"Kraanavesi akvaarion" kalasto..

...-------....

Heippa kaikki kalojen ystävät ja akvaarion harrastajat!

Vanhoilla vanhemmillani on akvaario, ja isäni pitää sen hoitamisesta. He ovat jo niin vanhoja etteivät ymmärrä oikein kalojen päälle nykyisillä tiedoilla, mutta isäni kerran suruissaan kertoi ettei mikään hänen ostamistaan kauniin värisistä kaloista selviydy. Vanhemmillani on käytössä vain kraanavettä, veden lämmitin ja perus veden suodatin joka puhdistaa akvaarion vettä.
Mitä kauniita kaloja voisin hankkia akvaarioon isäni mieliksi?

Vähän taustatietoa..

Akvaariossa on tällä hetkellä vain selviytynyt miljoonakaloja, yksi partamonni ja pari pienempää monnia (todennäköisesti maatiaispartamonni).
Parvikaloja akvaariossa on yksi kiilakylki, yksi neontetra, yksi kardinaalitetra, ja joku vielä (jonka kuvaa en netistä löytänyt). Parvikalat on ostettu peräti parikin vuotta sitten ja kardinaali- sekä neontetrat puolivuotta sitten (myytiin neontetrana), vain nämä yksilöt on säilynyt hengissä muiden parven jäsenten kuollessa johonkin.
Lisäksi akvaariossa on vielä vaalea ehkä n. 10cm tai vähän pidempi pitkulainen kala, joka menee kasviston lehtiä pitkin ja syö todennäköisesti levää.

Punaplätyt ovat myös selvinneet mutta poikaset tappoi nuoliainen jota ei tosin enään ole, kuitenkin lopulta vanhemmatkin kuolivat (vanhuuteen?). Näitä olen ajatellut ostaa vielä, mikäli ne selviytyisivät nyt.

Akvaariossa on kasveja, yksi kanto ja simpukoita johon pienimmät kalat voi mennä turvaan. Kasvit taitavat olla jaavansaniaista.

Mutta tosiaan, kertokaahan te fiksummat, mitä kaloja on olemassa jotka selviytyvät tällaisessa kraanavedessä? Lämpötila on suurinpiirtein n. 26-28 astetta. Kalojen pitäisi olla suhteellisen pieniä, maksimissaan 10cm. Juuri miljoonakala - neontetra - punaplaty luokkaa.
Tietysti yksi suurempi kala olisi ihan mukava lisä, joku joka ei syö näitä pienempiä mutta olisi ehkä joku esim. 8 - 10cm. Pohjassa liikkuu jo sairas yli 25cm partamonni (päästä pyrstöön), joten pohja on jo varattu täysin kun akvaariokaan ei ole niin suuri (metri ehkä pituudeltaan)!

Kiitos jo etukäteen!

3

532

  Vastaukset

  • "Pohjassa liikkuu jo sairas yli 25cm partamonni (päästä pyrstöön),"

   Siis partamonni EI OLE sairas, mutta on sairaan kokoinen, sanajärjestys meni ihan päin P:tä!

   Eli sairaankokoinen partamonni menee pohjassa, eikä sinne todellakaan mahdu enään toista saman kokoista näiden pienten sen lisäksi! :)

  • Minkäs kokoinen tuo akvaario on? Voisitko käydä ostamassa ja sitten mittaamassa vesiarvot, kalojen menestymiselle oikeanlaiset vesiarvot ovat tärkeitä, ainakin ph, gh, no2 pitäisi tietää, testejä saa eläinkaupoista ja voisit mitata sekä hanavedestä että akvaariovedestä, niin voi sitten tuloksen pohjalta miettiä kalastoa, kannattaa ostaa tippatestit. Vesiarvot ovat tärkeä osa akvaarion menestystä, joten jos toimivasta akvaariosta haaveilee, ne pitäisi tietää, että minkälaista kraanavesi on ja minkälaista akvaarionvesi. Ja jos katsoo kaloja jotka sopivat sellaiseen veteen mitä hanavesi siellä päin on, ei sitten tarvitse alkaa lisäilemään pitään vedenmuutosaineita. Joku viisaampi voi neuvoa enemmän...

  • mä en tiedä mutta itse ajattelin ostaa pari taistelukalaa ja yksi maatiaispartamonni 46 litraseen akvaarioon mutta en tiiä kuinka paljon tartten hiekkaa 59x26x43 pliis joku viisas auttakaa??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Stefulla miljoonavelat

   Seiska kertoo Stefun lainanneen hurjan summan pokerimiljonääri jens kyllöseltä. Stefulla saattaa mennä kuulemma kymmeniä tuhansia strippibaareihin. Ku
   Kotimaiset julkkisjuorut
   190
   6548
  2. Jaksamista Sofia ja Stefan!!

   Voimia molemmille. Stefu päivä kerrallaan. Sofialle kiitos, että olet kunnioittanut Stefania, etkä ole ruotinut hänen asioitaan julkisuudessa, mi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   98
   3274
  3. BB-Sini puhuu tiukkaa asiaa BB-julkkisten kohtelusta somessa

   Tullut itsekin kolmekymppisenä somen suurkuluttajana todella kauhisteltua tätä järkyttävää lynkkausta ja syitä siihen. Netissä liian monilla ihmisillä
   21
   2154
  4. Tutkittu on: talviaika parempi

   Puoliin päiviin makaavat vätykset tietysti ovat eri mieltä, mutta työtätekeville ihmisille uutinen on hyvä. "Pysyvään kesäaikaan siirtymistä on kokei
   Maailman menoa
   349
   1848