se todellakin kolesterolia??
Becel
67
5171
Vastaukset
- äldeeällää
LDL-kolesteroli laskee Becelillä. Ravintotuote jos mikä. Lukuisissa tutkimuksissa todettu.
- Sirkka Perttunen
Mitkä ovat ks. arvosi? Olisin utelias tietämään,onko niitä edes tarpeen laskea! Arvoja kun on tiputeltu jo kolmeen kertaan,n.10 vuoden välein.Olen kuullut että oltaisiin taas laskemassa!!! Kolestrolilääkkeet nääs myy hyvin! Poikkesi hieman sivuun ,sorry!
- nousi
kokonaisk. 7,3 pahakolesteroli 5,1
Becel margariinit ja kasvirasvalevitteet ovat keinotekoisia muokattuja teollisuusrasvoja, siis sellaisia mitä ei luonnossa tavata. Margariinit ja muut keinorasvat yhdessä hiilihydraattien kanssa aiheuttavat diabetesta ja sydäntauteja. Margariini aiheuttaa tulehduksia elimistössä ja sen jälkeen suonet menee tukkoon. Becel, niinkuin ei muutkaan keinorasvat, ei ole VHH-ruokavaliolla syötävää rasvaa. Suosi luonnollisia eläinrasvoja ja oliivi- tai kookosöljyä. Ne on terveellisiä rasvoja.
Kolesteroli alenee parhaiten vähentämällä hiilihydraatit minimiin ja vaihtamalla keinorasvat luonnollisiin. Tästä on omakohtainen kokemus vaikka kolesteroliarvoihin on aika vaikea ravinnolla vaikuttaa. Elimistöhän tuottaa itse kolesterolia jos sitä ei ravinnosta saa. Mutta VHH:lla elimistön toiminnat tasapainottuvat ja kolesterolikin laskee jos se on korkea.- ihan tutkitusti
Kasvisperäiset rasvat vaikuttavat kolesteroliin laskevasti ja eläinperäiset nostavasti - näin nyrkkisääntönä.
Mikään ei ole luonnollisempaa kasvirasvaa kuin kylmäpuristettu rypsiöljy. Sen käyttäminen alentaa haitallista LDL-kolesterolia ihan tutkitusti. Suuri osa suomalaisista margariineista sisältää tätä rypsiöljyä perusrasvanaan.
Oliiviöljy on hyvä rasva, sitä voi aivan hyvin käyttää vaihteluna rypsiöljyn sijaan. Ekologisesti rypsiöljy on toki monin verroin parempi vaihtoehto.
Eläinrasvat ja kookosöljyt kannattaa unohtaa. ihan tutkitusti kirjoitti:
Kasvisperäiset rasvat vaikuttavat kolesteroliin laskevasti ja eläinperäiset nostavasti - näin nyrkkisääntönä.
Mikään ei ole luonnollisempaa kasvirasvaa kuin kylmäpuristettu rypsiöljy. Sen käyttäminen alentaa haitallista LDL-kolesterolia ihan tutkitusti. Suuri osa suomalaisista margariineista sisältää tätä rypsiöljyä perusrasvanaan.
Oliiviöljy on hyvä rasva, sitä voi aivan hyvin käyttää vaihteluna rypsiöljyn sijaan. Ekologisesti rypsiöljy on toki monin verroin parempi vaihtoehto.
Eläinrasvat ja kookosöljyt kannattaa unohtaa.Margariinit kyllä tehdään halvemmasta uutetusta rypsiöljystä, ei kovin luonnollista.
Rypsiöljyn ekologisuudesta ja luonnollisuudesta voidaan kyllä olla montaa mieltä, rypsi vaatii runsaasti lannoitusta ja meillä huuhtoutuu paljon ravinteita vesistöön johtuen vesistöjen suuresta määrästä ja lumesta. Oliivipuuta ei lannoiteta taas juurikaan ja kuljetukseen menee huomattavasti vähemmän energiaa kuin lannoitukseen. Ekologisesti myös palmu- ja kookosöljy ovat hyviä, myös soijaöljy juuri tämän lannoittamisen vuoksi.
Itsekin käytän paljon kasviöljyä, lähinnä rapsiöljyä kun se on musta parempaa kuin rypsiöljy. Kolesteroliarvot ovat hyvä. Käyttäisin kyllä laardia enemmän ruuanlaittoon jos sitä jostain saisi.- tämäkin taas...
mrx-08 kirjoitti:
Margariinit kyllä tehdään halvemmasta uutetusta rypsiöljystä, ei kovin luonnollista.
Rypsiöljyn ekologisuudesta ja luonnollisuudesta voidaan kyllä olla montaa mieltä, rypsi vaatii runsaasti lannoitusta ja meillä huuhtoutuu paljon ravinteita vesistöön johtuen vesistöjen suuresta määrästä ja lumesta. Oliivipuuta ei lannoiteta taas juurikaan ja kuljetukseen menee huomattavasti vähemmän energiaa kuin lannoitukseen. Ekologisesti myös palmu- ja kookosöljy ovat hyviä, myös soijaöljy juuri tämän lannoittamisen vuoksi.
Itsekin käytän paljon kasviöljyä, lähinnä rapsiöljyä kun se on musta parempaa kuin rypsiöljy. Kolesteroliarvot ovat hyvä. Käyttäisin kyllä laardia enemmän ruuanlaittoon jos sitä jostain saisi.Totta on, että margariinin rypsiöljy ei ole sitä parasta kylmäpuristettua, mutta rypsiöljyä kuitenkin. Tuo "luonnollisuus" taas on kovin tulkinnanvarainen käsite nykymaailmassa. Jos kävelet kaupungilla haistelemassa liikenteen pienhiukkaspäästöjä keuhkoihisi, ei se ole "luonnollista". Mutta hyvin tappavaa kyllä. Kannattaisikohan käyttää japanilaisten tapaan kasvomaskia?
Kylmäpuristettu luomurypsiöljy tehdään tietenkin rypsistä jota ei ole lannoitettu. Tämä on juuri se ekologinen pointti, jota peräänkuulutan. Oliiviöljy pitää rahdata tuhansien kilometrien päästä, puhumattakaan palmu- ja kookosöljystä.
Tässä vertailussa ei ole kuin yksi ylivoimainen voittaja: kotimainen kylmäpuristettu luomurypsiöljy. Se on lähiruokaa se.
Ja juuri sitä itse käytän paljon ihan päivittäin. tämäkin taas... kirjoitti:
Totta on, että margariinin rypsiöljy ei ole sitä parasta kylmäpuristettua, mutta rypsiöljyä kuitenkin. Tuo "luonnollisuus" taas on kovin tulkinnanvarainen käsite nykymaailmassa. Jos kävelet kaupungilla haistelemassa liikenteen pienhiukkaspäästöjä keuhkoihisi, ei se ole "luonnollista". Mutta hyvin tappavaa kyllä. Kannattaisikohan käyttää japanilaisten tapaan kasvomaskia?
Kylmäpuristettu luomurypsiöljy tehdään tietenkin rypsistä jota ei ole lannoitettu. Tämä on juuri se ekologinen pointti, jota peräänkuulutan. Oliiviöljy pitää rahdata tuhansien kilometrien päästä, puhumattakaan palmu- ja kookosöljystä.
Tässä vertailussa ei ole kuin yksi ylivoimainen voittaja: kotimainen kylmäpuristettu luomurypsiöljy. Se on lähiruokaa se.
Ja juuri sitä itse käytän paljon ihan päivittäin.Elintarvikkeiden luonnollisuus on aika huono argumentti, me olemme jo niin kaukana luonnosta. Esimerkiksi vapaita öljyjä ei luonnossa juurikaan ole ja luonnollisesti on aika hankala määritellä. Enemmän kannattaisi puhua terveellisyydestä (rypsin pitkäaikaiskäytön terveysvaikutuksista on toistaiseksi vähän näyttöä koska rypsiöljyä on käytetty vain hyvin lyhyt aika [70-luvulta vasta] suuressa mittakaavassa) ja luonnon kuormituksesta.
Kyllä sitä luomurypsiä lannoitetaan, tosin ei väkilannoitteella. Rypsi ei kasva kovin heikossa maassa. Laajamittainen tuotanto taas vaatii käytännössä väkilannoitusta kun ravinteet eivät kierrä (ja typpeä tarvitaan aina). Lisäksi se lanta on nykyään paljolti peräisin soijaa (joka on kasvatettu väkilannoitteella) syövistä elukoista. Soija onneksi tarvitsee suhteellisen vähän lannoitusta tuottamaansa energiaan nähden. Me elämme valitettavasti öljystä yhä enemmän.
Luomulannoittaminenkaan ei ole kovin ongelmatonta meillä juuri tuon huuhtoutumisen vuoksi. Meillä lisäksi maatalous on liian erikoistunutta eli harva eläintila kasvattaa rypsiä vaikka yhdistelmä olisi hyvä. Nyt eläintilojen lanta ajetaan monesti suhteellisen pienelle viljapellolle ja ravinteita tulee ihan tolkuttomasti ja vieläpä väärää tyyppiä. Vastikään tehdyssä kartoituksessa Satakunnasta löytyi tila, jonka pellot saivat 12-kertaisesti fosforia tarpeeseensa nähden. Voi olla luomua muttei kovin ekologista. Pääsyy ongelmaan on soijan käyttö rehuksi koska tuottaja on taloudellisessa pakkotilanteessa, jossa on käytettävä halvinta rehua (soijaa ja viljaa).
Mulla on 100 leikkausalimaskia (ei steriloituna), käytän niitä puutöissä. Vähentävät oleellisesti puupölyn joutumista hengitysteihin.
Soijapapujen kasvatusta ajattelin kokeilla ensi kesänä. Tarkoituksena olisi laittaa maissi-soijapenkki ja katsoa toimisiko yhdistelmä.- höpöttäjä...
tämäkin taas... kirjoitti:
Totta on, että margariinin rypsiöljy ei ole sitä parasta kylmäpuristettua, mutta rypsiöljyä kuitenkin. Tuo "luonnollisuus" taas on kovin tulkinnanvarainen käsite nykymaailmassa. Jos kävelet kaupungilla haistelemassa liikenteen pienhiukkaspäästöjä keuhkoihisi, ei se ole "luonnollista". Mutta hyvin tappavaa kyllä. Kannattaisikohan käyttää japanilaisten tapaan kasvomaskia?
Kylmäpuristettu luomurypsiöljy tehdään tietenkin rypsistä jota ei ole lannoitettu. Tämä on juuri se ekologinen pointti, jota peräänkuulutan. Oliiviöljy pitää rahdata tuhansien kilometrien päästä, puhumattakaan palmu- ja kookosöljystä.
Tässä vertailussa ei ole kuin yksi ylivoimainen voittaja: kotimainen kylmäpuristettu luomurypsiöljy. Se on lähiruokaa se.
Ja juuri sitä itse käytän paljon ihan päivittäin."Totta on, että margariinin rypsiöljy ei ole sitä parasta kylmäpuristettua, mutta rypsiöljyä kuitenkin."
Margariineihin ei todellakaan käytetä parasta kylmäpuristettua rypsiöljyä, niihin ei käytetä lainkaan kylmäpuristettua rypsiöljyä. Margariineihin käytettävä öljy on tehty aivan muilla mentelmillä kuin kylmäpuristamalla, prosessissa käytetään mm. korkeita lämpötiloja (jopa 230-260 C), painetta ja kemiallisia liuottimia erottamaan öljyä siemenistä.
Eikä se usein edes ole rypsiä vaan jotain halpaa bulkkiöljyä jota rahdataan kaukaisistakin maista. Joten siinä meni sekin pointti, että margariini olisi ekologinen lähituote. Hyvin harvassa margariinirasiassa mainitaan, että käytetty öljy on rypsiä. Useinhan tuoteselosteessa mainitaan kasviöljy, sen kummemmin erottelematta. Tällöin voi olla varma, että ainakaan rypsiöljyä siinä ei ole, koska sen mainitseminen Suomessa toimii mainoksen tapaan, niin hyvin meidät on aivopesty hyväksymään rypsiöljy terveelliseksi vaihtoehdoksi. Ehkä eniten margariineissa käytetty öljy on auringonkukkaöljy jota ei parhaalla tahdollakaan voi sanoa terveelliseksi. Sinunkin kannattaisi ottaa asioista ensin selvää ja vasta sitten tulla kirjoittelemaan tänne. - Minusta keskustelu..
höpöttäjä... kirjoitti:
"Totta on, että margariinin rypsiöljy ei ole sitä parasta kylmäpuristettua, mutta rypsiöljyä kuitenkin."
Margariineihin ei todellakaan käytetä parasta kylmäpuristettua rypsiöljyä, niihin ei käytetä lainkaan kylmäpuristettua rypsiöljyä. Margariineihin käytettävä öljy on tehty aivan muilla mentelmillä kuin kylmäpuristamalla, prosessissa käytetään mm. korkeita lämpötiloja (jopa 230-260 C), painetta ja kemiallisia liuottimia erottamaan öljyä siemenistä.
Eikä se usein edes ole rypsiä vaan jotain halpaa bulkkiöljyä jota rahdataan kaukaisistakin maista. Joten siinä meni sekin pointti, että margariini olisi ekologinen lähituote. Hyvin harvassa margariinirasiassa mainitaan, että käytetty öljy on rypsiä. Useinhan tuoteselosteessa mainitaan kasviöljy, sen kummemmin erottelematta. Tällöin voi olla varma, että ainakaan rypsiöljyä siinä ei ole, koska sen mainitseminen Suomessa toimii mainoksen tapaan, niin hyvin meidät on aivopesty hyväksymään rypsiöljy terveelliseksi vaihtoehdoksi. Ehkä eniten margariineissa käytetty öljy on auringonkukkaöljy jota ei parhaalla tahdollakaan voi sanoa terveelliseksi. Sinunkin kannattaisi ottaa asioista ensin selvää ja vasta sitten tulla kirjoittelemaan tänne.... on ollut asiallista. Yritä sinäkin.
Nykyään saa jo erittäin laadukkaita margariineja, ja Becel on yksi näistä. Siinä käytetään juuri rypsiöljyä ja se lukee rasiassakin. Samoin Floralla on margariini, jossa öljyt koostuvat auringonkukkaöljystä, rypsiöljystä ja pellavasiemenöljystä. Juoksevat paistomargariinit taitavat kaikki pohjautua rypsiöljyyn.
"Ehkä eniten margariineissa käytetty öljy on auringonkukkaöljy jota ei parhaalla tahdollakaan voi sanoa terveelliseks"
=> eli tämä siis ei pidä paikkaansa. Sitä paitsi auringonkukkaöljy on ihan hyvä öljy sekin.
Kylmäpuristettu luomurypsiöljy on todella ekologinen lähituote. Sitä kannattaa suosia sen terveellisyyden vuoksi ja lisäksi ympäristön vuoksi. On suorastaan edesvastuutonta rahdata maailman ääristä tänne palmuöljyä tai kookosöljyä. - näin se taitaa olla..
mrx-08 kirjoitti:
Elintarvikkeiden luonnollisuus on aika huono argumentti, me olemme jo niin kaukana luonnosta. Esimerkiksi vapaita öljyjä ei luonnossa juurikaan ole ja luonnollisesti on aika hankala määritellä. Enemmän kannattaisi puhua terveellisyydestä (rypsin pitkäaikaiskäytön terveysvaikutuksista on toistaiseksi vähän näyttöä koska rypsiöljyä on käytetty vain hyvin lyhyt aika [70-luvulta vasta] suuressa mittakaavassa) ja luonnon kuormituksesta.
Kyllä sitä luomurypsiä lannoitetaan, tosin ei väkilannoitteella. Rypsi ei kasva kovin heikossa maassa. Laajamittainen tuotanto taas vaatii käytännössä väkilannoitusta kun ravinteet eivät kierrä (ja typpeä tarvitaan aina). Lisäksi se lanta on nykyään paljolti peräisin soijaa (joka on kasvatettu väkilannoitteella) syövistä elukoista. Soija onneksi tarvitsee suhteellisen vähän lannoitusta tuottamaansa energiaan nähden. Me elämme valitettavasti öljystä yhä enemmän.
Luomulannoittaminenkaan ei ole kovin ongelmatonta meillä juuri tuon huuhtoutumisen vuoksi. Meillä lisäksi maatalous on liian erikoistunutta eli harva eläintila kasvattaa rypsiä vaikka yhdistelmä olisi hyvä. Nyt eläintilojen lanta ajetaan monesti suhteellisen pienelle viljapellolle ja ravinteita tulee ihan tolkuttomasti ja vieläpä väärää tyyppiä. Vastikään tehdyssä kartoituksessa Satakunnasta löytyi tila, jonka pellot saivat 12-kertaisesti fosforia tarpeeseensa nähden. Voi olla luomua muttei kovin ekologista. Pääsyy ongelmaan on soijan käyttö rehuksi koska tuottaja on taloudellisessa pakkotilanteessa, jossa on käytettävä halvinta rehua (soijaa ja viljaa).
Mulla on 100 leikkausalimaskia (ei steriloituna), käytän niitä puutöissä. Vähentävät oleellisesti puupölyn joutumista hengitysteihin.
Soijapapujen kasvatusta ajattelin kokeilla ensi kesänä. Tarkoituksena olisi laittaa maissi-soijapenkki ja katsoa toimisiko yhdistelmä.Sen verran minulla on uskoa kotimaiseen maatalouteen, että jos tuotetaan luomua, se myös on luomua. Niinpä minulla ei ole mitään epäillyksiä luomurypsiöljyn suhteen, se on niin "luomua ja puhdasta" kuin näissä olosuhteissa olla voi.
Miten kuluttaja sitten voi valvoa käyttämänsä oliiviöljyn viljelyolosuhteita? Ei käytännössä mitenkään. Tässäkin mielessä kotimainen öljy on varmempi valinta - on helppo mennä tilalle vaikka paikan päälle analysoimaan viljelyolosuhteita jos näin haluaa.
"Vastikään tehdyssä kartoituksessa Satakunnasta löytyi tila, jonka pellot saivat 12-kertaisesti fosforia tarpeeseensa nähden."
=> Näitä löytyy aina, eikä ole mitään syytä luulla etteikö näitä esimerkkejä olisi Välimeren oliivilehdoissakin.
Minullakin on sattumoisin hengityssuojaimia, mutta vielä en ole rohjennut käyttää sellaista kaupungilla. Syytä olisi, jos tarkemmin ajattelisi. Luin jostakin, että liikenteen pienhiukkaspäästöt aiheuttavat 600 ennenaikaista kuolemaa Suomessa vuosittain. Siis enemmän kuin liikenneonnettomuuksissa menee. näin se taitaa olla.. kirjoitti:
Sen verran minulla on uskoa kotimaiseen maatalouteen, että jos tuotetaan luomua, se myös on luomua. Niinpä minulla ei ole mitään epäillyksiä luomurypsiöljyn suhteen, se on niin "luomua ja puhdasta" kuin näissä olosuhteissa olla voi.
Miten kuluttaja sitten voi valvoa käyttämänsä oliiviöljyn viljelyolosuhteita? Ei käytännössä mitenkään. Tässäkin mielessä kotimainen öljy on varmempi valinta - on helppo mennä tilalle vaikka paikan päälle analysoimaan viljelyolosuhteita jos näin haluaa.
"Vastikään tehdyssä kartoituksessa Satakunnasta löytyi tila, jonka pellot saivat 12-kertaisesti fosforia tarpeeseensa nähden."
=> Näitä löytyy aina, eikä ole mitään syytä luulla etteikö näitä esimerkkejä olisi Välimeren oliivilehdoissakin.
Minullakin on sattumoisin hengityssuojaimia, mutta vielä en ole rohjennut käyttää sellaista kaupungilla. Syytä olisi, jos tarkemmin ajattelisi. Luin jostakin, että liikenteen pienhiukkaspäästöt aiheuttavat 600 ennenaikaista kuolemaa Suomessa vuosittain. Siis enemmän kuin liikenneonnettomuuksissa menee.Noita kuolemantapauksia pienhiukkaspäästöistä on aika paljon. Nuo eivät ilmeisesti selviä ruumiinavauksista kovinkaan hyvin koska tutkimuksissa painotetaan usein tilastollisia yhteyksiä.
Oliivia ei juurikaan lannoiteta. Varsinkaan typpilantaa ei voi antaa kun puu kukkii silloin huonosti eikä tuota. Puut olisivat muutenkin ekologinen (ja myöskin VHH:lainen) vaihtoehto yksivuotisille kasveille koska ne sitovat hyvin maaperää ja ottavat suuren osan ravinteistaan siitä. Valitettavasti meillä ei kasva yhtään öljykasviksi sopivaa monivuotista kasvia (hopeapensaatkin ovat aika heikkotuottoisia ja huonosti kasvavia täällä).
Etelä-Euroopassa lanta menee kuten täälläkin lähinnä viljapelloille ja mukaan lykätään vielä keinolantaakin. Huuhtoutumista on paljon vähemmän mutta todennäköisesti paikallista ylilannoitusta jopa enemmän kuin meillä.- selvää...
Minusta keskustelu.. kirjoitti:
... on ollut asiallista. Yritä sinäkin.
Nykyään saa jo erittäin laadukkaita margariineja, ja Becel on yksi näistä. Siinä käytetään juuri rypsiöljyä ja se lukee rasiassakin. Samoin Floralla on margariini, jossa öljyt koostuvat auringonkukkaöljystä, rypsiöljystä ja pellavasiemenöljystä. Juoksevat paistomargariinit taitavat kaikki pohjautua rypsiöljyyn.
"Ehkä eniten margariineissa käytetty öljy on auringonkukkaöljy jota ei parhaalla tahdollakaan voi sanoa terveelliseks"
=> eli tämä siis ei pidä paikkaansa. Sitä paitsi auringonkukkaöljy on ihan hyvä öljy sekin.
Kylmäpuristettu luomurypsiöljy on todella ekologinen lähituote. Sitä kannattaa suosia sen terveellisyyden vuoksi ja lisäksi ympäristön vuoksi. On suorastaan edesvastuutonta rahdata maailman ääristä tänne palmuöljyä tai kookosöljyä."Nykyään saa jo erittäin laadukkaita margariineja, ja Becel on yksi näistä."
Mikä tekee Becelistä erittäin laadukkaan?
"Juoksevat paistomargariinit taitavat kaikki pohjautua rypsiöljyyn."
Eivät pohjaudu ja sisältävät säännöllisesti osittain tai kokonaan kovetettuja rasvahappoja, eli vaarallisia transrasvoja. Kukaan terveydestään todella huolehtiva ei käytä tuotteita joissa niitä on.
"Sitä paitsi auringonkukkaöljy on ihan hyvä öljy sekin."
Ainakin jos haluaa elimistöönsä paljon herkästi hapettuvia, tulehduksia aiheuttavia rasvahappoja. Auringonkukkaöljyssä on 6 kertaa enemmän omega-6 -rasvahappoja kuin oliiviöljyssä. Kun saamme ravinnosta muutenkin runsaasti kutosta, ei ole mitään järkeä lisätä kuormitusta auringonkukkaöljyllä.
"On suorastaan edesvastuutonta rahdata maailman ääristä tänne palmuöljyä tai kookosöljyä."
Mutta auringonkukkaöljyn, jonka itsekin mainitsit Floran raaka-aineena, rahtaaminen on mielestäsi hyväksyttävää, vai? Omituista... Mikä tekee sen rahtaamisen hyväksyttävämmäksi kuin noiden muiden öljyjen? - kyssääjä
mrx-08 kirjoitti:
Noita kuolemantapauksia pienhiukkaspäästöistä on aika paljon. Nuo eivät ilmeisesti selviä ruumiinavauksista kovinkaan hyvin koska tutkimuksissa painotetaan usein tilastollisia yhteyksiä.
Oliivia ei juurikaan lannoiteta. Varsinkaan typpilantaa ei voi antaa kun puu kukkii silloin huonosti eikä tuota. Puut olisivat muutenkin ekologinen (ja myöskin VHH:lainen) vaihtoehto yksivuotisille kasveille koska ne sitovat hyvin maaperää ja ottavat suuren osan ravinteistaan siitä. Valitettavasti meillä ei kasva yhtään öljykasviksi sopivaa monivuotista kasvia (hopeapensaatkin ovat aika heikkotuottoisia ja huonosti kasvavia täällä).
Etelä-Euroopassa lanta menee kuten täälläkin lähinnä viljapelloille ja mukaan lykätään vielä keinolantaakin. Huuhtoutumista on paljon vähemmän mutta todennäköisesti paikallista ylilannoitusta jopa enemmän kuin meillä.Pienhiukkasista viis mutta kun kerran olet noista maatalouden aineksista kommentoinut niin kerropa miten syöttäisit nykyisen väestön luomulla? Ja niin että se olisi kaikkien saatavilla logistiikan ja myös hintansa puolesta.
Eikä mitään spekulointia väestön liikamäärästä, jos et ole valmis uhraamaan itseäsi/perhettäsi/läheisiäsi/tuttaviasi luomun alttarille.
Eka oma ajatukseni oli se että ainakin rehuviljapellot pitäisi saada tuottamaan ihmisruokaa. Nykyisin ehkä noin neljännes viljelypinta-alasta on ihmisten käyttöön, loppu karjarehua. - voi on aina voita
Minusta keskustelu.. kirjoitti:
... on ollut asiallista. Yritä sinäkin.
Nykyään saa jo erittäin laadukkaita margariineja, ja Becel on yksi näistä. Siinä käytetään juuri rypsiöljyä ja se lukee rasiassakin. Samoin Floralla on margariini, jossa öljyt koostuvat auringonkukkaöljystä, rypsiöljystä ja pellavasiemenöljystä. Juoksevat paistomargariinit taitavat kaikki pohjautua rypsiöljyyn.
"Ehkä eniten margariineissa käytetty öljy on auringonkukkaöljy jota ei parhaalla tahdollakaan voi sanoa terveelliseks"
=> eli tämä siis ei pidä paikkaansa. Sitä paitsi auringonkukkaöljy on ihan hyvä öljy sekin.
Kylmäpuristettu luomurypsiöljy on todella ekologinen lähituote. Sitä kannattaa suosia sen terveellisyyden vuoksi ja lisäksi ympäristön vuoksi. On suorastaan edesvastuutonta rahdata maailman ääristä tänne palmuöljyä tai kookosöljyä.Ei ole olemassa laadukkaita margariineja sillä jokainen margariini on teollisesti valmistettu rasvaksi jota ei luonnosta löydy. Tästä johtuu se, että ihmisen elimistö ei ymmärrä tällaisia keinorasvoja ja sairastutaan esim. diabetekseen ja margariini lisää sydäntautien riskiä.
- ja pitkällä siellä
selvää... kirjoitti:
"Nykyään saa jo erittäin laadukkaita margariineja, ja Becel on yksi näistä."
Mikä tekee Becelistä erittäin laadukkaan?
"Juoksevat paistomargariinit taitavat kaikki pohjautua rypsiöljyyn."
Eivät pohjaudu ja sisältävät säännöllisesti osittain tai kokonaan kovetettuja rasvahappoja, eli vaarallisia transrasvoja. Kukaan terveydestään todella huolehtiva ei käytä tuotteita joissa niitä on.
"Sitä paitsi auringonkukkaöljy on ihan hyvä öljy sekin."
Ainakin jos haluaa elimistöönsä paljon herkästi hapettuvia, tulehduksia aiheuttavia rasvahappoja. Auringonkukkaöljyssä on 6 kertaa enemmän omega-6 -rasvahappoja kuin oliiviöljyssä. Kun saamme ravinnosta muutenkin runsaasti kutosta, ei ole mitään järkeä lisätä kuormitusta auringonkukkaöljyllä.
"On suorastaan edesvastuutonta rahdata maailman ääristä tänne palmuöljyä tai kookosöljyä."
Mutta auringonkukkaöljyn, jonka itsekin mainitsit Floran raaka-aineena, rahtaaminen on mielestäsi hyväksyttävää, vai? Omituista... Mikä tekee sen rahtaamisen hyväksyttävämmäksi kuin noiden muiden öljyjen?"Mikä tekee Becelistä erittäin laadukkaan? "
=> Rasvakoostumus.
"Eivät pohjaudu ja sisältävät säännöllisesti osittain tai kokonaan kovetettuja rasvahappoja, eli vaarallisia transrasvoja."
=> Juoksevat margariinit eivät tietenkään sisällä transrasvoja, vaan pehmeitä kasviöljyä. Mistä ihmeestä tuollaista olet saanut päähäsi?
Katso itse:
http://www.flora.fi/tuotteet_leivonta.php
http://www.keiju.fi/modules/system/stdreq.aspx?P=2156&VID=default&SID=738311535697264&A=open:keittokirja_2008:tuotekortti:3358&S=1&C=42582
http://www.rainbow.fi/default.asp?viewID=1474&productID=1569
"Auringonkukkaöljyssä on 6 kertaa enemmän omega-6 -rasvahappoja kuin oliiviöljyssä."
=> Ja kun huolehtii riittävästä Omega-3:n saannista, ei kuutonenkaan muodostu ongelmaksi. Kuten sanottua, rypsiöljyn rasvahappokoostumus on paras, parempi kuin oliiviöljyn joten sitä kannattaa suosia.
"Mutta auringonkukkaöljyn, jonka itsekin mainitsit Floran raaka-aineena, rahtaaminen on mielestäsi hyväksyttävää, vai? Omituista... Mikä tekee sen rahtaamisen hyväksyttävämmäksi kuin noiden muiden öljyjen? "
=> Ei mikään. Siksi painotan edelleen kotimaista rypsiöljyä rasvavalinnassa. Auringonkukkaöljy ei kuitenkaan ole missään margariinissa pääasiallisena öljynä vaan ainoastaan lisänä muiden öljyjen joukossa. - tietty!!
voi on aina voita kirjoitti:
Ei ole olemassa laadukkaita margariineja sillä jokainen margariini on teollisesti valmistettu rasvaksi jota ei luonnosta löydy. Tästä johtuu se, että ihmisen elimistö ei ymmärrä tällaisia keinorasvoja ja sairastutaan esim. diabetekseen ja margariini lisää sydäntautien riskiä.
"jokainen margariini on teollisesti valmistettu rasvaksi jota ei luonnosta löydy."
=> Myös voi on nykyään teollisesti valmistettu. Kylmäpuristettu rypsiöljy taas on suoraan luonnosta!
"keinorasvoja ja sairastutaan esim. diabetekseen ja margariini lisää sydäntautien riskiä. "
=> Tämä vainoharha jaksaa hymyillyttää :-). Vai että margariinista tulee diabetesta ja sydäntauteja? Kas kun ei AIDSia ole vielä listalla... kyssääjä kirjoitti:
Pienhiukkasista viis mutta kun kerran olet noista maatalouden aineksista kommentoinut niin kerropa miten syöttäisit nykyisen väestön luomulla? Ja niin että se olisi kaikkien saatavilla logistiikan ja myös hintansa puolesta.
Eikä mitään spekulointia väestön liikamäärästä, jos et ole valmis uhraamaan itseäsi/perhettäsi/läheisiäsi/tuttaviasi luomun alttarille.
Eka oma ajatukseni oli se että ainakin rehuviljapellot pitäisi saada tuottamaan ihmisruokaa. Nykyisin ehkä noin neljännes viljelypinta-alasta on ihmisten käyttöön, loppu karjarehua.Ei onnistu mitenkään. Meillä pitäisi muuttaa ruokailutottumuksia massiivisesti (ruokana papuja, juureksia, kaalia, viljaa, hedelmiä ja hyvin vähän lihaa) ja raivata älyttömän paljon uutta peltoa eikä silloinkaan menisi hyvin koska katovuosia tulee meillä väistämättä. Eläimistä vain lehmä tulisi kyseeseen koska sille voidaan syöttää miltei mitä tahansa ja toisaalta lantaakin pitäisi olla lannoitteeksi.
Ongelma on, että me syömme öljyä (tai öljystä tehtyjä lannoitteita). Typpilannoitteet (nämä siis tehdään energiasta sitomalla ilman typpeä joko ammoniakiksi tai nitraatiksi) voidaan osittain korvata palkokasveilla mutta ongelmaksi muodostuu kaliumin ja fosforin poistuminen kierrosta (syynä infernaalinen keksintö eli vesivessa) ja tuolle ei mahdeta mitään. Fosforia ja kaliumia saadaan taas käyttämällä energiaa (kaivoksista). Kalkkia ja magnesiumiakin tarvitaan.
Itsellä ei ole lapsia osittain ekologisista syistä, minusta ihmisiä on liikaa.
Ratkaisuna voisi olla kasvien jalostaminen paremmin meidän oloihimme sopivaksi (mm. palkokasvit).
Rahan puolesta luomu ei välttämättä ole kallista (kalliimpaa mutta toisaalta ihmisillä on suhteellisen paljon rahaa nykyään).- selvää...
ja pitkällä siellä kirjoitti:
"Mikä tekee Becelistä erittäin laadukkaan? "
=> Rasvakoostumus.
"Eivät pohjaudu ja sisältävät säännöllisesti osittain tai kokonaan kovetettuja rasvahappoja, eli vaarallisia transrasvoja."
=> Juoksevat margariinit eivät tietenkään sisällä transrasvoja, vaan pehmeitä kasviöljyä. Mistä ihmeestä tuollaista olet saanut päähäsi?
Katso itse:
http://www.flora.fi/tuotteet_leivonta.php
http://www.keiju.fi/modules/system/stdreq.aspx?P=2156&VID=default&SID=738311535697264&A=open:keittokirja_2008:tuotekortti:3358&S=1&C=42582
http://www.rainbow.fi/default.asp?viewID=1474&productID=1569
"Auringonkukkaöljyssä on 6 kertaa enemmän omega-6 -rasvahappoja kuin oliiviöljyssä."
=> Ja kun huolehtii riittävästä Omega-3:n saannista, ei kuutonenkaan muodostu ongelmaksi. Kuten sanottua, rypsiöljyn rasvahappokoostumus on paras, parempi kuin oliiviöljyn joten sitä kannattaa suosia.
"Mutta auringonkukkaöljyn, jonka itsekin mainitsit Floran raaka-aineena, rahtaaminen on mielestäsi hyväksyttävää, vai? Omituista... Mikä tekee sen rahtaamisen hyväksyttävämmäksi kuin noiden muiden öljyjen? "
=> Ei mikään. Siksi painotan edelleen kotimaista rypsiöljyä rasvavalinnassa. Auringonkukkaöljy ei kuitenkaan ole missään margariinissa pääasiallisena öljynä vaan ainoastaan lisänä muiden öljyjen joukossa.Olen aiemminkin huomannut, että kirjoitat paljon vaikka et asiasta mitään tietäisikään. Nyt todistit sen itsekin.
"Juoksevat margariinit eivät tietenkään sisällä transrasvoja, vaan pehmeitä kasviöljyä. Mistä ihmeestä tuollaista olet saanut päähäsi?"
Antamistasi linkeistä löytyi tällaiset tiedot transrasvoista:
Flora - kovetettu kasviöljy
Keiju - kovetettu rypsiöljy
Rainbow - kovetettu rypsiöljy
Kovetettu kasvisrasva = transrasva. Noista kaikista antamistasi esimerkeistä siis löytyi transrasvaa. Suomessa lainsäädäntö ei velvoita ilmoittamaan transrasvoja siten, että pakkauksiin pitäisi kirjoittaa "Transrasvaa niin ja niin paljon", joten asiakkaan pitää ymmärtää, että kovetetut ja osittain kovetetut kasvisrasvat tarkoittavat transrasvoja!
"Ja kun huolehtii riittävästä Omega-3:n saannista, ei kuutonenkaan muodostu ongelmaksi."
Omega kolmoset pystyvät eliminoimaan vain osan kutosista. Auringonkukkaöljyn kohdalla omega-6/omega-3 -suhde on niin huono (62280/447), että elimistöön jää runsaasti kutosia. Omega kolmosia ei pysty millään normaalilla tavalla saamaan riittävästi, jotta ne pystyisivät eliminoimaan kaikkien kutosten haitat.
"Auringonkukkaöljy ei kuitenkaan ole missään margariinissa pääasiallisena öljynä vaan ainoastaan lisänä muiden öljyjen joukossa."
Mistä tiedät ettei auringonkukkaöljy ole joissain margariineissa pääraaka-aineena? Kun rasian kyljessä lukee vain "kasvirasva", se todennäköisesti on jotain kaukaa tuotua bulkkia, kuten auringonkukkaöljyä, koska valmistaja ei halua sitä mainita. Eikä se esim. Florassakaan ole vain "lisänä", vaan se mainitaan toiseksi suurimpana rasva-osiona. selvää... kirjoitti:
Olen aiemminkin huomannut, että kirjoitat paljon vaikka et asiasta mitään tietäisikään. Nyt todistit sen itsekin.
"Juoksevat margariinit eivät tietenkään sisällä transrasvoja, vaan pehmeitä kasviöljyä. Mistä ihmeestä tuollaista olet saanut päähäsi?"
Antamistasi linkeistä löytyi tällaiset tiedot transrasvoista:
Flora - kovetettu kasviöljy
Keiju - kovetettu rypsiöljy
Rainbow - kovetettu rypsiöljy
Kovetettu kasvisrasva = transrasva. Noista kaikista antamistasi esimerkeistä siis löytyi transrasvaa. Suomessa lainsäädäntö ei velvoita ilmoittamaan transrasvoja siten, että pakkauksiin pitäisi kirjoittaa "Transrasvaa niin ja niin paljon", joten asiakkaan pitää ymmärtää, että kovetetut ja osittain kovetetut kasvisrasvat tarkoittavat transrasvoja!
"Ja kun huolehtii riittävästä Omega-3:n saannista, ei kuutonenkaan muodostu ongelmaksi."
Omega kolmoset pystyvät eliminoimaan vain osan kutosista. Auringonkukkaöljyn kohdalla omega-6/omega-3 -suhde on niin huono (62280/447), että elimistöön jää runsaasti kutosia. Omega kolmosia ei pysty millään normaalilla tavalla saamaan riittävästi, jotta ne pystyisivät eliminoimaan kaikkien kutosten haitat.
"Auringonkukkaöljy ei kuitenkaan ole missään margariinissa pääasiallisena öljynä vaan ainoastaan lisänä muiden öljyjen joukossa."
Mistä tiedät ettei auringonkukkaöljy ole joissain margariineissa pääraaka-aineena? Kun rasian kyljessä lukee vain "kasvirasva", se todennäköisesti on jotain kaukaa tuotua bulkkia, kuten auringonkukkaöljyä, koska valmistaja ei halua sitä mainita. Eikä se esim. Florassakaan ole vain "lisänä", vaan se mainitaan toiseksi suurimpana rasva-osiona.Transrasvoja syntyy vain osittaisessa kovettumisessa ja meillä (ei kuitenkaan maailmalla) margariinit tehdään sotkemalla kokonaan kovetettuja kasvirasvoja (tai oikeastaan rasvahappoja) kovettamattomiin. Eli transrasvoja ei kotimaisista voileipämargariineista juurikaan saa. Teollisuusmargariinit erikseen kun erikoisesti monityydyttämättömät rasvat härskiintyvät helposti niin noissa käytetään osittain kovetettuja rasvoja. Samoin uppopaistorasvoissa.
Itse en voileipämargariinia ymmärrä koska Oivariinissa on samat edut ja vielä makukin.
O-3/O-6 suhde on ihmisillä todella huono nykyään. Ruuasta saatava rasva on monesti teollisuusmargariinia, lihan näkyvä rasva poistetaan eikä se nirkoinen leivän sipaisu voileipämargariinilla auta asiaa.
Kasvirasva on aika monesti palmuöljyä tai kookosrasvaa koska nuo ovat halpoja. Auringonkukkaöljy on suhteellisen kallista ja vetoaa ihmisiin, jotka haluavat kevyen makuista margariinia.- ymmärtänyt...
mrx-08 kirjoitti:
Transrasvoja syntyy vain osittaisessa kovettumisessa ja meillä (ei kuitenkaan maailmalla) margariinit tehdään sotkemalla kokonaan kovetettuja kasvirasvoja (tai oikeastaan rasvahappoja) kovettamattomiin. Eli transrasvoja ei kotimaisista voileipämargariineista juurikaan saa. Teollisuusmargariinit erikseen kun erikoisesti monityydyttämättömät rasvat härskiintyvät helposti niin noissa käytetään osittain kovetettuja rasvoja. Samoin uppopaistorasvoissa.
Itse en voileipämargariinia ymmärrä koska Oivariinissa on samat edut ja vielä makukin.
O-3/O-6 suhde on ihmisillä todella huono nykyään. Ruuasta saatava rasva on monesti teollisuusmargariinia, lihan näkyvä rasva poistetaan eikä se nirkoinen leivän sipaisu voileipämargariinilla auta asiaa.
Kasvirasva on aika monesti palmuöljyä tai kookosrasvaa koska nuo ovat halpoja. Auringonkukkaöljy on suhteellisen kallista ja vetoaa ihmisiin, jotka haluavat kevyen makuista margariinia."Transrasvoja syntyy vain osittaisessa kovettumisessa..."
Väitätkö, etteivät 'kovetetut kasvisrasvat' olisi transrasvoja? - Tyydyttynyt rasva
selvää... kirjoitti:
Olen aiemminkin huomannut, että kirjoitat paljon vaikka et asiasta mitään tietäisikään. Nyt todistit sen itsekin.
"Juoksevat margariinit eivät tietenkään sisällä transrasvoja, vaan pehmeitä kasviöljyä. Mistä ihmeestä tuollaista olet saanut päähäsi?"
Antamistasi linkeistä löytyi tällaiset tiedot transrasvoista:
Flora - kovetettu kasviöljy
Keiju - kovetettu rypsiöljy
Rainbow - kovetettu rypsiöljy
Kovetettu kasvisrasva = transrasva. Noista kaikista antamistasi esimerkeistä siis löytyi transrasvaa. Suomessa lainsäädäntö ei velvoita ilmoittamaan transrasvoja siten, että pakkauksiin pitäisi kirjoittaa "Transrasvaa niin ja niin paljon", joten asiakkaan pitää ymmärtää, että kovetetut ja osittain kovetetut kasvisrasvat tarkoittavat transrasvoja!
"Ja kun huolehtii riittävästä Omega-3:n saannista, ei kuutonenkaan muodostu ongelmaksi."
Omega kolmoset pystyvät eliminoimaan vain osan kutosista. Auringonkukkaöljyn kohdalla omega-6/omega-3 -suhde on niin huono (62280/447), että elimistöön jää runsaasti kutosia. Omega kolmosia ei pysty millään normaalilla tavalla saamaan riittävästi, jotta ne pystyisivät eliminoimaan kaikkien kutosten haitat.
"Auringonkukkaöljy ei kuitenkaan ole missään margariinissa pääasiallisena öljynä vaan ainoastaan lisänä muiden öljyjen joukossa."
Mistä tiedät ettei auringonkukkaöljy ole joissain margariineissa pääraaka-aineena? Kun rasian kyljessä lukee vain "kasvirasva", se todennäköisesti on jotain kaukaa tuotua bulkkia, kuten auringonkukkaöljyä, koska valmistaja ei halua sitä mainita. Eikä se esim. Florassakaan ole vain "lisänä", vaan se mainitaan toiseksi suurimpana rasva-osiona."Kovetettu kasvisrasva = transrasva. Noista kaikista antamistasi esimerkeistä siis löytyi transrasvaa."
=> ei pidä paikaansa.
Kovetettu kasvirasva = tyydyttynyt rasva
Osoittain kovetettu kasvirasva = transrasva.
Suomessa margariinit tai paistomargariinit EIVÄT sisällä transrasvoja.
"Omega kolmoset pystyvät eliminoimaan vain osan kutosista."
=> Ei niiden kaikkia pidäkään eliminoida, koska ihminen tarvitsee myös Omega-kuutosta!
Rypsiöljyssä tämä suhde on ihanteellinen, paljon parempi kuin auringonkukkaöljyssä tai oliiviöljyssä.
Mutta ota ihmeessä selvää vaikka Wikipediasta mitä on transrasva ettet tee itseäsi naurunalaiseksi yhtään enempää. Kaikella ystävyydellä. - kas kun ne ovat...
ymmärtänyt... kirjoitti:
"Transrasvoja syntyy vain osittaisessa kovettumisessa..."
Väitätkö, etteivät 'kovetetut kasvisrasvat' olisi transrasvoja?... tyydyttyneitä rasvoja. Samaa tavaraa kuin voin rasva.
Vain osittain kovetettu kasvirasva on TRANSRASVAA. Ja tätä ei margariineissa käytetä.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Transrasva ymmärtänyt... kirjoitti:
"Transrasvoja syntyy vain osittaisessa kovettumisessa..."
Väitätkö, etteivät 'kovetetut kasvisrasvat' olisi transrasvoja?Täysin kovetettu kasvirasva ei ole trans-rasvaa. Trans-rasvaa syntyy kun kovetetaan tyydyttämätöntä rasvaa osittain. Tuo kovettaminen suoritetaan vedyllä katalyytin läsnä ollessa ja tuo vety voi liittyä joko cis-puolelle tai trans-puolelle (oikea/vasen) rasvahapoa. Puhdasta transrasvaakaan ei siis synny vaan cis/trans -seos.
Osittain kovettaminen on tavattoman houkuttelevaa koska lopputulos ei härskiinny samalla tavalla kuin täysin kovetetun ja kovettamattoman rasvan seos tekee (se happi hyökkää siihen samaan kaksoissidokseen, mihin vetykin). Uppopaistorasvat ja keksirasvat ovat monesti näitä.
Suomalaisten leipämargariinien trans-rasvan määrä on murto-osa teollisuusmargariinien (ja joidenkin ulkomaisten leipämargariinien) trans-rasvasta. Kantsii katsoa finelistä. Teollisuusmargariinien tyydyttynyt/tyydyttämätön rasvan suhde on suurin piirtein 1:1 ja voin 2:1, leipämargariinin 1:2.
Itse en pidä margariinien mausta ja käytän mieluummin öljyjä ja voita. En myöskään erikoisesti vältä eläinrasvaa (varsinkaan sian).Tyydyttynyt rasva kirjoitti:
"Kovetettu kasvisrasva = transrasva. Noista kaikista antamistasi esimerkeistä siis löytyi transrasvaa."
=> ei pidä paikaansa.
Kovetettu kasvirasva = tyydyttynyt rasva
Osoittain kovetettu kasvirasva = transrasva.
Suomessa margariinit tai paistomargariinit EIVÄT sisällä transrasvoja.
"Omega kolmoset pystyvät eliminoimaan vain osan kutosista."
=> Ei niiden kaikkia pidäkään eliminoida, koska ihminen tarvitsee myös Omega-kuutosta!
Rypsiöljyssä tämä suhde on ihanteellinen, paljon parempi kuin auringonkukkaöljyssä tai oliiviöljyssä.
Mutta ota ihmeessä selvää vaikka Wikipediasta mitä on transrasva ettet tee itseäsi naurunalaiseksi yhtään enempää. Kaikella ystävyydellä.Kasvisrasvaksi rypsiöljyn O3-pitoisuus on kyllä hyvä muttei ihanteellinen varsinkin kun O6-sta tulee helposti liikaa muualta. Mulla menee rypsiöljyä viikossa useampi sata grammaa, voita ehkä 100 g.
Kyllä kotimaisissa margariineissakin on pieniä määriä transrasvaa (alle prosentti, luokkaa 1/10 - 1/20 teollisuusmargariineista). Tuo on prosessivirhe kun ihan kaikkea rasvaa ei saada kokonaan kovetettua.- minusta on.
mrx-08 kirjoitti:
Kasvisrasvaksi rypsiöljyn O3-pitoisuus on kyllä hyvä muttei ihanteellinen varsinkin kun O6-sta tulee helposti liikaa muualta. Mulla menee rypsiöljyä viikossa useampi sata grammaa, voita ehkä 100 g.
Kyllä kotimaisissa margariineissakin on pieniä määriä transrasvaa (alle prosentti, luokkaa 1/10 - 1/20 teollisuusmargariineista). Tuo on prosessivirhe kun ihan kaikkea rasvaa ei saada kokonaan kovetettua."Kasvisrasvaksi rypsiöljyn O3-pitoisuus on kyllä hyvä muttei ihanteellinen varsinkin kun O6-sta tulee helposti liikaa muualta."
=> Voi tulla liikaa muualta, mutta sehän taas ei ole rypsiöljyn vika. Itse syön lisäksi paljon kalaa, ja varmuudeksi vielä kalaöljykapseleita joten rasvatasapainon pitäisi olla kunnossa. Rypsiöljyä menee varmaan saman verran kuin sinullakin eri muodoissaan, voita en käytä lainkaan.
Kotimaisten margariinien transrasvapitoisuus on niin häviävän pieni, että sillä ei ole merkitystä terveyden kannalta. - jännää..
tietty!! kirjoitti:
"jokainen margariini on teollisesti valmistettu rasvaksi jota ei luonnosta löydy."
=> Myös voi on nykyään teollisesti valmistettu. Kylmäpuristettu rypsiöljy taas on suoraan luonnosta!
"keinorasvoja ja sairastutaan esim. diabetekseen ja margariini lisää sydäntautien riskiä. "
=> Tämä vainoharha jaksaa hymyillyttää :-). Vai että margariinista tulee diabetesta ja sydäntauteja? Kas kun ei AIDSia ole vielä listalla...että mitä enemmän luonnottomia kasvirasvoja käytetäänkään, sitä enemmän sairastutaan niihin sv-tauteihin ja diabetekseen. Kannattaa miettiä muutaman kerran mitä rasvaa se ihminen valmistaa omaan käyttöönsä. Onko se kasvirasvaa?
P.S. En syö perunalastuja tv:n ääressä enkä muuallakaan. Enkä juo alkoholia uskonnollisista syistä vaan aivan muista syistä. - +++++++
Tyydyttynyt rasva kirjoitti:
"Kovetettu kasvisrasva = transrasva. Noista kaikista antamistasi esimerkeistä siis löytyi transrasvaa."
=> ei pidä paikaansa.
Kovetettu kasvirasva = tyydyttynyt rasva
Osoittain kovetettu kasvirasva = transrasva.
Suomessa margariinit tai paistomargariinit EIVÄT sisällä transrasvoja.
"Omega kolmoset pystyvät eliminoimaan vain osan kutosista."
=> Ei niiden kaikkia pidäkään eliminoida, koska ihminen tarvitsee myös Omega-kuutosta!
Rypsiöljyssä tämä suhde on ihanteellinen, paljon parempi kuin auringonkukkaöljyssä tai oliiviöljyssä.
Mutta ota ihmeessä selvää vaikka Wikipediasta mitä on transrasva ettet tee itseäsi naurunalaiseksi yhtään enempää. Kaikella ystävyydellä.sinulla tietoa kuinka hyvin elimistö pystyy muuttamaan rypsiöljyn ALA:n EPA - ja DHA- muotoon?
- ole tullut
jännää.. kirjoitti:
että mitä enemmän luonnottomia kasvirasvoja käytetäänkään, sitä enemmän sairastutaan niihin sv-tauteihin ja diabetekseen. Kannattaa miettiä muutaman kerran mitä rasvaa se ihminen valmistaa omaan käyttöönsä. Onko se kasvirasvaa?
P.S. En syö perunalastuja tv:n ääressä enkä muuallakaan. Enkä juo alkoholia uskonnollisista syistä vaan aivan muista syistä.että diabetes ja sv-taudit voisivat johtua jostain muusta kuin margariinista?
- diabetekseen tarvitaan
ole tullut kirjoitti:
että diabetes ja sv-taudit voisivat johtua jostain muusta kuin margariinista?
muutakin kuin margariinia. Hiilihydraattikuorman (=sokeri) tason pitäminen korkeana edesauttaa diabetekselle pääsyä. Sama pätee sydäntauteihin. En suosittele kokeiltavaksi enkä its ottaisi sellaista riskiä.
- ettei becel
laske kolesterolia!! Jos käytät beceliä puolenvuoden ajan niin LDL:ät laskevat todella huomattavasti. Ei niinkään vaikuta HDL:ään. Voin todistetusti luvata. Jos herra Mattilakin käyttäisi beceliä,hänenkin kolesterolit laskisi,lupaan!
- tietoa tästä...
+++++++ kirjoitti:
sinulla tietoa kuinka hyvin elimistö pystyy muuttamaan rypsiöljyn ALA:n EPA - ja DHA- muotoon?
Elimistö pystyy muuttamaan arviolta hieman alle 10 % tästä EPAksi ja DHAksi. Tämä on kuitenkin yksilöllistä, eikä luotettavaa tutkimustietoa tästä liene.
Yllättävän paljon kuitenkin, ottaen huomioon että noita rasvahappoja tarvitaan vain 1-2 grammaa / päivä. Rypsiöljy sisältää 33g/100g näitä rasvahappoja, eli jos tuosta 10 % elimistö muuntaa EPA:ksi ja DHA:ksi se on jo 3,3 grammaa. Näin ollen muutama kymmenen grammaa rypsiöljyä päivässä riittää.
Itse otan kalaöljykapseleita lisäksi varmuuden vuoksi, vaikka syönkin paljon rasvaista kalaa. - tänne linkki...
diabetekseen tarvitaan kirjoitti:
muutakin kuin margariinia. Hiilihydraattikuorman (=sokeri) tason pitäminen korkeana edesauttaa diabetekselle pääsyä. Sama pätee sydäntauteihin. En suosittele kokeiltavaksi enkä its ottaisi sellaista riskiä.
... mistä löyttyy uskottava tieteellinen tutkimus, missä näytetään margariinin aiheuttavan diabetesta.
Tai vaikka sokerin.
Muussa tapauksessa lakkaa jauhamasta paskaa. - Sirkka Perttunen
mrx-08 kirjoitti:
Margariinit kyllä tehdään halvemmasta uutetusta rypsiöljystä, ei kovin luonnollista.
Rypsiöljyn ekologisuudesta ja luonnollisuudesta voidaan kyllä olla montaa mieltä, rypsi vaatii runsaasti lannoitusta ja meillä huuhtoutuu paljon ravinteita vesistöön johtuen vesistöjen suuresta määrästä ja lumesta. Oliivipuuta ei lannoiteta taas juurikaan ja kuljetukseen menee huomattavasti vähemmän energiaa kuin lannoitukseen. Ekologisesti myös palmu- ja kookosöljy ovat hyviä, myös soijaöljy juuri tämän lannoittamisen vuoksi.
Itsekin käytän paljon kasviöljyä, lähinnä rapsiöljyä kun se on musta parempaa kuin rypsiöljy. Kolesteroliarvot ovat hyvä. Käyttäisin kyllä laardia enemmän ruuanlaittoon jos sitä jostain saisi.Öljykasvien tuotanto vaatii paljon energiaa.Kylvöstä korjuuseen,torjunta-aineista puhumattakaan!!!!Lannoitteiden valmistus ja käyttö olisi ihan oma juttunsa!
- kuten aina...
Tyydyttynyt rasva kirjoitti:
"Kovetettu kasvisrasva = transrasva. Noista kaikista antamistasi esimerkeistä siis löytyi transrasvaa."
=> ei pidä paikaansa.
Kovetettu kasvirasva = tyydyttynyt rasva
Osoittain kovetettu kasvirasva = transrasva.
Suomessa margariinit tai paistomargariinit EIVÄT sisällä transrasvoja.
"Omega kolmoset pystyvät eliminoimaan vain osan kutosista."
=> Ei niiden kaikkia pidäkään eliminoida, koska ihminen tarvitsee myös Omega-kuutosta!
Rypsiöljyssä tämä suhde on ihanteellinen, paljon parempi kuin auringonkukkaöljyssä tai oliiviöljyssä.
Mutta ota ihmeessä selvää vaikka Wikipediasta mitä on transrasva ettet tee itseäsi naurunalaiseksi yhtään enempää. Kaikella ystävyydellä.Teollisia transrasvoja voi saada ainoastaan tuotteista joissa on joko kovetettua kasvirasvaa tai osittain kovetettua kasvirasvaa.
Suomessa ns. voileipämargariinit eivät sisällä transrasvoja, mutta juoksevat kasviöljyvalmisteet ja leivontamargariinit sisältävät.
Mielenkiintoisia, mutta järjettömiä ovat nuo uudet määritelmäsi rasvoista. Kuten tämä:
Kovetettu kasvirasva = tyydyttynyt rasva
On tainnut sinutkin sekoittaa se rasvapropagandassa käytetty 'kova rasva'-ilmaus, mutta nyt onkin kyseessä KOVETETTU kasvirasva. Ja sehän on, kuten asiat oikein tuntevat tietävät, transrasvaa.
Rypsiöljyn omegojen (Omega6/Omega3) suhde 2/1 on sinänsä hyvä, mutta kutosten absoluuttinen määrä tekee siitä vähemmän terveellisen. Aurinkokukkaöljyn omegasuhde on 140/1 josta näkee, että se on aivan persiillään, eikä tuollaista öljyä pitäisi kenenkään elimistöönsä laittaa.
Minä sentään TIEDÄN mitä transrasvat ovat, sinä sen sijaan haet "tietosi" muilden palstakirjoituksista tai Wikipediasta joten en enää ihmettele puutteellisia tietojasi. Sinun kannattaa lopettaa täällä kirjoittelu, koska et näköjään edes tajua milloin teet itsesi naurunalaiseksi väittäessäsi aivan puuta-heinää. - Kuitenkaan
ettei becel kirjoitti:
laske kolesterolia!! Jos käytät beceliä puolenvuoden ajan niin LDL:ät laskevat todella huomattavasti. Ei niinkään vaikuta HDL:ään. Voin todistetusti luvata. Jos herra Mattilakin käyttäisi beceliä,hänenkin kolesterolit laskisi,lupaan!
Kolesteroliarvojen laskeminen ei kuitenkaan ole tarpeen ihmisellä, vai mitenkä on Sinun mielestäsi? Se arvo on mikä on. Kun kolesteroli vähenee ihmisen verenkierrosta, se vaikuttaa huonontavasti kognitiivisiin toimintoihin kuten muistiin. Joten muisti heikkenee pitkällä aikavälillä, kun mussutat kallisarvoista Beceliäsi. Minä en koskaan koske siihen enkä keinotekoisiin kolesterolilääkkeisiin pitkällä tikullakaan.
- lisää...
mrx-08 kirjoitti:
Täysin kovetettu kasvirasva ei ole trans-rasvaa. Trans-rasvaa syntyy kun kovetetaan tyydyttämätöntä rasvaa osittain. Tuo kovettaminen suoritetaan vedyllä katalyytin läsnä ollessa ja tuo vety voi liittyä joko cis-puolelle tai trans-puolelle (oikea/vasen) rasvahapoa. Puhdasta transrasvaakaan ei siis synny vaan cis/trans -seos.
Osittain kovettaminen on tavattoman houkuttelevaa koska lopputulos ei härskiinny samalla tavalla kuin täysin kovetetun ja kovettamattoman rasvan seos tekee (se happi hyökkää siihen samaan kaksoissidokseen, mihin vetykin). Uppopaistorasvat ja keksirasvat ovat monesti näitä.
Suomalaisten leipämargariinien trans-rasvan määrä on murto-osa teollisuusmargariinien (ja joidenkin ulkomaisten leipämargariinien) trans-rasvasta. Kantsii katsoa finelistä. Teollisuusmargariinien tyydyttynyt/tyydyttämätön rasvan suhde on suurin piirtein 1:1 ja voin 2:1, leipämargariinin 1:2.
Itse en pidä margariinien mausta ja käytän mieluummin öljyjä ja voita. En myöskään erikoisesti vältä eläinrasvaa (varsinkaan sian).Transrasvoja syntyy kun kasvirasvoja kovetetaan. Eivät ne kovetetuista kasvirasvoista mihinkään häviä.
Mihin perustuu väitteesi, ettei kovetetussa kasvirasvassa olisi transrasvoja? - joten ei kiitos.
minusta on. kirjoitti:
"Kasvisrasvaksi rypsiöljyn O3-pitoisuus on kyllä hyvä muttei ihanteellinen varsinkin kun O6-sta tulee helposti liikaa muualta."
=> Voi tulla liikaa muualta, mutta sehän taas ei ole rypsiöljyn vika. Itse syön lisäksi paljon kalaa, ja varmuudeksi vielä kalaöljykapseleita joten rasvatasapainon pitäisi olla kunnossa. Rypsiöljyä menee varmaan saman verran kuin sinullakin eri muodoissaan, voita en käytä lainkaan.
Kotimaisten margariinien transrasvapitoisuus on niin häviävän pieni, että sillä ei ole merkitystä terveyden kannalta."Kotimaisten margariinien transrasvapitoisuus on niin häviävän pieni, että sillä ei ole merkitystä terveyden kannalta."
Syön mieluummin sitä, missä ei ole yhtään. lisää... kirjoitti:
Transrasvoja syntyy kun kasvirasvoja kovetetaan. Eivät ne kovetetuista kasvirasvoista mihinkään häviä.
Mihin perustuu väitteesi, ettei kovetetussa kasvirasvassa olisi transrasvoja?Kun tyydyttämättömiä rasvahappoja kovetetaan osittain niin osa rasvahapoista imee vetyatomit eri puolille rasvahappoa (trans-rasvaksi). Mikäli rasvahappo kovetetaan täysin niin ne vetyatomit menevät pareittain ja se säilyy cis-muodossa.
Tuo osittain kovettaminen on arpapeliä eli cis- ja trans-rasvaa syntyy noin puolet ja puolet.
Eli on paljon parempaa kovettaa osa rasvahapoista kokonaan ja sotkea se kovettamattomaan rasvaan kuin tehdä osittain kovettamalla kovahkoa rasvaa.
Tämä wikipedian artikkeli on ihan hyvä:
http://en.wikipedia.org/wiki/Transfatsjoten ei kiitos. kirjoitti:
"Kotimaisten margariinien transrasvapitoisuus on niin häviävän pieni, että sillä ei ole merkitystä terveyden kannalta."
Syön mieluummin sitä, missä ei ole yhtään.Voissakin on trans-rasvaa.
- voi...
mrx-08 kirjoitti:
Voissakin on trans-rasvaa.
Maidon ja maitotuotteiden CLA-transrasva on terveellistä eikä sitä pidä sekoittaa esim. elaidiinihappoon, joka on yleisin teollinen transrasva.
voi... kirjoitti:
Maidon ja maitotuotteiden CLA-transrasva on terveellistä eikä sitä pidä sekoittaa esim. elaidiinihappoon, joka on yleisin teollinen transrasva.
Mutta nyt puhuttiinkin trans-rasvattomasta vaihtoehdosta, ei terveellisyydestä.
- +++++
tänne linkki... kirjoitti:
... mistä löyttyy uskottava tieteellinen tutkimus, missä näytetään margariinin aiheuttavan diabetesta.
Tai vaikka sokerin.
Muussa tapauksessa lakkaa jauhamasta paskaa.mulla ei oo linkkiä taikka tutkimusta laittaa, voit haeskella Pubmedistä jos osaat... Mutta, sydäntaudit ovat olleet jo vuosikymmeniä suomalaisten riesana, ennen kuin margariinin käyttö yleistyi 70-luvun alussa. Saattoi olla aiemminkin.
Sitten 70-luvun alun rasvasodan, jossa eläinrasvat tuomittiin niin USA:ssa kuin meilläkin, alettiin suosia kasvirasvoja ja -öljyjä. Ajateltiin että voi ja eläinrasva aiheuttaa ne sydänkuolemat ja -sairaudet.
Miten sitten kävikään? Ei ole tapahtunut mitään radikaalia muutosta sydänkohtausten määrässä, nykyään pystytään hoidoilla pelastamaan ihmisiä jotka ennenaikaan olisivat kuolleet.
Nyt on myös puhjennut massiivinen diabetes mellitus tyypin 2 epidemia, kohta joka kymmenes sairastaa ko. sairautta. Kasvukäyrä on raketin lailla ylöspäin. Kun tiedetään liitännäissairaudet jotka kulkevat käsi kädessä tämän julman sairauden kanssa, on käsissämme tikittävä aikapommi.
Voita kulutetaan vajaat kolme kiloa per suomalainen vuodessa. Margariinia menee reippaat 7kg. Kasviöljyjä kulutetaan n.5kg per suomalainen.
Jotain on pahasti vialla suomalaisessa ravitsemuksessa ja se on mennyt huonompaan suuntaan sitten 70- luvun. Sen voi nähdä kun katselee ympärilleen. Onneksi meillä, joilla on vielä vapaus syödä niin kuin ITSELLE kokee parhaimmaksi, on mahdollisuus testata eri vaihtoehtoja. Minä voin paljon paremmin ja olen terveempi kun syön reippaasti tyydyttyneitä rasvoja niin kasvi- kuin eläinkunnastakin. Margariinia välttelen.
Sokeria suomalaiset syövät vuosittain yli 30kg, lisäksi vielä ravintosuositukset jotka suosittelevat 50-60E% hiilihydraateista eli sokereista. Makee juttu... - väärässä taas...
kuten aina... kirjoitti:
Teollisia transrasvoja voi saada ainoastaan tuotteista joissa on joko kovetettua kasvirasvaa tai osittain kovetettua kasvirasvaa.
Suomessa ns. voileipämargariinit eivät sisällä transrasvoja, mutta juoksevat kasviöljyvalmisteet ja leivontamargariinit sisältävät.
Mielenkiintoisia, mutta järjettömiä ovat nuo uudet määritelmäsi rasvoista. Kuten tämä:
Kovetettu kasvirasva = tyydyttynyt rasva
On tainnut sinutkin sekoittaa se rasvapropagandassa käytetty 'kova rasva'-ilmaus, mutta nyt onkin kyseessä KOVETETTU kasvirasva. Ja sehän on, kuten asiat oikein tuntevat tietävät, transrasvaa.
Rypsiöljyn omegojen (Omega6/Omega3) suhde 2/1 on sinänsä hyvä, mutta kutosten absoluuttinen määrä tekee siitä vähemmän terveellisen. Aurinkokukkaöljyn omegasuhde on 140/1 josta näkee, että se on aivan persiillään, eikä tuollaista öljyä pitäisi kenenkään elimistöönsä laittaa.
Minä sentään TIEDÄN mitä transrasvat ovat, sinä sen sijaan haet "tietosi" muilden palstakirjoituksista tai Wikipediasta joten en enää ihmettele puutteellisia tietojasi. Sinun kannattaa lopettaa täällä kirjoittelu, koska et näköjään edes tajua milloin teet itsesi naurunalaiseksi väittäessäsi aivan puuta-heinää."Suomessa ns. voileipämargariinit eivät sisällä transrasvoja, mutta juoksevat kasviöljyvalmisteet ja leivontamargariinit sisältävät. "
=> Juoksevat kasviöljyvalmisteet eivät sisällä transrasvaa. Kovetettu kasvirasva kun ei ole transrasvaa.
"On tainnut sinutkin sekoittaa se rasvapropagandassa käytetty 'kova rasva'-ilmaus, mutta nyt onkin kyseessä KOVETETTU kasvirasva. Ja sehän on, kuten asiat oikein tuntevat tietävät, transrasvaa. "
=> Lähde wikipedian artikkeli. Kovetettu kasvirasva on tyydyttynyttä rasvaa - samaa tavaraa kuin voi. Transrasvaa se ei ole. Yritä ymmärtää, että osittain kovetettu ja kovetettu kasvirasva on kaksi eri asiaa.
"Rypsiöljyn omegojen (Omega6/Omega3) suhde 2/1 on sinänsä hyvä, mutta kutosten absoluuttinen määrä tekee siitä vähemmän terveellisen. "
=> Hyvä että ymmärrät. Kuutosten absoluuttinen määrä ei ole ongelma, kun huolehtii riittävästä Omega-3:n saannista. Ja senhän me ravintoasiantuntijat tietenkin teemme, eikö totta?
"Minä sentään TIEDÄN mitä transrasvat ovat,"
=> Sinä et näytä tietävän transrasvoista yhtään mitään. - linkkiä ei
+++++ kirjoitti:
mulla ei oo linkkiä taikka tutkimusta laittaa, voit haeskella Pubmedistä jos osaat... Mutta, sydäntaudit ovat olleet jo vuosikymmeniä suomalaisten riesana, ennen kuin margariinin käyttö yleistyi 70-luvun alussa. Saattoi olla aiemminkin.
Sitten 70-luvun alun rasvasodan, jossa eläinrasvat tuomittiin niin USA:ssa kuin meilläkin, alettiin suosia kasvirasvoja ja -öljyjä. Ajateltiin että voi ja eläinrasva aiheuttaa ne sydänkuolemat ja -sairaudet.
Miten sitten kävikään? Ei ole tapahtunut mitään radikaalia muutosta sydänkohtausten määrässä, nykyään pystytään hoidoilla pelastamaan ihmisiä jotka ennenaikaan olisivat kuolleet.
Nyt on myös puhjennut massiivinen diabetes mellitus tyypin 2 epidemia, kohta joka kymmenes sairastaa ko. sairautta. Kasvukäyrä on raketin lailla ylöspäin. Kun tiedetään liitännäissairaudet jotka kulkevat käsi kädessä tämän julman sairauden kanssa, on käsissämme tikittävä aikapommi.
Voita kulutetaan vajaat kolme kiloa per suomalainen vuodessa. Margariinia menee reippaat 7kg. Kasviöljyjä kulutetaan n.5kg per suomalainen.
Jotain on pahasti vialla suomalaisessa ravitsemuksessa ja se on mennyt huonompaan suuntaan sitten 70- luvun. Sen voi nähdä kun katselee ympärilleen. Onneksi meillä, joilla on vielä vapaus syödä niin kuin ITSELLE kokee parhaimmaksi, on mahdollisuus testata eri vaihtoehtoja. Minä voin paljon paremmin ja olen terveempi kun syön reippaasti tyydyttyneitä rasvoja niin kasvi- kuin eläinkunnastakin. Margariinia välttelen.
Sokeria suomalaiset syövät vuosittain yli 30kg, lisäksi vielä ravintosuositukset jotka suosittelevat 50-60E% hiilihydraateista eli sokereista. Makee juttu...Toki arvasin sen.
"Miten sitten kävikään? Ei ole tapahtunut mitään radikaalia muutosta sydänkohtausten määrässä, nykyään pystytään hoidoilla pelastamaan ihmisiä jotka ennenaikaan olisivat kuolleet"
=> On vaan tapahtunut, sepelvaltimokohtausten määrä on laskenut ja sydänkuolemat romahtaneet mm. Pohjois-Karjalassa 85 %:lla 70-luvulta tähän päivään. Se on huima määrä, eikä ole selitettävissä hoidoilla koska lasku alkoi jo 70-luvulla.
Diabetes kasvaa ja syy on tiedossa: kansalaisten ylensyönti ja liikunnan määrän romahtaminen. Helposti itse hoidettavia asioita kuten tupakanpolton lopettaminen. Valitettavasti tämä palveluyhteiskunta digitelkkareineen ja internetteineen ei ainakaan kannusta lisäämään liikuntaa.
"otain on pahasti vialla suomalaisessa ravitsemuksessa ja se on mennyt huonompaan suuntaan sitten 70- luvun."
=> Ei ravitsemuksessa vikaa ole, vaan ihmisten syöntitottumuksissa. Syödään liikaa.
Mutta sen hokeminen, että margariini tai sokeri aiheuttaisi diabeteksen on lopetettava, ellei väitteiden tueksi ole uskottavia tutkimuslähteitä. - sitten itse
linkkiä ei kirjoitti:
Toki arvasin sen.
"Miten sitten kävikään? Ei ole tapahtunut mitään radikaalia muutosta sydänkohtausten määrässä, nykyään pystytään hoidoilla pelastamaan ihmisiä jotka ennenaikaan olisivat kuolleet"
=> On vaan tapahtunut, sepelvaltimokohtausten määrä on laskenut ja sydänkuolemat romahtaneet mm. Pohjois-Karjalassa 85 %:lla 70-luvulta tähän päivään. Se on huima määrä, eikä ole selitettävissä hoidoilla koska lasku alkoi jo 70-luvulla.
Diabetes kasvaa ja syy on tiedossa: kansalaisten ylensyönti ja liikunnan määrän romahtaminen. Helposti itse hoidettavia asioita kuten tupakanpolton lopettaminen. Valitettavasti tämä palveluyhteiskunta digitelkkareineen ja internetteineen ei ainakaan kannusta lisäämään liikuntaa.
"otain on pahasti vialla suomalaisessa ravitsemuksessa ja se on mennyt huonompaan suuntaan sitten 70- luvun."
=> Ei ravitsemuksessa vikaa ole, vaan ihmisten syöntitottumuksissa. Syödään liikaa.
Mutta sen hokeminen, että margariini tai sokeri aiheuttaisi diabeteksen on lopetettava, ellei väitteiden tueksi ole uskottavia tutkimuslähteitä.viitsi hakea tutkimustuloksia... No, jokainen saa uskoa mihin haluaa, jotkut uskovat jopa P-Karjala-Projektiin ja lautasmalliin... autuaita ovat onnelliset. Jos lautasmalli toimisi niin ihmiset eivät lihoisi.
- 000000000
väärässä taas... kirjoitti:
"Suomessa ns. voileipämargariinit eivät sisällä transrasvoja, mutta juoksevat kasviöljyvalmisteet ja leivontamargariinit sisältävät. "
=> Juoksevat kasviöljyvalmisteet eivät sisällä transrasvaa. Kovetettu kasvirasva kun ei ole transrasvaa.
"On tainnut sinutkin sekoittaa se rasvapropagandassa käytetty 'kova rasva'-ilmaus, mutta nyt onkin kyseessä KOVETETTU kasvirasva. Ja sehän on, kuten asiat oikein tuntevat tietävät, transrasvaa. "
=> Lähde wikipedian artikkeli. Kovetettu kasvirasva on tyydyttynyttä rasvaa - samaa tavaraa kuin voi. Transrasvaa se ei ole. Yritä ymmärtää, että osittain kovetettu ja kovetettu kasvirasva on kaksi eri asiaa.
"Rypsiöljyn omegojen (Omega6/Omega3) suhde 2/1 on sinänsä hyvä, mutta kutosten absoluuttinen määrä tekee siitä vähemmän terveellisen. "
=> Hyvä että ymmärrät. Kuutosten absoluuttinen määrä ei ole ongelma, kun huolehtii riittävästä Omega-3:n saannista. Ja senhän me ravintoasiantuntijat tietenkin teemme, eikö totta?
"Minä sentään TIEDÄN mitä transrasvat ovat,"
=> Sinä et näytä tietävän transrasvoista yhtään mitään.mieluummin eläinkunnasta kuin rypsistä. Luonnoton aine tuo rypsiöljy.
- se on peräisin
000000000 kirjoitti:
mieluummin eläinkunnasta kuin rypsistä. Luonnoton aine tuo rypsiöljy.
... tuo rypsiöljykin. Auringon kypsyttämästä rypsistä, luomuna.
- minun ei tarvitse.
sitten itse kirjoitti:
viitsi hakea tutkimustuloksia... No, jokainen saa uskoa mihin haluaa, jotkut uskovat jopa P-Karjala-Projektiin ja lautasmalliin... autuaita ovat onnelliset. Jos lautasmalli toimisi niin ihmiset eivät lihoisi.
En viitsi lähteä turhaan urakkaan, koska tiedän että noita tutkimustuloksia ei löydä koska niitä ei ole olemassakaan.
Lautasmalli toimii hienosti, jos sitä noudatettaisiin. Missään virallisessa suosituksessa kun ei käsketä ihmisiä syömään enemmän kuin mitä kulutetaan. Ei ainakaan lautasmallissa. - siis.....
se on peräisin kirjoitti:
... tuo rypsiöljykin. Auringon kypsyttämästä rypsistä, luomuna.
siemeninä? Niin se on luonnollista.
- ainetta...
se on peräisin kirjoitti:
... tuo rypsiöljykin. Auringon kypsyttämästä rypsistä, luomuna.
Omega-3:n suhteen kasvikunnan tuotteet ovat surkeita eläinkunnan tuotteisiin verrattuna. Kasviperäisestä omega-3:sta ihminen pystyy käyttämään vain n. 5 %. Eläinperäisen omega-3:n ihminen pystyy käyttämään kokonaan.
Eli rypsiöljy on omega-3:n lähteenä erittäin huono. - siinä .
minun ei tarvitse. kirjoitti:
En viitsi lähteä turhaan urakkaan, koska tiedän että noita tutkimustuloksia ei löydä koska niitä ei ole olemassakaan.
Lautasmalli toimii hienosti, jos sitä noudatettaisiin. Missään virallisessa suosituksessa kun ei käsketä ihmisiä syömään enemmän kuin mitä kulutetaan. Ei ainakaan lautasmallissa.lautasmallissa on sitten vialla? Ne, jotka sitä noudattavat, kärsivät liiallisen hh:n aiheuttamasta nälästä ja lihovat sekä sairastuvat.
Ja ne jotka eivät noudata vaan syövät enemmän rasvaa ja kasviksia pysyvät hoikkina ja tervehtyvät.
Lautasmalli toimii hienosti jos kysytään Pfizeriltä. ainetta... kirjoitti:
Omega-3:n suhteen kasvikunnan tuotteet ovat surkeita eläinkunnan tuotteisiin verrattuna. Kasviperäisestä omega-3:sta ihminen pystyy käyttämään vain n. 5 %. Eläinperäisen omega-3:n ihminen pystyy käyttämään kokonaan.
Eli rypsiöljy on omega-3:n lähteenä erittäin huono.Ei se, että ALA:sta muuttuu vain alle 5% EPA:ksi ja DHA:ksi tee siitä yhtään huonoa rasvaa. Rasva menee pääasiassa energiaksi joka tapauksessa. 100 g rypsiöljyä vastaa 100 g paistettua lohta tässä suhteessa mikä ei musta ole mitenkään huono saavutus. Lihaa joutuukin sitten syömään aika tolkuttomasti jotta saa 1,5 g DHA EPA.
- matikan...
mrx-08 kirjoitti:
Ei se, että ALA:sta muuttuu vain alle 5% EPA:ksi ja DHA:ksi tee siitä yhtään huonoa rasvaa. Rasva menee pääasiassa energiaksi joka tapauksessa. 100 g rypsiöljyä vastaa 100 g paistettua lohta tässä suhteessa mikä ei musta ole mitenkään huono saavutus. Lihaa joutuukin sitten syömään aika tolkuttomasti jotta saa 1,5 g DHA EPA.
"Rasva menee pääasiassa energiaksi joka tapauksessa."
Löytyyhän noita parempiakin energialähteitä, miksi sellaisena pitää käyttää rypsiöljyä?
"100 g rypsiöljyä vastaa 100 g paistettua lohta tässä suhteessa mikä ei musta ole mitenkään huono saavutus."
Paljonko juot rypsiöljyä päivittäin? Minä syön pari kertaa viikossa paistettua lohta (á 200 g), mutta noin railakkaaseen rypsiöljyn juomiseen en ole valmis. Pienemmillä annoksillahan rypsiöljyä ei oikein kannata käyttää omega-3:n lähteenä. - Katit
mrx-08 kirjoitti:
Margariinit kyllä tehdään halvemmasta uutetusta rypsiöljystä, ei kovin luonnollista.
Rypsiöljyn ekologisuudesta ja luonnollisuudesta voidaan kyllä olla montaa mieltä, rypsi vaatii runsaasti lannoitusta ja meillä huuhtoutuu paljon ravinteita vesistöön johtuen vesistöjen suuresta määrästä ja lumesta. Oliivipuuta ei lannoiteta taas juurikaan ja kuljetukseen menee huomattavasti vähemmän energiaa kuin lannoitukseen. Ekologisesti myös palmu- ja kookosöljy ovat hyviä, myös soijaöljy juuri tämän lannoittamisen vuoksi.
Itsekin käytän paljon kasviöljyä, lähinnä rapsiöljyä kun se on musta parempaa kuin rypsiöljy. Kolesteroliarvot ovat hyvä. Käyttäisin kyllä laardia enemmän ruuanlaittoon jos sitä jostain saisi.Oliiviöljyt ovat tuontitavaraa, rypsiöljy taas kotimaista. Ekologisuus? Palmuöljy on kovettuvaa rasvaa, ja sen viljely tuhoaa luontoa ja orankeja, ja on pitkän matkan tuontitavaraa. Kookosöljy on epäterveellistä.
- Katit
Kuitenkaan kirjoitti:
Kolesteroliarvojen laskeminen ei kuitenkaan ole tarpeen ihmisellä, vai mitenkä on Sinun mielestäsi? Se arvo on mikä on. Kun kolesteroli vähenee ihmisen verenkierrosta, se vaikuttaa huonontavasti kognitiivisiin toimintoihin kuten muistiin. Joten muisti heikkenee pitkällä aikavälillä, kun mussutat kallisarvoista Beceliäsi. Minä en koskaan koske siihen enkä keinotekoisiin kolesterolilääkkeisiin pitkällä tikullakaan.
Näin ajattelevilla ei ole kokemuspiirissä yhtään aivotapahtumaa tai sydämenohitusleikkausta... kyllä niiden jälkeen tulevat kolesterolinkorjauslääkkeet ja levitteet mieleen aivan uudella tavalla. Jos jatkaa itsepintaisesti voin syöntiä, loppuu se kognitiivisuus kokonaan.
- Katit
000000000 kirjoitti:
mieluummin eläinkunnasta kuin rypsistä. Luonnoton aine tuo rypsiöljy.
Kunhan kohtaus iskee... loppui se mässytys minultakin. Ei tule enää mieleen jutut ´rypsiöljyn luonnottomuudesta´.
- Katit
voi on aina voita kirjoitti:
Ei ole olemassa laadukkaita margariineja sillä jokainen margariini on teollisesti valmistettu rasvaksi jota ei luonnosta löydy. Tästä johtuu se, että ihmisen elimistö ei ymmärrä tällaisia keinorasvoja ja sairastutaan esim. diabetekseen ja margariini lisää sydäntautien riskiä.
Sairastuin kyllä ykkösdiabetekseen aikana, jolloin ei margariineja meillä käytetty eikä niitä kaupoissa juuri ollutkaan. Mitäs siihen sanot? Lisää ehdotuksia diabetekseen sairastumisesta?
- paljon..
Katit kirjoitti:
Kunhan kohtaus iskee... loppui se mässytys minultakin. Ei tule enää mieleen jutut ´rypsiöljyn luonnottomuudesta´.
sun täytyy juoda rypsäriä päivässä että saisit omegakolmosia tarpeeksi? Ja kuinka paljon tulee sitten niitä kuutosia kylkiäisinä? Tiedätkö mikä ongelma tuohon liittyy?
- marginaalista...
Becel ehkä pienentää hieman LDL-partikkeleiden kokoa, mutta VHH:lla tapahtuu muutakin, HDL nousee ja triglyt alenee.
Näin minulla ja monilla muillakin vhh:laisilla...- mutta ..
LDL nousi. syytän siitä vaan eläinrasvoja,koska muuta selitystä en löydä..
- ja katso
hyödyt jota VHH:lla saa ovat tavanomaisia laihdutuksessa saatuja hyötyjä. Mahdolliset erot muihin eetteihin verrattuna ovat merkityksettömiä terveyden ja hyvinvoinnin kannalta. Ja yksilöllisiä. Eli samoin joillakin VHH:laisilla, kasvissyöjillä, painonvartijoilla, Herbalifella...
Becel auttaa ilman dieettejäkin ja myös sen kanssa.
Mutta jo hyötyliikunnan lisääminen auttaisi huomattavasti -isommin lukuarvoin- ilman mitään dieettejä. 100% varmuudella. - saa nousemaan
... paljon järkevämmin harrastamalla liikuntaa. Itselläni triglyt 0,30 ja HDL 1,38. Syön paljon hitaita hiilihydraatteja.
- väitteesi liikunnasta..
ja katso kirjoitti:
hyödyt jota VHH:lla saa ovat tavanomaisia laihdutuksessa saatuja hyötyjä. Mahdolliset erot muihin eetteihin verrattuna ovat merkityksettömiä terveyden ja hyvinvoinnin kannalta. Ja yksilöllisiä. Eli samoin joillakin VHH:laisilla, kasvissyöjillä, painonvartijoilla, Herbalifella...
Becel auttaa ilman dieettejäkin ja myös sen kanssa.
Mutta jo hyötyliikunnan lisääminen auttaisi huomattavasti -isommin lukuarvoin- ilman mitään dieettejä. 100% varmuudella.... tuosta liikunnasta.
Sen tuomia terveyshyötyjä ei voi liikaa korostaa.
- Ohi kulkemassa
laskisi minkään "kolesterolia laskevan" tai muunkaan funktionaalisen elintarvikkeen varaan yhtään mitään.
- Veijo
Laskeeko kolestrooli?
Totta kai laskee, mönjä on rasvan ja kolestroolia alentavan lääkkeen sekoitus.
Sakot Ruotsissa samoin Sydän ja keuhkoliiton logon käyttöoikeuden menetys.
Vaarallista alle 5-vuotiaille lapsille, raskaana oleville naisille ja kolestroolilääkitystä käyttäville.
terveisin - Veijo
"vhh-lainen, jolla meni terveys."
Uskon että mielenterveytesi meni jo ennen. VHH:lla sinä et ole ollut päivääkään.
terveisin
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 406993
- 323948
- 453330
- 402949
- 172726
- 372238
- 162196
- 412153
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons482087- 402058