Sosiaalisempia, tuskin!

Niin se vain on

Kummallinen väite että kaksoset olisivat tavallisia lapsia sosiaalisempia, muka tutkittu juttu, epäilen! Itse olen työni puolesta ollut vuosikymmeniä lasten/nuorten kanssa tekemisissä, myös lukemattomien kaksosten kanssa. Minun kokemukseni mukaan kaksoset ovat kovin toisistaan riippuvaisia, heillä on vähemmän ystäviä kuin muilla. Itseriittoisia, ei tietenkään kaikki mutta en usko tuohon lisääntyneeseen sosiaalisuuteen.

6

787

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      ja tutkimukseen nyt mahdat viitata, ja mistähän ne löytäisin?

    • -------

      mitä tutkimusta tarkoitat, mutta meillä toinen kaksosista sosiaalinen ja toinen ei todellakaan.

    • aika kummallista

      on se, miten tasapäisenä massana kaksosista kirjoitat. Oma kokemukseni kaksosten äitinä, useiden eri-ikäisten kaksosten sukulaisena ja ystävänä, sekä joitakin ala-asteikäisiä kaksosia opettaneena on nimittäin aivan toinen. Itse en osaa sanoa, ovatko tuntemani kaksoset olleet keskimäärin tavallista sosiaalisempia (miten sosiaalisuus sitten määritelläänkin) tai päinvastoin, mutta ainakin he ovat olleet hyvin monimuotoinen joukko. Etenkin kaksosten äitinä tuntuu ikävältä lukea pitkään työssään lasten ja nuorten kanssa "tekemisissä olleen" (mitä tämä sitten käytännössä tarkoittaakin) ihmisen kirjoittavan kaksosista yleistäen, eikä ainakaan kovin postiiviseen sävyyn. Minäkin haluaisin tietää, mihin tutkimukseen viittaat, koska siihen voisi olla mielenkiintoista perehtyä.

    • paljon siitä,

      mitä "sosiaalisuudella" tarkoitetaan. Jos "sosiaalisuudella" tarkoitetaan sitä, että kaksoset ovat kyvykkäitä luovimaan sosiaalisissa tilanteissa (lelujen jakaminen, ryhmässä näkyminen jne), niin sitten mun kokemuksen mukaan kaksoset on usein sosiaalisempia kuin yksöset, ja erityisesti sisaruksettomat yksöset. Mutta kaikki ihmiset ovat käytännössä yksilöitä varsinkin vanhemmalla iällä, ja esim. mieheni ja hänen kaksosveljensä ovat hyvinkin eri temperamenttisia ja luonteisia yksilöitä, myöskin sosiaalisissa tilanteissa.

    • Ilonpilaajan paluu

      Kukaan tuskin on väittänyt, että kaksoset olisivat sosiaalisempia kuin yksi kerrallaan syntyneet lapset. Mutta sen sijaan tutkimuksissakin on havaittu kaksosten olevan sosiaalisilta taidoiltaan keskimäärin ikätovereitaan edellä.

      Sosiaalisuus on luonteenpiirre, sosiaaliset taidot ovat opeteltavissa olevia ja harjoitusta vaativia taitoja, aivan kuten luku- ja laskutaitokin. Vaikka ihminen olisi luonteeltaan sosiaalinen, hänellä ei välttämättä ole sosiaalisia taitoja.

    • On ne sosiaallisia

      Mun siskon tyttö ja poika pari kaksoset eivät paljoakaan ole tekemisissä keskenään. Liikkuvat AINA erikseen, ihan pienestä asti jo. Heillä on paljon kavereita ja ovat sosiaallisia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      81
      1690
    2. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      72
      1329
    3. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      106
      1268
    4. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Lieksa
      183
      1132
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      161
      1044
    6. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      64
      1033
    7. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      32
      892
    8. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      62
      876
    9. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      826
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      94
      794
    Aihe