Muurahaiset valtaavat kotimme!

-MK-

Asumme kaksikerroksisessa rivitalo-osakkeessa jossa alakerrassa pyörii pieniä purevia muurahaisia. Huomenna taloon on tulossa vastasyntynyt vauva joten muurahaisista alkaa muodostua todella ongelma. Olemme kokeilleet jotain muovisia myrkkylootia joista ei ole ollut mitään apua.

Kokemuksia tai ehdotuksia?

15

6588

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • rakoihin

   ja parin tunnin päästä tuuletus, niin eipä ole murkkuja vähään aikaan. Pidä silti ne muoviset lootat auki käännettynä kulkupoluilla.
   Murkut poistuvat kunhan pihahommat saavat niiden kiinnostuksen heräämään.

  • se voi

   olla, mutta muurahaisten kulkureitti sisälle pitäisi selvittää ja tukkia, mutta se tietääkin sitten perustusten esiin kaivamista ja minikokoisen reijän löytämistä. Muurahaisten invaasio varhain keväällä on monen ongelma, myös meillä ja aikansa ne sisällä tallustelevat ja kun routa sulaa maasta, hakeutuvat ne takaisin ulkotiloihin. Ruokaahan ne murkut myös etsivät joten älä jätä esim. mitään makeaa niiden saataville.
   Muurahaisten ilmaantuminen saattaa olla myös merkki jonkunasteisesta kosteusvauriosta. Se kannattaa myös selvittää.

  • yksi tyytyväinen

   Jos lopullisesti haluat päästä eroon muurahaisista, niin soita firmaan nimeltä Anticimex, joka erikoistunut asuntojen myrkytyksiin, kosteusmittauksiin yms , ja kun käyvät kaksi kertaa asunnon käsittelemässä niin hinta on jotain 100-150 euroa, ja hinta on sen väärtti. Kyllä örvelöt häviävät, ainoa konsti mikä tepsii !
   Ja jos rivitalossa asutte niin melko varmaan taloyhtiö maksaa ainakin osan, ottakaa selvää, ja onnittelut vauvan johdosta teille !

   terv. yksi tyytyväinen ex-muurahainen

  • muurahaisia asuntoon

   niin saat paljon linkkejä.
   Taloyhtiöissä on yhtiön velvollisuus hoitaa ongelma jos se ei hoidu sillä että asukas suihkuttaa muurahaistuhoa listoihin.
   Keväisin monessa paikassa tulee murkkuja sisälle kun niidne pesään talon alla tulee vettä. Asuntoon pitäisi laittaa muurahaisrasioita, joista ne kuljettavat myrkkyä pesään.
   Suosittelen että taloyhtiö ostaa kesällä myrkkyjauheita joita ripotellaan joka puolelle kivijalan ympärille mikäli muurahaisia liikkuu, ettei ne ala enemmän pesimään talon alle.

   Asun itse rivarissa ja joka kesä myrkytän porraspielet jos lähistöllä liikkuu yhtään muurahaista. On koiran ja kissan omistajan asia valvoa hoidokkinsa niin että ne ei nuoleskele (tuskimpa koskevatkaan)sillä eläimiä ei saa pitää kytkemättömänä muualla kuin OMALLA pihallaan ja sielläkin niin etteivät pääse naapurin alueelle.

  • tämmöistä.

   Ei ole kauaakaan, kun jossain näillä palstoilla oli juttua muurahaisten hävittämisestä.

   Tuossa oli itse valmistettu kotitekoinen muurahaishävite, pölysokerista ja leivinjauheesta ( ruokasooda ).
   Sekoita molempia ruokalusikallinen ja aseta kuivaan paikkaan muurahaisten polulle.

   Tuo hävite ei ole vaarallista sen enempi lapsille, kuin kotieläimillekään, mutta kirjoittajan mukaan toimii.

   Nyt sinulla on mainio tilaisuus testata tämä juttu ja kerrot sitten kuinka kävi.

  • Huru-ukko

   Ratkaisu otsikossa, hae rautakaupas ko. tuotetta, meillä ainaskin murkut hävis parissa päivässä.

  • tätä on

   kysytty jo moneen kertaan
   turha taistella murkkujen hävittämiseksi
   ei tarvi tehdä mitään,kun ilmat lämpenee,murkut katoaa yhdessä yössä

   • TeMeZ

    Itsellä rivarissa on murkut hävittäny toi Raidin muurahais suihke, kiersin kaikki jalkalistat nii johan katos, tuoksuu ihan vanhan papan partavedelle, eli ei oo kovin herkun hajusta, mut kun tuulettaa hyvin ni onnistuu. Vauvaa ei tosin kannata heti kämppään viedä kun on aineen laittanu.


  • asukasliitto

   Minkä värisiä? Kokoisia? Lajin tunnistus helpottaa torjuntaa, koska voidaan päätellä missä pesä mahdollisesti on.

   Muurahaistorjunta-aineet toimivat, mutta tavallinen Raid ei. Itse olen myrkyttänyt muurahaisten kulkureitit ja löytämäni pesät myös ulkoa. Toimi.

   • koskaan ajatelleet,

    siis jos teillä on seinänaapureita, että se naapuri voi saada slaagin (henki ei kule kuukauteen, jos menee kämppäänsä) teidän aineista, koska on todella allerginen? Tulee muuten seinien läpi, jos suihkuttelette seiniä ja listojä. Vauvalle voi myös olla vaarallinen, jos lähiaikoina on laitettu, sanotaan pullonkyljessä mitä tahansa. Ainakin osassa on varoitus, että voi aiheuttaa allergisia reaktioita. Näin kävi minulle ja nykyään on leikki kaukana, jos joudun niiden aineiden kanssa tekemisiin. Lisäksi naapurin myrkyt tuli vaatekaappiini ja osa vaatteista lopullisesti pilalle, kun se aine ei lähe kaikista kuiduista pois. Että kannattaa tietysti harkita paljonko myrkyttelee, sille aineelle voi näemmä allergisoitua pikkuhiljaa...


  • apupoju2

   Itse olen hävittänyt muurahaiset hyväälä menestyksellä sellaisella aineella kuin Malasiini, löytyy maatalouskaupoista ainakin.
   Se on ulkokäyttöön eli kulkureitti hakuseen.

  • vipeltää joka ikinen

   kevät pieniä, mustia muurahaisia.

   Ensiksi ne valtaavat keittiön (sokerit yms imelä siirtyvät heti jääkaappiin, sinne eivät pääse) ja seuraavaksi eteisen/yläkerran portaikon.

   Äitini on havainnut parhaaksi karkotteeksi jonkin tökötin (??) mitä se pistää esim. paperin päälle keittiön työtasojen kulmiin, lattialle nurkkiin, ja se vetää murkkuja puoleensa.

   Sitten murkut kulettaa tuota tököttiä mukanaan pesään, ja koko pesä tuhoutuu!

   Kaikkein paras keino, eli eikun sellaista murkkukarkotetta kyselemään!

   Harmi, etten sitä nimeä muista...

  • risa tune

   periaate tuntuisi olevan kuitenkin se,että esim. rakennuksen likelle ilmaantunut pesäntapainen kannetaan takaisin metsään,luonnontilaansa lapiolla. Ne eivät jätä pesäänsä.

  • murkku -murhaaja

   Booraksia ja tomusokeria 1:1, tulee samaa kamaa kuin Raid muurahaisirote.

  • Pentele

   Veljekset keskinen Blux uuninpuhdistusaine (huom.syövyttävä), murkut kuolee heti, oon kokeillut jo kanelit, kiehuvat vedet , muurahaissirotteet, rasiat ,raidit ,chilit ,etikat . . aina vaan uudestaa tullut ,ehkäpä täällä on koko rivarin alla enemmänkin pesiä mutta taloyhtiö ei tee mitään , tulee vaan yhdelle ihmiselle kalliiksi tää touhu. Kaikki ulkolaatat ovat vinksin vonksin niiden tuodessa hiekat alta.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Beata Papp gold digger (Leppilampi)

   Kivasti nuori nainen turvasi toimeentulonsa kun antoi setämihelle. Naiset!!! Kyllä niitä setämiehiä löytyy aina vaikka naama ois kuin petolinnun perse
   Kotimaiset julkkisjuorut
   68
   3757
  2. Venäjän ydinisku lähestyy hitaasti mutta satavarmasti...

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/eac44407-e77d-418b-ae21-1db8a0104309 Venäläisten ärsyttäminen jatkuu, milloin menee kuppi nurin ja "uusi aurinko"
   Maailman menoa
   580
   3180
  3. Ernan pahoinpitely

   Erna pahoinpidelty. Törkeää Seiskalta nimittää tuota kissatappeluksi. Erna kertoo tässä lehtijutussa että hänellä on turvamies aina yöelämässä. Missä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   64
   2484
  4. Huumekohussa marinoitu Redrama Vain elämää -kuvauksista: "...valehtelevan, jos sanoo, ettei..."

   Juhannuksen jälkeen Redrama oli aiheuttanut lähipiirissään huolta kuukauden mittaisella katoamistempullaan. Vain elämää -leiri pidettiin toukokuun lop
   Suomalaiset julkkikset
   3
   2365
  5. Mikä hän on ammatiltaan?

   Mitäs sun ikävän kohde tekee työkseen?
   Ikävä
   131
   1878
  6. Paras muistosi hänestä?

   Mitä muistoa muistelet mieluiten ikävöimästäsi ja miksi?
   Ikävä
   104
   1779
  7. Kun mennään...

   yhdessä petiin... Otathan mut peiton alle? Hyvää yötä toivottaa sun nalle. Oot mun oma hehkulamppu, Kauniimpi kuin nätein kukkakimppu. https://you
   Ikävä
   172
   948
  8. Taitaa olla viimeinen talvi.

   Jos sähkön hinta talvella on 4-5 kertaa suurempi, kuin edellisenä talvena, niin mulla ei ole varaa lääkkeisiin, ei ruokaan, muita laskuja en voi maksa
   Pori
   81
   848
  9. Selvitetään syyt kalliiseen sähköön!

   Sähkön hinta pysyy hirmukalliina riippumatta kulutuksesta. Nytkin keskellä kesää sunnuntaina yli 30 snt/kWh. Mitä onkaan tulossa talvella? https://ww
   Maailman menoa
   233
   726
  10. Rölli, tänään aiheena psyykkiset ongelmat

   ja suhdesekoilut. Tasapainoisella ihmisellä on tunteet ja järki sopusoinnussa. Tämä johtaa siihen että, myös parisuhdeasioissa ja rakkauselämän puol
   Ikävä
   149
   701
  Aihe