ilmasto nyt

kohta tulossa

Millainen ilmasto on nyt Ponta Delgadassa? Lento lähtee reilun viikon päästä eli ei varmaan paljon lämpimämmäksi ehdi tästä muuttua.

6

1021

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • se on
    • Puolipilvistä, ilman suhteellinen kosteus n. 90 %, lämpöä n. 18 C, heikkoa tuulta. Suhteellisen korkean kosteuden johdosta ilma tuntuu pehmeältä ja lämpimämmältä kuin mitä asteluku antaisi ymmärtää. Vettä ei tule eikä ole tullut kunnolla muutamaan viikkoon. Puutarhaa on kasteltava.

      http://ww1.rtp.pt/wportal/meteorologia/?distrito=27

      Huhtikuun maksimipäivälämpötilojen keskiarvo on n. 18 C, yön minimien keskiarvo n. 12 C.

      Tervetuloa!

      • huhtikuun tyttönen

        Hei ja suurkiitokset vaivannäöstäsi! Olet antanut meillekin monta kullanarvoista vinkkiä matkaa varten.
        Olen tulossa puolisoni kanssa viettämään 40-vuotissynttäreitäni Azoreille. Toivomme rentouttavaa yhdessäoloa, patikointia upeissa maisemissa, hyvää ruokaa ja tietenkin hyvää säätä! Löytyisiköhän Marina Atlanticon lähettyviltä jotain hyvää , tunnelmallista ravintolaa "juhlaillallista" ajatellen?

        Terveisin,"vielä 39v ja nyt jo azor-fani"


      • huhtikuun tyttönen kirjoitti:

        Hei ja suurkiitokset vaivannäöstäsi! Olet antanut meillekin monta kullanarvoista vinkkiä matkaa varten.
        Olen tulossa puolisoni kanssa viettämään 40-vuotissynttäreitäni Azoreille. Toivomme rentouttavaa yhdessäoloa, patikointia upeissa maisemissa, hyvää ruokaa ja tietenkin hyvää säätä! Löytyisiköhän Marina Atlanticon lähettyviltä jotain hyvää , tunnelmallista ravintolaa "juhlaillallista" ajatellen?

        Terveisin,"vielä 39v ja nyt jo azor-fani"

        Tilanne on vaativa, mutta ehkä Restaurante São Pedro saattaisi käydä. Se sijaitsee São Pedron kirkkoa vastapäätä mäen päällä, kenties 200-300 m hotellistanne.

        Portas do Marin satamakeskuksessa on Colmeia Wine and Grill, joka voisi olla kokemisen arvoinen. Portas do Mar näkyy huoneenne ikkunasta, sillä oletettavasti teillä on merinäköala.

        Samalla ravintoloitsijalla on Colmeia-niminen ravintola Hotel Colégiossa, joka on vähän etäänpänä hotellistanne, mutta kuitenkin lähellä.

        Muita hieman juhlavampia paikkoja on Restaurante Largo da Matriz pääkirkon aukion (Largo da Matriz) laidalla.

        5-6 km:n itään hotellista meren rannalla sijaitsee Mariserra-niminen ravintola. Mariserrasta on kaunis näköala merelle. Ravintolan pitäjä on Portugalin mantereelta, muistaakseni Keski-Portugalista. Käydessämme siellä viimeksi tammikuussa vaimoni syntymäpäivää juhlistamme taisin moittia, että lihavarras oli liian suolainen.

        Kaikki mainitut ravintolat tarjoavat sekä lihaa että kalaa. Colmeiassa on listalla azorilaista alkuperäsuojattua pihviä (IGP), jonka pitäisi olla mureaa. Muu azorilainen pihvi on yleensä vähintään hieman sitkeää, sillä pihvi- ja naudanliha ylipäätään on lähes kokonaan lypsykarjakasvatuksen sivutuote eikä lihan käsittelyyn kuulu riiputus kuten Suomessa ja monissa muissa maissa. Pihvit ajetaan kyllä mureuttajakoneen läpi, mutta sekään ei aina auta.

        Mitä säähän tulee, niinpä harvoin se täällä mikään katastrofi on. Viikkoon mahtuu yleensä päivänpaistetta, pilvipoutaa ja kenties vähän vettä.


    • Itapäivästä tuli loppujen lopuksi odotettua kauniimpi. Aurinko paistoi osittain pilvipeitteiselä taivaalta. Lännestä kävi pieni tuulenvire. Katumittarissa lämpötila nousi 22 C.

      Tämä perjantai oli ensimmäinen todella keväinen päivä. Ihmiset kävelivät t-paidoissa ja muissa lyhythihaisissa ja nauttivat lämmöstä.

    • mietteliäät

      Kiitos Masseur, kun pidät meidät ajan tasalla ilmojen suhteen ja muutenkin olet jaksanut vastailla monenlaisiin kysymyksiimme ja kiitos myös kaikille muille,jotka ovat omilla kirjoituksillaan antaneet hyviä vinkkejä tulevaa matkaa varten. Vielä reilu viikko ja sitten olemmekin jo itse siellä paikan päällä nauttimassa maisemista ja Azorien keväästä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4295
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1681
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1497
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1304
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      51
      1207
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1126
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      66
      1083
    Aihe