80-luvun vehkeet

Onko kukaan muu tehnyt ennakoivaa talletustyötä, eli taltioinut hieman uudempaa kalustoa odottamaan parempia aikoja?

Itse olen kerännyt talteen pari hyväkuntoista 80-luvun alkupuoliskon autoa, jotka olen ostanut puoli ilmaiseksi ja vielä varsin hyväkuntoisina. JOnkun pikkuvian takia jätetty seisomaan, tai leima on vain loppunut ja haluttu päästä eroon.

parhaana esimerkkinä ehkä datsun-nissan sunny vm-82, josta maksoin 100€ vuosi sitten. Ajettu 200 tkm, mutta 100% ruosteeton, ja muutenkin lähes suoraan mr-kuntoinen kolmen vuoden päästä. Hinnan syynä oli myyjän uusi auto, ja hän halusi vain pääästä nopeasti eroon tuosta, eli pelastin sen paalaamiselta. Samalla suvulla uudesta ollut yksilö

Muina "talletuskohteina" ovat 83-corolla ja 80 volvo 345. Molemmat ostin hyvässä kunnossa ja naurettavan halvalla.

Nythän noita vastaavia olisi oikea aika taltioida, kun hinnat ovat pohjassa ja saattaa löytää loistokuntoisiakin tapauksia. En näe järkeä odottaa 10-20 vuotta, ennenkuin huomataan ettei vastaavia enään löydykään mistään, tai jos löytyy niin hinnatkin ovat jo korkeita. Mitä nyt esim maksavat 60-70 luvun hyväkuntoiset datsunit, jos siis ylipäätään löytää nuorison raiskaamiselta säästyneen hyväkuntoisen yksilön?

Ensimmäiset 80-luvun autotkin ovat tosiaan kohta jo mr-iässä, ja nythän niitä on hyvä pelastella ja pikkuhiljaa korjailla museorekisteröinti kuntoon, kun osiakin saa vielä joka paikasta eivätkä ne paljoa mitään maksa.

Seuraavaksi voisin taltioida ensimmäisen sukupolven honda jazzin tai talbot horizonin/solaran. Nuokin ovat kadonneet liikenteestä 95-prosenttisesti, mutta itse uskon että molemmissa on harraste-auto ainesta, hieman samaa ehkä kuin vaikkapa simca 1000:ssa tai honda n360/600:ssa, joita voi pitää jossain määrin noiden edeltäjinä.
Ilmoita


146 Vastausta

Ketjusta on poistettu 25 sääntöjenvastaista viestiä.


Jos on lukumäärältään hyvin vähän suomeen tuotu malli. Näitä on 80-lukuisissakin, jopa japanilaisissa.

Tai tietysti hyväkuntoinen yleisempikin malli kannattaa säilyttää.

Honda Jazzin ohella erittäin harvinaisia 80-luvun japanilaisia on muitakin, veljelläni on tällainen:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/82/Daihatsu_charade_g10.JPG

Tuotiin suomeen aika vähän, ja monella ajettiin aikoinaan vielä ralliakin. Montaa ei ole jäljellä.

Tuulilasin koeajossa 1979 oli vanhempi versio, pyöreävaloinen:
http://www.autowiki.fi/images/1/10/DAIHATSU-CHARADE_E-G10.jpg

Mutta se ei liene säilynyt....varmaankin oli ainoa laatuaan suomessa. Varsinainen tuonti alkoi vasta maahantuojan vaihduttua 1981, keulan jo vaihduttua kanttivaloiseksi.
4 VASTAUSTA:
käyttöautona minulla on -89 Pösö 205 ja toinen samanlainen kunnostettavana vara-autoksi. Citroén Visan vm -83 jouduin paalauttamaan säilytystilan puuttumisen takia.

Valitettavasti en ole onnistunut elämässäni niin hyvin, että säilytys- tai edes korjaustilaa olisin pystynyt hankkimaan. Se kun vaatisi tonttia ja sille rakennusta... Näitähän ei järjelliseen hintaan ole ainakaan Suomessa saatavilla.
niin miksi kannattaa tallettaa ? - onko syynä katoavan autoperinteen "museoiminen" vai peräti hyvän myyntivoiton tavoittelu joskus tulevaisuudessa ? - tuohon jälkimmäiseen en usko ollenkaan ja on se vähän tuo museoiminenkin aika hörhöä hommaa jos ei ole asianmukaisia säilytystiloja yms. Toki jokainen saa tehdä omalla lompakollaan aivan mitä haluaa....
wuuwrwuro kirjoitti:
niin miksi kannattaa tallettaa ? - onko syynä katoavan autoperinteen "museoiminen" vai peräti hyvän myyntivoiton tavoittelu joskus tulevaisuudessa ? - tuohon jälkimmäiseen en usko ollenkaan ja on se vähän tuo museoiminenkin aika hörhöä hommaa jos ei ole asianmukaisia säilytystiloja yms. Toki jokainen saa tehdä omalla lompakollaan aivan mitä haluaa....
Ei minun mielestäni oikea harrastaja mitään myyntivoittoa edes tavoittele. Vanhat autot ovat vääriä vehkeitä bisneksen tekemiseen.

No, nuo aloittajan mainitsemat 80-luvun automallit ovat olleet tietysti pääosin aika yleisiä, mutta minusta harvinaiseksi jäänyt (ja esim. jo 70-luvun puolella esitelty, kuten tuo mainitsemani daihatsu) automalli kuuluu kategoriaan, joka on jo harrasteauto, "nuoresta" iästään huolimatta...se on jo harvinaisempi kuin moni paljon vanhempi automalli. Ja kuitenkin vielä aika 70-lukuinen muodoiltaan.

Minä en ole varsinaisesti myynyt vielä yhtäkään autoa, jolla olen ajanut. Huonokuntoisin niistä on mennyt purettuna romuksi, paremmat ovat yhä rekisterissä. Kovin montaa autoa minulla ei siis ole ollutkaan, kun pyrin mahdollisimman pitkään samalla ajamiseen.

Sehän on totta, että auto huononee ulkona. Mutta vielä huonommaksi se menee, jos harvinainen auto on käyttöautona jollain juopolla, jolla ei ole mitään tajua sen harvinaisuudesta....

Sen vuoksi on joskus ostettava pois käyttöketjusta ja kiertopalkinnoksi joutumisesta sellainen auto, jonka itse haluaa säilyvän...hyväkuntoiset autot ovat monasti tuhoutuneet ennätysajassa huonojen omistajien käsissä.

Kun ei ymmärretä, ettei niitä hyviä autoja, jonka "joku" on aina jo valmiiksi katsastanut, ja joka silti ei maksa paljoa, kasva puissa...

Sivumennen sanoen, en ymmärrä niitä, jotka eivät itse ikinä katsasta mitään autoa, aina vain on kysymys: onko ajoaikaa?

Ainahan jonkun se on pitänyt katsastaa, miksi se on joillekin niin vaikeaa? Miksi joillekin pitää aina olla jo valmiiksi katsastettu? Se on vähän niinkuin se, että toisten pitäisi persekin pyyhkiä, kun itse ei osata....
SIINÄ OIS AINAKIN 1 JOKA KANNATTAISI TALLENTAA...TOINEN 1200 MALLI JOKA KOPSATTIIN FIAT 124SESTA
+Lisää kommentti
Vaikka ei sillä rahallisesti kauheita voittoja tehdä. Hyväkuntoiset 70 luvun japsitkaaan eivät tänäpäivänä kovin arvoikkaita myyntihinnaltaan ole, vaikka harvinaisia ovatkin. 60 lukulaisista saattaa jo vähän enemmän saada, jos löytää asiaa ymmärtävän ostajan. Tosiaan Talbot Solara/1510 olisi taltioimisen arvoinen, samoin tuo 82-86 valmistuksessa ollut Datsun-Nissan b11 korimalli. Harventuneet kovaa tahtia liikenteestä viime aikoina.
Ilmoita
7 2-9 AUTOA PISTÄISIN TALTEEN
1.MB 220 W115 - 72
2.VOLGA M24 - 77
3.VOLGA M24 - 78
4.VOLGA M24 - 79
5.MB 450SEL-75
6.LADA 2107-84
7.LADA 2107-85
8.FORD SIERRA-88
9.FORD SIERRA-89
< KIINNOSTAISI LADA 2107 VM 1984 NÄHDÄ ENITISÖITYNÄ < JOSSA OLISI REKISTERÖINTIPÄIVÄ 17.8 1984 REKISTERISSÄ SILTASEN AUTOLIIKE LAHTI
SELLAISEN VOISIN OTTAA VAIKKA KORTIN KERA
Ilmoita
VOISIN HYVIN KUVITELLA OMISTAVANI VW SANTANAN VM 1982. LADA 1200 ÄSSÄN VM 1983. LADA 2107KAN VM 1984 KORTIN KERA JA VARAOSA-AUTONA MERCEDES-BENZ 300DEEN VM 1979 JA 1980 240D 123
4 VASTAUSTA:
Vaikka sulla on paljon haaveita, niin ei sitä silti huutaa tarvitse, uskotaan vähemmälläkin.
SELLAINEN OIS VARMAAN HELMI MIKÄ ON NOISSA BEVERLY HILLS-LEFFOISSA OLEVA MERSU
&lt;&lt;&lt;&lt; kirjoitti:
SELLAINEN OIS VARMAAN HELMI MIKÄ ON NOISSA BEVERLY HILLS-LEFFOISSA OLEVA MERSU
Itse haksahdin uudestaan harrastamaan vanhoja autoja, kun nuo veronkiertopakut vielä alentaa kustannuksia. Nyt laitan kuntoon v. 88 farmaria, isälle annoin vanhemman v. 82 ja lisää tekee mieli, ehkä ensi kesänä elvytän 87 farmarin kilpiin ja tielle, siitäkin tulisi paku. NE jotka vielä empii, on ilo kuulua mesekerhoon
uskotaan? kirjoitti:
Vaikka sulla on paljon haaveita, niin ei sitä silti huutaa tarvitse, uskotaan vähemmälläkin.
OK.....
+Lisää kommentti
vakavasti kiinnostua mutta mulla on ollut Mersun S-sarjan Coupe (SEC) kesäkäytössä jo kaksikymmentä vuotta. Harmi vaan kun ei ihan ehtinyt saada sitä museokilpiin 25 vuoden säännön puitteissa. Ajellaan nyt sitten seuraavat kesät vielä normaalisti kaikkine käyttömaksuineen.
Ilmoita
Talbotilla vielä pari vuotta sitten ajelin päivittäisiä ajoja. Kyseessä oli 400 tkm ajettu, mutta täysin ruosteeton ja aivan uudelta näyttävä kiiltävä auto. Jo silloin tuli papparaiset juttelemaan huoltoasemilla muistoja talboteista. Perkeleestä vaan jäätyi huohotin talvella, ja kone leikkasi kiinni. On edelleen säilössä.

Hankin sille myös pienempikoneisen kaverin, talbot 1510 gl:n vuodelta 82, varaosiksi. Varaosa-autossa on vain 50 tkm ajettu kone joka ei vielä edes pidä talbotille ominaista raksutusta. Konehan on melko suoraan simca 1000:n sukua, tilavuutta vain muutettu ilmeisesti iskunpituuden muutoksella. Ehkä jaksan joskus vaihtaa tuon koneen siihen toiseen talbottiin.

Havittelin taannoin myös sukulaisen 505 pösöä, joka oli säilynyt ruosteettomana pohjan jatkuvan tervaamisen(!) ansiosta. Hinta oli kuitenkin perkeleellinen, ja auto oli yhden kuukauden liian nuori museorekisteriin. Vielä sekin on liikenteessä. Nämä kansanautot on mielestäni paljon mielenkiintoisempia kuin huippumallit, tavallisilla ihmisillä on enemmän muistoja kansanmalleista.
1 VASTAUS:
jos saat kicksejä siitä, että kauppareissulla joka ikinen vanha ukko tulee horisemaan, kuinka hänellä oli justiinsa tuommonen auto ja kuinka helvetin hyvä se oli, niin keräile vain Ladoja niin paljon kuin tontillesi mahtuu !
+Lisää kommentti
Itse tiedän tollaisen vehkeen ja ei ollut vielä pahassa kunnossa. Hintaa en tiedä mutta luultavasti halvalla voisi saada. Se että joku on tuonnut tollaisen ulkomailta niin naurattaa aika paljon.
15 VASTAUSTA:
vw santana.Lada 2106 ja Mercedes w116 siinä Kolme 2010-l Taltiointi autoa
Olihan siinä peräti 2,2 litrainen moottori....ei se siis teknisesti ihan sama auto kuitenkaan ollut.

On joku tuonut Chevrolet Sprintinkin.

http://www.nettiauto.com/chevrolet/sprint/2186087

Ja tämä oli kuitenkin teknisestikin ihan se sama auto kuin täällä Suzuki Swiftinä myyty malli, jolla minäkin ajan.

Ainoa ero se, että tuo USA-versio on automaatti, suomeen ei automaatti-suzukeja kai koskaan tuotu.
M1978 kirjoitti:
Olihan siinä peräti 2,2 litrainen moottori....ei se siis teknisesti ihan sama auto kuitenkaan ollut.

On joku tuonut Chevrolet Sprintinkin.

http://www.nettiauto.com/chevrolet/sprint/2186087

Ja tämä oli kuitenkin teknisestikin ihan se sama auto kuin täällä Suzuki Swiftinä myyty malli, jolla minäkin ajan.

Ainoa ero se, että tuo USA-versio on automaatti, suomeen ei automaatti-suzukeja kai koskaan tuotu.
Ja eikös tuota Omnia/Plymouth Horizonia saanut myös turbolla varustettuna? Siis tuota 2,2 -litraista versiota. Olisi aika mellevästi virityspotentiaalia ja kovaa sleeperiainesta...
M1978 kirjoitti:
Olihan siinä peräti 2,2 litrainen moottori....ei se siis teknisesti ihan sama auto kuitenkaan ollut.

On joku tuonut Chevrolet Sprintinkin.

http://www.nettiauto.com/chevrolet/sprint/2186087

Ja tämä oli kuitenkin teknisestikin ihan se sama auto kuin täällä Suzuki Swiftinä myyty malli, jolla minäkin ajan.

Ainoa ero se, että tuo USA-versio on automaatti, suomeen ei automaatti-suzukeja kai koskaan tuotu.
"On joku tuonut Chevrolet Sprintinkin."

Tuosta näkee, että makuja on monenlaisia. "Ainut Suomessa", uskotaan. Tuollaisessa on vain se omistamisen ja säilyttämisen ilo, cruisailu ja muu ajelunautinto jää kokematta, samoin teknillinen kiinnostavuus.
M1978 kirjoitti:
Olihan siinä peräti 2,2 litrainen moottori....ei se siis teknisesti ihan sama auto kuitenkaan ollut.

On joku tuonut Chevrolet Sprintinkin.

http://www.nettiauto.com/chevrolet/sprint/2186087

Ja tämä oli kuitenkin teknisestikin ihan se sama auto kuin täällä Suzuki Swiftinä myyty malli, jolla minäkin ajan.

Ainoa ero se, että tuo USA-versio on automaatti, suomeen ei automaatti-suzukeja kai koskaan tuotu.
Amerikan talboteista oli olemassa joitakin Shelbyn virittämiä yksilöitä, joissa oli 175 hv, mallinimi GLH=Goes Like Hell. Vieläkin vireämpi versio oli GLHS=Goes Like Hell and Some more. Amerikan talbotteja valmistettiin 90-luvulle asti. Luulempä, että amerikanversion hinta on ainakin kymmenkertainen euroopan horisonttiin verrattuna, eli en nauraisi tuollaisen tuomiselle suomeen.

http://en.wikipedia.org/wiki/Shelby_GLHS

http://www.youtube.com/watch?v=LG642dk91ao

Kyllä civikkikuskia vituttaisi, kun talbotti paahtaa edelle liikennevaloissa. Varsinkin, jos liimaa 1,1 GL -merkin peräluukkuun
lfjlqc kirjoitti:
Amerikan talboteista oli olemassa joitakin Shelbyn virittämiä yksilöitä, joissa oli 175 hv, mallinimi GLH=Goes Like Hell. Vieläkin vireämpi versio oli GLHS=Goes Like Hell and Some more. Amerikan talbotteja valmistettiin 90-luvulle asti. Luulempä, että amerikanversion hinta on ainakin kymmenkertainen euroopan horisonttiin verrattuna, eli en nauraisi tuollaisen tuomiselle suomeen.

http://en.wikipedia.org/wiki/Shelby_GLHS

http://www.youtube.com/watch?v=LG642dk91ao

Kyllä civikkikuskia vituttaisi, kun talbotti paahtaa edelle liikennevaloissa. Varsinkin, jos liimaa 1,1 GL -merkin peräluukkuun
http://www.youtube.com/watch?v=LvHcxNJG7is&feature=related

Ei näköjään corvetestakaan olisi vastusta 1,1 GL(HS) Horizonille..
M1978 kirjoitti:
Olihan siinä peräti 2,2 litrainen moottori....ei se siis teknisesti ihan sama auto kuitenkaan ollut.

On joku tuonut Chevrolet Sprintinkin.

http://www.nettiauto.com/chevrolet/sprint/2186087

Ja tämä oli kuitenkin teknisestikin ihan se sama auto kuin täällä Suzuki Swiftinä myyty malli, jolla minäkin ajan.

Ainoa ero se, että tuo USA-versio on automaatti, suomeen ei automaatti-suzukeja kai koskaan tuotu.
2 tallennukseen
Volga m24
MERCEDES W107
&lt;&lt;&lt;&lt; kirjoitti:
2 tallennukseen
Volga m24
MERCEDES W107
myös W212 malli on tallentamisen arvoinen
mersut talteen kirjoitti:
myös W212 malli on tallentamisen arvoinen
ENTÄS TÄMMÖNEN KUN 350SLC 1973 VIHREÄ TAI VAIKKA RS2000 1976 SININEN TAI SITTEN
131 1977 BEIGE
131 1978 VIHREÄ
131 1979 VIHREÄ
1200 COMBI VIHREÄ
jjnfkv kirjoitti:
http://www.youtube.com/watch?v=LvHcxNJG7is&feature=related

Ei näköjään corvetestakaan olisi vastusta 1,1 GL(HS) Horizonille..
1.FIAT 131
2.LADA 1500
3.MERCEDES-BENZ 350SLC
4.FORD ESCORT RS 2000
SIINÄ 4 KOVAA....SITTEN VANHA 5-LITRANEN MERSU 450SLC TALLENNUKSEEN < JA ENTISÖITÄVÄKSI,,,,ITTE OIS NASTAA OMISTAA KORTIN KERA 350SLC 1973 JA 280SLC 1975 JA 350SLC 1982 17,..,
Minkäs värinen?saattaa olla mun vanha. (vihreä)
tapsao kirjoitti:
Minkäs värinen?saattaa olla mun vanha. (vihreä)
Tais se vihreä olla, kävin viikko sit siinä pihalla, mutta en sitä väriä silloin katsellut.
M1978 kirjoitti:
Olihan siinä peräti 2,2 litrainen moottori....ei se siis teknisesti ihan sama auto kuitenkaan ollut.

On joku tuonut Chevrolet Sprintinkin.

http://www.nettiauto.com/chevrolet/sprint/2186087

Ja tämä oli kuitenkin teknisestikin ihan se sama auto kuin täällä Suzuki Swiftinä myyty malli, jolla minäkin ajan.

Ainoa ero se, että tuo USA-versio on automaatti, suomeen ei automaatti-suzukeja kai koskaan tuotu.
Kiinnostais, sitte ku ite täytän 18, niin chevrolet impala -65 tai -66. On muuten komia peli. Osat vaan saattaa olla kalliita tollaseen amerikanrautaan
lfjlqc kirjoitti:
Amerikan talboteista oli olemassa joitakin Shelbyn virittämiä yksilöitä, joissa oli 175 hv, mallinimi GLH=Goes Like Hell. Vieläkin vireämpi versio oli GLHS=Goes Like Hell and Some more. Amerikan talbotteja valmistettiin 90-luvulle asti. Luulempä, että amerikanversion hinta on ainakin kymmenkertainen euroopan horisonttiin verrattuna, eli en nauraisi tuollaisen tuomiselle suomeen.

http://en.wikipedia.org/wiki/Shelby_GLHS

http://www.youtube.com/watch?v=LG642dk91ao

Kyllä civikkikuskia vituttaisi, kun talbotti paahtaa edelle liikennevaloissa. Varsinkin, jos liimaa 1,1 GL -merkin peräluukkuun
Entisöitynä..Simca Chamborg -61 siipi"jenkki" V8 koneella, Ford Cortina GT -69, Mini -66 annoin kummipojalle........oishan näitä...kiinnostuikos kukaan näistä
savossa kirjoitti:
Entisöitynä..Simca Chamborg -61 siipi"jenkki" V8 koneella, Ford Cortina GT -69, Mini -66 annoin kummipojalle........oishan näitä...kiinnostuikos kukaan näistä
Lada 2107. Fiat croma. Volvo 240. Lada 2105. Volvo 340. Ford escort. Lada 2107. Ford escort. Mercedes 190e. Lada vfts. Chevrolet camaro. Ford escort. Volvo 360. Ford sierra tollasia om ja fiat uno.
+Lisää kommentti
LADA 1200 COMBI 1979 VIHREÄ
LADA 1300SL 2103 1979 ORANSSI
FORD GRANADA 1977 SININEN
LADA 1500SL 2106 SININEN
LADA 1200L 2101 SININEN
VOLGA M24 SININEN
VOLGA M24 VIHREÄ
VAZ 2103 1500S PUNAINEN
VAZ 2103 1500S SININEN
MERCEDES-BENZ 350SLC 1973 VIHREÄ
MERCEDES-BENZ 350SLC 1974 VIHREÄ
FIAT 131 ABARTH 1977 VALKOINEN
Ilmoita
Voi kun saisikin jostain uudenkarhean turbo cherryn...tai kelpaisipa ihan tavallanin 1.5 kaasari kirsikkakin...ihana auto.
1 VASTAUS:
1.FORD TAUNUS 1972
2.FORD TAUNUS 1973
3.FORD TAUNUS 1974
4.FORD TAUNUS 1975
5.FORD ESCORT 1.3 1975
6.FORD ESCORT 1.3 1976
7.FORD ESCORT 1.3 1977
8.FORD ESCORT 1.3 1978
9.FORD ESCORT RS 2000 1977
10.FORD ESCORT RS 2000 1978
11.FORD ESCORT RS 2000 1979
12.FORD ESCORT 1.3 1980
13.FORD TAUNUS 1.3 1981
14.FORD ESCORT 1.3 1982
15.FORD ESCORT 1.3 1983
16.SAAB 900 AERO 1984
17.LADA 2107 1985
+Lisää kommentti
Tollasen ostin viime kesänä ja oli n.70% ruosteessa ja nyt alkaa olla täysin hitsattu ja valmiina maalaukseen.

Ostin auton jotta voin antaa sen helmikuussa syntyneelle pojalleni kun hän täyttää 18v.

T: santtu 25v.
Ilmoita
Kannattaa etsiä käsiin typ89. mallin Audi 80. Niitä on tehty alkaen -86 lopusta. Se malli on niin ajaton ja koriltaan kestäviä koska niissä on täyssinkitys. Toki niissäkin on pikkuvikoja, mutta niinhän kaikissa. Ja ei tarvitse varmasti paljoa rassata, jos haluaa entisöimään ruveta.
3 VASTAUSTA:
1.VOLVO AMAZON 1956
2.VOLVO AMAZON 1957
3.VOLVO PV544 1958
4.VOLVO PV544 1959
5.VOLVO AMAZON 1960
6.VOLVO AMAZON 1961
7.VOLVO AMAZON 1962
8.VOLVO AMAZON 1963
9.SAAB 93 1964
10.SAAB 93 1965
11.SAAB 93 1966
12.SAAB 96 1967
13.SAAB 96 1968
14.SAAB 96 1969
15.SAAB 99 1970
16.SAAB 99 1971
17.SAAB 96 1972 VIHREÄ
18.SAAB 96 1973 KELTAINEN
19.SAAB 96 1974 VIHREÄ
20.SAAB 96 1975 SININEN
21.SAAB 99 1976 SININEN
22.SAAB 99 1977 SININEN
23.SAAB 99 TURBO 1978 MUSTA
24.SAAB 99 TURBO 1979 MUSTA
25.OPEL REKORD 1980 KULLANVÄRINEN
26.OPEL REKORD 1981 KULLANVÄRINEN
27.OPEL REKORD 1982 KULLANVÄRINEN
28.OPEL ASCONA 1983 VIHREÄ
29.OPEL REKORD 1984 VIHREÄ
30.FIAT 131 1977 PUNAINEN
31.FIAT 131 1978 PUNAINEN
32.FIAT 131 1979 VIHREÄ
33.SAAB 99 1977 SININEN
34.SAAB 99 1982 SININEN
35.SAAB 99 1976 VIHREÄ
36.AUDI 100 1977 KELTAINEN
37.AUDI 100 1978 KELTAINEN
38.AUDI 100 1979 VIHREÄ
39.FORD GRANADA 1977 VIHREÄ
40.FORD GRANADA 1978 PUNAINEN
41.FORD GRANADA 1979 SININEN
42.FORD ESCORT 1.3 1977 KELTAINEN
43.FORD ESCORT 1.3 1978 SININEN
44.FORD ESCORT 1.3 1979 SININEN
45.FORD ESCORT RS 2000 1977 KELTAINEN
46.FORD ESCORT RS 2000 1978 MUSTA
47.FORD ESCORT RS 2000 1979 VIHREÄ
48.FORD ESCORT RS 2000 1977 KELTAINEN
49.FORD ESCORT RS 1800 1980 SININEN
50.FORD ESCORT RS 1800 1981 SININEN
51.AUDI QUATTRO 1982
52.AUDI QUATTRO 1983
53.FORD ESCORT RS TURBO 1984
54.FORD ESCORT RS TURBO 1985
55.FORD ESCORT RS TURBO 1986
56.FORD SIERRA COSWORTH 1987
57.FORD SIERRA COSWORTH 1988
58.FIAT 131 1400 1982
59.FORD ESCORT RS 2000 1976
60.FORD ESCORT RS 2000 1977
61.FORD CAPRI 1972
62.FORD CAPRI 1973
63.FORD ESCORT 1.3 1977
&lt;&lt;&lt;&lt; kirjoitti:
1.VOLVO AMAZON 1956
2.VOLVO AMAZON 1957
3.VOLVO PV544 1958
4.VOLVO PV544 1959
5.VOLVO AMAZON 1960
6.VOLVO AMAZON 1961
7.VOLVO AMAZON 1962
8.VOLVO AMAZON 1963
9.SAAB 93 1964
10.SAAB 93 1965
11.SAAB 93 1966
12.SAAB 96 1967
13.SAAB 96 1968
14.SAAB 96 1969
15.SAAB 99 1970
16.SAAB 99 1971
17.SAAB 96 1972 VIHREÄ
18.SAAB 96 1973 KELTAINEN
19.SAAB 96 1974 VIHREÄ
20.SAAB 96 1975 SININEN
21.SAAB 99 1976 SININEN
22.SAAB 99 1977 SININEN
23.SAAB 99 TURBO 1978 MUSTA
24.SAAB 99 TURBO 1979 MUSTA
25.OPEL REKORD 1980 KULLANVÄRINEN
26.OPEL REKORD 1981 KULLANVÄRINEN
27.OPEL REKORD 1982 KULLANVÄRINEN
28.OPEL ASCONA 1983 VIHREÄ
29.OPEL REKORD 1984 VIHREÄ
30.FIAT 131 1977 PUNAINEN
31.FIAT 131 1978 PUNAINEN
32.FIAT 131 1979 VIHREÄ
33.SAAB 99 1977 SININEN
34.SAAB 99 1982 SININEN
35.SAAB 99 1976 VIHREÄ
36.AUDI 100 1977 KELTAINEN
37.AUDI 100 1978 KELTAINEN
38.AUDI 100 1979 VIHREÄ
39.FORD GRANADA 1977 VIHREÄ
40.FORD GRANADA 1978 PUNAINEN
41.FORD GRANADA 1979 SININEN
42.FORD ESCORT 1.3 1977 KELTAINEN
43.FORD ESCORT 1.3 1978 SININEN
44.FORD ESCORT 1.3 1979 SININEN
45.FORD ESCORT RS 2000 1977 KELTAINEN
46.FORD ESCORT RS 2000 1978 MUSTA
47.FORD ESCORT RS 2000 1979 VIHREÄ
48.FORD ESCORT RS 2000 1977 KELTAINEN
49.FORD ESCORT RS 1800 1980 SININEN
50.FORD ESCORT RS 1800 1981 SININEN
51.AUDI QUATTRO 1982
52.AUDI QUATTRO 1983
53.FORD ESCORT RS TURBO 1984
54.FORD ESCORT RS TURBO 1985
55.FORD ESCORT RS TURBO 1986
56.FORD SIERRA COSWORTH 1987
57.FORD SIERRA COSWORTH 1988
58.FIAT 131 1400 1982
59.FORD ESCORT RS 2000 1976
60.FORD ESCORT RS 2000 1977
61.FORD CAPRI 1972
62.FORD CAPRI 1973
63.FORD ESCORT 1.3 1977
1.SAAB 96 1972
2.SAAB 96 1973
3.FORD ESCORT 1.3 1977
SIINÄ KOLME JOTKA TALLETTAIS < ELIKKÄS KAJAKKIKAKSIKOT 1972 JA 1973 MALLIT JA MK2 ESCORT 1977
&lt;&lt;&lt;&lt;&lt; kirjoitti:
1.SAAB 96 1972
2.SAAB 96 1973
3.FORD ESCORT 1.3 1977
SIINÄ KOLME JOTKA TALLETTAIS < ELIKKÄS KAJAKKIKAKSIKOT 1972 JA 1973 MALLIT JA MK2 ESCORT 1977
Mikäs ero 72 ja 73 kajakkikaksikol on muuta kun rekisterikilven väri?
+Lisää kommentti
92 vuoden tienoilla kun olin saamassa ajokorttia teki isäni kaukonäköisenä vastaavan pelastuksen ja hankki minulle noin 1200 markalla ekan autoni eli vuoden 1977 Renault 16 mallisen auton. Vuosien mittaan olemme sitä laitelleet sekä päältä että sisältä että moottoriakin. Nyt 32 vuoden ikäisenä kyseinen auto on minulla edelleen käytössä ihan ok kuntoisena kesäautona. Viime tarkastuksen mukaan Renault 16 mallia oli suomessa rekisterissä muistaakseni 17kpl että mielestäni taltiointimme silloin 90-luvulla oli oikein onnistunut. http://renault16.itgo.com/
1 VASTAUS:
1.FORD ESCORT RS 1800 1975-1980
2.FORD ESCORT RS 2000 1976-1980
3.FORD TAUNUS 1972-1982
4.MERCEDES W123 1976-1985
5.AUDI 100 1982-1990
6.FORD SIERRA 1982-1993
7.FORD ESCORT MK1 1968-1974
8.FORD ESCORT MK2 1975-1980
9.FORD ESCORT MK3 1980-1986
10.VOLVO 240 1974-1993
+Lisää kommentti
Toki löytyy, mullakin -82 560 SEC- mese. Alkup. McLarenin levikkein sekä spoilerein. Ajettu VAIN 34.000km ja hinta oli 600€.
3 VASTAUSTA:
älä puhu jätkä paskaa - mersun 560 SEC tuli markkinoille vasta vuonna 1985 ! - aikaisempi malli oli 500 SEC, joka tuli 1980.

Joten jäit kiinni valheesta !
Keppo99 kirjoitti:
älä puhu jätkä paskaa - mersun 560 SEC tuli markkinoille vasta vuonna 1985 ! - aikaisempi malli oli 500 SEC, joka tuli 1980.

Joten jäit kiinni valheesta !
McLarenilla ollut mersun kanssa mitään tekemistä tuohon aikaan....

Eli tuskinpa ne levikkeet mitkään "Mclaren"-levikkeet on.

Eikä kyllä ihan hintakaan ole uskottava.
Jos itte omistais 80-luvun vehkeitä ni nä 1. vw golf 2. vw jetta 3. opel kadett 4. volvo 240 5. volvo 740 6. saab 99 7. saab 900 8. mitsub colt 9. ford escort laser
+Lisää kommentti
No minä kyllä pidän ihan käyttöautona tuota omaani 84 s-mersua enkä aijo vaihtaa ihan heti vaikka se ei rahasta ole kiinni,vaan enpä saa enää saman veroista tilalle.
2 VASTAUSTA:
mersu on sisään ajettu vasta 500 000km vielä on paljon kilometrejä edeessä. pihaltani löytyy mersu vm 88 jolla on ajettu 760 000. kone kyllä pelaa mutta meinaa ruostua :(
mersumiehiä... kirjoitti:
mersu on sisään ajettu vasta 500 000km vielä on paljon kilometrejä edeessä. pihaltani löytyy mersu vm 88 jolla on ajettu 760 000. kone kyllä pelaa mutta meinaa ruostua :(
mulla on 85 mallin 190 1,9d ajettu 228.00o km. ei ruostetta. säästänkö?
+Lisää kommentti
Aikoinaan joskus 80 luvulla käväisin Ähtärissä automuseossa. Siellä oli 850 Fiat ja mittarissa 13 km. Toyota corollassa oli huomattavasti enemmän, peräti 34 km. Kaveri kertoi, että 70 luvun alussa olivat kaveri nauraneet, kun oli uusia autoja talteen laittanut. Eivät pahemmin nauraneet 80 luvun puolivälissä, vaikka molempia autoja näkyi liikenteessäkin.
Ilmoita
kannattaako tallettaa tuollaisia "halpis" autoja joita joka toisella pojalla on ollut. Itse säästäisin vähän harvinaisempia/erikoisempia malleja tai merkkejä. Yleisnimitys näille nuoremmille harrasteautoillehan on "youngtimer".
3 VASTAUSTA:
Ne "jokapojan" autotkin saattavat äkkiä käydä harvinaisiksi. Toisaalta niihin yleisimpiin autoihin ihmisillä liittyy eniten muistoja. Ne Corollat ja Ladat ovat osa kansan kollektiivista muistia, autoja joista melkein jokaisella on muistoja. Itse omistin 70-lukulaisen suosikkimallin, ja kyllä vain moni sanoi että "minulla/isällä" oli joskus tuollainen.
Näin on kirjoitti:
Ne "jokapojan" autotkin saattavat äkkiä käydä harvinaisiksi. Toisaalta niihin yleisimpiin autoihin ihmisillä liittyy eniten muistoja. Ne Corollat ja Ladat ovat osa kansan kollektiivista muistia, autoja joista melkein jokaisella on muistoja. Itse omistin 70-lukulaisen suosikkimallin, ja kyllä vain moni sanoi että "minulla/isällä" oli joskus tuollainen.
Eipä paljon kiinnosta vanhat käyttöautot, joiden kanssa olen työstänyt päivät pitkät.
Harrasteauton pitää olla harrasteauto, jos aikoo siitä saada itselleen jotain nautintoa ja huvia.

Ymmärrän sellaisen Corollaharrastajan, joka on ajellut ässä-mersuilla ja Cadillaceilla työkseen, haluaa kontrastia, askeettista elämää.
nykyisin kaikki 60 luvun autot alkaa olemaan harvassa kun fiiatitkin on jokkiksessa romutettu
+Lisää kommentti
corolla/87 aj,101tkm auto täysin ruosteeton kun ostin auton niin huomasin että takapenkillä ei oltu ilmeisesti käyty ollenkaan, sisä verhoilultaan kuin uusi ja moottoriltaan 100% kunnossa kannattaisiko säästellä vai antaa tietä!
2 VASTAUSTA:
kannattaa pistää taliin seisomaan. siellä antaa olla 20v ja sitten museo kilpiin ja ajella kesäsin.
ja tuleville sukupolville säästää vanhoja hyviä autoja misssä ei ole tietokone vikoja.
83 takaveto dx ne on autojen aatelia vai miten se nyt oli.
auto itselläs vaan ja huolella tallessa. Älä aja niin kyllä saat myöhemmin olla ylpee autostas. Terv. "varmaankin ikuisesti Toyota-kuski"
+Lisää kommentti
Löytyy ´80 Honda Accord hatchback, maalauksen kaipaisi ja pari pisteosaa ja museoon 2011.
Ilmoita
Isäni osti aikoinaan uutena v. 1986 Datsun-Nissan Sunnyn. Se meni sitten jo 90-luvun alussa vaihtoon, mutta auto pyöri viime vuosiin asti samassa maakunnassa, ja siitä tein näköhavainnonkin kolme vuotta sitten. Kävin jututtamassa tuolloin omistajaakin. Mielessä on ollut hankkia auto takaisin kotiin, ja kun nyt sitten ryhdyin selvittämään asiaa niin kävikin ilmi että oli ruoja ehditty viedä hajottamolle ja romutustodistus kirjoitettu!

Eniten asiassa rassaa, kun mittarissa on alle 250 tkm vasta, eikä autossa ollut kuvien perusteella mitään vikaa, ei kerrassaan ruostetta eikä mitään. Ilmeisesti vain iän takia viety hajottamoon. Siis juuri nykyään jo hyvinkin harvinaiseksi käyvä B11 sunny.

Nyt kun siitä on tehty se romuutustodistus, ei autoa enää koskaan saa takaisin liikenteeseen, ja kyseinen hajottamo ei sitä halua/pysty myymään edes pihan koristeeksi, joksi olisin jopa sen vielä valmis hankkimaan, konkreettiseksi osoitukseksi siitä mitä tulevina vuosina koko autoharrastukselle on tapahtumassa tuon romutustodistus touhun vuoksi kun ihmiset vievät joskus todellisia aarteitakin lähes ilmaiseksi romutettavaksi vaikka joka pitäjässä varmasti löytyy oikeita harrastajiakin jotka voisivat näille helmille tarjota uuden elämän.
En tietenkään tarkoita että jokainen romu pitäisi säästää, mutta ruosteettomat ja/tai vähän ajetut tavallisetkaan autot eivät kuulu sulattoon.

Ja siksi meidän ajoneuvoharrastajien olisi syytä pitää itsestämme "meteliä". Olen itse muutaman pelastuksen tehnyt mutta tämä tarinani tapaus on näillä näkymin jäämässä surulliseksi yritykseksi.
Ilmoita
nyt tehdään erinäköisiä ja persoonallisia autoja kuten 60 luvulla
2 VASTAUSTA:
eli tuulitunnelista työnnetään
Tuopas olikin se paras vitsi aikoihin....

Kyllä 80-luvulla sentään vielä oli esim. valmistusmaittaisia erityispiirteitä autoissa...nykyään kaikkea tehdään kaikkialla, joten kaikki on samaa.
+Lisää kommentti
elikäs datsun 1600 vm. -70. Ostin auton yheltä vanhemmalta mieheltä suoraan käytöstä. Auto on alkuperäisessä mutta samalla aika väsyneessä kunnossa. Joka kesä olen tuon kuitenkin katsastanut ja kesäajot ajellut. Maalipinta pitäisi uusia ja sisusta laittaa. Auton sain halvalla ja nyt samankuntoisesta saisi kymmenkertaisen hinnan. Pala historiaa.....
1 VASTAUS:
karvalakkimalli?
+Lisää kommentti
Olisishan tuossa Horizon viimeistä vuosimallia ja parhailla varusteilla. Toisella omistajalla ja vähän yli 100 tkm ajettu. Seissyt nyt jo yli 5v.
2 VASTAUSTA:
ford taunus78 ja 17m turnier69 ja käyttö autona vielä toistaseksi sedan caprice84 mutta luultavasti seki menee säilöön muutaman vuoden kuluttua.sen jälkeen joutuu sirtymään kai 90 luvun härveleihin
taxari kirjoitti:
ford taunus78 ja 17m turnier69 ja käyttö autona vielä toistaseksi sedan caprice84 mutta luultavasti seki menee säilöön muutaman vuoden kuluttua.sen jälkeen joutuu sirtymään kai 90 luvun härveleihin
KÄYTTIKSIÄ
MB E320T
MB 300TD
MB 250TE
FORD GRANADA STW
FORD GRANADA STW
OPEL KADETT C - 77
OPEL KADETT C - 78
OPEL KADETT C - 75
HARRASTEAUTOINA
OPEL KADETT C - 74
OPEL KADETT C - 73
OPEL KADETT A - 71
OPEL DIPLOMAT - 69
OPEL DIPLOMAT - 72
SAAB 99 - 73
SAAB 99 - 74
SAAB 99 - 69
SAAB 96 - 71
SAAB 96 - 72
OPEL KADETT - 73
OPEL KADETT - 73
MB 220-71
MB 220-72
MB 250-70
LADA 1200-73
LADA 1200-74
LADA 1500-75
SAAB 99 - 76
SAAB 99 - 77
SAAB 96 - 72
OPEL ASCONA-75
FIAT 124 - 68
FIAT 124 - 69
VOLVO AMAZON - 67
VOLVO AMAZON - 66
FORD ESCORT 1.3 - 79
FORD ESCORT 1.3 - 77
TOYOTA CELICA - 72
TOYOTA CELICA - 73
TOYOTA CELICA - 74
FORD ESCORT RS 1600 - 72
FORD ESCORT RS 1600 - 73
LADA 1500S-78
LADA 1500S-79
FORD ESCORT MEXICO-77
MERCEDES-BENZ 220-73
MERCEDES-BENZ 220-74
MERCEDES-BENZ 450-75
SAAB 99 TURBO-77
SAAB 99 TURBO-78
OPEL ASCONA-79
FORD ESCORT 1.3 - 79
SAAB 96 V4 - 71
SAAB 96 V4 - 72
FORD CAPRI-73
FORD CAPRI-74
LADA 1200-75
VW KUPLA-68
VW KUPLA-69
VW KUPLA-70
FORD ESCORT-71
FORD ESCORT-72
FORD ESCORT-73
MB 220 - 74 W115
PROJEKTIT
TOYOTA SUPRA - 87
BMW 320-86
FORD ESCORT XR3-82
OPEL KADETT RALLYE-70
OPEL KADETT RALLYE-71
KÄYTTIKSET
MB E320T W211
MB E320T W211
MB E320T W124
+Lisää kommentti
carina vm 1982 (tai -83, en muista edes kumpi se on.)

kaveri jätti sen seisomaan tontille kun möin hänelle toisen kulkupelin.
nelospytyn jompikumpi venttiili on halki, tuulilasin pyyhkijät ei toimi, etulampun lasi on halki ja metallivärin lakkapinta on osittain kärsinyt. siinäpä ne viat oikeastaan onkin. vehje seisoo navetassa tai jos navettaa tarvitaan, niin katoksessa.
ruostetta ei ole kuin pieniä pilkkuja. läpiruostetta ei ole. ruostesuojaukset on tehty aikanansa huolellisesti. sisustakin on siisti ja alkuperäinen ja paperit löytyy. carina lähtee käyntiin ja sillä senkun ajaa jos huvittaa. (kilpiä ei ole enää. poistettu rekisteristä vanhan asetuksen aikana). kulkee sata20kmh halkinaisine venttiileineen.

kuvakin löytyy aijaassa:
http://www.aijaa.com/v.php?i=4176218.jpg

jos kiinnostaa niin ostaka pois. meinasin laittaa auton ajoon kunhan viitsin kannen purkaa. 250tkm ajettu auto.
0 VASTAUS:
+Lisää kommentti
Koskas olette nähneet viimeksi Fiat ritmon ,se ruma pyöreälamppuinen muovikeula.
Siinäkin olisi jo hyvin harvinainen tavis-auto.

Harmi vain, kun museoauto tarvitsee Suomessa aina lämpimän tallin. ei ole halpa harrastus.
6 VASTAUSTA:
1.FORD ESCORT MKII 1975-1980
2.FORD GRANADA 1977-1985
3.MERCEDES W107 1971-1989
4.MERCEDES W123 1976-1985
&lt;&lt;&lt;&lt; kirjoitti:
1.FORD ESCORT MKII 1975-1980
2.FORD GRANADA 1977-1985
3.MERCEDES W107 1971-1989
4.MERCEDES W123 1976-1985
Itellä ajossa -85 Mitsu Galant gls 2000.Kunnostusta odottaa -86 Mitsu Galant gls royal 2000,-73 Ford Cortina GT Coupe ja työn alla -89 Toyota Camry
On hävinneet liikenteestä kokonaan.
Retkuilija kirjoitti:
On hävinneet liikenteestä kokonaan.
Fiiatin 131 ja 132 kuuluivat ikävä kyllä siihen ryhmään, että kori hävisi, mutta tekniikka säilyi. Siksi kai niitä ei oikein ole enää, kun ovat maatuneet korjauskelvottomiksi. Twincam koneet kyllä kesti.
Ei sen tallin ole pakko olla lämmin, kunhan on kuiva tila, niin säilyy.
ritmot söi ruoste. ajelin monet vuodet. viimeisen puolivuotta oli bensa tankkikin köydellä kiinni.
+Lisää kommentti
Ehdottomasti kannattaa taltioida. Nyt on jo 70-luvun autoista huomattu, että tavallisia arkiautoja ei löydy. Nuo elokuvien ja tv-sarjonen tekijätkin valittavat, että jaguaaria, isoa mersua, cadillacia löytyy kyllä elokuvien rekvisiitaksi, mutta jos pitäisi lavastaa arkinäkymä joltakin kadunpätkältä vaikka helsingistä 70-luvulla niin jumissa ollaan.
Onnea hankkeelle, ja toivottavasti saat säilytettyä autot kuivassa ja viileässä tilassa. Noilla voitontavoittelijoiden kateellisilla kuittailuilla voi pyyhkiä takapuolta. Näissä autoharrastushommissa se voitto tulee mielihyvän muodossa ja siihen ei kurssivaihtelut pure.
Ilmoita
kanssa talteen. nyt niitä paalataan urakkavauhtia ja haukutaan paskoiksi autoiksi mut miten on 15 vuoden kuluttua kun hyvä kuntoinen yksilö tulee vastaan?.
emmehän halua kaikkia autoja paalata emmehän.
13 VASTAUSTA:
Mitä "paska auto" todella tarkoittaa, kun nykyautot monimutkaisine ja reistailevine tekniikoineen ovat vanhoja.

Tätä mieltä olen minä. 80-luvulla autot olivat jo hyvin miellyttäviä liikkumavälineitä, mutta ilman sitä turhaa monimutkaisuutta, jota nykyautot on tungettu täyteen.
Minulla on n, 20 autoa kokoelmassa lähtien 74 v tunne 80 luvun puoleenväliin. ainoa hankaluus on että säilytystilat alkaa olla loppu. Ja puolelle tästä määrästä tila on kylmä. Tälvisin pitää olla jonkimoinen ilmankierto ainakin ettei home ja kosteus pääse vaurioittamaan. Ei minullakaan mitään harvinaisuuksia ole vaan tavallisia yleisiä malleja. Jonkin verran varaosaakin on tai on jäänyt näiden kunnostelusta kun olen purkanut muutamia varaosiksi ostettujaai onhan. Jaa -68 mallinen venäläinen jalta joka lienee jonkinmoinen harvinaisuus. Muistuttaa paljon fiat 600:ta ulkoisesti. Mutta varastointi maksaa oikeastaan eniten. Olenkin joutunut myymään muutaman harvinaisemman pois kulujen peittämiseksi.
M1978 kirjoitti:
Mitä "paska auto" todella tarkoittaa, kun nykyautot monimutkaisine ja reistailevine tekniikoineen ovat vanhoja.

Tätä mieltä olen minä. 80-luvulla autot olivat jo hyvin miellyttäviä liikkumavälineitä, mutta ilman sitä turhaa monimutkaisuutta, jota nykyautot on tungettu täyteen.
TÄLLÄNEN TALTIOINTIIN TOYOTA CELICA 1980-1982
SITTEN 1971-1977 TOYOTA CELICA JA SITTEN 80-L LOPUN SUPRA < MISSÄ ON SAMAT VALOT KUN NISSAN 200 ZXÄSSÄ...OMA UNELMA OIS AIKANAAN AJOSSA < KORTIN KERA < TOYOTA CELICA 1971-1977. TOYOTA SUPRA 1980-1982. TOYOTA CELICA 1981-1987.NISSAN 200 ZX 1989-1997 JA PROJEKTINA TOYOTA CELICA ST165 1987-1989 JA TOYOTA SUPRA 1988-1990
Joonatan kirjoitti:
Minulla on n, 20 autoa kokoelmassa lähtien 74 v tunne 80 luvun puoleenväliin. ainoa hankaluus on että säilytystilat alkaa olla loppu. Ja puolelle tästä määrästä tila on kylmä. Tälvisin pitää olla jonkimoinen ilmankierto ainakin ettei home ja kosteus pääse vaurioittamaan. Ei minullakaan mitään harvinaisuuksia ole vaan tavallisia yleisiä malleja. Jonkin verran varaosaakin on tai on jäänyt näiden kunnostelusta kun olen purkanut muutamia varaosiksi ostettujaai onhan. Jaa -68 mallinen venäläinen jalta joka lienee jonkinmoinen harvinaisuus. Muistuttaa paljon fiat 600:ta ulkoisesti. Mutta varastointi maksaa oikeastaan eniten. Olenkin joutunut myymään muutaman harvinaisemman pois kulujen peittämiseksi.
OIS JOSKUS NASTA OMISTAA KUN VOLVO PV444 1951. VOLVO PV444 1952. VOLVO PV444 1953. VOLVO PV444 1954. OPEL REKORD 1955. OPEL REKORD 1956. FIAT 1100 1957. FIAT 1100 1958. VOLVO AMAZON 1959. VOLVO AMAZON 1960. VOLVO AMAZON 1961. VOLVO AMAZON 1962. VOLVO AMAZON 1963. VOLVO PV544 1964. VOLVO AMAZON 1965. VOLVO AMAZON 1966. OPEL REKORD 1967. OPEL REKORD 1968. OPEL REKORD 1969. OPEL REKORD 1970. OPEL REKORD 1971. OPEL DIPLOMAT 1972. OPEL DIPLOMAT 1973. FIAT 124 1968. FIAT 124 1969 KORTIN KERA. SITTEN FORD TAUNUS 1970. FORD TAUNUS 1971. FORD TAUNUS 1972. FORD ESCORT 1973. FORD ESCORT 1974. FORD ESCORT 1975. SAAB 96 1972. SAAB 96 1976. SAAB 99 1976. SAAB 99 1977. SAAB 99 1978. MB 240D 1979. MB 240D 1980. MB 240D 1981. MB 300D 1982. MB 300D 1983.MB 300D 1984.MB 190E 1985
MB 300E 1986.MB 300E 1987.MB 300E 1988.
<<<< kirjoitti:
OIS JOSKUS NASTA OMISTAA KUN VOLVO PV444 1951. VOLVO PV444 1952. VOLVO PV444 1953. VOLVO PV444 1954. OPEL REKORD 1955. OPEL REKORD 1956. FIAT 1100 1957. FIAT 1100 1958. VOLVO AMAZON 1959. VOLVO AMAZON 1960. VOLVO AMAZON 1961. VOLVO AMAZON 1962. VOLVO AMAZON 1963. VOLVO PV544 1964. VOLVO AMAZON 1965. VOLVO AMAZON 1966. OPEL REKORD 1967. OPEL REKORD 1968. OPEL REKORD 1969. OPEL REKORD 1970. OPEL REKORD 1971. OPEL DIPLOMAT 1972. OPEL DIPLOMAT 1973. FIAT 124 1968. FIAT 124 1969 KORTIN KERA. SITTEN FORD TAUNUS 1970. FORD TAUNUS 1971. FORD TAUNUS 1972. FORD ESCORT 1973. FORD ESCORT 1974. FORD ESCORT 1975. SAAB 96 1972. SAAB 96 1976. SAAB 99 1976. SAAB 99 1977. SAAB 99 1978. MB 240D 1979. MB 240D 1980. MB 240D 1981. MB 300D 1982. MB 300D 1983.MB 300D 1984.MB 190E 1985
MB 300E 1986.MB 300E 1987.MB 300E 1988.
SITTEN OLISI NASTAA OMISTAA MB 240D 1975 W115. MB 240D W115 1974. MB 450SEL 1976 W116. MB 450SEL 1977 W116.MB 350SLC 1978 W107. MB 280SLC 1979 W107.MB 350SLC W107 1980. ITÄAUTOISTA TAAS LADOJA < 1200 1971. 1200 1972. 1500 1973. 1500 1974. 1500 1975. 1300 1976. 1300 1977. 1200 COMBI 1977. 1200 COMBI 1978. 1200 COMBI 1979. 1300S 1979. 1300S 1980
1300S 1981. 1200 1982. 1500SL 1983. 1600SL 1984. 1200 1985. 1200S 1986.
1200S 1987. 1200S 1988. NIVA 1982. NIVA 1983. NIVA 1984. NIVA 1985. 1200S 1986. 1200S 1988. 1200S 1989. SAMARA 1990. SAMARA 1991. 1200S 1986. 1200S 1987. 1200S 1988. 2102 1200 COMBI 1979. 2102 1500 COMBI 1980. 1300S 2103 1979. 1300S 2103 1980. 1500S 1974.
1300S 2103 1980. 1300 1977. 1300 1980 JA SITTEN 1500SL 1981. 1500SL 1982. 1600SL 1983. 1600SL 1984. 2107 1984. 2107 1985. 2107 1986. 2107 1987. 2107 1988
2107 1989. JA SITTEN VIELÄ 2107 1984 JOSSA OLISI KONELAN HUOLTOKIRJA. KASETTISOITIN JA NOKIAN ROLLSTERIT ALLA JA REKISTERÖINTIPÄIVÄ 16.8 1984
<<<< kirjoitti:
SITTEN OLISI NASTAA OMISTAA MB 240D 1975 W115. MB 240D W115 1974. MB 450SEL 1976 W116. MB 450SEL 1977 W116.MB 350SLC 1978 W107. MB 280SLC 1979 W107.MB 350SLC W107 1980. ITÄAUTOISTA TAAS LADOJA < 1200 1971. 1200 1972. 1500 1973. 1500 1974. 1500 1975. 1300 1976. 1300 1977. 1200 COMBI 1977. 1200 COMBI 1978. 1200 COMBI 1979. 1300S 1979. 1300S 1980
1300S 1981. 1200 1982. 1500SL 1983. 1600SL 1984. 1200 1985. 1200S 1986.
1200S 1987. 1200S 1988. NIVA 1982. NIVA 1983. NIVA 1984. NIVA 1985. 1200S 1986. 1200S 1988. 1200S 1989. SAMARA 1990. SAMARA 1991. 1200S 1986. 1200S 1987. 1200S 1988. 2102 1200 COMBI 1979. 2102 1500 COMBI 1980. 1300S 2103 1979. 1300S 2103 1980. 1500S 1974.
1300S 2103 1980. 1300 1977. 1300 1980 JA SITTEN 1500SL 1981. 1500SL 1982. 1600SL 1983. 1600SL 1984. 2107 1984. 2107 1985. 2107 1986. 2107 1987. 2107 1988
2107 1989. JA SITTEN VIELÄ 2107 1984 JOSSA OLISI KONELAN HUOLTOKIRJA. KASETTISOITIN JA NOKIAN ROLLSTERIT ALLA JA REKISTERÖINTIPÄIVÄ 16.8 1984
SITTEN OLISI NASTAA OMISTAA 2107-84. 240-84. 280E-84. KOLME VUONNA 1984 REKISTERÖITYÄ AUTOA. 2107-84 OLISI BEIGE JA SITTEN 280E-84 SININEN JA 240-84 VOLVO TAAS SININEN JONKA HAKISIN LOHJALTA < NETTIAUTON ILMOITUKSEN MUKAAN JA HINTAA KERTYISI 900 EUROA < AUTO OLISIKIN AIKA HUIPPUKUNNOSSA. JA SITTEN KESÄAUTONANI OLISI 1200-79 MALLI JOKA PALVELISI 9 KESÄÄ ISÄNTÄÄNSÄ JA EMÄNTÄÄNSÄ. 1200-80 KELTAINEN PALVELISI TAAS 7 KESÄÄ ISÄNTÄÄNSÄ JA EMÄNTÄÄNSÄ. 240D-81 TAAS 11 KESÄÄ EMÄNTÄÄNSÄ
KORTIN KERA kirjoitti:
SITTEN OLISI NASTAA OMISTAA 2107-84. 240-84. 280E-84. KOLME VUONNA 1984 REKISTERÖITYÄ AUTOA. 2107-84 OLISI BEIGE JA SITTEN 280E-84 SININEN JA 240-84 VOLVO TAAS SININEN JONKA HAKISIN LOHJALTA < NETTIAUTON ILMOITUKSEN MUKAAN JA HINTAA KERTYISI 900 EUROA < AUTO OLISIKIN AIKA HUIPPUKUNNOSSA. JA SITTEN KESÄAUTONANI OLISI 1200-79 MALLI JOKA PALVELISI 9 KESÄÄ ISÄNTÄÄNSÄ JA EMÄNTÄÄNSÄ. 1200-80 KELTAINEN PALVELISI TAAS 7 KESÄÄ ISÄNTÄÄNSÄ JA EMÄNTÄÄNSÄ. 240D-81 TAAS 11 KESÄÄ EMÄNTÄÄNSÄ
1.MB W123
2.VW JETTA
3.VOLVO 240
4.FIAT REGATA
SIINÄ 4 2010-L KLASSIKKOAUTOA..SITTEN 1200 MALLIN LADA 1978-1988 JA 1971-1982 VÄSÄTTY KANNATTAISI TALLENTAA....ITSE HALUAISIN JOSKUS AIKANAAN OMISTAA 1300S 2103 1979 LADAN TUPLAVALOILLA JA SITTEN SIINÄ OIS VIELÄ KONELAN HUOLTOKIRJA JA TEIPATUT RAIDAT..SITTEN OIS NASTAA OMISTAA JOSKUS FSO 125P-84 < LADAN KAKKOSPELINÄ
<<<< kirjoitti:
1.MB W123
2.VW JETTA
3.VOLVO 240
4.FIAT REGATA
SIINÄ 4 2010-L KLASSIKKOAUTOA..SITTEN 1200 MALLIN LADA 1978-1988 JA 1971-1982 VÄSÄTTY KANNATTAISI TALLENTAA....ITSE HALUAISIN JOSKUS AIKANAAN OMISTAA 1300S 2103 1979 LADAN TUPLAVALOILLA JA SITTEN SIINÄ OIS VIELÄ KONELAN HUOLTOKIRJA JA TEIPATUT RAIDAT..SITTEN OIS NASTAA OMISTAA JOSKUS FSO 125P-84 < LADAN KAKKOSPELINÄ
entäs tälläset ex-sev maiden helmet kuin
1.Volga M24 1970-1983
2.SKODA 110 1970-1977
3.lada 1200 1970-1983
4.dacia r12 1973-1985
kannattaisiko Tallentaa
<<<< kirjoitti:
OIS JOSKUS NASTA OMISTAA KUN VOLVO PV444 1951. VOLVO PV444 1952. VOLVO PV444 1953. VOLVO PV444 1954. OPEL REKORD 1955. OPEL REKORD 1956. FIAT 1100 1957. FIAT 1100 1958. VOLVO AMAZON 1959. VOLVO AMAZON 1960. VOLVO AMAZON 1961. VOLVO AMAZON 1962. VOLVO AMAZON 1963. VOLVO PV544 1964. VOLVO AMAZON 1965. VOLVO AMAZON 1966. OPEL REKORD 1967. OPEL REKORD 1968. OPEL REKORD 1969. OPEL REKORD 1970. OPEL REKORD 1971. OPEL DIPLOMAT 1972. OPEL DIPLOMAT 1973. FIAT 124 1968. FIAT 124 1969 KORTIN KERA. SITTEN FORD TAUNUS 1970. FORD TAUNUS 1971. FORD TAUNUS 1972. FORD ESCORT 1973. FORD ESCORT 1974. FORD ESCORT 1975. SAAB 96 1972. SAAB 96 1976. SAAB 99 1976. SAAB 99 1977. SAAB 99 1978. MB 240D 1979. MB 240D 1980. MB 240D 1981. MB 300D 1982. MB 300D 1983.MB 300D 1984.MB 190E 1985
MB 300E 1986.MB 300E 1987.MB 300E 1988.
olisi aikanaan nastaa omistaa
saab 900 1978-1985
volvo 240 1982-1987
volvo 740 1985-1988
ford sierra 1982-1988
Opel omega 1987-1989
MERCEDES W123 1976-1985
<<<< kirjoitti:
OIS JOSKUS NASTA OMISTAA KUN VOLVO PV444 1951. VOLVO PV444 1952. VOLVO PV444 1953. VOLVO PV444 1954. OPEL REKORD 1955. OPEL REKORD 1956. FIAT 1100 1957. FIAT 1100 1958. VOLVO AMAZON 1959. VOLVO AMAZON 1960. VOLVO AMAZON 1961. VOLVO AMAZON 1962. VOLVO AMAZON 1963. VOLVO PV544 1964. VOLVO AMAZON 1965. VOLVO AMAZON 1966. OPEL REKORD 1967. OPEL REKORD 1968. OPEL REKORD 1969. OPEL REKORD 1970. OPEL REKORD 1971. OPEL DIPLOMAT 1972. OPEL DIPLOMAT 1973. FIAT 124 1968. FIAT 124 1969 KORTIN KERA. SITTEN FORD TAUNUS 1970. FORD TAUNUS 1971. FORD TAUNUS 1972. FORD ESCORT 1973. FORD ESCORT 1974. FORD ESCORT 1975. SAAB 96 1972. SAAB 96 1976. SAAB 99 1976. SAAB 99 1977. SAAB 99 1978. MB 240D 1979. MB 240D 1980. MB 240D 1981. MB 300D 1982. MB 300D 1983.MB 300D 1984.MB 190E 1985
MB 300E 1986.MB 300E 1987.MB 300E 1988.
Minulla on opel ascona 1981 eli viimeisiä takaveto asconoita ja hyvin se kulkee.
<<<< kirjoitti:
OIS JOSKUS NASTA OMISTAA KUN VOLVO PV444 1951. VOLVO PV444 1952. VOLVO PV444 1953. VOLVO PV444 1954. OPEL REKORD 1955. OPEL REKORD 1956. FIAT 1100 1957. FIAT 1100 1958. VOLVO AMAZON 1959. VOLVO AMAZON 1960. VOLVO AMAZON 1961. VOLVO AMAZON 1962. VOLVO AMAZON 1963. VOLVO PV544 1964. VOLVO AMAZON 1965. VOLVO AMAZON 1966. OPEL REKORD 1967. OPEL REKORD 1968. OPEL REKORD 1969. OPEL REKORD 1970. OPEL REKORD 1971. OPEL DIPLOMAT 1972. OPEL DIPLOMAT 1973. FIAT 124 1968. FIAT 124 1969 KORTIN KERA. SITTEN FORD TAUNUS 1970. FORD TAUNUS 1971. FORD TAUNUS 1972. FORD ESCORT 1973. FORD ESCORT 1974. FORD ESCORT 1975. SAAB 96 1972. SAAB 96 1976. SAAB 99 1976. SAAB 99 1977. SAAB 99 1978. MB 240D 1979. MB 240D 1980. MB 240D 1981. MB 300D 1982. MB 300D 1983.MB 300D 1984.MB 190E 1985
MB 300E 1986.MB 300E 1987.MB 300E 1988.
Ensimmäisen sukupolven etuvetoinen Mitsubishi Galant oli komea auto, säilyttäkää niitä muutama.
<<<< kirjoitti:
OIS JOSKUS NASTA OMISTAA KUN VOLVO PV444 1951. VOLVO PV444 1952. VOLVO PV444 1953. VOLVO PV444 1954. OPEL REKORD 1955. OPEL REKORD 1956. FIAT 1100 1957. FIAT 1100 1958. VOLVO AMAZON 1959. VOLVO AMAZON 1960. VOLVO AMAZON 1961. VOLVO AMAZON 1962. VOLVO AMAZON 1963. VOLVO PV544 1964. VOLVO AMAZON 1965. VOLVO AMAZON 1966. OPEL REKORD 1967. OPEL REKORD 1968. OPEL REKORD 1969. OPEL REKORD 1970. OPEL REKORD 1971. OPEL DIPLOMAT 1972. OPEL DIPLOMAT 1973. FIAT 124 1968. FIAT 124 1969 KORTIN KERA. SITTEN FORD TAUNUS 1970. FORD TAUNUS 1971. FORD TAUNUS 1972. FORD ESCORT 1973. FORD ESCORT 1974. FORD ESCORT 1975. SAAB 96 1972. SAAB 96 1976. SAAB 99 1976. SAAB 99 1977. SAAB 99 1978. MB 240D 1979. MB 240D 1980. MB 240D 1981. MB 300D 1982. MB 300D 1983.MB 300D 1984.MB 190E 1985
MB 300E 1986.MB 300E 1987.MB 300E 1988.
entäs nää < kyl mä ainaki haluaisin omistaa kautta tallentaa nää
Fiat 131-80
Ford Taunus-81
Ford sierra-82
Ford sierra-83
Lada 2107-84
Lada 2107-85
Vw jetta-86
Ford sierra Facelift-87
Ford sierra facelift-88
lancia prisma-89
<<<< kirjoitti:
OIS JOSKUS NASTA OMISTAA KUN VOLVO PV444 1951. VOLVO PV444 1952. VOLVO PV444 1953. VOLVO PV444 1954. OPEL REKORD 1955. OPEL REKORD 1956. FIAT 1100 1957. FIAT 1100 1958. VOLVO AMAZON 1959. VOLVO AMAZON 1960. VOLVO AMAZON 1961. VOLVO AMAZON 1962. VOLVO AMAZON 1963. VOLVO PV544 1964. VOLVO AMAZON 1965. VOLVO AMAZON 1966. OPEL REKORD 1967. OPEL REKORD 1968. OPEL REKORD 1969. OPEL REKORD 1970. OPEL REKORD 1971. OPEL DIPLOMAT 1972. OPEL DIPLOMAT 1973. FIAT 124 1968. FIAT 124 1969 KORTIN KERA. SITTEN FORD TAUNUS 1970. FORD TAUNUS 1971. FORD TAUNUS 1972. FORD ESCORT 1973. FORD ESCORT 1974. FORD ESCORT 1975. SAAB 96 1972. SAAB 96 1976. SAAB 99 1976. SAAB 99 1977. SAAB 99 1978. MB 240D 1979. MB 240D 1980. MB 240D 1981. MB 300D 1982. MB 300D 1983.MB 300D 1984.MB 190E 1985
MB 300E 1986.MB 300E 1987.MB 300E 1988.
Minusta Mitsubishi Galant 84-87 oli vähäeleisen tyylikäs. Säästäkää yksi tällainen.
+Lisää kommentti
Yhteyttä. Kaikki vanha kiinnostaa. Rantsunromeo@luukku.com
Kaikki vanha on pysyvää. Hirrvittää joskus mitä autoja menee
paaliin.
1 VASTAUS:
Sanomatta, että yli 30 eri automerkkiä löytyy. Välttämättä en usko noiden
muiden listoihin. saattavat olla totta mutta, minä epäilen.
+Lisää kommentti
...nähtiin Porvoossa -80 luvun myyntimenestys datsun cherry 120A ja nätissä kunnossa.

Siinä pohdittiin kaffekupin ääressä, että koska viimeksi on moinen tullut vastaan eikä tullut edes mieleen. Liikenteessä näkyy nykyään hot rodeja ja muitakin vanhoja jenkkejä sekä vanhoja spesiaalimpia merssuja enemmän, kuin niitä on tullut uutena maahan. Eikä siinä mitään pahaa ole. Hyvä, että näkyykin.

Mutta niitä -70 ja -80 lukujen käyttöautoja on kohdannut totaalikato.
Jos jollakin on resursseja säästää moisia niin sehän on suorastaan kulttuuriteko.
5 VASTAUSTA:
Muistan vielä kuin eilisen päivän kun koulukaveri sai uuden 120A cherryn omaksi kun täytti 18v. Oltiin hieman kateellisia, mutta kun kaveri polkas Datsunin liikkeelle oli ääni aika koomillinen pakarissa. Se jopa yhden tuuman kokoinen pilli pörisi aika koomillisesti ja näin hävitti katu-uskottavuutta. Samalla antoi meille kateellisille lohduttavaa naurun aihetta :=)
pakko vastata kirjoitti:
Muistan vielä kuin eilisen päivän kun koulukaveri sai uuden 120A cherryn omaksi kun täytti 18v. Oltiin hieman kateellisia, mutta kun kaveri polkas Datsunin liikkeelle oli ääni aika koomillinen pakarissa. Se jopa yhden tuuman kokoinen pilli pörisi aika koomillisesti ja näin hävitti katu-uskottavuutta. Samalla antoi meille kateellisille lohduttavaa naurun aihetta :=)
...villakoiran ydin piileekin.
Kaikilla on muistoja noista käyttöautoista niin hyviä, kuin huonojakin ja historian tallentamisen yksi tarkoitushan on pitää niitä muistoja elossa. Harvalla oli kolmekymmentä vuotta sitten kosketuspintaa ässämersuihin tai jaguareihin.
...se... kirjoitti:
...villakoiran ydin piileekin.
Kaikilla on muistoja noista käyttöautoista niin hyviä, kuin huonojakin ja historian tallentamisen yksi tarkoitushan on pitää niitä muistoja elossa. Harvalla oli kolmekymmentä vuotta sitten kosketuspintaa ässämersuihin tai jaguareihin.
tälläsiä helmiä ois nastaa Tallentaa suomessa
holden Contour
ford rural
Fiat 128
...se... kirjoitti:
...villakoiran ydin piileekin.
Kaikilla on muistoja noista käyttöautoista niin hyviä, kuin huonojakin ja historian tallentamisen yksi tarkoitushan on pitää niitä muistoja elossa. Harvalla oli kolmekymmentä vuotta sitten kosketuspintaa ässämersuihin tai jaguareihin.
Citroen ds 1955-1976
Citroen gs 1972-1987
Opel diplomat 1969-1977
Opel rekord 1972-1977
Opel rekord 1976-1985
1.VW GOLF
2.FIAT RITMO
3.LADA 2105 VFTS.....VFTS MALLI OLISI HELMI OMISTAA JA ENTISÖIDÄ
+Lisää kommentti
josko niissä olisi kirjoitettu Saab 96-mallista. Rohkenen näes veikata tulevaisuudessa noiden Suomessa tehtyjen viimeisten yksilöiden nousevan arvoon arvaamattomaan. Ne ovat iso osa historiaa muuallakin kuin meillä kotimaassa.
Ilmoita
kannattaisko såilyttää,ajokuntonen katsastettu kun vaihtas vaan kuskin puolen jarrusatulan,oon ajanu 5vuotta tekemåttä muuta kun jarrupalat,takaputken ja pallonivelen ajettu koneella 225t
1 VASTAUS:
CITROEN CX
FORD GRANADA
MB 240D
VOLVO 262
< ENTÄS NÄÄ
+Lisää kommentti
KASAREISTA OLISI AIKANAAN NASTAA TALLENTAA MB 380SEL. FORD GRANADA. FORD SCORPIO. AUDI 100. SAAB 9000 1985-1988. AUDI QUATTRO. LADA 1200 2105 1982-1990. LADA 2107 1984-1990.
FIAT REGATA. LADA 2105 1200S 1982-1990. FORD TAUNUS 1976-1980. LADA VFTS PORATULLA KONEELLA...JOLLA OLISI NASTAA AJELLA VAAN. FIAT CROMA 1986-1988. W124 1985-1989 JA SITTEN AUDI 100 1982-1990. PEUGEOT 505 1982-1987. PEUGEOT 205 1985-1988. PEUGEOT 309 1989-1990. FORD SIERRA 1982-1993. LADA 2101 1971-1982
1 VASTAUS:
FORD ORION 1982-1988
ALFA 75 1987-1990
LADA SAMARA 1988-1992
LADA 1200L 1982-1985
LADA 2107 1983-1987
VW GOLF 1983-1991
VW GOLF 1976-1983
ALFA ROMEO 164 1987-1996
ALFA ROMEO 164 1987-1992
+Lisää kommentti
Laitoin talteen silloin vähän arvostetun (90 luvun lopussa)Ford Taunuksen 1982,nyt hävinnyt miltei tyystin katukuvasta,auto vieläkin hyväkuntoinen alkuperäisessä värissä saisi museokilpiin varmaan heti.Sekä1975 Taunus Coupen jonka pelastin romutus kuolemalta.
Muitakin 80 luvun vehkeitä oli mutta ne valitettavasti joutu kierrätykseen(KYLLÄ HARMITTAA)
Juuri näitä tavallista tavallisempia autoja kannattaa säästää mitä ennen näki katukuvassa paljon,ne ovat jääneet ihmisten mieleen parhaiten!
1 VASTAUS:
Pari Fiat Argentaa ja yks 126:nen oottelee kevättä, kuten myös Lancia Thema. Kaikki nostalgiaa jo.
+Lisää kommentti
romuttajasetä on tehnyt hyvää ja ennakoivaa tallennustyötä kaikenmaailman kenkä-volvoille,etuveto kadeteille ja saabinromuille,puhumattakaan nynny datsuneista ja muista kaukoidän kamikazeista.vanhat hiacet laivattu lakuille afrikkaan voitolla eli kaikki ihan kuin pitääkin.sivuun kannattaa siirtää täällä aikoinaankin arvokkaat ja harvinaiset edustusautot(siis jaguarit,cadillacit ,lincolnit..)ei perusmallin taksi 4d mb-saab-audi tms pappabemaria.urheiluautot toki ja harvinaisemmat urheilulliset 2d mallitkin valikoidusti.esim prelude ei mikään urheiluauto tai 4ovinen alfa...eli lyhyesti sellaiset talteen mistä silloin köyhät unelmoi,loput paaliin.tokihan voitte kerätä tunkiontauksen täyteen ongelmajätettä,mitäpä vaan nuolla kukaan tekee kun tylsän näköisiä perusmuovikippja.ei kromia,muotoja,jo etuvetoisiakin useimmat ja hankalia tekniikaltaan ynnä muovia jo peltiä enempi...
2 VASTAUSTA:
Mitä tarkoitat "hankalalla tekniikalla"? Eiköhän nimenomaan noissa mainitsemissasi kalliissa edustusautoissa ole sitä hankalaa tekniikkaa? Sähköhärpäkkeitä olivat täynnä jo silloin, kun niitä ei tavallisissa autoissa vielä ollut.

Sitäpaitsi kalliit autot eivät ole enää nykyään harvinaisia, sensijaan ne ovat vain ylihintaisia ikään ja ajomäärään nähden. Esim. 20 vuotta vanhat jaguarit ovat suomessa paljon kalliimpia kuin mitä niiden oikeasti pitäisi olla. Niitähän on myynnissä vaikka kuinka paljon ylihintaan. Eivät ne harvinaisia ole. Sensijaan vanhat yksinkertaiset käyttö-britit ovat harvinaisia.

80-luvun jenkit taas ovat lisäksi ulkonäöltäänkin rumia laatikoita, jaguarissa on edes ulkonäköä, vaikkei silläkään suomessa mitään käyttöarvoa ole. Bensapersoja ja ilmeisen epäluotettavia lähinnä amerikkalaisille tehtyjä autoja, joista viallisenakin pyydetään kiskurihintoja.
M1978 kirjoitti:
Mitä tarkoitat "hankalalla tekniikalla"? Eiköhän nimenomaan noissa mainitsemissasi kalliissa edustusautoissa ole sitä hankalaa tekniikkaa? Sähköhärpäkkeitä olivat täynnä jo silloin, kun niitä ei tavallisissa autoissa vielä ollut.

Sitäpaitsi kalliit autot eivät ole enää nykyään harvinaisia, sensijaan ne ovat vain ylihintaisia ikään ja ajomäärään nähden. Esim. 20 vuotta vanhat jaguarit ovat suomessa paljon kalliimpia kuin mitä niiden oikeasti pitäisi olla. Niitähän on myynnissä vaikka kuinka paljon ylihintaan. Eivät ne harvinaisia ole. Sensijaan vanhat yksinkertaiset käyttö-britit ovat harvinaisia.

80-luvun jenkit taas ovat lisäksi ulkonäöltäänkin rumia laatikoita, jaguarissa on edes ulkonäköä, vaikkei silläkään suomessa mitään käyttöarvoa ole. Bensapersoja ja ilmeisen epäluotettavia lähinnä amerikkalaisille tehtyjä autoja, joista viallisenakin pyydetään kiskurihintoja.
Muutama auto tullu jemmattua jo, pitäs kunnon halli olla/tila laittaakkin noita osaa mitkä ei ihan iskussa ole.
- Datsun 120AF2 -78
- Datsun 150Y -82
- Datsun 140Y -79
- Datsun Cherry 120A -80
- Datsun Laurel 2.0 -83 Ajossa.
- Ford Taunus 1.6 -77 ja -80 varaosa auto.
- Ford Sierra 2.0i Ghia -89 Ajossa.
- FSO Polle 1.5 -87
- Mitsubishi Galant 1.6 GL -83 ja -82 varaosa peli.
- Mazda 929 3.0V6 -89 Ajossa.
- Toyota Corolla DX -83 Ajossa.
+Lisää kommentti
Ruoste vaanii kotelorakenteissa sisälläpäin. Ja myöskin nätisti massatut alustan peltipinnat on usein pehmeää lahoa sen massan alla. 100% ruosteeton tarkoittanee pinnasta siistiä ja ehjää autoa. Kaunis katsella. Pitää vaan muistaa ettei kokeile sormella iskaritoilpista jne : )
5 VASTAUSTA:
Ei noissa 80-luvun autoissa ole enää mitään sielua - pelkkää massatuotantoa vain (siis nämä tavalliset suomessa olevat autot) - aivan turhaa on niitä tallentaa - paaliin vain !
Servo3 kirjoitti:
Ei noissa 80-luvun autoissa ole enää mitään sielua - pelkkää massatuotantoa vain (siis nämä tavalliset suomessa olevat autot) - aivan turhaa on niitä tallentaa - paaliin vain !
5 autoa 1980-l
o<<< kirjoitti:
5 autoa 1980-l
Hienoa että jotkut ymmärtää säästää näitä parhaan ajan(80luvulla tehtiin mielestäni hienoimmat autot) autoja talteen! Olispa enemmänkin ihmisiä jotka EI ajattele vaan että "vanha arvoton romu=paalaukseen"
Kiva kuullaa että jotkut ymmärtää säästää näitä!
mz92 kirjoitti:
Hienoa että jotkut ymmärtää säästää näitä parhaan ajan(80luvulla tehtiin mielestäni hienoimmat autot) autoja talteen! Olispa enemmänkin ihmisiä jotka EI ajattele vaan että "vanha arvoton romu=paalaukseen"
Kiva kuullaa että jotkut ymmärtää säästää näitä!
1.vw golf 1976-1983
2.Opel ascona 1977-1988
3.opel senator
4.lada 2107
5.volvo 240
mz92 kirjoitti:
Hienoa että jotkut ymmärtää säästää näitä parhaan ajan(80luvulla tehtiin mielestäni hienoimmat autot) autoja talteen! Olispa enemmänkin ihmisiä jotka EI ajattele vaan että "vanha arvoton romu=paalaukseen"
Kiva kuullaa että jotkut ymmärtää säästää näitä!
Sama täällä, mietitäänpä esim nyt niitä perusautoja mitä oli joka nurkassa 90-luvulla. Fiat 127,128, Datsun 100a, Välikoppa eskort, Opel Kadett B/C, useammat toyotat, saab 99, lista jatkuu.. katsokaas niiden hintoja nyt jos on edes leimattu niin 4 numeroisista summista puhutaan...
+Lisää kommentti
-80 luvulla on tehty viimeiset autot joissa ei ole turhanpäiväisiä muoviosia ja monimutkaista sekä vaikeasti korjattavaa tekniikkaa. Ainoa poikkeus, joka minulla tulee mieleen on lada. Takaveto Ladaa, joka pohjautuu -70- ja -80 luvun tekniikkaan on suomessakin myyty uutena vuoteen 1997 asti. Lisäksi Nivaa tehdään vieläkin, eikä ainakaan peruskonstruktio ole Nivassa paljoa muuttunut.

Nyt uutena myytäviä käyttöautoja tuskin kukaan edes pääsee museoimaan, koska ei niistä ole jäljellä muuta, kuin sähkövikoja ja kasa muovia. Toisaalta kukapa olisi niin typerä, että näitä nykyajan muovihirvityksiä edes viitsisi ottaa kuluttamaan arvokasta säilytystilaa, niin kauan, kuin on vielä oikeita autojakin säilöttäväksi.

Toisaalta monesta -80 luvun autosta on vielä nykyäänkin ihan oikeaksi jokapäiväiseksi käyttöautoksi, ainoa ongelma on ainakin joissakin tapauksissa uusien osien vaikeahko saatavuus (käytettynä toki löytyy). Ja tekniikkakin on senverran huoltoystävällistä, että isotkin remontit pystyy tekemään itse. Moneen uuteen autoon on erittäin hankalaa tai jopa mahdotonta vaihtaa jopa ajovalon polttimo, jakohihnan vaihdosta puhumattakaan. Esimerkiksi eräs ystäväni on vaihtanut ainakin kerran E-Kadettiinsa jakohihnan tienposkessa (onneksi huomasi, että hihna on halki, ennen kuin meni poikki).

Muutenkin monella meistä on kokemuksia -80 luvun autoista esimerkiksi lapsuudesta tai nuoruudesta, minkä vuoksi ne ainakin minua viehättää. Mikä olisikaan mahtavampaa, kuin hankkia itselle harrasteautoksi tismalleen samanlainen auto, kuin perheessäni oli joskus lapsuuteni aikaan? Jokainen on varmaan viettänyt monia ilon ja surun hetkiä juuri näissä autoissa, joista riittääkin yllättävän paljon mukavaa kerrottavaa jälkipolville.

Itse ainakin aion laittaa talteen, jos vaan pystyy pelastamaan paalaukselta ja arvostan henkilöitä, jotka myös säilövät näitä autoja. En vaan ymmärrä joidenkin asennetta: "voin myydä auton 500 €, jos et osta, menee paaliin". Jos itselläni olisi tilanne, että ei voisi mitenkään säilyttää jotakin vanhaa autoa, niin ennemmin antaisin sen ilmaiseksi jollekkin, joka voisi tarjota sille uuden elämän, kuin soittaisin romu-äijän hakemaan pilkkahintaan tuhottavaksi (tai pahimmillaan ilmaiseksi).

Laitetaanpa vielä lopuksi muutama oma autohaave, mitkä olisi mukava säilöä:
Fiat: 124, 127, 128, 131 (Supermirafiori tai Abarth olisi mahtava)
Nissan: Sunny B11 & B12
Zastava: 101, 311
Ford: Taunus
Toyota: Corolla KE70, Carina MK III-V
Skoda: 100-sarja
Mercedes-Benz: W123
(Ja monia muita, mutta nuo tuli äkkiseltään mieleen)
1 VASTAUS:
.

kasari-hiaceakin näkee vielä, muut merkit jo paalattu

.
+Lisää kommentti
tälläsiä 1970-1980 l taitteen klassikkoja ois joskus nastaa omistaa
saab 900.99
volvo 240.244
ford granada ja taunus
Ilmoita
Sattui silmään oudompi tavisauto vanhassa tuulilasi lehdessä, Corona mark2 farmari -71. Ei ole tuollaista tullut nähtyä livenä koskaan.
2 VASTAUSTA:
Et pitänyt silmiäsi auki tuolloin 70 luvun alussa, vai olitko vielä vain äidin haaveissa. Oli niitä Suomessakin (toki väöhemmän kuin normaalisedania) Yksi Corona mark II 1900 farkku törmäsi aikoinaan autoni perään Lahdessa
blk-45 kirjoitti:
Et pitänyt silmiäsi auki tuolloin 70 luvun alussa, vai olitko vielä vain äidin haaveissa. Oli niitä Suomessakin (toki väöhemmän kuin normaalisedania) Yksi Corona mark II 1900 farkku törmäsi aikoinaan autoni perään Lahdessa
Kyllä olin. Johtunee siitä.
+Lisää kommentti
Tollasia omistelis ajoautot volvo 240 glt kartano-87. Saab 99 gl-82. Ford escort 1.3-79. Skoda 120-83. Vaz 2107-84. Fiat uno-88. Ford escort 1.3-82. Ford sierra 2.0-87
2 VASTAUSTA:
Ford sierra 1.3-85. Volvo 240 turbo-83. Audi 100-84. Bmw 316!-82 e12. Ford escort 1.3-76 sininen. Lada 2107-83 punainen. Audi 80-85. Ford escort 1.6-84. Volvo 244-82. Mercedes 240d-83. Mazda 323-84. Saab 9000-86. Saab 9000-87. Ford escort rs2000-77. Lada 1200s-87. Fiat uno 45-84. Ford granada-79. Lada 2107-86 22.9. Ford scorpio-87 30.4
Glfamym kirjoitti:
Ford sierra 1.3-85. Volvo 240 turbo-83. Audi 100-84. Bmw 316!-82 e12. Ford escort 1.3-76 sininen. Lada 2107-83 punainen. Audi 80-85. Ford escort 1.6-84. Volvo 244-82. Mercedes 240d-83. Mazda 323-84. Saab 9000-86. Saab 9000-87. Ford escort rs2000-77. Lada 1200s-87. Fiat uno 45-84. Ford granada-79. Lada 2107-86 22.9. Ford scorpio-87 30.4
Mazda 323-79 vihreä toyota corolla-78 musta. Ford escort rs2000-77 keltainen. Opel ascona 1.6-83 sininen. Ford escort 1.3-82 punainen. Lada 2105-87 punainen. Mercedes 280e w124-87. Ford escort 1.3-77 saab 900i-88. Opel kadett-87. Mercedes 190e-85 22.2. Peugeot 505-84 21.7. Saab 9000-87 30.7. Lada 2108-88 22.2. Saab 900i-88 30.4. Mazda 626-88 30.5. Ford escort mk1 rs1600-72 22.4 1972. Saab 900i-86 31.12. Saab 900i-87 1.1. Ford sierra cosworth rs500 21.5-87.
+Lisää kommentti
Lisää. Saab 900!-88 21.5. Ford fiesta-83 21.7. Volvo 360-84 21.6. Volvo 360-85 21.12 Peugeot 305-82 21.2. Audi ouattro-83 30.7. Peugeot 205-84 19.12. Vw jetta-82 22.7. Vw jetta- 83. Ford sierra cosworth -87
Ilmoita
Muistakaa myös taltioida autoihinne varaosia:)
1 VASTAUS:
Citroen Visasta ei kukaan kerro mitään.
Minulla oli sellainen ja olipa ajo-ominaisuuksissa mahtavasti mallia melkoisen monelle isommallekin. Taltioin entisöitäväksi vaan kun ei ollut katettua säilytystilaa niin ruoste söi pois ja möin sulattoon. Toisesta olin jo kerännyt varaosia ja niitä olisi tyrkyllä tarvitsijoille, melkein kaikkia löytyy. Pitää päästä muuton takia äkkiä eroon tai menevät sulattoon jai sekajätteeseen!
Jos tarvitset niin kerro mitä tarvitset, mutta kerro pian! Osoitteeseen sifferi ät sulo piste fi.
+Lisää kommentti
Olisi upeaa omistaa 27 80-l klassikkoa 1. Jaguar xjs 1980 2. Jaguar xjs 1981 3. Ford granada 1982 4. Ford granada 1983 5. Mercedes 240d 1984 6. Mercedes 300d 1984 7. Fiat argenta 1985 8. Rover 820 1986 9. Rover 820 1987 10. Saab 900i 1988
2 VASTAUSTA:
11. Volvo 760 1988 12. Ford scorpio 1987 13. Volvo 244 1983 14. Saab 99 1982 15. Saab 900 1980 16. Volkswagen golf 1981 17. Ford escort 18. Lada 2105 19. Vw golf 20. Ford scorpio 21. Saab 900
Layak kirjoitti:
11. Volvo 760 1988 12. Ford scorpio 1987 13. Volvo 244 1983 14. Saab 99 1982 15. Saab 900 1980 16. Volkswagen golf 1981 17. Ford escort 18. Lada 2105 19. Vw golf 20. Ford scorpio 21. Saab 900
22. Ford granada 23. Volvo 240 24. Saab 99 25. Mercedes 240d 26. Peugeot 505 27. Opel ascona
+Lisää kommentti
Jos asuisin maalla jossa olisi katoksellista säilytystilaa niin kyllä mielelläni säilöisin 80-luvun arkiautoja :) Aloitin itse autoilun vuonna 1992 vm. 1982 Mazda 323:lla josta jäi mukavat muistot, ruoste tosin oli saanut jo kymmenessä vuodessa melkoisesti otetta mutta yli kuusi vuotta ajoin sillä ja möin sen eteenpäin, ainakin muutaman vuoden ajan näin sitä vielä liikenteessä.

Kasariautoissa muutenkin oli mielestäni "sitä jotain", olivat mielestäni merkittävästi erilaisia 70-luvun autoihin verrattuna, takavedot vaihtui etuvetoon, muotoilu puhdaslinjaisen teräväkulmaiseksi mutta silti aerodynaamiseksi, sähkölasit, keskuslukitus jne. alkoivat yleistyä paremmissa autoissa jne.

Tilojen puutteessa ja arjen käytännön syistä joutunut vaihtamaan aina uudempaan aikaa myöten, tällä hetkellä ajan viime vuonna uutena ostamallani autolla mutta jos olisi tiloja niin kesäautona olisi mukavaa ajella 80-luvun autolla kaikessa rauhassa kesäisiä maanteitä kuin silloin joskus ennen, käydä vaikka jossain kesätapahtumassa tms. :)

Yhdellä tavalla sentään on useita 80-luvun ja 80-luvulla liikenteessä näkyneitä vanhempiakin autoja minulla hallussa, nimittäin pienoismalleina :)
1/43 mittakaavassa löytyy mm. etuveto Escort Mk3 -81, Taunus -82, Sierra samalta vuodelta, Fiat Ritmo, Uno, 70-luvun 127, Horizon (Simca), Mersu 200D W123, 190E -84, Mitsu Colt -78, Opel Kadett D, Corsa A, Peugeot 205 ja 405, Renault 11, Saab 99 n. -75, Volvo 240 -86, VW Golf II, Transporter T3, Mazda 323F jonka pienoismalli alunperin vm. 1992 mutta josta muokkasin -89 näköisen, muutama jenkkikin löytyy esim. Cadillac Seville ja Chevrolet Caprice Classic, itäautoista Skoda Favorit ja Lada Samara, jne. :)
Isommassa 1/18 mittakaavassa kasariautoja on Ford Escort Mk3 -81, Ford Sierra RS Cosworth -88, Pontiac Fiero GT -85 ja Pontiac Trans-Am GTA -89.

Lisääkin pienoismalleja tekisi mieli hankkia mutta tilat tuppaavat käymään näillekin vähiin :P
2 VASTAUSTA:
Talletan parasta aikaa vuoden -85 Opel Monzaa 3 litraisella koneella, automaatilla ja ilmastoinnilla. Uutena samaan hintaa olisi saanut 2,5 240 Volvoa.Kuinkahan monta Monzaa Suomessa on rekistrissä?
Ympyräjanuoli kirjoitti:
Talletan parasta aikaa vuoden -85 Opel Monzaa 3 litraisella koneella, automaatilla ja ilmastoinnilla. Uutena samaan hintaa olisi saanut 2,5 240 Volvoa.Kuinkahan monta Monzaa Suomessa on rekistrissä?
Mulla oli vielä viime syksynä Monza mutta paalaukseen meni. Ei ollut paikka eikä intoa
+Lisää kommentti
Olisi ihan helvetin mahtavaa jos järjestettäisiin kokoontuminen johon ihmiset saisi tulla näitä katsomaan. Autoja juuri -70 luvun alusta tuonne -80 luvun lopulle. Eikä tarvisi olla mitään huippuunsa hiplattuja, vaan ihan voisi olla käytössä olevia joissa näkyy ajanhammas ja käytönjäljet.

Itsellä oli Honda Jazz -86, mutta jouduin myymään pois kun ei ollut hyvää paikkaa säilyttää eikä aikaa laittaa. Olisipa kiva tietää mitä tuollekkin kuuluu?
Ilmoita
OLISI JOSKUS NASTAA OMISTAA KASARIKLASSIKKOJA < BMW 320I E21 1975-1982. BMW 320I E21 1975-1982. AUDI 100 1982-1987. AUDI QUATTRO 1980-1991
ALFA ROMEO 164 1988-1995. BMW 520I E12 1972-1981. BMW 520I E12 1972-1981. CITROEN CX 1974-1991. CITROEN CX 1974-1991. DODGE ASPEN.
FORD GRANADA. FORD GRANADA. FORD SIERRA COSWORTH. FIAT CROMA.
BMW 635 CSI. VOLVO 240 TURBO. FORD SIERRA COSWORTH. PORSCHE 944. PORSCHE 911. JA OMISTAA TALLISSA BMW 635 CSI < ONKS NOITA SUOMESSA PALJOA JA BMW 635 CSI
Ilmoita
Mulla on jokusia ja jemmassa.
Parhaiten säilyneenä 88tkm.ajettu datsun 150y,kunhan saan aikaseksi uuden värin päälle niin saan museoitua.
Ja mielestäni harvinaisin arkiautotallenteeni on -88 alfa 33qv pikkasen päältä satkun ajettuna,eikä ole edes mätä.
Ilmoita
KÄYTTIKSET
1. LADA 1500S 2103 1973-1980
2. FORD TAUNUS 1976-1982
3. VOLGA M24 1968-1992
4. MERCEDES W116 1972-1980
5. LADA 1600SL 1977-1985
6. SAAB 99 1967-1984
7. LADA 1200S VM 1984
8. LADA 1200S VM 1985
9. LADA 1200S VM 1986
10. LADA 1200S VM 1987
11. FORD SIERRA VM 1988
Ilmoita
Minä olen harkinnut jättää talletukseen MB:n 80-luvun lopun 124 korimallin.
Hyvin kun on pidetty ja vähän ajettu. Bensa koneella. Noita kyllä varmaan on aika paljon eikä mitään harvinaisuuksia tule olemaan pitkään aikaan (?)
Ilmoita
240 sarjan Volvon kun olisi ollut mahdollisuus kans tallettaa. Siinä oli kyllä jämäkkä auto aikalaisekseen(vuosimalli oli minulla -75). Ainakin muistoissani se oli ihan nykyautoihin verrattava, voihan olla että muisti pettää, ja olisikin toisenlaista kyytiä jos taas pääsisi sellaisella päästelemään.
Ilmoita
Olisipa hienoa joku 70- 80-luvun autojen kokoontumisajot jossain tyypillisessä silloisen näköisessä kesäisessä Suomalaismaisemassa ja autenttisen tunnelman lisääjänä vain 80-luvun hittejä, suomalaisia ja ulkomaisia saisi soittaa autoissa, esim. Berit - Sinä olet hän:
http://www.youtube.com/watch?v=82WOFQha9nc

Eini - Kesä ja yö:
http://www.youtube.com/watch?v=wJtHWvJc0Ic

Eurythmics - Here comes the rain:
http://www.youtube.com/watch?v=cC9OhK2Ovw0

jne. :)
1 VASTAUS:
Danny ja Armi: tahdon sulle olla hyvin hellä
http://www.youtube.com/watch?v=s3g8n-8CGMw
Ja Roadstar stereot täysille!!
+Lisää kommentti
1. SAAB 99 TURBO 1980
2. SAAB 99 TURBO 1981
3. AUDI QUATTRO 1982
3. AUDI QUATTRO 1983
4. AUDI QUATTRO 1984
5. BMW 520 E28 1984
6. BMW 520 E28 1985
7. MERCEDES 380SEL 1985
8. MERCEDES 380SEL 1986
9. MERCEDES 190E 1987
10. MERCEDES 190E 1988
11. MERCEDES 190E 1989
12. SAAB 9000 1987
13. SAAB 9000 1985
14. MERCEDES 190E 1990
1 VASTAUS:
OIS UPEETA OMISTAA NÄÄ 80-L KLASSIKOT
1. FORD GRANADA 1980
2. FORD GRANADA 1981
3. FORD GRANADA 1982
4. MERCEDES 380SEL 1982
5. MERCEDES 380SEL 1983
6. MERCEDES 380SEL 1984
7. MERCEDES 380SEL 1985
8. HONDA PRELUDE 1985
9. HONDA PRELUDE 1986
10. FORD ESCORT RS TURBO 1984
11. FORD ESCORT RS TURBO 1985
12. CHEVROLET CAMARO 1985
13. MERCEDES 380SEL 1938
+Lisää kommentti
Potentiaalisia (nyt halpoja) säilytyskohteita on mm,

Nissan Bluebird 84-91, vanhempaa 910 ette enää löydä halvalla. Tuollaisen kun ostatte parilla saturaisella niin on ihan mukava ajoautokin.

Täällä on tullut mielipiteitä että harvinaisia autoja kannattaa säilöä, minusta jokainen auto on sinällään säilömisen arvoinen.
Ilmoita
Kasariauto jollaista en muista nähneeni, mazda 929 -82. Volvo 740 kopio.
Ilmoita
mukava lukea vanhaa ketjua ja harrastajien juttuja. ajelen vieläkin vanhoilla autoilla. nykyisen kulkineen pelastin paalauksesta. ajettu alle 100t. pikkusen sähkövikainen oli, muutama viikko tallissa ja sitte tielle. en ole koskaan ajanut pankin omistamalla autolla enkä aja!
Ilmoita
Ap tässä 10v jälkeen.

Tällä hetkellä löytyy
-suzuki alto -85
-corollat -85 ja ja 86. Molemmat 5d liftbackjea.
-Camry 2.0 -88
-Galant -82
-Sunny 1.6 automaaati -86, ajettu 50tkm
-Carina E -95

Näitä vuorttelen liikentessä, osien saanti on nykyisin kyllä jo ongelma tosin kuin 10v sitten. Galantista on esim pakoputki entinen, mutta mistään ei saa uutta

Nythän olisi jo 90-luvun autojen aika taltiointiin
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

80-luvun vehkeet

Onko kukaan muu tehnyt ennakoivaa talletustyötä, eli taltioinut hieman uudempaa kalustoa odottamaan parempia aikoja?

Itse olen kerännyt talteen pari hyväkuntoista 80-luvun alkupuoliskon autoa, jotka olen ostanut puoli ilmaiseksi ja vielä varsin hyväkuntoisina. JOnkun pikkuvian takia jätetty seisomaan, tai leima on vain loppunut ja haluttu päästä eroon.

parhaana esimerkkinä ehkä datsun-nissan sunny vm-82, josta maksoin 100€ vuosi sitten. Ajettu 200 tkm, mutta 100% ruosteeton, ja muutenkin lähes suoraan mr-kuntoinen kolmen vuoden päästä. Hinnan syynä oli myyjän uusi auto, ja hän halusi vain pääästä nopeasti eroon tuosta, eli pelastin sen paalaamiselta. Samalla suvulla uudesta ollut yksilö

Muina "talletuskohteina" ovat 83-corolla ja 80 volvo 345. Molemmat ostin hyvässä kunnossa ja naurettavan halvalla.

Nythän noita vastaavia olisi oikea aika taltioida, kun hinnat ovat pohjassa ja saattaa löytää loistokuntoisiakin tapauksia. En näe järkeä odottaa 10-20 vuotta, ennenkuin huomataan ettei vastaavia enään löydykään mistään, tai jos löytyy niin hinnatkin ovat jo korkeita. Mitä nyt esim maksavat 60-70 luvun hyväkuntoiset datsunit, jos siis ylipäätään löytää nuorison raiskaamiselta säästyneen hyväkuntoisen yksilön?

Ensimmäiset 80-luvun autotkin ovat tosiaan kohta jo mr-iässä, ja nythän niitä on hyvä pelastella ja pikkuhiljaa korjailla museorekisteröinti kuntoon, kun osiakin saa vielä joka paikasta eivätkä ne paljoa mitään maksa.

Seuraavaksi voisin taltioida ensimmäisen sukupolven honda jazzin tai talbot horizonin/solaran. Nuokin ovat kadonneet liikenteestä 95-prosenttisesti, mutta itse uskon että molemmissa on harraste-auto ainesta, hieman samaa ehkä kuin vaikkapa simca 1000:ssa tai honda n360/600:ssa, joita voi pitää jossain määrin noiden edeltäjinä.

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta