neuvoja kuivasilmäiselle

punkkimus

Mulla on jo pidempään ollu kuivat silmät, on kutinaa ja roskaisuuden tunnetta. Tippoja täytyy käyttää jatkuvasti. On niin tajuttoman ärsyttävää. Onko kohtalotovereita? Oletteko löytäneet apua kuiviin silmiin?

Lääkärillä olen käynyt jo useemman kerran, mutta ei sielläkäynnistä ole ollu hyötyä. Luulen et mulla on myös jotain keväistä allergiaa.. viime aikoina on alkanut silmät kutista. Outoa on, että kuivasilmäisyys alkoi yhtäkkiä tänä talvena. Toivon todella, että tämä ei tule jautkumaan. kamalaa tuskaa.

Mikä siis neuvoksi, nyt kun siitepölykausikin alkaa?

5

1120

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dryeye

      Kuivat silmät mulla jo kohta ollu neljä vuotta. Välillä helpompaa ja välillä vaikeempaa. Pitää vaan yrittää muistaa käyttää tippoja silloinkin kun ei pahemmin vaivaa.

      En ole allerginen millekkään. Joskus lääkäri tosin määräsi allergiatippoja rauhoittamaan silmiä mutta ei niistä mitään apua ollut.

      Tarkoitus on mennä ottaa kokeeks tulpat kyynelkanaviin. Jos auttais kun vähäset kyyneleet pysyy paremmin silmissä, tai ainakin tipat...

    • asusta

      tai työskentele hometalossa? Sellaisessa silmäoireet ovat hyvin yleisiä. Oletko vastikään muuttanut asuntoa tai työpaikkaa ?

    • iruu09

      Mikäli silmien kutina johtuu allergiasta, niin suosittelen lomudal-silmätippoja. Laitetaan kahdesti päivässä. Mulla oli viime vuonna tosi pahat siitepölyallergiaan liittyvät silmäoireet (älytön kutina), nyt kun aloin käyttämään lomudalia heti oireiden ilmaannuttua, niin silmien kutina hävinnyt oikeastaan kokonaan. Lomudal on resepti lääke, joten lääkärin kautta apteekkiin.

      • vikaa

        kuin vuosia jatkunut ympärivuotinen kuivasilmäisyys. Muuten täysin terve, kuivuudelle ei välttämättä koskaan löydy aiheuttajaa.

        Lomudalia yms. allergiatippoja määrätään monesti kuivasilmäisyyteen kostutustippojen lisäksi vaikkei allergiaa olisikaan kun hillitsevät kuivuudesta johtuvaa kroonista tulehdusta silmässä (tai krooninen tulehdus aiheuttaa osaltaan kuivuutta, tutkijat ei taida olla varmoja kumpi on ensin, muna vai kana) . Minulle allergiatipoista ei ole ollut apua.


    • öögapotilas

      Käy silmälääkärillä, silloin vasta saat kunnon apua. Kuivasilmäisyyttä aiheuttavat ilmastoinnit, kuvaruudun tuijottaminen, pölyt, useimmat varenpainelääkkeet, diabetes, ikääntyminen jne... Kuivia silmiä ei voida hoitaa muilla konsteilla kuin riittävällä kostutuksella ja oikeilla silmätipoilla. Silmätippoja on montaa eri merkkiä ja laatua, kokeilemalla löytyy oma. Jos silmät ovat erittäin kuivat ne voivat jopa hylkiä rasvaisempia tippoja, kannatta alustaa silmiä kevyimillä tipoillaa ja sitten vasta laittaa rasvaisempia valmisteita.

      Jos olet yliherkkä silmätippojen säilöntäaineille (kuten minä) kysy apteekista tai silmälääkäriltä mitkä valmisteet sulle sopii.

      Lomudal on hyvä apu allergisiin oireisiin, se myös kostuttaa silmän pintaa ja hoitaa tulehddusreaktiota ja sitä saa kertakäyttöpipeteissä missä ei ole säilöntäainetta.

      Itse jouduin kärsimään monta vuotta ennenkuin selvis säilöntäaineyliherkkyys ja sain helpotusta. Ennen sitä ei auttanut mikään vaikka kuinka tiputtelin erilaisia tippoja silmiin, ne vaan oli kuivat ja ärsyyntyneet ja sain jopa haavaumia sarveiskalvon pintaan ja se on jo aika paha juttu. Hoida niitä silmiäsi hyvin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 122
      2896
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      83
      2652
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2158
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1747
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1658
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1499
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1459
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1417
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1387
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1302
    Aihe