Nt meiän kädet on tälläset oudot ja niissä on jotain läikkii....

      • rajoittava haitta

        Mulla on ollu tätä ihan samaa pitkään! Todella rajottavaa jollain tapaa,sosiaaliset tilanteet on mielettömän pelottava kokemus dinosauruksen näköisenä ja Se kuumotus... Kesäisin ei voi käyttää avokkaita tai sortseja kun alkaa lämmöstä ilmestyä... Monet silmän pyöritykset ja ihmetykset kokenut kuittaa.


    • PunaisetLäiskät

      Siis mullakin on alkanut kutiamaan selästä ja muualta vartalosta ihan järkyttävästi! Ja aina suihkun jälkeen ilmestyy punaisia läiskiä, ISOJA sellaisia... En tiiä mistä johtuu...Helppiä???

    • Härkäkrapu

      Vaihtelevasti punaisia täpliä vajaa pari viikkoa. Ihan mitään "varoitusta" vasemman käsivarren sisäpuolella oli kämmenen kokoinen punainen läikkä. Siinä sitten vielä reilun sentin kokoisia "kuplia". En katsonut muuta. Ihmetellessä niin sitä. Aamulla olikin oikeassa kädessä, samanlainen. Toinen oli jo lähes hävinnyt. Sitten osasinkin katsoa muualtakin, oli rykelmiä muuallakin.
      Seuraavalle viikolle sain tilattua aikaa Terveydenhoitajalle, silloin ei ollut suurempia läiskiä iholla. Näytin ottamani kuvat niistä isoista, eipä pyytänyt edes puseroa riisumaan. Kehoitti vaan ostamaan Hydrocortisonvoidetta ja jotain pillereitä. Näytin apteekissa kuvia kädestäni, sain Heinixiä, voiteen lisäksi. Kyselivät onko käytössä ollut mitään uusia juttuja.
      Minä en ole syönyt, enkä käyttänyt uusia hajusteita, enkä voi tietää mikä tämän aiheutti. Ainoastaan olin ennen alkua, käynyt auton öljynvaihdossa. Olisinko herkistynyt siellä jotenkin.
      Nyt olen sitten voidellut kehoani, aamuin, illoin ja todennut aina vaan olevan, samoissa ja eri paikoissa kehoa. Jos olisikin kesä, hankala näyttäytyä missään. Katsoisikohan lääkäri yhtään paremmin, ei oikein tietoa ihotautilääkäristä.

    • Semmoista

      Ehkä jokin Läiskäekseema (mikä se virallinen nimi onkaan) voisi sopia. Itselläni on sanottu sen olevan, vaikka on hyvin vaihteva oireiltaan.
      Koeta päästä hyvälle lääkärille. Aina se ei helppoa ole.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      697
      6059
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      519
      3709
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      186
      3550
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      172
      2754
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2489
    6. 283
      2182
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      24
      1573
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      108
      1480
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1419
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1210
    Aihe