Division 8080 vaihtokovalevy?

Musta2

Siis Division 8080:n sisäinen kovalevy 160GB hajosi, joten ostamaan uutta IDE-levyä.
Ostin 320GB levyn - ehkä tyhmää, mutta manuaalin mukaan 2TB asti käy levyt.
No, liitin kaapelit ja asensin asennuskelkkaan. Jumpperiasetukseksi "Master". Mutta mutta. Käynnistyksen jälkeen laite kertoo vaan että "Etsii kovalevyä jne"
Mitään ei tapahdu.
Missä vika? Pitäisikö jotenkin partioida? PC:ssä?

10

701

  Vastaukset

  • Mulla meni kanssa rikki. Harkitsen merkin vaihtamista.

   • Kovalevyn merkkiä vai boksin merkkiä? Miten boksin merkki vaikuttaa kovalevyn kestämiseen? Mihin merkkiin harkitset vaihtamista, siis kovalevyn tai boksin tapauksessa, kumpaa merkkiä sitten oletkin vaihtamassa? Mikä saa varmistumaan, että merkki johon päädyt kestää kauemmin?


   • merkki? kirjoitti:

    Kovalevyn merkkiä vai boksin merkkiä? Miten boksin merkki vaikuttaa kovalevyn kestämiseen? Mihin merkkiin harkitset vaihtamista, siis kovalevyn tai boksin tapauksessa, kumpaa merkkiä sitten oletkin vaihtamassa? Mikä saa varmistumaan, että merkki johon päädyt kestää kauemmin?

    ainiin ja kovalevynhän olisi oltava Samsung tai Seagate. WD:tä tuo laite ei tue. Ide väyläisiä ei löydy kaupoista, joten asennus kannattanee sataväyläsellä ja adapterilla muuntaa ide:ksi. Näin on tehtaalla tehty joskus. Tiedot maahantuojalta.Ongelmana vaan, että miten saada mahtumaan siihen kelkkaan tuo systeemi. Laitehan tukee 2 teraan asti kovalevyjä. Siinä mielessä mun kantsuis pitää tuo laite.


   • merkki? kirjoitti:

    Kovalevyn merkkiä vai boksin merkkiä? Miten boksin merkki vaikuttaa kovalevyn kestämiseen? Mihin merkkiin harkitset vaihtamista, siis kovalevyn tai boksin tapauksessa, kumpaa merkkiä sitten oletkin vaihtamassa? Mikä saa varmistumaan, että merkki johon päädyt kestää kauemmin?

    http://www.ladigital.fi/tuotteet/esitteet/Handan digiboksit.swf


  • Divisionkin näyttää kärsivän virtalähteen konkkien vioista ja silloin tulee ensiksi kovalevyn kanssa ongelmia. Tarkista, antaako virtalähde oikeat jännitteet?
   Netin keskustelujen mukaan 8080:n kanssa on ollut ongelmia varsinkin WD:n valmistamien kovalevyjen tunnistuksen kanssa. Kun kovalevyä ei tunnisteta, niin sen formatointikaan ei onnistu. Tarkista kuitenkin ensiksi powerin jännitteet...
   Lainaus ohjekirjasta:
   Sisäinen kovalevy on jaettu kahdeksi osioksi, jotka käyttävät eri tiedostojärjestelmiä. C -asema käyttää E2FS tiedostojärjestelmää ja D -asema
   käyttää FAT tiedostojärjestelmää.
   C -asemaa käytetään PVR – toiminnoille (mm. nauhoitus ja kuvankaappaus) ja D -asemaa käytetään MP3 ja Jpeg tiedostoille.

  • Ajattelin hommata kokonaan uuden laitteen. Työssäkäyvänä ihmisenä mulla on siihen varaa. Valintani on Humax. Siihen on kaksi syytä. Humaxissa on etsi-toiminto, jota kaipaan. Toiseksi Humaxissa asiakaan ei tarvitse räpeltää johtojen kanssa virittimien välillä.

   Voisin pitää tämän divisionin, jos joku tekee mulle siihen kovalevyn avaimet käteen periaatteella.

  • Ja alkuperäinen kovalevyhän tuossa oli Western Digital. Heh. Miten maahantuoja on saanut toimimaan tolla kökkö kovalla.

   • Valmistaja toki osaa valita sellaisen levytyypin, joka laitteeseen sopii.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Teltta-asuminen ympäri vuoden?

   Miten teltassa asuminen onnistuisi Suomen olosuhteissa ympäri vuoden? Varmaan hyvät makuupussit ja ulkovaatteet pitäisi olla. Onko joku muukin kokeill
   Maailman menoa
   176
   2534
  2. Tanelinrannassa tulipalo

   Tanelinrannassa oli la-su välisenä yönä tulipalo, jossa menehtyi vajaa viisikymppinen pariskunta. Talo päältä päin ihan ok kunnossa, mutta palokunta s
   Seinäjoki
   16
   1193