Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kummiuteen kyllästyneille..

kummitätinä 1. kertaa

Luin juuri ensimmäistä kertaa tätä palstaa ja yllätyin miten paljon täällä valitetaan kummin velvollisuuksita ja tehtävistä. Ei jakseta nähdä lasta/ostella lahjoja (raha-aspektin kyllä ymmärrän mut silti), ja itketään kun "jouduttiin kummiksi vasten tahtoaan".

Kun paras ystäväni pyysi minua esikoisensa kummitädiksi, olin onnesta soikeana ja niin ylpeä! Miten ihanaa, että ystäväni arvostaa juuri MINUA sen verran, että haluaa minusta lapsensa kummin.

Minusta se on ETUOIKEUS eikä v*ttumainen velvollisuus joka "sitoo" ja pilaa kaverisuhteet. Käy sääliksi ystäviänne, jotka teihin ovat uskoneet silloin kun pyysivät teitä tuohon tehtävään.

En väitä, että olen itse mikään Maija Poppanen, mutta kannan kuitenkin "vastuuni" kunnialla (tai yritän ainakin :)).

10

1102

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jos tykkää

      kummius on turhuutta.

      • eikä vanhemmille

        ja jos sinusta tuntuu tuolta, kieltäydy ihmeessä kummiudesta pyydettäessä - älä ota vastaan sidettä, jota et aio kunnioittaa. Se ei ole reilua kenellekään.


    • nip4zu

      minulla on kummien valinta nyt edessä, ja olen miettinyt "ehdokkaiden" motivaatiota kummeuteen. Esittänyt kysymyksen heille että ovatko he valmiita uhraamaan aikaansa mahdollisesti tulevaan kummi-lapseensa???

      Nimenomaan kummeus on etu-oikeus eikä sen pidä olla kummille pakko pullaa. jos ei todellakaan kiinnosta ni sitten vaan lapsen äidille ilmoitta ettei halua toimia kummina enää ja äiti ja isä voivat poistaa/vaihtaa kummin, sekin on nykyään mahdollista.

      • paikkaansa

        "jos ei todellakaan kiinnosta ni sitten vaan lapsen äidille ilmoitta ettei halua toimia kummina enää ja äiti ja isä voivat poistaa/vaihtaa kummin, sekin on nykyään mahdollista."

        Kummius on pysyvää, kummia ei voi poistaa tai vaihtaa. Nykyisin on kyllä mahdollista lisätä uusi kummi myöhemminkin, mutta vanhat silti pysyvät.


    • ymmärrä

      Olipa todella aloittavan kummin viesti. Kun olet ollut kummina kymmenisen vuotta ja huomannut viimeisen viiden vuoden aikana ettei kuumiperhe ota sinuun päin enään yhteyttä, vaan ainostaan sinä saat olla suhteen liima...alkaa kyllä varmasti oma ymmärryksesikin loppumaan.

      Itselleni ei ainakaan käynyt kummivalinnan aikana selväksi että kummivanhemmat voi olla enää pitämättä yhteyttä sinuun, mutta sinun on jaksettava ylläpitää suhdetta siitä huolimatta.

      Kyllähän se nyt loukkaa ketä hyvänsä! Joten ennen kuin koet täydellistä välinpitämättömyyttä ja riistoa, et voi mielestäni kommentoida muiden valitusta noin ylimielisesti :(

    • xxx-gummi

      jos sinulla on asiat näin älä oleta että muillakin on. minulle sisko sanoi että pyydetään sua kummiksi ja jos et suostu turha tulla edes puheille enää. Lisäksi myöhemmin erosin kirkosta enkä ole muutenkaan perheen kanssa tekemisissä. en katso että minulla on mitään vastuuta johon olisin sitoutunut.

    • arvostelu on niin helppoa

      Yleensähän kummina on ihan mukavaa, itsellänikin on neljä kummilasta. Ei minua se kummius ärsytä vaan jotkin siihen liittyvät asiat. Itseasiassa ärsyttää vain yhden kummilapseni perheen kohdalla. Minä olen se joka pitää yhteyttä vaikka ennen lapsen syntymää oltiin parhaat ja erittäin läheiset ystävät lapsen äidin kanssa. Kun suostuin kummiksi niin yhtetydenpito heiltä minuun loppui kuin seinään. Jos minä en kävisi kylässä tai soittaisi niin en kuulisi heistä mitään. Tai itseasiassa kuulisin, ennen joulua ja lapsen syntymäpäiviä. Minulle on soitettu ennen joulua ja syntymäpäiviä semmoista että olisi parempi etten ostaisi lahjaa vaan laittaisin rahaa kummilapseni äidin tilille, hän kun voi ostaa ihan itse semmoista mitä lapsi tarvitsee. Lapselle ei ole opetettu mitään tapoja. Nyt hän on jo kymmenen muttei silti osaa kiittää saamastaan lahjasta. Ei hän ede tervehdi kun menen kylään, kysyy heti ovella että missä lahja. Kun kaivan lahjaa kassista niin se napataan kädestäni ja painetaan omaan huoneeseen, kiittämättä. Jos lähetän postissa jotakin, kirjeen tai paketin, en saa edes tietää että onko lähetys mennyt perille kun en kuule heistä mitään. Meille he eivät tule käymään. Tämän kymmenen vuoden aikana he ovat käyneet,lukuisista kutsuista huolimatta, ehkä viisi kertaa ja taitaa sekin olla yläkanttiin. Toisin sanoen olen pelkkä lahja/raha automaatti enkä mitään muuta.

    • random_N

      Toivottavasti avaajalla sujuu kummius mukavissa merkeissä jatkossakin. Minulla ei ole pahaa sanottavaa yhdestäkään kummilapsesta (4 kpl) tai heidän perheistään, mutta olen kyllä hyvin etäinen kummi. Juuri sitä tyyppiä, joka vain laittaa paketin synttärinä, jouluksi, ehkä nimipäiväksikin. Paitsi yhdelle kummilapselle, jonka lasken kuuluvaksi exäni piiriin suhteemme päätyttyä. Väleissä ei ole sinällään mitään ongelmaa, minusta vain exäni mahdollinen uusi kumppani voi mainiosti olla kummitädin roolissa jatkossa. Miksi niin harvat tapaamiset? No, välimatka on yksi. Satoja kilometrejä kaikkien luo. Yksi kummilapsi on välillä toisen välillä toisen vanhemman luona, sekin vaikuttaa. Ja kun perhe kasvaa, niin yökyläilyt eivät ole niin simppeleitä. Toivon kyllä että saadaan aito yhteys kummilasten kanssa joskus, mutta pessimistinen olen. Onneksi ei ole kuitenkaan välirikkoja tapahtunut.

      • silti pohdin

        Olipas jännää, että olet omassa mielessäsi tavallaan luopunut kummiudesta sen kummilapsesi osalta, joka on jäänyt enemmän eksäsi elämänpiiriin. Kun oikeastihan kummisuhdetta ei voi millään poistaa, kaikkein vähimmin sillä, että pariskuntana kummeiksi pyydetyt eroavat. Sinä olet kyseisen lapsen kummi, minkä tietysti tiedätkin. Eksäsi nyksä sen sijaan ei sitä ole eikä voi olla, vaikka voi muuten olla osa lapsen elämää kummisedän puolisona. Sinä olet "se kummitäti, joka ei koskaan pitänyt yhteyttä", jos lapsi myöhemmin sinua ajattelee. Minusta, jos olisin sinun sijassasi, olisi hyvä pitää häneen yhteyttä samoin kuin muihinkin kummilapsiisi. Myös sinut on aikanaan pyydetty kummiksi. Jos lapsen vanhemmat ovat niin eksäsi "puolella", että he jättävät yhteydenpidon, se on sitten heidän valintansa ja myös lapsen siltä osin, jos tämä ei vielä itsenäiseen yhteydenpitoon kykene.


      • muka-kummejaan?
        silti pohdin kirjoitti:

        Olipas jännää, että olet omassa mielessäsi tavallaan luopunut kummiudesta sen kummilapsesi osalta, joka on jäänyt enemmän eksäsi elämänpiiriin. Kun oikeastihan kummisuhdetta ei voi millään poistaa, kaikkein vähimmin sillä, että pariskuntana kummeiksi pyydetyt eroavat. Sinä olet kyseisen lapsen kummi, minkä tietysti tiedätkin. Eksäsi nyksä sen sijaan ei sitä ole eikä voi olla, vaikka voi muuten olla osa lapsen elämää kummisedän puolisona. Sinä olet "se kummitäti, joka ei koskaan pitänyt yhteyttä", jos lapsi myöhemmin sinua ajattelee. Minusta, jos olisin sinun sijassasi, olisi hyvä pitää häneen yhteyttä samoin kuin muihinkin kummilapsiisi. Myös sinut on aikanaan pyydetty kummiksi. Jos lapsen vanhemmat ovat niin eksäsi "puolella", että he jättävät yhteydenpidon, se on sitten heidän valintansa ja myös lapsen siltä osin, jos tämä ei vielä itsenäiseen yhteydenpitoon kykene.

        Ennenkuin saarnaat toisen suhteesta kummiuteensa, mietihän miltä mahtaa yhteydenpito tuntua perheeseen, joka on exän lähisukua. Ja tuo hokema siitä kuka kummi ei ole koskaan pitänyt yhteyttä lähtee siis yleensä näistä teko-uskovaisista vanhemmista, jotka kyllä mielellään kuuluvat kirkkoon kastaakseen lapsensa, mutta jotka pyhyydessään sitten parjaavat kummeja, jos eivät pidä yhteyttä niin kuin pitäisi. Äärimmillään aiheuttavat pahaa oloa sekä lapselleen että kummiksi lupautuneelle. Todella rakastettavaa. "Kun kummipyynnöstä ei voi kieltäytyä". Kuka haluaisi toisten kyttäämäksi ja arvostelemaksi vapaasta tahdostaan. En minä ainakaan. Itselläni oli kolme kummia, vain yhtä olen nähnyt silloin tällöin. Mutta..elämässäni on ollut sen verran sisältöä, ettei ole tarvinut katkerana muistella niitä, joita ei juuri oppinut tuntemaankaan. Lapsi joka tuntee katkeruutta ja vähemmyyttä siitä ettei tuntenut kummejaan on äitinsä sylkykuppi ja toistaa tämän hokemia, mitä ei olisi tarvinnut lapselle koskaan esittääkään. Miksi kukaan haluaisi tehdä lapselleen pahan olon?? HAH, yllättävän monet vanhemmat, jotka nostaa kummin asemaa liialti lapsen elämässä. Koittakaa nyt hyvät ihmiset vaan elää toisianne ja toistenne valintoja kunnioittaen! Ja niitä omia valintoja toisille tyrkyttämättä!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      2025
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1634
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1440
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      63
      1365
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      18
      1298
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1282
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      73
      1260
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1231
    Aihe