Millä annoksella Triptyliä estoon?

Muut testattu

Alkaa olla estolääkkeet läpikäyty, beetasalpaajat, topimax, botuliini..Tällä hetkellä yhdessä metoprolin ja triptyl mutta ei kovin toimivin tuloksin. Neurologi käski nosta triptyliä 30mg/pvä. Haluaisin tietää millä annoksella täällä toiset syövät?

36

12667

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • # # '

      Yksi 10 mg tabletti iltaisin. Neuvottele lääkärin kanssa annoksesta.

      • on hyvä *

        Migreeniä sairastava lääkäri suositteli, että jokaisen migreenipotilaan pitäisi käyttää estolääkkeenä triptyliä.

        Käytän tällä hetkellä lievään masennukseen ja pidemmän yöunen saamiseen 10 mg iltaisin.


      • Tsimpeli
        on hyvä * kirjoitti:

        Migreeniä sairastava lääkäri suositteli, että jokaisen migreenipotilaan pitäisi käyttää estolääkkeenä triptyliä.

        Käytän tällä hetkellä lievään masennukseen ja pidemmän yöunen saamiseen 10 mg iltaisin.

        ... ja toinen toiselle. Triptylkään ei ole mikään ihmelääke. Teho myös saattaa laskea pitempään käytettäessä. Itselläni se on ainoa toimiva estolääke.


      • lnjghkjabghkjbnsd<m
        on hyvä * kirjoitti:

        Migreeniä sairastava lääkäri suositteli, että jokaisen migreenipotilaan pitäisi käyttää estolääkkeenä triptyliä.

        Käytän tällä hetkellä lievään masennukseen ja pidemmän yöunen saamiseen 10 mg iltaisin.

        No ei taida kovin pätevä lääkäri olla. Itselläni on basilaarimigreeni ja silloin ei nimenomaan saa käyttää triptyliä veritulppariskin takia...


      • löjghlKSDBVNM,N f
        lnjghkjabghkjbnsd<m kirjoitti:

        No ei taida kovin pätevä lääkäri olla. Itselläni on basilaarimigreeni ja silloin ei nimenomaan saa käyttää triptyliä veritulppariskin takia...

        ja otetaan sitten takaisin. Kävi lukihäiriö ja tarkoitin siis triptaaneja. Sorry.


      • Anonyymi

    • molttikipu

      Itselleni on juuri tilanne samassa. Topimax on vielä kokeilussa, kun tuntuu, että ensin oli hyväkin...

      Migreenin kipu-uupumuksen vuoksi olen syönyt myös Hexal SSRI-lääkettä, joka mielestäni ei kuitenkaan ole koskaan auttanut, mutta aina vaan lääkärit tuputtaa.

      Nyt kuitenkin pyysin itse Triptyliä, koska olen vuosia syönyt jumittaviin niskoihin klotriptyliä, niin ajattelin, että josko se yhdessä sopisi paremmin kuin nuo ssri:t (luin nimittäin jostain, että ne helposti pitävät yllä migreenikolla päänsärkyä)

      Omin nokkineni olen Hexalin lopettanut ja syön nyt vain 25 mg Triptyliä ja 3 klp Klotriptyl miteä. Triptylannos nousee silloin vähän yli 60 mg.
      Kokeiluni on vasta hetken kestänyt, että ei vielä osaa paljon sanoa, mutta ei ole kyllä särkenytkään...vielä!!!

      Lääkärin määräys oli 100 mg päivässä, koska tämä ainainen migreeni on uuvuttanut minut maan rakoon. Lisäksi olisi pitänyt syödä sitä ssri- lääkettä.
      Mutta mieluimmin nostan yhden lääkkeen annostusta, kun syön monta eri lääkettä.

      Jos olet vähänkin huono/herkkäuninen, Triptyl antaa unta.

      Ja ainakin jotkut palstalla kertoilevat, että sitä ei ole pakko ottaa aina yhtä paljon (esim. huonouniset) vaan annosta voi itse säädellä???

      En tiedä, itse olen migreeniputkien aikana aivan loppu. Uni ei tule, lääkkeet ei auta jne

      • julle katari

        muotilääke ja auttaa kuulemma vaivaan kuin vaivaan.Parempi mainosten mukaan kuin Viagra.Itseasiassa vie seksihalut.


    • retuska

      migreenilääke.Se on depislääke ja ei kuulu estojen arsenaaliin.Masislääkkeenäkin se aiheuttaa päänsärkyy ja niskajäykkyyttä sekä lievii parkonsonin oireita.

      • on..

        Ihan vaan tiedoksesi, että Triptyliä käytetään myös migreenin ESTOHOITOON, kuten myös muita masennuslääkkeitä! Itse olen tästä aikoinani avun saanut.


      • -relert-

        Triptyl on "vanha" mielialalääke, joka on nykyisin eräs yleisimmistä migreeninestolääkkeistä. Auttaa esim. nukkumaan, koska migreenikot tyypillisesti nukkuvat "pätkittäin" ja saavat huonosti " unen päästä kiinni ". Erittäin hyvä lääke!!! Minut on pelastanut juuri tuo Triptyl ( 2 tbl iltaisin a' 10 mg ) ja täsmälääkkeet triptaanit!


      • tarkista tietosi

        Triptyl on masennuslääke, mutta pienillä annoksilla sitä käytetään migreenin estoon ja kipukynnystä nostamaan esim. fibromyalgiassa tai muussa pitkäaikaisessa kivussa.


      • sutuominen

        TRIPTYLIÄ ITSE KÄYTÄN KUN MULLA ON FIBROMYALGIA. MUN HIEROJANI ON SANONUT ETTÄ JOS NISKA ON JUMISSA NIIN SITÄ EI KANNATA VENYTELLÄ.


    • molttikipu

      Olen nyt jatkanut triptyl 25 mg ja 3 klotriptyl miteä iltaisin ja olen toistaiseksi ainakin kovin tyytyväinen!!!
      Nukun mahtavan hyvin, ja ajattelin, kokeilla pikkuhiljaa pudottaa vähän tuota miteä pois...

      Hexalin jätin kokonaan. Saas nähdä mitä tohtori tuumaa omasta tohtoroimisestani :)

      Topimax menee estolääkityksenä vaikeaan migreeniin. Sehän se ongelman alku ja juuri on.
      Kohtaukset ovat pysyneet aika hyvin kurissa, mutta töihin en topin kanssa pysty.
      Hajamielisyys, pieni muistamattomuus, höntti olo jne.
      kyllä toimeen tulee, mutta keskittyminen ei ole helppoa.

      Toivottavasti saat Triptylistä apua. Laita vähän viestiä, olisi mielenkiintoista kuulla, onko sinulle auttanut!

      • maria 76

        Moikka. Minä oon tällainen hankala pääkivun suhteen. Migreeni on kestänyt vuosia, mutta kipulääkkeillä sinnittelen päivästä toiseen. Talvella on todella hyviä kausia eli on jopa 4 päivää ilman kipua, mutta tää kevät on pahinta jolloin iskee myös taisteluväsymys..tiedät varmaan... Kolmena keväänä oon ollu neuron päivystyksessä migreeni-tipassa jne. Mutta käyn töissä joka päivä särkylääkeiden turvin(ja vatsasuojalääkken). Topimaxit yms muut kokeiltu, lähinnä Lamictal kokeilematta.Eri neurologeja tavattu.. Klotriptyl mite 2 kpl itaisin ja beettasalbaaja aamuin illoin yht 7,5 mg on suht ok.Näin mennyt jo vuosia...Ajattelin nostaa tänä iltana Klotriptyl kolmeen kappaleeseen illasta...jospa se tän terävimmän kivun veis poissa... Työterveyslääkärille jotenkin turha soitella kun siellä vaan kysytään, että mitä lääkettä sais olla lisää ja että jos on kipuja, niin pitää ottaa kipulääkettä.... Millainen lääke muuten Hexal on?


    • Tsimpeli

      Aloitin vuoden tauon jälkeen Triptylin 25 mg iltaisin. Olen aikaisemmin käyttänyt samalla annostuksella. Minulla se on auttanut. Estolääkityksissä yksi auttaa yhdelle ja toinen toiselle. Jollakin ei mikään auta. Kokeilemalla löytyy.

      • Naramig

        Yksi Triptylin käyttöindikaatioista on myös migreenin estohoito. Olen käyttänyt sitä reilu viisi vuotta, ensin 10 mg, sitten 20 mg ja nyt 50 mg iltaisin. Auttaa myös parempaan uneen. Kipulääkärin ohjeesta nostin lopulta annoksen 50 mg.


    • Tallis

      Suosittelisin kaikkia käymään todellakin migreeniin perehtyneellä neurologilla estolääkitysten yms. suhteen. Itse kärsin jatkuvasta migreenistä vuosia, kunnes pääsin kunnolliselle neurologille. Aloitin estolääkkeeksi Triptylin alkuun annoksella 25 mg/vrk. Tämän jälkeen annosta nostettiin lopulta 200 mg/vrk. Luitte aivan oikein, söin siis neljä 50 mg:n tablettia päivässä. Tässä vaiheessa täytyi verikokeella kontrolloida, ettei lääkeaineen pitoisuus nouse veressä liian korkeaksi. Minulla ei noussut ja olisin voinut nostaa annosta vielä 250 mg/vrk, mutta migreeni alkoi helpottaa, joten söin lääkettä tuolla annoksella reilun puoli vuotta. Puolen vuoden vähäoireisen jakson jälkeen aloin lääkärin ohjeen mukaan purkaa lääkitystä ja nyt annokseni on 50 mg/vrk ja migreeniä on enää pari kertaa kuukaudessa melko lievänä aiemman 5 kohtausta viikossa tahdin sijaan. Tätä hyvää jaksoa on nyt jatkunut viisi vuotta, joten voinen sanoa lääkitysken onnistuneen. Oma neurologini piti minulle ensimmäisellä käyntikerralla saarnan siitä kuinka huonosti ja passiivisesti migreeniä hoidetaan, jolloin monille tulee kuva, että estolääkitys on ihan huuhaata, kun annokset ovat aivan liian pieniä tai kokeillaan vain yhtä lääkettä kerralla. Minulle olisi Triptylin lisäksi aloitettu myös beetasalpaaja (Propral), jos Triptyl yksin ei olisi auttanut ja beetasalpaajassakin aloitusannos olisi ollut 80 mg/vrk.

      Toki noin suuri Triptyl-annos aiheutti myös sivuoireita. Lihoin vuodessa 15 kiloa, kärsin järkyttävästä ummetuksesta ja 100 mg -päiväannoksella myös väsytti hemmetistä, mutta väsymys katosi kun annosta taas nostettiin. Mutta jokainen pahasta migreenistä kärsivä on varmasti samaa mieltä, että tuollaiset vaivat ovat erittäin hyvin kestettävissä, kunhan saatanallinen kipu ja muut hirveät oireet loppuvat tai ainakin helpottuvat merkittävästi, kuten minulla. Kun lääkeannosta laskettiin, ruokahaluni palasi normaaliksi ja painokin putosi melko kivuttomasti ja nyt migreeni on siis mukavasti aisoissa. Välillä kohtaukseen auttaa jopa pelkkä asetosalisyylihappo, jos sen ottaa ajoissa reilulla annoksella. Olenkin kuullut sanottavan, että migreenin hoito on korkeushyppyä, eikä kolmiloikkaa. Kerralla siis kunnollinen annos lääkettä, eikä monta kertaa pikkuannoksia. Lääkkeet eivät toki ole autuaaksi tekevä asia, vaan minun täytyi myös elää tuon "hevoskuurin" aikana säännöllistä elämää, syödä säännöllisesti, nukkua hyvin ja liikkua kevyesti, mutta usein. Lisäksi kävin akupunktiossa, mutta tässäkin minulla vasta kahdeksannen kerran jälkeen alkoi tuntua jotakin vaikutusta. Nyt voin jo valvoa ja liikkua keskiraskaasti ilman, että saan heti migreenikohtausta.

      Toivon yhtä osaavaa ja empaattista lääkäriä kaikille migreenipotilaille. Älkää luopuko toivosta!

      • 2v - sais jo riittää

        on toi sun asiallinen ja mukava Migreeni- lääkärisi?

        Kiitos jos voit vinkata!

        - Migreeniä nyt 2 vuotta


      • HH

        Hei!
        Hyvä kirjoitus sinulta Tellis! Minuakin kiinnostaa kovasti kenellä hyvällä lääkärillä olet käynyt. Voitko kertoa? Ikävän usein törmään lääkärillä asenteeseen "pikku rouvalla nyt taas särkee pää". Eipä tusota ole apua migreeniin... Terkuin HH


      • HH

        Hei taas!
        Anteeksi Tellis, kirjoitin nimimerkkisi väärin. T. HH


    • minä.

      aloitettiin Triptyl kokeilu helmiuussa 2010. Alotin yhdellä 10 mg:n tabl. per ilta, nyt on nostettu
      jo 50 mg:aan. Tunti alussa että tehoaa, nyt en oikein tiedä. Neurologin vast.otto toukokuussa,
      jolloin neuvotellaan asiasta. Triptylin ohella käytän Selokenia 95 mg/2 tab. per päivä.

      • Almogran

        Mitä eroa on Klotriptyl Mitellä ja Triptylillä?

        Migreeniä nyt n. 25 vuotta. Ensin, vajaa 10 vuotta sitten, estolääkkeenä joku kamala Metoproliinin tapainen sydänlääke. Vaihto Atacandiin oli todella vaikea. Nyt 4 vuotta Atacandin syömisen jälkeen siirryn Klotriptyl Miteen. Saa nähdä miten käy. Lisänä tietty kaikki tulehduskipulääkkeet, pahoinvointilääkkeet ja triptaanit.


    • tritritrp

      Triptyliä 10 mg iltaisin, tänään tulee viikko täyteen kun aloitin ja ei ole toistaiseksi tullut migreenikohtausta. Muuten on kyllä särkenyt päätä lähes puolet ajasta, mutta toisaalta maanantaina iski flunssa joten voi johtua siitäkin.

    • kärsivä

      Minulle on triptyl hoito aloitettu viime vuoden puolella. Iltaisin 150mg eli 3x50mg, hieman vähentyneet ja ei ole enää ihan viittiä päivää enää migreeni kestänyt. Lisäksi lääkkeenä sumaratio kohtauksiin ja huonoon oloon primperan ei ole joutunut enää oksentelemaan.

    • N24

      Mulla aloitettiin triptyl 200mg (4x50mg) illalla ja vähän ajan päästä lisättiin hypoloc 10mg aamulla. Kun olin ottanut tuon ilta-annoksen, oli parin tunnin päästä oltava sängyssä, koska muuten nukahdin istualteni (epilepsialääkkeitä kaksin kappalein vielä lisäksi). Lähti migreeni, en valittanut - mutta olin ihan tokkurassa. Toinen lääkäri käski vähentää 50mg eli nyt 150mg illalla, ja vaste ihan sama. Ei migreeniä, ei ihan niin tokkuraista oloakaan.

    • 2+7=====

      Mulla triptyl 2x10 mg jo vuosia käytössä. Eka puoli vuotta se oli aika väsyttävää ja lähinäkö huononi illalla muutaman tunnin lääkkeen otosta, aamulla taas näkö jo ihan ok. Auttanut on, ei mitään ihme parantumista mutta särkylääkkeet ovat jääneet vähiin, vieläkin saan olla kuukautismigreenin kanssa varuillani, eli alan syömään clotam ennen mahdollista kuukautismigreeniä. Clotam on palannut taas markkinoille ja auttaa mulla kuukautismigreeniin...

    • Libe

      Olen kärsinyt toispuolista ohimokipua n.5 kk. Olen käynyt CT tukimuksessa, saanut uudet lasit ja hieroojalla mutta mikään ei auta. Joudun ottamaan Ibumax 200 noin 5 tunnin välein. Nyt sain lääkäriltä
      Triptyli receptin. Olin ottanut kahtena iltana yhden tabletin. Aamulla en tahtonut nousta sängystä oli niin väsynyt olo kun nukuin kellon ympäri. Kun tytär tuli käymään hän sanoi heti että jotain on pielessä kun toistin samaa asia monta kertaa. Hän käski heti lopettaa Triptylin otto. Ei sopinut minulle ainakaan tämä depressio lääke.

      • Kauris1969

        Hei Libe!
        Oletko käynyt neurologilla?
        Minusta sinun oireesi kuulostaa sarjoittaiselta päänsäryltä, Hortonin neuralgia.
        http://www.neurokeskus.fi/sarjoittainenpaansarky.html

        Tätä migreenityyppiä ei monikaan lääkäri tunnista ei ainakaan terveyskeskuksessa.
        Tiedän asian, koska sairastan itse Hortonia, jonka diagnosointi vei 10 vuotta.

        Tsemmppiä sinulle :-) ja paranemisiin.


    • 2 vkon kokeilu

      Minulla kokeiltiin Triptyliä estolääkkeenä. Minulla migreeni ei ole aivan tavallista laatua, vaan ilmenee vatsaoireina ja voimakkaana poissaolon tunteena ilman päänsärkyä. Neurologi oli aikaisempien Triptyl-kokemusten perusteella päätynyt tekemään aloitukset kerralla isolla määrällä. Jää kuulemma sivuvaikutukset pienemmiksi. Aloitin ottamalla 100 mg iltaisin. Viikon välein piti nostaa annosta 50 mg, kunnes oltaisiin 200 mg:ssa. Ekana aamuna heräsin zombina, mutta jatkoin kokeilua. Herätykset hieman helpottuivatkin, mutta 4. päivänä meinasin pyörtyä illalla, kun nousin sohvalta tv:tä katselemasta. Korvissa suhisi ja silmissä sumeni. Tämä oire jäikin sitten jokapäiväiseksi kokeilun loppuun asti. Myöskin uneni oli tavallista rauhattomampaa. Heräsin usein ja näin paljon unia.

      Viikon jälkeen nostin annosta ohjeen mukaisesti sen 50 mg, mutta seuraavana aamuna olin kuin kuollut ja töissä ihan pihalla kaikesta. En siis jatkanut isommalla määrällä. 2 viikon jälkeen päätin lopettaa Triptylin kokonaan, koska migreenioireisiini se ei auttanut mitenkään ja tuo aamuväsymys ja lähes tajunnan menetys nopeissa asennon muutoksissa haittasivat elämää. Kesäloman jälkeen otetaan joku muu lääke kokeiluun.

    • Minulla viime Helmikuusta ollut migreenin estolääkkeenä Triptyl 50 mg iltaisin. Aloitettiin 10 mg:lla ja siitä vähitellen nostettu 50 mg. Tämä yksinään ei täysin ole auttanut migreeniin, vaan kesäkuun lopulla aloitin lisäksi Orloc- nimisen beetasalpaajan käytön, josta on tullut selvästi apua siten, että kohtauksen oireet ovat lieventyneet, ja kohtaukset on hallittavissa täsmälääkkeellä (Zomig). Lisäksi migreeni ei jää päälle, kuten aiemmin, vaan loppuu päivässä tai parissa.

      Triptyl ei minulla siis ole tuonut migreeniin kovin suurta helpotusta. Voi johtua osaksi siitä, etten ole voinut nostaa lääkkeen annosta korkeammaksi kuin 50 mg, koska se tekee monenlaisia sivuoireita, mm. paha ummetus, väsymys, ruokahalun lisääntyminen, muistihäiriöt, painajaisten lisääntyminen, nykäykset eri puolilla kehoa, jne. Neurologi sanoi, että voisi nostaa annoksen jopa 200 mg, jos sivuoireilta vaan pystyy.

      Hyvänä puolena tässä lääkkeessä on juuri tuo unta parantava vaikutus. Ja edullinen ja yleisesti käytetty lääke se on myös.

      • Orlocin annos on minulla 5 mg. Laski verenpainetta tehokkaasti, joten senkään annosta en voi enää nostaa, ettei mene paineet liian alhaiseksi. Sivuoireita en ole huomannut.


    • assin taas

      Migreenit alkoi mulla pahentua uudelleen tänä syksynä. Neurologian polin lääkäri ohjeisti minua joka tapauksessa nostamaan Triptylinin annosta 75 mg:aan tai jopa 100 mg:aan, joka tuntuu pelottavalta näiden em. sivuoireiden takia.. Lääkäri oli sitä mieltä, että nostoa kannattaisi kokeilla, koska jotkut sivuoireet voivat vähentyä annosta isontamalla..

      Onko kellään kokemusta tällaisesta?

    • 200cm/170kg

      Monta sataa millii triptyliä voi vetää turvallisesti,nyt 150mg käytössä eikä tunnu vaikuttavan mitenkään,tarvin yöunet ja päiväunet,tietoa please!

    • Anonyymi

      25mg 2x päivässä

    • Anonyymi

      Vaikuttaakohan tämä lääke 10-20 mg annoksella seksuaalisiin haluihin negatiivisesti? Olisi kiinnostavaa tietää miten varsinkin naiset kokee tämän Triptylin...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2823
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2390
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2170
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      1972
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1816
    6. 160
      1804
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1777
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      132
      1513
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe