Kokemuksia imusolmukesyövän/hodkinsin oireista?

???

Hei! Olen 20v. nuori nainen ja ongelmana on ollut jo reilu kuukauden ajan jatkunut sairastelu (kova yskä, kuumetta jatkuvasti reilu 37, nielun kipeys) ja erittäin isoiksi turvonneet kaulan imusolmukkeet. Yleiskunto on laskenut todella paljon pienessä ajassa vaikka harrastan aktiivisesti liikuntaa, nyt hengästyn esimerkiksi portaiden ylösnoususta ja syke on jatkuvasti korkeuksissa. Rintaa pistelee/viiltää, hengittäminen tuntuu raskaalta, ja nieleminen tekee todella kipeää. (strepsils ym. nielulääkkeet eivät kipuun auta) Lääkärissä kävin moneen kertaan, epäilivät vain sitkeää flunssaa ja söin kaksi kovaa antibioottikuuria peräkkäin, makasin sängyssä kuukauden eikä "sairaus" ole vieläkään hellittänyt. Muita oireita ovat myös eripuolille kroppaa ilmestynyt ihottuma, etenkin reisissä ja alaselässä. En haluaisi turhaan mennä lääkäriin syövän pelossa, joten olisin todella kiitollinen jos joku jakaisi omia kokemuksiaan siitä miten tauti ilmoitti itsestään.

6

19375

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • itse sairastunut

      Oli pakko vastata tuohon viestiisi. Oireesi kuulostivat niin tutuilta. Minulla todettiin imusolmukesyöpä tuossa joulukuussa. Oireena oli juuri nuo flunssan oireet. Juuri tuollaista pientä kuumeilua, hirveä yskä ja hengenahdistus. Minulla oli myös tuota ihottumaa, mutta luulin sen olevan ihan ok, koska minulla on taipumusta siihen. Kävin monesti lääkärillä joka vain syötti antibioottia poskiontelontulehdukseen. Sitten vasta kun henki ei meinannut enää kulkea, määrättiin minut vasta keuhkokuvaan ja verikokeisiin. Siitä se sitten lähti rullaamaan ja tämä todettiin. Eli mene ihmeessä lääkärille ja vaadi tutkimuksia. Toivotaan kuitenkin että se olisi kuitenkin lopulta jotain ihan muuta kuin syöpää.

      • pahh

        Nämä on näitä lääkäreitä, jotka todellakin arpoo arvauskeskuksessa. Minulla ollut nyt 1,5kk koko ajan kurkku kipeä, tulehdusarvot noussut jopa 150, joilloin kyllä otettiin sisälle sairalaan tiputukseen ja eikun kotia. Annettiin kouraan antibioottikuuri ja taas uutta, kun todettiin poskiontelontulehdus ja ehkä munuaisaltaantulehdus kysymysmerkillä.. antibioottia ja taas antibioottia, koska tulehdusarvot laskee hetkeksi ja sitten nousee taas. Lasko ja b-leukkarit sekä myös siis crp hiihtää edestakasin mennentullen. Nyt vielä nivusiin pamahteli turvonneita imusolmukkeita, mutta lääkäri totesi eilen, että ei mikään vaivaa ja, että eihän sun enää kannata syödä biottiakaan kun olis jo sitten seittemäs kuuri eikä tehoa! mutta kun olo on ku zombiella ja väsy ja kipee. Lääkäri jopa googletti tauinkuvaa ja mietti jänisruttoa, johon tuumasi, että pitäs kai niitä hyttysiäkin olla! huh! Mars yksityiselle siis!


      • ???

        Joo alkaa tän "flunssailun" ja antibioottien kanssa mennä hermot kun tuntuu ettei kukaan mitään oikein tiedä.. Keuhkot kuvattiin n.1,5kk sitten keuhkokuumeen takia ja ne oli ok. Tulehdusarvot kylläkin koko ajan koholla olleet. Itse en ainakaan vielä ole tunnustellut mitään erikoisia patteja kaulalta tai muualta, (tai sitten en vain osaa erottaa mikä on ns. kasvain tai normaalia kudosta) että kuinka nopeasti patit kohoavat vai tuleeko niitä itse huomattua ollenkaan? Imusolmukkeet kaulalla ovat kyllä viinirypäleen kokoiset olleet jo kauan.


    • acmosses

      Näin alkuu korjataan eli se on hodgkin eikä hodkins.Mulla löyty pieni patti soliskuopasta kaulan vierestä joka vasta leikkauksen jälkee selvis että on syöpää.Kerroskuvauksessa lötyt toinen kasvain.En muista että keho olisi oikeen muita merkkejä antanut.

    • Pojan äiti

      Pojallani 13-v oli kuivaa yskää toista kuukautta,pientä lämpöilyä, väsymystä ja ruokahaluttomuutta. Loppuvaiheessa hän alkoi yskiä pienenkin rasituksen jälkeen niin, että oksensi. Labrakokeissa todettiin leukosyyttien ja tulehdusarvojen kohonneen. Onneksi oli niin hyvä lääkäri, että lähetti pojan keuhkokuvaan. Siitä paljastui, että jotain on pielessä ja saman tien tutkimuksiin. Reilu 2 viikkoa sitten lopulta varmistui, että pojalla on Hodgkinin tauti. Hoidot on aloitettu ja toivomme hartaasti, että ne tehoavat.
      Mene ihmeessä lääkäriin ja pyydä päästä keuhkokuvaan. Ilman sitä ei poikamme sairautta olisi löytynyt.

      • Tytär sairasti

        Tyttäreni sairastui 3 vuotta sitten Hodgkinin tautiin. Ei ollut mitään muita oireita kuin äkkiä ilmaantunut patti kaulalla. Vaikka sairauden toteaminen oli pahinta, mitä meille on sattunut, tähän asti on kuitenkin selvitty hyvin. Alun epävarmuus oli ihan kamalaa ja kyllä jälkiseurannat vieläkin jännittävät. Hoidot on kuitenkin tehokkaita ja ne auttoivat. Toivon jaksamista ja tsemppiä.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5424
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2406
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1937
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      47
      1638
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1581
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1378
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1287
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      9
      1259
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1219
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1183
    Aihe