Tilastotieteen laitos (Turku)

Jarmo

Hei!

Mistä voisi nähdä tilastotieteen laitoksen vanhoja valintapisterajoja. Katsoin että melko suppea pääsykoemateriaali, osaako joku kokemusta omaava valottaa miten kovan työn takana sisäänpääsy on? Eritysesti Turku kiinnostaisi. Montako hakijaa vuosittain yleensä on.

Olisi mukava myös kuulla mitä tahansa yleisiä kokemuksia tilastotieteiden opiskelusta yleensä.

5

1480

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mutta....

      meillä oli Turun yliopistossa sellanen tilaisuus uusille opiskelijoille. Niin opo selitti et erityisesti tilastotiede työllistää matemaattisista aineista ERITTÄIN hyvin ja palkka on ERITTÄIN korkea... Ite en kyl sitä lue ku ei oo tarpeeks älliä päässä :D

    • menoa!!

      Heh, tilastotiede on valehtelematta helpoin ala päästä sisälle jos vain matematiikkaa osaa. Sisään otetaan 12. viime vuonna hulppeat 24 hakijaa ja osa varmasti vain kokeilemassa. Pisteraja oli 18.5/40. Eli sisälle kyllä pääsee jos vain vähänkään haluaa. Tilastotieteen luennoitsijat ovat varmaan yht.kunt. laitoksen mukavimpia ja kuten yllä tulikin jo todettua, hyväpalkkainen duuni on lähes taattu.

      Hakijatilastot:
      http://utu.fi/opiskelu/tilastot/hakijat/val2008_paa0408.pdf

      Pisterajat:
      http://utu.fi/opiskelu/tilastot/hakijat/val2008_paa0408.pdf

    • opiskeleva

      Sisäänpääsy taitaa tosiaan olla melkein noin helppoa kun edellinen kuvaa :) Pääsykoemateriaali on suppea joskin sitäkin vaikeampi... Mutta matikalla pääsee pitkälle!

      Jos haluaa tutustua laitokseen ja opiskeluilmapiiriin tai tiedustella muita asioita, kannattaa varmaan tutustua laitoksen nettisivuihin ja etsiä opiskelijoita tai muita tietolähteitä.

      Tsemppiä!

      • Nunnukanunnukalailai

        onk tää hyvä paikka?


      • YTM tilastoija
        Nunnukanunnukalailai kirjoitti:

        onk tää hyvä paikka?

        Itse olen kokenut tilastotieteiden opinnot melko latistavana. Jos haluat työllistyä hyville liksoille niin sinun tulee osata ohjelmointia, opiskella pitkä matematiikka (väh. 60 op) ja lisäksi pitää osata myydä omaa ammattitaitoa jatkuvasti. Itse teen töitä yliopistolla ja palkka on alle 2000/kk (tutkijakoulutettava), ei millekään huippuliksoille ole edes mahdollisuuksia. Monet jäävät valmistumisen jälkeen yliopistolle jatko-opiskelijaksi koska työelämässä vaaditaan osaamista, jota opintojen aikana ei ehdi saada tarpeeksi. Ehkä toivottavasti pääsen edes vaimon liksoille ( 2700€/kk sairaanhoitaja) seuraavan kymmenen vuoden sisällä.

        Näihin "varma työllistyminen" ja "miljoonien palkat" unelmiin on turha uskoa. ATK-kehittyy jatkuvasti ja tilastotieteilijöiden osaamista tarvitaan yhä harvemmin. Toki niitä vaativimpia työtehtäviä löytyy myös tulevaisuudessa (ohjelmistokehittäjät ym:t), mutta ne eivät sovellu kaikille, ja vain huiput kelpaavat työnantajille. Pitäisi osata muutamaa ohjelmointikieltä, tehdä pitkää päivää ja omata juuri oikeat sivuainevalinnat. Nykyisin tilastotieto on niin helppoa lähettää vaikka Kiinaan, jossa tilastonikkari tekee saman työn alle 500€ kuukausipalkalla. Kilpaile nyt noiden palkkojen kanssa.

        Itselle tästä uravalinnasta on tullut oma henk.kohtainen helvettini ja kadun alanvalintaa suunnattomasti. Vielä lukiossa kirjoitin pitkästä matematiikasta laudaturin, mutta silti minulla oli vaikeuksia yliopistotason matematiikan kanssa. Täällä opintojen vaikeus on aivan eri tasolla ja tutkintonsa keskeyttäneiden määrät ovat korkeita. Eräs kurssikaverini lopetti jo ensimmäisenä vuonna koska pääsi sisään lyhyen matikan kirjoittaneena, mutta ekoilla kursseilla oletettiin heti lukion pitkän matikan täydellistä hallintaa. Myös joillekin tuottaa ongelmia se, että kirjat ovat pitkälti englanniksi ja muutenkin vaikeat asiat muuttuvat yhä epäselvemmiksi kun tarvitaan jatkuvasti sanakirjaa vain ymmärtääkseen mitä sivun otsikko tarkoittaa.

        Itse pohdin pitäisikö jättää tohtorivaihe väliin ja mennä opiskelemaan kauppatieteisiin, josta oikeasti työllistyy hyville liksoille. No, tämä on tietysti vain minun kokemukseni, mutta on täällä ainakin yksi valmistunut ( kurssikavereitani), jotka ei elä tuota utopistista "varma työllistyminen" unelmaa.

        Ai niin. Jokainen voi tykönään miettiä, miksi on niin helppo päästä alaa opiskelemaan= kaikki fiksut ymmärtävät kiertää kyseisin pääaineen kaukaa!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3487
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      156
      2109
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      206
      1805
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      134
      1716
    5. 80
      1165
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1104
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      285
      1071
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      130
      999
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      939
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      895
    Aihe