Koululaisten matkailusta

Omia kokemuksia

http://www.iltalehti.fi/uutiset/200904099388792_uu.shtml

Satunpa asustamaan tässä Aamupostin levikkialueella ja ihan omasta kokemuksesta voi kertoa seuraavaa. Kyllä, koulu suhtautui joustavasti syyloman pidennykseen, samoin pääsiäisen yhteyteen sijoitettuun matkaan. Mutta todistettavasti silloinen opettaja kyllä nokitti lomalta palaavaa lasta aika rankalla kädellä. Semmonen kaunan ja kateuden meininki oli ilmiselvästi vallalla. Aranko saa puhua mitä tahansa, mutta käytännön tasolla se joustavuus mitataan. Tiedän toki, että kaikki eivät kykene kuskaamaan lapsiaan kotikaupunkiaan pidemmälle, mutta niitä lapsia, joilla se matkan mahdollisuus on, ei pitäisi siitä syystä syrjiä. Varsinkaan opettajan toimesta, jonka olettaisi olevan objektiivinen ammattilainen.

6

1303

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kokemusta lomailusta

      Kyllä lupa loman ajaksi on myönnetty (1 vko hiihtoloman jatkeeksi). Suhtautuminen on ollut vaihtelevaa ja opettajakohtaista. Toiset on innokkaina kyselleet kuulumisia, toiset ovat suhtautuneet erittäin katellisesti, nuivasti antaen sen näkyä koko luokan edessä.
      Meillä oli koulutehtävät mukana, teimme etukäteen, paikan päällä ja jälkikäteen. Kokeet sovimme etukäteen. Lapset eivät jääneet jälkeen eikä koulunkäynti kärsinyt, enkä usko opettajienkaan joutuneen ylitöiden uhriksi.
      Toiset opettajat ovat sanoneet, että onpa hienoa, että lapsella on mahdollisuus matkustaa, matkailu on laillaan opettavaista ja avartavaa. Muuten ei kyllä yleensä koulusta olla pois kovin heppoisin perustein - eli muutama lomapäivä harkitusti on mielestäni aivan sopivaa, kunhan lapsi pärjää koulussa hyvin, eikä ole jatkuvan tukiopetuksen tarpeessa.

    • eri viikko eri vuonna

      On hyvä tuuri/vuoro, jos saa lomansa juuri lasten lomaviikolle, tänä vuonna sain hiihtoloman, edellisenä lukuvuonna sain syyslomaksi oman lomani. Ensi lukuvuodesta ei vielä voi sanoa mitään, joten en pystyisi varaamaan esim. 2 viikon matkaa joulunpyhiksi. Onneksi koulu on joustanut, läksyjä on tehty etukäteen ja lomapaikassa, ja aina on lapset tehneet myös matkapäiväkirjan sekä esitelmän lomasta, on näytetty karttoja, rahaa, pienet matkamuistot viety kouluun näytettäväksi yms. Onneksi rehtori on ollut sitä mieltä, että perheen yhteinen loma on perheen parhaaksi eikä kiusaksi koululle tai kavereille.

    • kävi niin

      että, antoi niin paljon etukäteen läksyjä loman ajaksi että ne tuli tehtyä osittain ennen matkaa. Kun opettaja huomasi tämän hän antoi lisää läksyjä. Lopulta yhden lisälomaviikon läksymäärä ylitti roimasti koulussa normaalisti tehtävät. Kaikki hommat lapsi lomallaan pakersi ja sai sitten kouluun palattuaan huomata olevansa edellä muita. Ei mitään järkeä.

      • lasten kanssa

        Tuosta voi päätellä, että opettaja on kateellinen ja purkaa sen noin lapseen.


      • P1313
        lasten kanssa kirjoitti:

        Tuosta voi päätellä, että opettaja on kateellinen ja purkaa sen noin lapseen.

        eikö matkoja voisi sijoittaa kesälomalle, silloinhan on yllin kyllin vapaata koululaisilla ja yleensä myös enemmän vanhemmillakin, mikä ihmeen pakko se on mennä syyslomalla tai pääsiäislomalla...tai voihan sen loman pitää alle viikkonakin, itse yleensä olen 4-5 päivää lomalla ja kyllä siinä ehtii ihan hyvin jo. Kaukokohteisiin ei ole edes järkeä viikoksi lähteä.


      • käynyt
        P1313 kirjoitti:

        eikö matkoja voisi sijoittaa kesälomalle, silloinhan on yllin kyllin vapaata koululaisilla ja yleensä myös enemmän vanhemmillakin, mikä ihmeen pakko se on mennä syyslomalla tai pääsiäislomalla...tai voihan sen loman pitää alle viikkonakin, itse yleensä olen 4-5 päivää lomalla ja kyllä siinä ehtii ihan hyvin jo. Kaukokohteisiin ei ole edes järkeä viikoksi lähteä.

        Sinähän sen sanoit; Kaukokohteisiin ei kannata viikoksi lähteä. Eli me menemme hiihtolomalla 2 VIIKOKSI Thaimaahan. Sinne ei todellakaan viitsi 1 viikoksi lähteä. Sitä paitsi kesällä ei malttaisi etelään lähteäkään, kun/jos Suomessakin on lämmintä. Kaikilla vanhemmilla ei myöskään ole kesällä lomaa vaikka lapsilla onkin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1807
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      78
      1667
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1303
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1131
    5. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      789
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      775
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      757
    8. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      749
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      725
    10. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      702
    Aihe