Porvoon valtiopäivien muistoraha

RRR

Heip,

tuli jostain tollanen mainos pian julkaistavasta kultaisesta Porvoon valtiopäivien muistorahasta nimellisarvoltaan 100€ hintaan 395€. Mietin vaan, että kannattaisikohan tollaiseen huvikseen sijoittaa. Eli onko kenellkäkään käsitystä siitä, nouseeko tuollaisen hinta?

Kiitos,
RRR

6

472

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • jos

   Ylimääräistä rahaa niin mikä ettei . Mutta jos ajattelit että myisi muutaman vuoden kuluttua voitolla niin älä edes ajattele .
   Jos haluaisi sijoittaa ostaisin vanhan suomalaisen kultarahan 10 markan tai 20 markan .
   Tai sijota puhtaaseen kultaan

  • Nummisuutari

   Lähes kaikki rahapaja Oy:n ja Rahapaja Monetan markkinoimat tuotokset on ylihinnoiteltuja.

   Tämä on virallista huijausta nykyisillä juhlarahastusrahoilla.
   Juhlaprenikoiden levitysprosessi on suunnilleen seuraavanlainen koko karmeudessaan. Tiedot perustuu Suomen Pankista muutama vuosi sitten saatuun johtaja-tason selvitykseen.
   Ahneet markkinointimiehet ideoivat jonkun mielikuvituksellisen aiheen juhlarahastusrahaksi.
   VM tilaa erän näitä insinööriprikkoja sitten Rahapaja Oy:ltä. Rahapaja valmistaa prikat ja toimittaa koko tuotoksensa Suomen Pankkiin ja rahastaa ensimmäisen kerran tässä vaiheessa tilaaja VM:ää. Tämän jälkeen Suomen Pankki myy koko tuotantoerän takaisin Rahapa Oy:n varastoon. Tämä vain tietysti paperilla, sillä koko erä ei liiku Vantaan holvista tässä vaiheessa minnekään.
   SP ei katso niiden kuluvan normaali rahahuollon piiriin ja niistä on vain kustannuksia heidän näkövinkkelistä katsottuna. Rahat ovat näppärästi siirtyneet kokonaisuudessa Rahapaja Oy: n irtaimeksi omaisuudeksi jolla voi sitten manipuloida miten lystää.
   Nyt Rahapaja Oy turvautuu omaan markkinointiyhtiöönsä Nordic Monetaan ja Rahapaja Monetaan.
   Heidän tehtäväkseen jää sitten markkinoida koko tuotos mahdollisimman tuottavaan hintaan impulssiostajille. Tässä vaiheessa hinnoittelu on jo helppoa, monopoliasemassaan hinnat ovat moninkertaistuneet vain kirjanpidollisen kikkailun ansiosta. 10 euronen maksaa hulppeat 50 euroa ja sitä rataa. Tällä ansiottomalla arvonnousulla paikkaillaan ja subventoidaan rahapajan muuta puuhastelua. Tätä raakaa rahastusprosessia käytetään häikäilemättömästi hyödyksi, ovathan tuotteet virallisia rahoja rajattuine lyöntimääräinen eikä niitä riitä kaikille, alkuperätodistuksineen ja aidosta hopeasta tehtynä ne ovat suorastaan suuria harvinaisuuksia.
   Suomen rahalaki sanoo että rahat laskee liikkeeseen Suomen Pankki taikka muu taho. Käytännössä tämä merkitsee että rahat voi laskea liikkeeseen vaikkapa Kittilän Alkon kautta mikäli ministeri sillä tuulella on, syntyisi nimittäin ennenäkemätöntä jonoa siihen putiikkiin, ja hyöty valtiolle olisi tupla.
   Kun perinteinen muoto ei enää ole niin seksikäs, rahojen muotoa kannattaa ehdottomasti muuttaa.
   Jo pelkkä reikä tekisi rahasta heti ainutlaatuisen, siinä sitten kone numeroimaan reiän sisäpintaa, taas maailmanlaajuinen innovaatio ja euroalueen kansat hullaantuvat.
   Usean vuoden aikana ovat nämä juhlatuotokset osoittaneet varmaa laskua, alle puolella hinnalla hoidetaan sitten jälkimarkkinointia kun hätäiset impulssiostajat luopuvat loistavista kiiltokuvistaan.

  • VantaanMakkonen

   Alle puoleen on juhlarahojen hinnat pudonneet monetan "virallisesta" julkaisuhinnasta. Ei kannata mitään ostaa Monetan hintatasolla sillä vuoden sisällä niitä saa jo halvemmalla.

  • Taas Moneta kerää tietämättömiltä rahat pois. Uskokaa jo hyvät ihmiset että näiden "rahojen" arvo vapailla markkinoilla on murto osa Monetan pyytämästä. Lyön vetoa vaikka Monetan koko johtokunnan kanssa että viimeistään ensi vuonna saa ostettua vapailta markkinoilta tämän "rahan" puoleen hintaan.
   Lisäksi Moneta tiputti rahan painoakin edellisistä tekeleistä, läpimitta vielä on sama...
   Muut jo huijatut: vaatikaa rahanne takaisin.

   • Retkuun mennyt

    Kun kaksi ammatti-ihmistä kynii toisensa, voidaan olettaa että molemmat ovat osittain perillä oikeasta hintatasosta. Tällöin on turha moittia kappasummaa jälkeenpäin.
    Moneta on aivan eri asia, heidän suurin asiakaskuntansa on vanhukset ja ei keräilyyn että rahojen hintatasoon perehtyneitä. Tästä syystä pidän väitettä ”Ei SE ole tyhmä joka pyytää...” huonona, minun arvomaailmassa se on jo rikollista toimintaa.
    Tässä kusetuskarusellissa hyödynnetään häikäilemättömästi toisen luottamusta,
    - ovathan rahat aitoja, (Tosin on Moneta kärähtänyt väärienkin rahojen levityksestä)
    - aidosta hopeasta/kullasta, (Sitä samaa hopeaa ja kultaa mitä muutkin myyvät)
    - rajoitettuine lyöntimäärineen, (kaikki loppuu aikanaan)
    - aitous ja omistustodistuksineen, (Mihin niitä tarvitaan?)
    - varmasti uusia käyttämättömiä. (Siitä on jo rahapajassa huolehdittu, kapseliin ja kansi kiinni. Eikä niitä SIVAN kassa maksuksi huolisi edes)
    Listaa voisi jatkaa loputtomiin, niin paljon satua on kirjoitettu oheismateriaalin että vanhusta heikottaa.
    Näiden tekeleiden hintataso on puhtaasti rahapajakartellin ansiosta hilattu pilviin, 10 euron lantti maksaa heti kättelyssä 50 euroa Monetalta.
    Nyt on suuri onni kun Monetan vankkumaton vanhuksista koostuva ostajakunta eivät näitä keskustelupalstoja juurikaan lue. Näin voi heidän lypsäminen jatkua rauhassa.


  • Pettynyt Alma

   Kun katselin hintoja joilla olen Monetalta ostellut ja vertailin hintoihin joita tarjottiin, järkytyin kyllä aika pahasti. Varsinkin hopearahoista en saisi edes parhaimmillaan kuin murto-osan maksamastani hinnasta.

   Tuolla on käyty aika korutonta keskustelua juhlarahojen nykyarvoista ja niiden myymisestä:

   http://keskustelu.suomi24.fi/node/891027

   Keräilyn olen jo itse lopettanut, vähän mennyt maku koko harrastuksesta. =(

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksi nainen lyö leikiksi

   Olen mies ja kiinnostunut eräästä naisesta. Ollaan juteltu ja tavattukin, ja mielestäni meillä osuu kemiat hyvin yksiin. Nainen osoittaa kyllä kiinnos
   Tunteet
   93
   3421
  2. Martinan kauden päätöksen seuranta

   Sitten vain seuraamaan kuinka kulkee. Taitaa olla elämänsä kunnossa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   439
   2063
  3. Kerroin kaverille

   Että olen rakastunut sinuun. Se vastasi, että eihän siihen saa rakastua! Sanoin, että no miks ei, ihminenhän se hänkin on.
   Ikävä
   34
   1227
  4. Miten on mahdollista että kassatyttö on päässyt pääministeriksi

   ilman asianmukaista koulutusta ja minkäänlaista pätevyyttä?
   Maailman menoa
   434
   1211
  5. VTV:n exjohtaja Tytti Yli-Viikari haastoi oikeuteen

   entisen työantajansa VTV:n koskien irtisanomistaan. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/da065296-dc16-4395-8a57-082d4408a32f
   Maailman menoa
   42
   1117
  6. Kolari vasankarissa

   Taas 2 elämän koululaista osallisena. Ikävää vanhemmille, mutta kun tarpeeksi kauan ajellaan päihtyneenä, kenenkään puuttumatta,voi käydä huonosti. Ai
   Kalajoki
   9
   804
  7. Selviytyjät: Niko Saarinen avautuu yön piinasta: "Kukaan suomalainen ei ole nähnyt niin paljon..."

   Hui, kuulostaa aika ankealta… Nyt oli Nikon vuoro tippua kisasta, mutta hyvin hän veti! Lue Nikon tunnelmat kuvausten jälkeen: https://www.suomi24.
   Suomalaiset julkkikset
   4
   800
  8. Sanna otti 5236 euroa suomalaista kohden uutta velkaa koronan varjolla

   https://yle.fi/ Sossujen politiikka. Ruotsi velkaantui 1 670 euroa/per nuppi. Ruotsissa kuollut 20 000, Suomessa 6 000. Ruotsin väkiluku on k
   Maailman menoa
   224
   724
  9. Laura Huhtasaari sanoi Joe Bidenia seniiliksi twitterissä.

   Suomen tuleva ulkoministeri? https://twitter.com/LauraHuhtasaari/status/1576526813328994304
   Maailman menoa
   185
   684
  10. Komistus läheltä

   Sä taidat katsella mua siellä paikassa.
   Ikävä
   33
   654
  Aihe