Vauva lentokoneessa..

Vinkkejä

Olisin kysellyt neuvoja lentokoneeseen. Olemme lähdössä Turkkiin kuukauden kuluttua lapsemme 9kk kanssa ja tuo lentomatka vähän jännittää. Onko teidän lapsiila käynyt nousut ja laskut korviin? Miten voi ehkäistä jne..?

14

3501

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • *ja hyvin sujui*

      Tuttipullo (maito/vesi) valmiiksi kädessä odottaa, että lentokone nousee maasta, jolloin tyrkkäsee tuttipullon vauvan suuhun. Eipä mennyt korvat lukkoon. Älä siis ryhdy antamaan liian ajoissa, jotta vauvan mielenkiinto asiaa kohtaan hiipuu.

      Annettiin lisäksi suppo ennen matkalle lähtöä.
      Mukana oli varmuuden vuoksi myös nenätippoja/-sumutetta, muttei tarvittu käyttää.

      • aivan hirveää

        ollut parempi antaa unilääkettä ennen koneeseen menoa ja laittaa vauva matkalaukkuun. Suppoja sitä vaan laitellaan ja ei siitä mitään haittaa, eihän? Sai vanhemmat ryypätä rauhassa lennon aikana ja muiden matkustajien korvat säästyi myös. Suppokin on muuten lääke, se vaan annetaan perseen kautta vauvalle mutta lääke se on. Älkää vain tätä ohjetta ottako uusaavuttomat vakavasti.


    • kaikella ystävyydellä

      Katselin edellisen matkan aikana yhtä pariskuntaa, jolla oli jotakuinkin samanikäinen vauva. Ehkä oli ongelmia korvien kanssa, en tiedä. Vanhemmat olivat lähes hysteerisiä, lapsi huusi koko lennon ajan. Ei viihtynyt siinä eturivin kopassa, mikään ei auttanut. Sitä lasta juoksutettiin pitkin käytävää ja hytkytettiin melkein tasahypyin. Ei nukkunut silmällistäkään koko kuuden tunnin lennon aikana.

      Suhtaudun suurella sympatialla vauvojen kanssa matkustaviin pariskuntiin, eikä se huuto nyt enimmältään häiritse. Eniten ihmetytti se vanhempien hermostuneisuus, jonka väitän välittyvän myös lapseen. Se pullojuttu, josta tuolla oli maintaa, on hyvä ajatus. Mutta ennen kaikkea oma rauhallisuus ja sitä kautta turvallisuuden tunteen luominen vieraassa ympäristössä.

    • _Nikita_

      Yliopiston apteekilla on sellaisia korvatippoja, jotka vähän puuduttavat korvaa. Eli, jos epäilet, että korviin voi sattua, kannattaa niitä laittaa.

      Juominen on erittäin hyvä asia. Koska nieleminen ehkäisee korvien lukkoon menemistä.

      Tärkeintä on itse olla rauhallinen, vaikka vauva hermostuisikin.

      Tule kertomaan, miten meni. Meillä matka edessä toukokuussa saman ikäisen kanssa.

    • vinkeistä

      Tarvii koittaa tuota juomista, tuttipullosta kun meidän pikkumies ei ole ymmärtänyt koko pienen elämänsä aikana. =) Kysäsen vielä neuvolasta josko terkkarilla olis jotain vinkkejä.

      • Nimetön

        nasolinia ennen koneeseen menoa ja koneessa tutti. Apteekista lasten Nasolin nenätipat. Pitävät ne nenä-korva käytävät auki. Neuvolatäti meille neuvo ja aina tehty niin ja ikinä kumpikaan ei ole huutanut korvia. Laitan usein myös itselleni, koska tapaan reagoida korvakivulla...


      • Nimetön
        Nimetön kirjoitti:

        nasolinia ennen koneeseen menoa ja koneessa tutti. Apteekista lasten Nasolin nenätipat. Pitävät ne nenä-korva käytävät auki. Neuvolatäti meille neuvo ja aina tehty niin ja ikinä kumpikaan ei ole huutanut korvia. Laitan usein myös itselleni, koska tapaan reagoida korvakivulla...

        Hei, ne Yliopiston Apteekin korvatipat on oikeasti hyvä vinkki. Ne vievät kivun pois jos lapsi huutaa korvien takia. Ota mukaan kuvakirjoja, Finnairilla on myös oma lasten kuvakirja ihan pienille, se on ollut mun tyttären suosikki jo pitkään (eläinten kuvia värikkäillä taustoilla). Se koppa on hyvä idea noin pienelle lapselle, meidän tyttö nukkui 9,5h lennosta yli 6h siinä kopassa (oli tosin tuolloin vasta 5kk vanha). Jos tuttipullo ei kelpaa niin nokkamukia vaan kehiin ;) Hyvin se menee, joku antoi aikaisemmin hyvän vinkin ettei kannata hermostua vaikka se oma muksu huutaa kaikkein koviten :D Kyllä se siitä rauhoittuu kun itse pysyy rauhallisena.


    • lennetty..

      Me lennettiin ekan kerran kun tyttö oli 8kk. Ei mitään ole valittanut koskaan nousuissa eikä laskuissa. Taisin antaa eka kerralla kun ei tuttipullo kelvannut lakupatukan käteen et imeskeli sitä=)

      • järkyttävää

        8-kk ikäiselle vauvalle lakua... Voi apua! Ehkäpä korvaavia tuotteita on, kuten suolattomat maissinaksut, riisikeksti jne.


      • Onpa erikoista
        järkyttävää kirjoitti:

        8-kk ikäiselle vauvalle lakua... Voi apua! Ehkäpä korvaavia tuotteita on, kuten suolattomat maissinaksut, riisikeksti jne.

        Eiköhän tosiaan jotain muuta mutusteltavaa voisi antaa. Joku kuorittu hedelmän pala, esim. omenakin voisi käydä noiden ehdottamiesi lisäksi. Mutta että lakupatukka lapselle, jolla vielä on hammastuotanto kesken. Ja muutenkin. Varmaan on taaperon matkavaatteet kivassa kuosissa sen lakumutustelun jälkeen.


      • ja hirveetä
        järkyttävää kirjoitti:

        8-kk ikäiselle vauvalle lakua... Voi apua! Ehkäpä korvaavia tuotteita on, kuten suolattomat maissinaksut, riisikeksti jne.

        Voi ristus mitä typeriä vanhempia täällä onkaan liikkeellä. Aivan se ja sama jos tuonikäinen joskus imeskelee lakupatukka ja kuten tässä, vähän hätätilanteessa. Ei ne hampaat nyt jumalauta siitä reikiinny eikä ole vauvalle muutakaan haittaa. Sääliksi käy tuollaisten nipottajien lapsia.


    • mammuska 79

      Apteekista saa myös painetta tasaavia, silikonisia korvatulppia (9 euroa pari). Toimi meillä moitteettomasti viime kesänä =) kannattaa kokeilla.

    • luettavaa

      tahallista tuskan tuottamista vauvalle,ei se ymmärrä mitään lentämisestä.

    • Aapeliina

      Lennettiin viime kesänä Tunisiaan , ja tyttömme oli silloin 8kk. Ei ollut mitään ongelmia lennoissa, ei nousuissa tai laskuissa.Vellipullo oli mukana ja valmiina. Ne hän joi ja nukkui. Eniten harmitti ajat, kun kuumassa odoteltiin laukkuja. Hiki valui ja lapsi oli kiukkuinen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 148
      4223
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      113
      3824
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      23
      2631
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1881
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1747
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1629
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1615
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1533
    9. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1511
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1501
    Aihe