Kuinka pärjäätte tuilla?

Pennit pitkiksi

Tässä taas lasken "pennosia" ja mietin miten seuraavasta kuusta selvitään. Tämä kuukausi onneks alkaa lähestyä loppuaan joten kyllä tää tästä, mutta entä ens kuu... Olen yhden lapsen yh ja kotona kotihoidontuella ja kelasta saan lisäksi asumistukea. Laskin että ens kuussa kaikkien (tällä hetkellä tiedossa olevien...) laskujen maksamisen jälkeen tilille jäisi 250e. Hitsi kun se tuntuu vähältä... :P Ja mietin myös sitä että kehtaisinko käydä diakonissan juttusilla jos vaikka seurakunnan muskarilaskun maksamiseen saisi vähän avustusta...? Alkaa nuo kevätkelitkin lähestyä ja pitäisi mukulalle ties mitä hankkia, vaatetusta ja kenkiä... Plaah. Välillä tää kyllä tuntuu pennin venytykseltä, toivottavasti en ole ainoa joka niin ajattelee :)

8

1198

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • kotihoidontuella ja asumist...

   Olen lukenut kelan sivulla,että toimeentulotuen hakeminen ei vaikutta kotihoidontuella eikä myös asumistukea jos kyseessä pienituloinen vaikka 800€/kk vaan sitä saa kyllä.Minusta 250€ kuukaudessa ei kutenkin riitä koska sinulla on lapsi:/.Jos käy tiukalla niin www.huuto.net siellä ainakin halvat vaatepaketti vauvalle.Onhan myös olemassa työtä esim.sopii kotiäidille.Kyllä diakoniaa auttaa jos pulassa sitä saa avustusta esim.ruokaan.

  • tuolla...
  • ..--..--

   Tuohan tekee melkein 10 euroa per päivä. On se kumma, jos ei sillä saa kahdelle ruokia. Jos vaatetta tarvitte, niin kirpparilta saa ihan käyttökelpoista tavaraa. Varaat 50 euroa kirpparivaatteisiin ja 200 euroa ruokaan. Kyllä 50 euroalla / viikko saa kahdelle ruoat, kun minä jo yksistään pärjään 20 eurolla viikko.

  • opiskeleva äiti

   En tiedä kuinka säästeliäästi yleensä elät, mutta tässä muutamia vinkkejä.

   -Kai teet ruuan itse? Huomattavasti halvempaa ja terveellisempää kuin valmis- ja puolivalmisruuat. Leipäkin kannattaa leipoa itse. Reseptejä noudattamalla selviää, vaikkei kummoinen kokki olisikaan.
   -Jos lapsesi on vaippaikäinen, käytä hänellä kestovaippoja. Ne eivät ole läheskään niin vaivalloisi kuin jotkut kuvittelevat ja niillä voi säästää huomattavasti.
   -Sähkölaskussakin voi säästää. Huonelämpötilan voi pitää 17-18 asteessa ja mitään laitteita ei kannata pitää valmiustilassa, telkku päälle vain silloin kun sitä oikeasti katsotaan jne.
   -Kirpparilla kannattaa sekä ostaa että myydä. Etenkin lastenvaatteet ja tavarat menevät usein hyvin kaupaksi.

   • yhden äiti

    Kestovaipoilla ei kyllä säästä mitään, ensinnäkin ku hankkii niitä nii saa maksaa itsensä kipeäksi, toiseksi siihen kuluu vettä, sähköä, energiaa, pesuainetta ja siltikään et voi olla varma tuliko vaippa täysin puhtaaksi pesuaineista..

    ja toiseksi lapsella pitää olla lämmin koti, ettei tarvi pukea montaa kerrosta vaatteita.


   • opiskeleva äiti
    yhden äiti kirjoitti:

    Kestovaipoilla ei kyllä säästä mitään, ensinnäkin ku hankkii niitä nii saa maksaa itsensä kipeäksi, toiseksi siihen kuluu vettä, sähköä, energiaa, pesuainetta ja siltikään et voi olla varma tuliko vaippa täysin puhtaaksi pesuaineista..

    ja toiseksi lapsella pitää olla lämmin koti, ettei tarvi pukea montaa kerrosta vaatteita.

    Suosittelen vierailemaan Kestovaippainfon sivuilla, jos tiedot aiheesta ovat noin hakusessa.

    Aika eri asia, maksaako vaipasta jota voi käyttää kerran vai vaipasta jota voi käyttää monta kertaa. Kestovaippoja tarvitaan yhdellä lapsella muutamia kymmeniä, kertakäyttövaippoja taas tuhansia. On ihan tutkittua, että pesukustannuksista huolimatta kestovaipat tulevat halvemmiksi, ellei osta aina kalliita merkkivaippoja. Lisäksi vaippoja voi ommella itse jos osaa. Ja vaipat kyllä puhdistuvat täysin normaalissa 60 asteen pesussa. Lisäksi, onhan tärkeää säilyttää ympäristö mahdollisimman hyvänä myös niille lapsille.


  • 800e/kk

   saan kahdesta lapsesta vanhrahaa.lapsilisää ja kotihoidontukea yht n 750e ja sossusta toimeentulotukea 250e.lisäks sossu maksaa vuokran,sähkön ym kulut.laskujen jälkeen mulle jää kk ruokaan,vaippoihin ym n800e.tääkään ei aina riitä 100e kun menee vaippoihin ja korvikkeeseen.loppukuusta saa aina laskea rahojansa.

  • huh--

   teilläpäs näyttäisi sitä rahaa olevan reilusti.
   Meillä kaksoset, ja laskujen jälkeen rahaa elämiseen jää vain vaivaset 100e!

   Eikä todellakaan riitä kuukaudeksi, aina pitää olla lainaamassa.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maailman suurin sanomalehti: Sanna Marin on coolein poliitikko

   Sanna saa taas ylistystä maailmalla. Ja mikäs siinä, onhan hän ylivoimaisesti paras pääministeri Suomen historiassa. https://www.iltalehti.fi/ulkomaa
   Maailman menoa
   681
   5985
  2. Sanna Marinin UUSI sähellysvideo julki. Iljettävää ja kuvottavaa katseltavaa

   En olisi uskonut että näen maamme pääministeristä näin puistattavan videon. Jos jäljellä oli vielä ripaus arvovaltaa ja kunnioitusta pääministeriä koh
   Maailman menoa
   731
   5827
  3. Mihin aikaan tulee Marinin eroilmoitus huomenna?

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/cc979c9c-c331-42f5-afe6-d30bdb869e3a Yksityiset pikku bileet, taustalla kuuluu: v*ttu tästä tulee hyvä olo. Jau
   Maailman menoa
   309
   3849
  4. Sanna Marin juhlii humalassa haarat levällään

   Kuvat tulivat vihdoin julki. Melkoinen pienen lapsen äiti.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   356
   3482
  5. Petteri Orpo väläyttää leikkauksia: 'Me joudumme säästöihin ja sopeutukseen'

   Jätti-inflaatio sähkö, polttoaineet, ruoka ym. kallistuu hurjasti ja Petterin kokoomus haluaa leikata, ja kokoomuksen tuntien leikkauksien painotus ni
   Maailman menoa
   310
   2837
  6. "Bile-Sanna" lempinimen saanut Sanna Marin selittelee: "Tiesin kyllä, että minua kuvataan, mutta..."

   Bile-Sannan bailuvideo on saanut pääministerin myrskyn silmään. Mitä mieltä olet, pitäisikö pääministerin saada olla ihan tavallinen ihminen ja juhlij
   Maailman menoa
   365
   2656
  7. Parveketupakointi

   Tupakoija on itsekäs ja piittaamaton muista asukkaista, parvekkeella tupakoijan savu kulkeutuu useisiin lähistöllä oleviin asuntoihin. Ei ole mukavaa
   Maailman menoa
   235
   1922
  8. Kerrotko mies mikä minussa on vikana?

   Kun, et kerran lähesty?
   Ikävä
   207
   1630
  9. Mulla on ikävä sua

   Se on paisunut ihan valtavaksi ja täyttää mun koko pään. Naiselle
   Ikävä
   64
   1509
  Aihe