Koululaisten matkailusta

Omia kokemuksia

http://www.iltalehti.fi/uutiset/200904099388792_uu.shtml

Satunpa asustamaan tässä Aamupostin levikkialueella ja ihan omasta kokemuksesta voi kertoa seuraavaa. Kyllä, koulu suhtautui joustavasti syyloman pidennykseen, samoin pääsiäisen yhteyteen sijoitettuun matkaan. Mutta todistettavasti silloinen opettaja kyllä nokitti lomalta palaavaa lasta aika rankalla kädellä. Semmonen kaunan ja kateuden meininki oli ilmiselvästi vallalla. Aranko saa puhua mitä tahansa, mutta käytännön tasolla se joustavuus mitataan. Tiedän toki, että kaikki eivät kykene kuskaamaan lapsiaan kotikaupunkiaan pidemmälle, mutta niitä lapsia, joilla se matkan mahdollisuus on, ei pitäisi siitä syystä syrjiä. Varsinkaan opettajan toimesta, jonka olettaisi olevan objektiivinen ammattilainen.

6

1293

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kokemusta lomailusta

      Kyllä lupa loman ajaksi on myönnetty (1 vko hiihtoloman jatkeeksi). Suhtautuminen on ollut vaihtelevaa ja opettajakohtaista. Toiset on innokkaina kyselleet kuulumisia, toiset ovat suhtautuneet erittäin katellisesti, nuivasti antaen sen näkyä koko luokan edessä.
      Meillä oli koulutehtävät mukana, teimme etukäteen, paikan päällä ja jälkikäteen. Kokeet sovimme etukäteen. Lapset eivät jääneet jälkeen eikä koulunkäynti kärsinyt, enkä usko opettajienkaan joutuneen ylitöiden uhriksi.
      Toiset opettajat ovat sanoneet, että onpa hienoa, että lapsella on mahdollisuus matkustaa, matkailu on laillaan opettavaista ja avartavaa. Muuten ei kyllä yleensä koulusta olla pois kovin heppoisin perustein - eli muutama lomapäivä harkitusti on mielestäni aivan sopivaa, kunhan lapsi pärjää koulussa hyvin, eikä ole jatkuvan tukiopetuksen tarpeessa.

    • eri viikko eri vuonna

      On hyvä tuuri/vuoro, jos saa lomansa juuri lasten lomaviikolle, tänä vuonna sain hiihtoloman, edellisenä lukuvuonna sain syyslomaksi oman lomani. Ensi lukuvuodesta ei vielä voi sanoa mitään, joten en pystyisi varaamaan esim. 2 viikon matkaa joulunpyhiksi. Onneksi koulu on joustanut, läksyjä on tehty etukäteen ja lomapaikassa, ja aina on lapset tehneet myös matkapäiväkirjan sekä esitelmän lomasta, on näytetty karttoja, rahaa, pienet matkamuistot viety kouluun näytettäväksi yms. Onneksi rehtori on ollut sitä mieltä, että perheen yhteinen loma on perheen parhaaksi eikä kiusaksi koululle tai kavereille.

    • kävi niin

      että, antoi niin paljon etukäteen läksyjä loman ajaksi että ne tuli tehtyä osittain ennen matkaa. Kun opettaja huomasi tämän hän antoi lisää läksyjä. Lopulta yhden lisälomaviikon läksymäärä ylitti roimasti koulussa normaalisti tehtävät. Kaikki hommat lapsi lomallaan pakersi ja sai sitten kouluun palattuaan huomata olevansa edellä muita. Ei mitään järkeä.

      • lasten kanssa

        Tuosta voi päätellä, että opettaja on kateellinen ja purkaa sen noin lapseen.


      • P1313
        lasten kanssa kirjoitti:

        Tuosta voi päätellä, että opettaja on kateellinen ja purkaa sen noin lapseen.

        eikö matkoja voisi sijoittaa kesälomalle, silloinhan on yllin kyllin vapaata koululaisilla ja yleensä myös enemmän vanhemmillakin, mikä ihmeen pakko se on mennä syyslomalla tai pääsiäislomalla...tai voihan sen loman pitää alle viikkonakin, itse yleensä olen 4-5 päivää lomalla ja kyllä siinä ehtii ihan hyvin jo. Kaukokohteisiin ei ole edes järkeä viikoksi lähteä.


      • käynyt
        P1313 kirjoitti:

        eikö matkoja voisi sijoittaa kesälomalle, silloinhan on yllin kyllin vapaata koululaisilla ja yleensä myös enemmän vanhemmillakin, mikä ihmeen pakko se on mennä syyslomalla tai pääsiäislomalla...tai voihan sen loman pitää alle viikkonakin, itse yleensä olen 4-5 päivää lomalla ja kyllä siinä ehtii ihan hyvin jo. Kaukokohteisiin ei ole edes järkeä viikoksi lähteä.

        Sinähän sen sanoit; Kaukokohteisiin ei kannata viikoksi lähteä. Eli me menemme hiihtolomalla 2 VIIKOKSI Thaimaahan. Sinne ei todellakaan viitsi 1 viikoksi lähteä. Sitä paitsi kesällä ei malttaisi etelään lähteäkään, kun/jos Suomessakin on lämmintä. Kaikilla vanhemmilla ei myöskään ole kesällä lomaa vaikka lapsilla onkin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 150
      4275
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      113
      3864
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      23
      2651
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1881
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1747
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1639
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1625
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1543
    9. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1521
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1501
    Aihe