Terhi 385 ja 2.3 hp kone

kokemuksia?

Ilmeisesti 2.3 hp kone riittää kuljettamaan venettä, vai riittääkö? Joskus olen ajanut sellaista 4 hp koneella. Hintaa tulisi uutena hieman yli 2000 euroa. Liukuvenettä ei ole tarkoitus hankkia, kun tulee vain onkimiseen lähivesillä. Aika vakaa vene, missä voi heitellä virveliä seisoaltaan. Veneessä on kuitenkin paksi, mihin saa tavaroita jätettyä, liivit ym. Tulisi kakkosveneeksi, kun on jo purjevene, millä pääsee minne vaan.

10

7793

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • PuSe

      Lyhyitä matkoja laiturin ja ongintakaislikon välille. Ei jaksa vastatuuleen eikä vasta-aallokkoon. Myös vastavirta joessa ei aiheuta maiseman vaihdoksia.
      4-5 hp on parempi. Sen isompaa tuo vene ei tarvitse.

    • hyvin pelaa

      Terhin pohjan muoto on sellainen, että vauhtia ei tule lisää vaikka laittaisi 20 heppaisen perään. Oma pieni merten musta rosmo tuuttaa pulkkaa samaa nopeutta kuin 8hp jammu, tosin sillä tuli komia jenkkikokoinen peräaalto jolla herättää pahennusta :)

      • On kokeiltu ;)

        Jep, nokka pystyyn ja hirmuinen peräaalto, vauhtia hieman enemmän, kuin 4hv koneella.

        Itse ajelin vuosia 375 4hv -yhdistelmällä. Hidas yhdistelmä, mutta verkko- ja virvelipaattina ihan ok. Ei ole kiikkerä; kärsi astua laidalle veneen kaatumatta. Pieni "kölievä" perässä kuluu aina nopeasti puhki ja on muutenkin hankala venettä matalassa rannassa vesille työnnettäessä.


    • sovi kivisille

      rannoille ja talveksi parasta peittää pohja koska aurinko hapartaa pohjan ja kiven raapaisut tuhoaa sen .. vaikea paikata... itse ostaisin ehdottomasti lasikuituisen.. kokemusta on

      • ...

        Ja suorat putket, niin jo kulkee tuo ammekin.


      • kuusheppanen
        ... kirjoitti:

        Ja suorat putket, niin jo kulkee tuo ammekin.

        Minulla on Terhi 375 ja Yamaha 5hp kakstahtisena. Itse vene on 1980-luvun alusta, Yamaha 2000-luvultya. Kokemukset veneestä on että siinä aikanaan ollut neliheppanen on pienehkö ja en kyllä sellaista hankkisi siihen, mutta 5hp työntää sitä sen verran että runkonopeus tulee jo äkkiä vastaan. Ehkä nippa nappa joku 6-heppanen vielä menisi jos sellainen on varastossa. Jotenkin itseä ei kiinnosta nuo neliheppaset myllyt muutenkaan, ne on yleensä joko suhteettoman painavia tai alitehoisia tehoonsa nähden. Metelikin on niissä melko kova ja kauas kuuluva pörinä, vaikka olisivat nelitahtisia. 6-heppanen on jo paljon sivistyneempi "yleiskone", jollainen kannattaa hankkia jos on hankkimassa pienehköä soutuveneluokan moottoria. Ihan pieniin veneisiin uistelumoottoriksi ehkä 2.5 heppanen voisi olla optimi, mutta sillä on äkkiä vaikeuksissa hieman isommassa vastatuulessa tai virrassa.


    • neljäneljänolla

      ...tuo 2,3 hp Terhi 385:een. Itsellä ollut joskus 4hp 2-tahtikone kyseisessä Terhissä ja turhan "järeä" oli. Nyt 4hp kone Terhin 440:ssa eikä keuli liikaa yksin ajaessa, mikä johtunee 440:n ismommasta painosta 145 kg, 385:n 80 kg.
      Missään nimessä noita kahta Terhiä ei kannata ylikoneistaa.
      Tehtaan maksimitehoista puolet riittää, eli 385:n max 6hp, niin 3 riittää samoin 440:n 9,9hp niin 4-5hp omiaan.
      Mitä ihmisten pelotteluun Terhin rakennetta kohtaan tulee,niin luja vene se on.
      Mikä vaan vene on huono jos se on rikki. Jos Terhin saat halkeamaan niin ongelmia on tiedossa,samoin kuin jos lasikuituveneen pinnoite hajoaa niin kuitu imee vettä kyllä sekin.


      Hyvät kesät kaikille veneilijöille, niin lasikuitu-, muovi-, alumiini-, puu- kuin millevaanveneilijöille turvallista kesää!

      • kuusheppanen

        Tuossa just ylempänä kehuin kuusheppasta. Niin, kyllä se on että Terhin 375 ja 385 on yksinään ajettaessa (ilman apuohjaintankoa ja keskipenkillä istumista) melko keulaanostattavia laitoksia jos konetehoa on se mitä valmistaja suosittelee. Silti kyllä suosittelisin pikkumoottorin hankkijalle kuusheppasta joka on paljon sivistyneempi kuin monet neliheppaset. Koska jos veneessä on kaksikin henkilöä joista toinen istuu keulassa, 5-6 heppasella vene kulkee nätisti. Ainahan ei tietystikään niilläkään tarvitse ajaa täysillä, jos keula meinaa nousta liikaa. Joku tietty nopeus olisi kyllä hyvä saavuttaa, koska aina ei välttämättä lähdetä aina suoraan mökkirannasta uistelemaan, joten siirtymämoottorina kalapaikoille ei 2.3hp ihan riitä. Ellei tykkää aina kalastella 1.5km säteellä mökkirannasta, ja ainahan se ei ole edes mahdollistakaan. Aina täytyy muistaa että veneellä toki voi tehdä muutakin kuin kalastaa, käydä vaikka 5km päässä maalaiskaupassa kauniina kesäpäivänä. Oma 375 on vuodelta 1981, ja siihen ilmestyi halkeama pari kesää sitten. Korjattiin, mutta kyllä se halkeaa uudelleen. Tässä mielessä voi sanoa että Terhin taru on lopussa, kun halkeamia ilmestyy. Toisaalta 27 vuotta on jo ihan riittävä veneen käyttöikä, ehkä kaluston päivitys tai ainakin käyttötarpeen tarkistaminen n. 30 vuoden välein on muutenkin paikallaan kenellä vaan. Ihminen on jo liian vanha jos ajattelee että vuosi 1981 oli eilen :)


    • liki hukkunut.

      Ajelen paljon yksin ja laitoin hienoa hiekkaa säkkiin terhin keula laatiikkoon. auttoi kummasti. Johnson 6hp. Paatti on perseestä tuulessa. Tuuli ottaa kiinni veden yläpuolisiin osiin. Lyhyys taas tekee sen että aallokossa se haukkaa vettä jos esim verkko jumissa pohjassa. Suuntavakaus on luonnonvoimien hallussa ei kuljettajalla jos ajaa urku auki. Ainoa hyvä - vakaa kalastellessa.
      Paatti olisi paljon parempi, jos olisi keulapainoa enemmän pituudella lisätty ja pohjaevä suunniteltu veneen mittaiseksi, ei sellaiseksi töröksi..

    • ihmettelenpähänvaan

      Yllättävän paljon täällä kysellään Terhien korjauksesta. Toisaalta, luulisi että kahdell tonnilla saisi kunnollisen veneen ja viisheppaisen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      76
      5715
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2506
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1997
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      60
      1738
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1601
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1398
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1307
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1301
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1249
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1203
    Aihe