"Aloittelijana" Bangkokista Siem Riepiin???

laceyy

Heips! laitan tämän nyt myös tänne osioon...

Aattelin että täältä olis hyvä kysyä neuvoa/mielipiteitä.

Eli siis ollaan kaverin kanssa lähdössä kesällä thaimaahan kahdeksi viikoksi. Suurin osa ajasta ajateltiin pyöriä bangkokissa, mutta aateltiin myös käydä jossain muualla. No, tämä kaverini ehdotti, että mentäisiin käymään Kambodzassa ne Ankor Watin temppelit katsastamassa. Jotenkin itse olin heti automaattisesti että ei varmana! Ei nimittäin olla kumpikaan Euroopan ulkopuolella juuri matkusteltu, niin jotenkin tuo kuullostaa tosi riskaabelilta MUN korvaan, siis lähinnä juuri siksi että kun kumpikaan ei ole tuolla päin ennen käynyt ja kuitenkin ihan omatoimisesti ollaan lähdössä.

Mutta sitten eksyin erinäisille nettisivuille ja alkoi nyt oikein urakalla polttelemaan tuo paikka ja tuli sellanen olo että olis pakko päästä sinne. Niin haluaisin kysyä ihmisten mielipiteitä, että olisko toi suht simppeli reissu jos bangkokista bussilla/junalla/(lentäen?) tuonne Siem Riepiin menisi ja olis pari yötä. Viisumit käsittääkseni on helppoa hommata, ja eiköhän se ole aika yleinen turistikohde, että majoituksenkaan kanssa ei kai tulisi ongelmia mutta noin muuten? Että suosittelisitteko tällaista näin ”aloitteleville” reissaajille vai olisiko fiksuinta pysytellä näin ekalla thaimaan reissulla ihan siellä thaimaan puolella? Kaverinihan siis on ihan intona lähdössä, mutta itse olen luonteeltani tosi paljon varovaisempi niin en oikein tiedä... Toisaalta tämä kaverini on myös matkustellut enemmän joten voihan olla, että stressaan vaan turhasta enkä vaan tajua, ettei tuossa mitään ongelmaa ole.

Olisin tosi kiitollinen jos joku haluaisi kertoa mielipiteensä tai muuten vaan neuvoa :) toki kaikki käytännön vinkit olis myös jees!

12

1634

  Vastaukset

  • ehdottomasti. Älä pelkää! Hyvin suurella todennäköisyydellä kaikki menee hienosti. Kambodzha ei ole yleisesti ottaen vaarallinen maa toisin kuin moni alun perin ajattelee. Tietenkin pitää muistaa pitää järki kädessä, ettei ota turhia riskejä, esim. lähde kännissä yöllä hortoilemaan tuntemattomille kujille. Bangkokissa on paljon matkatoimistoja, jotka järjestää lyhyitä pakettimatkoja Siem Reapiin eli käytännössä Angkoriin. Näihin kuulemma tosin voi liittyä jonkin verran vedätystä (vievät perillä johonkin tiettyyn hotelliin, johon sit olis "pakko" jäädä vaikka se ei miellyttäisi), joten kannattaa olla tarkkana. Bangkokista pääsee Siem Reapiin myös julkisilla oma-aloitteisesti ilman matkatoimistoja.

  • Piti lisätä vielä, että pari viikkoa Thaimaassa on tietysti lyhyt aika. Jos aiot/te palata seudulle joskus myöhemmin, ehkä ekalla kerralla voisi ihan ajankäytön kannalta keskittyä yhteen maahan?

   • Jos on pakko mennä niin sitten Air Asialla tai vastaavalla lennot jotka eivät paljoa maksa ja on ennenkaikkea nopeat. Bussia tarvitsette sitten loppupäässä. Vastaavasti bussi halpa muttä syö aikaa - http://tonzes.com/bangkoksiem.htm


  • meette sinne Kambodzaan niin pitäkää huolta omaisuudestanne, kun on kyseessä hiukan köyhempi maa kuin Thaimaa. Ei tarkoitus peloitella, mutta ryöstöt on aika yleisiä siellä.

  • Kun kerran aikaa on noin vähän niin ehd. kannattaa mennä lentämällä. Air asia lentää sinne lähes ilmaseks. Tosin jos lentämällä tuutte takasinkin niin kannattaa varautua maksaan "maasta poistumis maksu" jonka suuruutta en muista mut ei mikään kummone..10-30 dollaria vissii..ei kyl pysty muistaa..Ehdottomasti katsastamisen arvonen mesta. Köyhä maa mutta sitäkin rikkaampi kulttuuri.

   • Kambo on ihan yhtä turvalline ku Thai'kin. Ootte TOSI lyhen ajan Thaikuissa, 2 viikkoo, joten en suosittele lähtee Angkorin reisuu noin lyhyellä lomalla (ota huomioon, 1pv menee menomatkaan ja 1pv paluumatkaan). Jos menette autolla, tie Poipet'istä Siem Riep'iin on KERTAKAIKKIAAN KAMALA, 156 km ja 2,5-3h. Bangkokista rajalle menee jo samat ja rajalla venttailuun ainaki tunti. Lentäen ventataan koneen lähtöaikaa, matkat kentälle ja kentältä. Jos te ootte perillä 14 pv, noihin matkoihin menee 2pv, Angkorissa väh 2 pv, Thaikkuihin tulo ja lähtöpv 2, niin Thaimaassa oleskeluun JÄÄ 8 pv!!
    Menkää käymään Rayongin lähellä Koh Samet'illa... pidätte!
    tai sitten pitempi loma.


   • suuremmite kandee kirjoitti:

    Kambo on ihan yhtä turvalline ku Thai'kin. Ootte TOSI lyhen ajan Thaikuissa, 2 viikkoo, joten en suosittele lähtee Angkorin reisuu noin lyhyellä lomalla (ota huomioon, 1pv menee menomatkaan ja 1pv paluumatkaan). Jos menette autolla, tie Poipet'istä Siem Riep'iin on KERTAKAIKKIAAN KAMALA, 156 km ja 2,5-3h. Bangkokista rajalle menee jo samat ja rajalla venttailuun ainaki tunti. Lentäen ventataan koneen lähtöaikaa, matkat kentälle ja kentältä. Jos te ootte perillä 14 pv, noihin matkoihin menee 2pv, Angkorissa väh 2 pv, Thaikkuihin tulo ja lähtöpv 2, niin Thaimaassa oleskeluun JÄÄ 8 pv!!
    Menkää käymään Rayongin lähellä Koh Samet'illa... pidätte!
    tai sitten pitempi loma.

    Itsekin kaikkialta luin kyseisen tien olleen kuoppainen joskus ennen vanhaan mutta nyt huhtikuussa se oli koko reissun paras tie. Viivasuora ja päällystetty... Tosin koko matkaan Bangkok - Siem Reap menee kyllä 8h mutta ovathan ne Angkorin rauniot hienoja!

    Jos alkuperäinen kirjoittaja olit jo siellä matkalla niin pistäpä raporttia tänne miltä ensimmäinen reissu Kaakkois-Aasiaan vaikutti.


   • aaasiaaa kirjoitti:

    Itsekin kaikkialta luin kyseisen tien olleen kuoppainen joskus ennen vanhaan mutta nyt huhtikuussa se oli koko reissun paras tie. Viivasuora ja päällystetty... Tosin koko matkaan Bangkok - Siem Reap menee kyllä 8h mutta ovathan ne Angkorin rauniot hienoja!

    Jos alkuperäinen kirjoittaja olit jo siellä matkalla niin pistäpä raporttia tänne miltä ensimmäinen reissu Kaakkois-Aasiaan vaikutti.

    Älä pirussa, se on positiivinen ylläri, ovat varmaan funtsineet, että siellähän käy turisteja! Viime vuonna kävin sillä tiellä ja Jeesus, ihan hirrrvittävä kokemus se tie. Melkosesti ovat pistäneet hösseliksi, hyvä tietää, ehkä tulee käytyä joskus toisenkin kerran. Joo on se näkemisen arvone.
    Mutta toi 8 kin tuntia... kehottaisin harkitsee pitempää reisuu ja sitten..


  • Mene lentäen omatoimisesti ja nauti matkastasi. Minulla ei ollut mitään ongelmia matkallani.

   thaimaanystävä

   20.12.2018 15:35
   Viime heinäkuussa olin Siem Reapissa kolme päivää. Hotelli kolme yötä 46 dollaria yhteensä, sisältäen aamupalan. Ei kallis. Hotellissa uima-allas katolla ja kolme tähteä. Hotellin sisäpuolella ei saanut muuten kulkea kengät jalassa. todella siisti hotelli. Päivän skootteritaksi 15 dollaria. Temppelilippu päiväksi 37 dollaria. Kentältä hotelliin 5 taalaa. Takaisin sama hinta. Kolme kilometriä tuktukilla 2 taalaa. Ei paha.
   Iltaisin tuli käveltyä markkinapaikalla. Kaikki on halpaa ja ihmiset ystävällisiä.
   Kommentoi
   1 VASTAUS:

   thaimaanystävä

   20.12.2018 15:37
   Viisumi lentokentältä 30 taalaa. Meinasi unohtua.

   • Jos ja kun menet Cambodiaa tai Laosiin niin sinulla täytyy olla mukana uusia passivalokuvia, koska passikuva liitetään viisumianomukseen. Asioi ainoastaan virkapukuisten henkilöiden kanssa rajalla.


   • Katsoin virallisia viisumianomus sivuja (eVisa Kingdom of Cambodia). Hakemukseen voi tietokoneelta liittää oman kuvansa. Kun on monta vuotta käynyt Thaimaassa, niin voisi Suomesta tehdä pikavisiitin Siem Reppiin. Lokakuun lopussa pikavisiitti Finnair/Bangkok Airways 882 euroa.


  • Ihan liian lyhyt loma tutustua mihinkään täysin vieraaseen kulttuuriin, ja Aasia ei ole sieltä helpoimmasta päästä.
   Ehdottomasti kannattaa ottaa halpalento Bangkokista, vaihtoehtoja on paljon.
   Mitä tulee turvallisuuteen, niin Thaimaa on täydellisesti pilattu turismilla.
   Ryöstöjä, pahoinpitelyjä, huijauksia, korruptoituneet poliisit, huumeongelma jne. Todennäköisesti Cambo on paljon turvallisempi maa matkailla.

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vastaamon omistajat miljonäärejä

   https://www.iltalehti.fi/talous/a/3c760edc-f921-4bd9-8d2c-622719ab8e2e Yksityinen firma, josta myytiin iso siivu pääomasijoittajille. Ahneusko ajoi
   Maailman menoa
   242
   7795
  2. Stefulla miljoonavelat

   Seiska kertoo Stefun lainanneen hurjan summan pokerimiljonääri jens kyllöseltä. Stefulla saattaa mennä kuulemma kymmeniä tuhansia strippibaareihin. Ku
   82
   3889
  3. Korona ei tartu julkkiksiin?

   Selittäkää mulle, miksi nimenomaan nää julkut ryntäävät nyt ulkomaille. Tuttavistani en tiedä ketään, joka nyt lähtisi matkoille. Ei edes työmatkalle
   Kotimaiset julkkisjuorut
   83
   3870
  4. Vastaamon potkut saanut toimitusjohtaja tiesi turva-aukosta 1,5 vuotta

   Tietoturvaskandaalissa rypevän Vastaamon toimitusjohtajalle potkut – yhtiön hallituksen mukaan pimitti tietomurtoa 1,5 vuotta: https://yle.fi/uutiset/
   Maailman menoa
   81
   2178