Siedätyshoito eläinallergioihin?

pips

Olen harrastanut ratsastusta 11 vuotta tänä vuonna. Minulla todettiin viisi vuotta sitten hevos- ja heinäallergia, joka sittemmin on luultavasti vielä laajennut vähän muihin eläimiin. Elelen kuitenkin onnellisesti hamsteri huushollissani ja pystyn huolehtimaan purujen vaihdosta ym, ainoastaan likaisina purut teettävät aivastelua ja niistämistä.

Hevosallergia ei oireile tallilla ollessani, varsinkaan jos huollan hevosen pihatiloissa eikä karvaa lähde pahemmin. Viimeksi tallilla ollessani jopa naureskeltiin omistajan kanssa (on terveydenhoitaja ammatiltaan), hevoselta kun lähti tukuittain karvaa, huolsimme sen tallissa enkä aivastellut ollenkaan. Ratsastaessa allergia on täysin oireeton. Kun minulla oli kaksi vuotta sitten vuokrahevonen, pystyin käymään tallilla ilman allergialääkettä eikä oireita tullut. Nykyään otan allergialääkkeen noin puoli tuntia ennen tallille lähtöä, lääke on Xycal.

Heinäallergia oireilee tallilla, mutta pahiten kesällä. Myös jonkinlaista tuntumaa on ilmeisesti siitepölyallergioihin, vaikka testeissä nämä eivät viisi vuotta sitten näkyneet. Nykyään pärskin nimittäin koko siitepölyajan, joskus jopa jälkeen sen jos esimerkiksi petivaatteita on pidetty pihalla sinä aikana. Ilmeisesti myös huonepöly teettää allergiaa, sillä olen ollut täysin eläinpölyttömässä huushollissa (hometarkastettukin) ja saanut pahemmat allergiaoireet kuin kotonani, jossa on eläinpölyä. Oireet ovat lähinnä aamulla aivastelua ja nenän jatkuvaa niistämistä, mutta lähtevät päivän kuluessa pois enemmän tai vähemmän.

Vanhemmillani ei ole todettu mitään allergioita. Isä tosin aivastelee saman verran kuin minä itse, joten luultavasti hänelläkin on jonkintasoinen siitepölyallergia tms.

Koko aiheen tarkoitus oli kuitenkin kysyä siedätyshoitomahdollisuuksista eläin- tai heinäallergiaan. Tiedän, että julkisella puolella ei eläinallergioita siedätetä ellei tilanne ole ammattiin liittyvä tai haittaa muuten jokapäiväistä elämää. Haluaisin siedättää ennen kaikkea heinäallergiani pois, ja tämän käsittääkseni pystyy tekemään myös julkisen terveydenhuollon parissa? Entä eläinallergian siedättäminen, kuinka kallista hoito on? Käsitin, että siedätyshoitoa tulee jatkaa sen 3-4 vuotta eikä varmoja tuloksia vielä ole.

Oletko kokenut eläinallergian, tai muun allergian siedätyshoidon? Miten pääsit hoitoon sisälle (yksityinen, julkinen puoli), onko hoito auttanut allergiaoireisiin ja pystytkö nyt pitämään esimerkiksi lemmikkiä?

Hevosharrastus on lähellä sydäntäni. En aio lopettaa, ellei astma kehity. Lääkärin mielipide asiaan on se, että mikäli astmaattisia oireita ei tule, voin käydä tallilla vapaasti. Hän kuitenkin suosittelee välttämään heinän kanssa tekemisissä olemista, ja esimerkiksi hoitamaan hevosen avarassa tilassa tai ulkoilmassa.

2

680

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pips

      Melkein silmät näköjään toimivat, alapuolellahan olisi ollut toinen siedätyshoidosta kertova topic. No vastatkaa siihen tai tähän, siinä näköjään ei ollut kaikkia pointteja ihan tullut mitä itse haluaisin tietää.

      • allergeeni

        Allergisoiduin n. 6 vuotta sitten kissalle (olin koko ikäni asunut kissojen kanssa) ja koska en halunnut nykyisestä kissasta luopua, aloitin viime elokuussa siedätyshoidon. Viime vuodet nenäni on vuotanut kotona ollessa käytännössä koko ajan, mutta reilun puolen vuoden jälkeen on hoito tuottanut tulosta ja nyt otan lääkettä enää pari kertaa viikossa. Hoito yksiyisellä kestää 3 vuotta ja kustannukset about 2500 euroa tuona aikana.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1805
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1514
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1203
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1194
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1182
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1146
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1114
    Aihe