Joku on pahasti vialla..

???

Mikä ihme kalojani vaivaa?Mistä voi johtua että kalani uivat koko ajan ihan pohjassa,nököttävät paikallaan kasvien suojissa,eivät käy pinnalla?pinnalle on tullut sellainen vähän kuin kalvo ja vesi haisee vaikka puolet vaihdoin muutama päivä sitten.Tämä ongelma on ollut akvaariossa noin puolentoista viikon ajan.Mikä näitä vaivaa?

7

611

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hoitaja

      on bakteeri kalvo, eli yritä saada pintavesi kiertoon. Ja minkälainen pohja sinulla on, ettei olisi tukossa, jos vesikin haisee ja eihän ole kaloja kuollut, eli ettei siellä raato mätäne.

    • fish KING

      Miltä vesi haisee?
      - mädältä kananmunalta
      - mullalta
      - miltä... muulta???

      Koska oot viimeksi puhdistanut suodattimen, onko se tukossa, tuo suodattimen nosto pinnan tuntumaan auttaa asiaan, kalvon saat nopeasti pois kun laitat sanomalehden kalvon päälle. Kalvon ilmestymisen voit välttää ruokkimalla vähemmän ja pienemmällä kerta määrällä.

      Kuinka usein vaihdat vettä?

      Kalasto, lajit, määrät...?
      Akvan tilavuus?
      Suodattimen merkki/malli/kierto teho l/h?

    • ???

      suodatin on sillä tavalla että rikkoo pinnan. Yksi kala kuoli noin pari päivää, mutta se otettiin kyllä välittömästi pois. Pohjana on akvaario soraa sellaista "hienointa" soraa. Vaihdan vettä noin joka toinen tai kolmas viikko. Akvaario haisee ihan sellaiselta maatuneelta/mullalta. Ja vesi on hivenen sameaa. Akvaariossa on nyt 4 tetraa ja 3 jotain muuta pikku kalaa jotka sain tuttavalta samoin kaksi monnia. Kyse on noin 60-70litran akvaariosta.

      • fish KING

        Seuraavan vedenvaihdon jälkeen töki jollain tikulla tai lappo imurilla pohjaa avoimilta alueilta, jos sieltä tulee reippaasti kuplia ja alkaa haista kananmunalta sulla on ehkä liian paksu kerros sitä hiekkaa pohjalla. Tällaista sattuu välillä eikä siitä ole kaloille pahemmin haittaa ellei nitraatti pääse kohoamaan rajusti.

        Voihan kyseessä olla uimarakkotulehdus tai vesipöhö, mutta kaikilla kaloilla yhtä aikaako?


        Akvaariokalojen sairaalloinen turpoaminen johtuu usein ruumiinonteloon päässeistä bakteereista, jolloin lähinnä kalan munuaisten toimintahäiriön seurauksena ruumiinonteloon kertyy nestettä. Parannuskeinoja ei ole, joten tällainen kala on syytä poistaa akvaariosta, jotta se ei tartuta muita. Kalan turpoamisen seurauksena usein myös suomut nousevat pystyyn ja syntyy "käpysuomut". Nestettä saattaa kertyä myös kalojen silmäkuoppiin, jolloin silmät työntyvät ulos, "mulkosilmät".

        Useimmiten uimarakkotulehdus ilmenee kalojen tasapainohäiriöinä ja poikkeavina uima-asentoina. Kaloilla voi olla vaikeuksia säilyttää uintisyvyytensä, toisin sanoen ne vaikuttavat vettä raskaammilta tai kevyemmiltä, ja joutuvat koko ajan ponnistelemaan ylöspäin tai alaspäin.

        Taudin hoito
        Mikäli kala ei parissa, kolmessa päivässä osoita paranemisen merkkejä, se on syytä lopettaa

        Osaatko selvittää tetrojen, pikkukalojen sekä monnien suom. nimen .. http://www.viherkala.fi/catalog/index.php?cPath=21&osCsid=04ddf78bfce5111a55e863fac220d846 .. vaikka tuolta kuvien avulla??

        Tietenkin noin pienessä akvaariossa veden vaihto PITÄÄ tapahtua viikottain, jopa kaksikin kertaa viikossa n. kolmannes kahdesti tai puolet kerralla, kahden-kolmen viikon välein on EHDOTTOMASTI liian harvoin noin pienessä akvaariossa. Mittaa nitriitti NO2 heti, ennen veden vaihtoa ja kerro tulos!!!


      • -Rihma-

        Mitä nämä kaksi "monnia" ovat?
        Lajit pitäisi tietää, niin tiedettäis kuinka isoksi ne kasvavat.


      • ???
        -Rihma- kirjoitti:

        Mitä nämä kaksi "monnia" ovat?
        Lajit pitäisi tietää, niin tiedettäis kuinka isoksi ne kasvavat.

        kyse on kahdesta partamonnista.Minulla on aina ollut noin parin sadan litran akvaario joten jouduin laittamaan nämä loput kalat tähän pienempään vain siksi aikaa että uusi akvaario tulee kun edellisen kanssa kävi vesivahinko :( ja kun ei ole näihin pikku räpsyihin tottunut niin tämä on aika hankalaa.toivottavasti uusi akvaario tulee pian ennen kuin kalat kuolee.haluaisin kuitenkin sen aikaa saada nämä pidettyä hengissä.


      • hoitaja
        ??? kirjoitti:

        kyse on kahdesta partamonnista.Minulla on aina ollut noin parin sadan litran akvaario joten jouduin laittamaan nämä loput kalat tähän pienempään vain siksi aikaa että uusi akvaario tulee kun edellisen kanssa kävi vesivahinko :( ja kun ei ole näihin pikku räpsyihin tottunut niin tämä on aika hankalaa.toivottavasti uusi akvaario tulee pian ennen kuin kalat kuolee.haluaisin kuitenkin sen aikaa saada nämä pidettyä hengissä.

        On herkempiä muutoksille ja vettä voi tuon kokoiseen vaihtaa parikin kertaa viikossa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1785
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1494
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1174
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1173
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1161
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1126
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1094
    Aihe