Liiallinen proteiini ja elimistön happamoituminen

rainbow1964

Liiallinen typen (N) kerääntyminen ihmisessä aiheuttaa virtsahapon kerääntymistä elimistöön.
Kihti johtuu virtsahapon kerääntymisestä niveleen.

Liika typpi virtsahapon muodossa siis happamoittaa elimistöä, kun virtsahappoa kerääntyy nivelten solukalvoihin estäen niiden solujen normaalin aineenvaihdunnan ja aiheuttaen nivelten rappeutumista ja kulumista.

Erilaiset akuutit lievät oireet muuttuvat iän myötä kroonisiksi kivuiksi, ja solujen aineenvaihdunnan estyminen johtaa ennenpitkää syövän esiasteiden kehittymisen terminaalisiksi ja hallitsemattomiksi eripuolille kehoa leviäviksi syöpäsoluiksi.

liiallinen lihan yksipuolinen syönti ja muiden kivennäisaineiden samanaikainen liian vähäinen saanti johtaa epätasapainoon soluissa, ja solujen aineenvaihdunnan tehokkaan toiminnan estymisen seurauksena solujen aineenvaihduntatuotteiden kasaantumiseen vääriin paikkoihin sensijaan, että aineenvaihduntatuotteet pilkkoutuisivat ja poistuisivat kehon normaalien poistoreittien kautta.

Typpi on kehon muita kivennäisaineita paljon tarvitseva alkuaine elimistön anabolisissa reaktioissa, joissa valkuaisaineita tarvitaan kehon rakennusprosesseissa.

Nykyihmisen liian vähäinen liikunta ja ruokavalion yksipuolinen ja liiallinen proteiinin saanti lihan muodossa johtaa typen aineenvaihduntatuotteiden vähäiseen hyväksikäyttöön ja haitalliseen kerääntymiseen kehoon.

Luontaistuotteita käyttävät ihmiset ovat törmänneet käsitteeseen elimistön happamoituminen, joka alkaa terveestä vauvaiästä ja johtaa kivuliaaseen luuston ja nivelten rappeumasairauksiin, syöpiin ja ennenaikaiseen kuolemaan.

Edes kalsiumin (Ca) liiallinen nauttiminen ei pelasta länsimaista ihmistä tästä rappeuttavasta sairaushistorista, koska kalsiumin nauttimiseen liittyy samalla maitotuotteiden runsas käyttö eli liiallisen proteiinin eli valkuaisen eli typen liiallinen saanti.

Kansanlääkinnässä jo pitkään ja nykyään myös luontaistuotteiden käytössä tunnetaan virtsaneritystä lisääviä yhdisteitä, joita löytää helposti luonnosta kuten voikukka.

Koivuntuhkan elimistön happamoitumista vähentävä vaikutus on tiedetty jo pitkään, koska koivuntuhka aiheuttaa elimistön emäksisyyden lisääntymistä eli alentaa vuosien myötä tapahtunutta elimistön happamoitumista.

4

2004

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mahdollista on

      Kyllä se on niin, että terveellinen, tasapainoinen ravitsemus pitää kehon neutraalina

    • Mistä lähteestä on peräisin väite, että aminohappojen sisältämä typpi johtaisi kohonneisiin virtsahappo pitoisuuksiin?

      Wikipedia antaa 4 syytä kohonneille virtsahappopitoisuuksille:
      1. Suuri puriinin, maissisiirapin, tai pöytäsokerin nauttiminen.
      2. Virtsahappo voi olla koholla, munuaisten heikentyneen erityskyvyn takia.
      3. Paasto, tai nopea painon pudotus voi lyhytaikaisesti aiheuttaa virtsahappoarvojen kohoamista.
      4. Jotkin lääkkeet voivat aiheuttaa kohonneita virtsahappopitoisuukia.

      Mikäli aminohappojen sisältämä yksi typpiatomi on ongelma, niin mitäs sitten näiden puriineiden sisältämät 4 - 5 typpiatomia? Esim. eräässä puriinissa, nimeltään kofeiini, on 4 typpiatomia.

      Joka tapauksessa, en väitä etteikö väitteesi olisi tosi, vaan minua kiinnostaisi vain kuulla, että mistä väite on peräisin.

    • risumies123

      oot ihan hupiukko perkele painu vittuun siitä

    • VHH_kannattaja

      William Davis kirjoitta kirjassaan EROON VEHNÄSTÄ seuraavasti:

      Elimistön pH-tasapainon säilyttäminen on tärkeää. Jos pH laskee tai nousee normaaliarvosta puolikin yksikköä, olet kuollut. Elimistön happo-emäs-tasapaino on herkkä muutoksille. Esimerkiksi bakteeritulehdus voi johtaa kuolemaan, koska tulehduksen myötä elimistöön pääsee happamia sivutuotteita, eikä elimistö enää pysty neutralisoimaan tilannetta. Myös munuaissairaus voi johtaa vakaviin komplikaatioihin, koska munuaiset eivät enää pysty poistamaan happamia sivutuotteita.
      Elimistön taidokas kontrollijärjestelmä säätelee pH:ta niin, että se pysyy sopivana. Elimistön normaali pH on 7,4. f Aineenvaihdunnan tuloksena syntyneet sivutuotteet ovat happoja (esimerkiksi maitohappo). Ne laskevat pH:ta, jolloin elimistö alkaa korjata tilannetta hyödyntämällä emäsvarastojaan, esimerkiksi veren bikarbonaattia tai luuston emäksisiä kalsiumsuoloia (kalsiumkarbonaattia ja kalsiumfosfaattia). Koska normaalin pH-tason säilyttäminen on ratkaisevan tärkeää, elimistö "uhraa" luuston terveyden ylläpitääkseen vakaata pH:ta. Elimistön priorisointijärjestelmän vuoksi luusto saa siis pehmetä muusiksi ennemmin kuin pH:n annetaan suistua raiteiltaan. Kun emäs-happo-tasapaino on taas löytynyt, luusto ja niveletkin voivat hyvin.
      Vaikka kumpaan tahansa suuntaan suuresti poikkeava 1 pH-taso on vaarallista, elimistö voi hyvin ollessaan lievästi emäksinen. Pieni emäslisäys ei näy veren pH:ssa, mutta virtsan pH-testi paljastaa sen.
      Elimistön pH-tasapainoa horjuttavat hapot voivat olla peräisin myös ravinnosta. Tietyt elintarvikkeet ovat selviä happolähteitä, kuten hiilihapolliset virvoitusjuomat. Joissakin virvoitusjuomissa, kuten Coca-Colassa, on myös fosforihappoa. Jos ihminen nauttii hiilihapollisia juomia paljon, happorasitus saa elimistön neutralointijärjestelmän toimimaan kapasiteettinsa rajalla. Kun elimistö joutuu jatkuvasti turvautumaan esimerkiksi luuston kalsiumiin, luusto haurastuu. Eräässä tutkimuksessa todettiin, että hiilihydraattipitoisia kolajuomia nauttivilla lukiolaistytöillä ilmeni viisi kertaa enemmän murtumia.
      On kuitenkin paljon ruoka-aineita, joita ei tiedosteta yhtä selkeästi elimistön happamuutta lisääviksi. Oli happojen lähde mikä tahansa, elimistön täytyy suojella itseään. Ruokavalio voi vaikuttaa siihen, onko elimistön pH happaman vai emäksisen puolella.
      Eläintuotteiden proteiineja pidetään yleensä pahimpana elimistön happamuutta lisäävänä tekijänä. Liha, kuten kana, sianliha ja naudanliha, on länsimaisessa ruokavaliossa pahin elimistön happamuutta lisäävä ruoka-aine. Elimistön on puolustauduttava lihan sisältämiä happoja, kuten virtsahappoa ja rikkihappoa (samaa happoa kuin auton akussa ja happosateessa) vastaan. Toinen kehon happamuutta voimakkaasti lisäävä ruoka-aineryhmä on nautaeläinten maidosta saatu käymistuote eli juusto - ja erityisesti vähärasvaiset, proteiinipitoiset juustot. Lyhyesti sanottua kaikki eläinperäiset ruoka-aineet aiheuttavat elimistössä happorasituksen, oli sitten kyse tuoretuotteista, käymistuotteista, raaoista ainesosista tai hyvin kypsytetyistä raaka-aineista - kastikkeen kera tai ilman.
      Eläintuotteet eivät kuitenkaan välttämättä ole aivan niin haitallisia pH-tasapainon kannalta kuin on luultu. Viimeaikaisten tutkimusten perusteella proteiinipitoisella lihalla on muita vaikutuksia, jotka osittain kumoavat happorasituksen. Eläinproteiini vahvistaa luustoa aktivoimalla insuliininkaltaisen kasvutekijän (IGF-1) muodostumista, mikä puolestaan edistää luuston kasvua ja mineralisaatiota. ("Insuliinin kaltainen" viittaa siihen, että hormoni on rakenteeltaan samanlainen kuin insuliini, ei vaikutuksiltaan.) Huolimatta siis siitä, että eläinproteiinit lisäävät elimistön happamuutta, niiden nettovaikutus on positiivinen, koska ne myös edistävät luuston terveyttä. Lapsilla, nuorilla ja vanhuksilla, jotka ovat lisänneet lihan ja tätä kautta proteiinien osuutta ruokavaliossaan, luuston kalsiumpitoisuus on noussut ja luusto vahvistunut.
      Kasvikset ja hedelmät ovat sen sijaan emäksisiä ruoka-aineita. Käytännössä kaikki tähän ryhmään kuuluvat ruokaaineet muuttavat elimistön pH:ta emäksisempään suuntaan. Kasvis- ja hedelmäpitoisen ruokavalion avulla voidaan siis neutralisoida happorasitusta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Päivän Sanna: Nvidia sijoittaa miljardi dollaria Nokian osakkeisiin

      Nvidia merkitsee osakkeet 6,01 Yhdysvaltain dollarin osakekohtaisella merkintähinnalla tavanomaisten toteutumisehtojen t
      Maailman menoa
      49
      5364
    2. Palkansaajilta kupattiin 27,5 mrd euroa työeläkkeisiin

      Jo pelkän himmelin toimintakulut olivat 400 miljoonaa euroa, jolla olisi mukavasti tuottanut myös sote-palveluja hyvinvo
      Maailman menoa
      79
      3269
    3. Suomessa Pohjoismaiden tyhmimmät demarit......aijaijai..

      Lasse Lehtinen sanoo suoraan, että Ruotsissa on fiksummat demarit kuin Suomessa. Ja Tampereella fiksummat demut kuin Hel
      Maailman menoa
      26
      3114
    4. HS: persujen v. 2015 turvapaikanhakijoista alle puolet töissä

      Aikuisina Suomeen tulleista ja myönteisen päätöksen saaneista vain 42 prosenttia oli vuonna 2023 töissä, vaikka he ovat
      Maailman menoa
      144
      2942
    5. Lehtinen: "Oli demareidenkin onni, että valkoiset voittivat sodan 1918"

      Lasse Lehtisen mukaan vasemmalla on radiohiljaisuus hänen uutuuskirjastaan, "Läheltä piti. Kansakunnan hurjat hetket" L
      Maailman menoa
      47
      2253
    6. SDP:n valtuutettu valehtelee koulutuksensa

      SDP:n helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu Mahad Ahmed käyttää maisterin titteliä suoritettuaan 60 opintopisteen epäviral
      Maailman menoa
      39
      2199
    7. Nepotismi jytkyttää porvaristossa

      Taas uutisoidaan, että useampi perussuomalainen kansanedustaja on palkannut oman perheenjäsenensä eduskunta-avustajaksi
      Maailman menoa
      69
      1813
    8. Martina Aitolehti podcastissa: Ero

      Martina Aitolehti podcastissa: Ero Martina Aitolehti kertoi BFF-podcastin https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/696
      Kotimaiset julkkisjuorut
      227
      1706
    9. Persut muuten hyväksyvät 2 + 8 mrd. euron maatalous- ja yritystuet

      Vaikka molemmat tukimuodot tiedetään haitallisiksi, koska ovat käytännössä pelkkää säilyttävää tukea, eivätkä kannusta k
      Maailman menoa
      92
      1626
    10. Persut palkkaavat verorahoilla

      avustajikseen lapsiaan ja naisystäviään. Juuso on palkannut avustajakseen oman poikansa. Hänen koulutustaustastaan ei
      Maailman menoa
      268
      1424
    Aihe